´ערב שבת´

לא דואגת - בתנ"ך יש לי תואר ראשון !

והנה עוד פסוק לדני. הפעם מירמיה פרק יז´ פסוק יא´ : "קורא דגר ולא ילד עושה עושר ולא במשפט בחצי ימיו יעזבנו ובאחריתו יהיה נבל" מירי.

מי שמדבר !

אתה מסתתר בשם מגוחך ומוזר "דני יש רק אחד" ויש לך חוצפה לבוא אלי בטענות על שמי. אז קודם תחליף את שמך המגוחך לשם יותר נורמלי כמו : "דני המגוחך יש רק אחד" ואז נדע במי מדובר. מירי.

לדני יש רק אחד

אנחנו לא צריכים להסתכל על תואר שיש לאדם בכדי לדעת שהוא יותר חכם, ואני מתכוון למירי.

דני - לא מתאים לך!!../images/Emo88.gif

ממך אני מצפה לתשובה כמו: "לא תואר (לו) ולא הדר" ( ישעיה, נ"ג, 2).

שחור

New member
ממש מתאים לדני

אולי מתאים בכלל "והמשכיל בעת ההיא, יידום" כמה ברברת אתם שניכם מייצרים...

לא באי אליך כלל בטענות

ציינתי את העובדה ש"דרך שיר" הינו גם שם הריקוד וזה שלום עמר הקדיש אותו לביתו זה בסדר גמור. נכון ש"ניצלתי" את ההזדמנות שהעלית את נושא הקדשת ריקוד למישה סויים וציינתי עובה מצערת שמחברי הריקודים עושים שימוש לא נכון בשירים בנתינת שם שונה לריקוד המבוסס עללחן ושיר שיש להם שם בישראל. גם להקדיש את "אתה תותח" לשלום זה בסדר גמור ואין בזה כל פגם מוסרי לעומת זאת אם היא היתה קוראת לריקוד זה (למשל) "שלום עמר תותח" זה היה לחלוטין לא מוסרי ולא בסדר.

ירון - אנא עזור לי

יש לי ריקוד חדש לשיר הבא אחינו יעקב אחינו יעקב אל תישן אל תישן רודפים אחריך רוצים להשיגך אל תישן מי חיבר את המילים, ואת המנגינה ? האם יש לשיר הזה ריקוד ? האם הוא היה כבר בחידת השירים של מירי? האם כבר היה בחידת רישום הריקודים של ליאורה סלוצקי? האם שם השיר יעקב או יענקלה? ממי אפשר לבקש רשות לשנות את השם ל - ג´קוב? מי שר את השיר הזה , בועז שרעבי או עופרה חזה? האם הוא ברשימה של אלי רונן? מי עוד עובד ונכין ריקוד על השיר הזה? מתי אפשר להוא לצלמו בוידיאו? אחרי שתעזור למצוא תשובות לשאלותי, תתקשר אלי , לבית אבות - "בית בכפר". אבל !!!!! תצלצל לפני כן - אם אני עוד נמצא שם.

לירון - עכשו ברצינות

יוצר ריקוד מתחיל להתרגש , בראש ובראשונה, מהמוסיקה , מהלחן , מהשיר ומהמילים.. ויצירה טובה היא זו שכוללת את כל המרכיבים. יחד. האידיאל, אם המנגינה תואמת את אוירת השיר והטקסט, וצעדי הריקוד תואמים את הכל. אבסורד לבקש רשות מאיזה שהוא גורם, כדי , שיאשר את ההתרגשות והחויה שיש למי שעוסק ביצירת הריקוד. היצירה היא ספונטנית. השם ניתן לריקוד , כדי שיבטא את המוטיב הריקודי. ולא את המוטב של מחבר הטקסט או הלחן. כמה שמות טיפשיים יש היום לשירים, לעיתים הטקסט בנאלי חסר היגיון ותפל. לאה גולדברג , אהוד מנור, נעמי שמר ודומיהם - אינם המובילים שמענו ברדיו את חיים חפר - כמה מסכן היה כאשר נתן ביטוי להערכתו את השירים שנוצרו לאחרונה. יוצר הריקודים לא חייב לאף אחד דין וחשבון. כאשר נוצר ריקוד טוב , כולם צריכים לשמוח ולומר תודה. הריקוד עוזר להפצת השיר יותר מהטלויזיה ותוכניות האירוח המסחריות. והגיע הזמן להפסיק להשפיל את יוצרי הריקודים, כאילו הם ספח טורדן בתרבות הישראלית. סוף סוף אנחנו הנהנים והמתפרנסים מיצירותיהם..

יענקלה אני לא משפיל איש!!

אני באמת לא מבין אותך ואת יום טוב הרי אני רק משלים אתכם. אתם כל הזמן מספרים על כל הנפלא והטוב והיפה שיש בריקודי עם ואני רק מזכיר לכם שיש דברים הטעונים שיפור. אני מבין שקשה לפעמים להסתכל במראה ולומר "נכון, כאן צריך לשנות", או "זו טעות, צריך להימנע ממנה" אבל מדוע כאשר מעמידים מולכם מראה אתם, במקום להביט ולראות מה נשקף ממנה אתם מאשימים את קיומה ורוצים לשבור אותה? האם זו הדרך? ובלי משלים ורמזים: אני אף פעם לא מתעלם מהדברים הטובים שיש בריקודי עם ובמחברי הירקודים. אני אפילו טורח לחזור על כך שוב ושוב (בעיקר למענכם ולשכמותכם) אבל מדוע כל ביקורת נרשמת אצלכם כהשמצה? ולעצם העניין עליו כתבת: אתה מגן על זכוותיך כיוצר ועל יצירותיך בחירוף נפש. רוצה תמלוגים, כועס על שמות כפולים ועל ריקודים כפולים, דורש לעצמך זכות בלעדית ללמדם בחו"ל ועוד... אני פשוט תוהה מדוע כאשר הדבר מגיע לזכותו המוסרית של מחבר השיר - זכות מוסרית אותה היית אמור לכבד ולהוכיר ואף להודות לו - אתה חושב שיש לך ולחברינו האחרים הזכות לפגע בזכות זו ועוד בשם ההתרגשות שהשיר גרם לך. ובאיזו זכות אתה טוען שהשמות שנתנו מחברי השירים הם "טיפשיים, חסרי הגיון, טפלים וכו´". אנא האר נא את עיני

