אבא לא קיים

bjack100

New member
יש מצב שזה גם הפוך

לכל המשועממות שפה שתוקפות את הגברים יש מצב שבו האישה היא זו שלא נותנת לראות את הילדים כמו במצב שלי. לא עוזרים לא התערבות של בתי משפט ולא כלום.

מרב9

New member
ואולי הכל נובע

מכך ש"הברזת" לו עם הילדה הזו? אולי רצית תינוק בכל מחיר ולא היה איכפת לך אם הוא רוצה או לא? יש היום כל כך הרבה בחורות שרוצות תינוק ומנצלות את הגבר שהן עימן בשביל זה. ויש הרבה בחורות שחושבות שכך הם "ייתפסו חתן".ואני למרות היותי אישה, מבינה מאד למה הם לא רוצים לראות את הילדים שנעשו כדי לממש את האימהות שלכן היתה לי חברה אחת כזו. והיום היא גם מגדלת לבד את הילד וגם ללא הרבה חברות שהיו לה

falou

New member
מה שהופך אותך לאבא זה מה שאתה

...עושה או כמו שאמר לי פעם מישהו: "זה שאתה מסוגל לתרום זרע לא הופך אותך לאבא". אני אבא של הילדה שלי בזכות זה שאני מגדל אותה, נמצא איתה, מטפל בה, לא בגלל שיש ביננו תאימות גנטית. תינוק נקשר למי שמטפל בו, בין אם זו אימו הביולוגית, אביו, הורה מאמץ או זאבה. אין לקשר הגנטי שום תפקיד ביחסים שנרקמים בין עולל למי שדואג לו. זה גם נכון מבחינה אבולוציונית, אחרת תינוקות שאימותיהן נפטרו בלידה (מאורע נדיר בימינו אבל נפוץ מאוד בעבר) היו נידונים לכלייה. מה שקשה לך לתפוס זה למה אין זהות בין הרגשות שלך לבין אלו של האב הביולוגי של בתך. אני לא יודע, כי אני לא מכיר את סיפור חייך, אבל ברגע בו תביני שהוא לא את, שהוא בנאדם אחר, אולי גם תראי את נקודת המבט שלו (ולראות זה לא להזדהות). אולי גם אז תוכלי לשנות אותה, אם בכלל תרצי. אם הוא בכלל רוצה. אולי שווה לדבר איתו, לשאול אותו, לנסות למצוא איתו את דרכו להיות אבא. המשפט (הגס...) שנאמר לי גרם לי לא לצפות לאותו קשר מיתי, אוטומטי עם ילדתי כשהיתה תינוקת. הוא נתן לי סבלנות לבנות את הקשר הזה לאט. אבי ילדתך לא שם. אולי הוא לא יודע כיצד להיות אבא בסיטואציה הקיימת.

m i c h a l i

New member
תשובה יפה ../images/Emo13.gif

ואני חושבת שלתקשורת הלקוייה בינהם יש חלק נכבד (אם לא העיקרי) במצב הקיים. חבל שאי מאפשר להידבר לטובת הילד

ron68

New member
כל גבר כמעט מסוגל להיות אב

אבל לא גבר יכול להיות אבא. משפט נכון. האם להסביר את המשמעות או שמיותר??????.

נימבו

New member
לדעתי את מבטאת את הכעס האישי שלך

על "האבא" הזה דרך הילדה שלך. מטריד אותך שאולי שהוא מקים משפחה מבלי להתעניין "במקור", בילדה הראשונה שלו "שכל כך דומה לו" (לא בציניות). כנראה שיש לך מספיק סיבות לכעוס עליו, גם ללא ההתעלמות מהילדה. אבל נראה לי שמי שזועקת להתנתקות זאת דווקא את, אני חושב שאת צריכה להשתחרר. כאן מגיע עניין המזונות, אם את יכולה להסתדר בלעדייהן זה יעזור לך להתנתק (כי אחרת תקבלי ממנו "תזכורת" כל חודש שהוא קיים) אם העניין הוא קיומי, זכות ילדתך לקבל. סביר שגם הוא כועס עליך, מבטא זאת בטיפשותו דרך התעלמות משתיכן. לכן תסתכלי על חצי הכוס המלאה, האיש הזה הביא לך מתנה, ילדה שאת אוהבת, ההפסד כולו שלו שהוא לא רואה אותה.

הגעתי מהשער הראשי של תפוז

ותאמיני לי, שלפעמים עדיף לחיות בלי אבא מאשר בבית שיש בו אלימות, צעקות ומריבות כל הזמן. הרבה יותר טוב בשביל הילדה ובשביל כולם.

Leonore

New member
החלטות שאנשים עושים..

את החלטת שאת לא רוצה קשר עימו ואחרי כן רואה שיש השלכות לזה. אין לי מושג מהסיפור שלך עם הבת שהבאת לעולם ,]היתה על דעתו של הגבר ואולי כפית את המציאות עליו ועכשו הוא פשוט מתנער ממך . כמובן שהילדה לא אשמה ,היא יצור טהור שלא עשה רע לאיש אבל לפעמים רק לפעמים כדאי לחשוב על מה שאנו עושים לאנשים מסוימים ואחרי זה משלמים על זה ביוקר. זה כנראה המקרה שלך.

haguy20

New member
גם אבא שלי ככה

אבא שלי חיי בח"ל - לא אכפת לו ממני כל בקושי מתקשר בחגים ( יש לו משפחה משלו) מה שבטוח שלילדים שלי אני לא יעשה בחיים במקרה שלי הסבא והסבתא שלי הם מקור "השפיות" אצלי - רק צריך להבדיל מתי עובר הגבול בין התנהגות של סבא וסבתא לבין אמא ואבא

EFRATY10

New member
גם גרושי,מאז שנולד לו ילד מאשתו

השנייה לפני כחצי שנה,הוא פחות מתעניין ופחות רואה את הבן שלנו.

m i c h a l i

New member
אולי תוכל לשתף אותנו

האם ניסית ליצור איתו קשר? האם היה ביניכם קשר בעבר? אשמח לשמוע

נקודה אחרת למחשבה../images/Emo62.gif

אני מורידה את הכובע בפניכן על היותכן אמהות חד הוריות כול הכבוד!
אך הפוסט הזה לצערי הכעיס אותי במידה מסוימת! ראשית, צריך שני אנשים ליצור ילד! שנית, תרשי לי לסייג את תשובתי בכך שאומר שאני לא יודעת מה הסיפור שלך או של כול אחת אחרת כאן. אך יש כאן לא מעט נשים אשר בחרו להשאיר את הילד/ה כאשר הגבר לא רצה בכך. למעשה הפכתן את הגבר להיות אב בעל כורחו. אני חושבת זה במידה מסויימת לא הוגן כלפי הגבר! בחרת בדרכך להיות אם וזו זכותך הלגיטימית רק שזו נגד בחירתו! את חייבת להבין את הצד שלו. יותר מכך בכול זמן נתון, את יכולה להפעיל נגדו את מערכות המשפט. הוא מחויב לילד שלא רצה. נכון ואני מסכימה שניכם היתם צריכים להזהר, שניכם אחראים באותה מידה כאשר קיימתם מגע מיני. בתור אישה נשואה, בעלי נקשר לבנותיו רק בשנה הראשונה לחייהן כאשר הבנות התחילו לתקשר איתו. (ירקתי דם לא מעט בנושא. היה לי לא מעט תסכול כי לא הבנתי מדוע הוא לא קשור כמוני אליהן) הקשר בין ילד לאב הוא לא דבר קל כול כך. אז אחת כמה וכמה כאשר הוא לא מעורב בחיי הילד על בסיס קבוע. חזקי ואימצי!

תאמיני לי יש כאלה...

יש כאלה אבות לצערנו במקום להיות ביחד להתמודד עם החיים ברגעים הקשים בורחים ומשאירים הכל לבד שהאישה תטפל יש כאלה אבות שרוצים שהאישה תהיה שפכה ומשרתת ועושים את המוות , נו טוב יש לא נורמלים..

AKAKAK

New member
לפעמיים גם חוסר באבא/אימא עדיף.....

אני יודע שאתם/ן הולכים/ות לסכול אותי באבנים עכשיו, אבל הדעה שלי שונה. לפעמיים עדיף לגדול רק עם אבא או עם אימא, בקיצור עם הורה אחד או עם דודים.

m i c h a l i

New member
אנחנו לא סוקלים פה ../images/Emo140.gif

לכל אחד מותר לומר את דעתו... ואם תקרא את שאר התגובות תראה שיש כמה ילדים שגם מסכימים איתך... אם תרצה לשתף ולהרחיב על דעתך, נשמח

AKAKAK

New member
ארשום תמונה כללית בלבד,עד כמה שניתן

שני הורים כל אחד גדל בתנאים שונים, שניהם יצאו לא משהו, כל אחד והבעיות שלו. נשארו יחדיו בשביל הילדים, לא היה אלימות אבל אחד עם בעיות שליטה חמורות (גרם למרבית המצב הזה בעיקר) ואחד וויתר והרים ידיים פשוט. בצורה זאת שאחד ההורים הפך למחליט והשני זז הצידה פשוט שלא איכפת לו מהילדים ולא עושה כלום מרצונו החופשי. שימו לב שלא ציינתי אבא או אימא, כדי לא להפעיל האשמות על משהו מההורים או שמשהו מהמשפחה ידע על מי מדובר. בקיצור ולסיכום כולם סובלים, יש מריבות בין חלק הילדים להורים בלי פתרון וחלקם נמצאים בהכחשה וכל ילד יוצא עם הצרות שלו לחיים. עכשיו אולי תבינו למה כדי לפעמיים שלא יהיה אבא או אימא או אף אחד מהם! אם משהי/ו לא הבין/נה אני שייך לילדים בסיפור. אני את הבעיות שלי ברובן פתרתי, הגעתי לנקודה שהכרתי בבעיות האישיות, לא אוכל להגיד זאת על שאר בני הבית.

nissimlev

New member
זה קורה לרוב ההורים

ובמיוחד כשהאישה שולטת ובסוף מכניסים את הילדים באמצע וחהרסים אותם זה מה שהרגשתי היום שאני בדרך ליפגוע בשלמות שלהם בגלל כל החיכוחים עם האישה למה אין הבנה עם האישה רק לצאת פראייר

AKAKAK

New member
אצלי זה הפוך

האבא הוא זה שפגע בכולם. לא שהאימא הייתה טובה לפני כן.

למעלה