ירון - הבה נשוחח בלי התנצחות

הרצון שלך להצדיק את טיעוניך מביא אותך לריחוף מעל הענינים. אתה מערב מין בשאינו מינו. משלב ארגומטים זרים , מנושאים שלא נידונו כלל. וכך - מסיח את הדעת מן העיקר. זה סיגנון הויכוח אתך , ועל כן קשה למקד אותך בענין המרכזי. לא דיברנו על זכויות היוצרים של המלחינים והמשוררים. דיברנו על הכבוד שיש לתת ליוצרי ריקודי עם. והכוונה - לא לקרוא להם מחברים, מרימי אף, מגזימים ביצירה לצורכי פירסומת וכד´, כאילו הם מיטרד. האם פנית אל המלחינים להפסיק "להפציץ" אותנו בשירים, לבקרים, ולהשתמש במילים מן הרחוב, בלי תוכן והשראה. אתה שומע רדיו ? אתה קנאי, בצדק , לזכויותיהם - אבל ליוצרי ריקודי עם, אשר מהוים עמוד השידרה של פרנסתך אתה מתיחס בזילזול. כל מי שנכנס לעימות אתך - מרגיש כמוני, ואם כל כך הרבה חברים מבינים את דבריך כזילזול ביוצרים - כדאי שתבדוק איך אתה משתקף בראי. (אל תשבור אותו)

יענקלה יקירי

אני אינני מזלזל ביוצרים הותיקים, אך אני נאלץ להתלונן על היוצרים החדשים. אני חושב שיש הבדל בין ריקודי עם לשירים ברדיו. אם תלך ל"שירה בציבור" תראה ששרים את אותם השירים שכולם מכירים - הנוסטלגיים ולא הרדיו. לעומת זאת אם תלך לחוג ריקודי עם תראה שרוקדים ריקודים שלא תמצא במקום אחר (ואולי אף לא תוכל להצטרף למעגל). הייתי רוצה שכל יוצר יוכל לייצר כאוות נפשו ושישודרו הריקודים ברדיו, אך כאשר אלך ל"רקוד בציבור" יבחרו את הריקודים המוכרים מימים ימימה או מעטים שנפוצים יותר, אך זה לא המצב. במצב דהיום, לדעתי כל יוצר צריך לקחת את עצמו בידיים ולהימנע מהוספת ריקודים למדורה. הם עלולים לכרות את הענף עליו הם יושבים.

דני - בוא להרקדת נוסטלגיה ותהנה

יש לך רגליים. בחר לך את הקבוצה המתאימה. אם תלך לשיר "שירה בציבור" , בחוצות דמשק, או בעיר העתיקה בירושלים - אולי לא תהנה בכלל. יש גם שירה בציבור ישראלית, שלא תמצא חן בעיניך. הצעירים אשר גדלים על בנאי, שלמה ארצי, פוליקר ואתניקס (אונברסיטה), שרים שירים אחרים מאשר, אלה עם שרל´ה שרון ואפי נצר (נוסטלגיה - אבי אמסלם , מישאל , ירון כרמל , חיים צמח)

אולי אתה צודק שעלי להיצמד לנוסטלגיה

אך אינני מסכים שניתן להשוות עם בנאי, ארצי, פוליקר ואתניקס, הרי לא מוכרים לי צעירים רבים המכירים את כל המילים של כל השירים של הזמרים האלו. לעיתים תמצא חולה על זמר מסויים שיכיר את המילים של הזמר. כמה כבר יש המכירים את כולם ושיריהם? עדיין קוראים לזה "ריקודי עם". אולי זה לא שם טוב.

דני - חכה כמה שנים

גם את השירים האלה יכירו על פה. מה שישאר מהשירים , בעוד כמה שנים יהיו צעירים - מבוגרים - שישירו אותם. הרי גם ריקודים חדשים, שאתה לא אוהב היום, בעוד כמה שנים, יהיו "הנוסטלגיה" , של הדור הזה.

הבעיה היא

שלא ניתן לדעת מראש אילו ריקודים ישארו, וכדי לדעת אותם לעתיד צריך ללמוד היום גם את הריקודים שלא ישארו (ויש יותר מדי). לצערי לא מלמדים את הריקודים הנוסטלגיים ה"חדשים" בשום מקום בצורה מסודרת. מי שלא רוקד 5 שנים וחוזר לרקוד, לא יוכל ללמוד את הריקודים האלו. לצערי ירון הפסיק להפיק קלטות (מצידי רק עם הריקודים שמחזיקים מעמד) וכך אין אפשרות ללמוד מקלטת או לדעת מה נשאר (מה גם שאז ירון יצטרך להחליט מה "נשאר" וגם זה לא הוגן כלפיו).

ירון - טוב שהבהרת !

כעת שהבהרת את עמדתך הגענו בנקודה זו להסכמה. ברור שאילו נילי עציוני הייתה קוראת לריקוד "שלום עמר תותח", זה היה לא הגון בכלל ואפילו לא מוסרי. אין גם צורך לנגח את יוצרי הריקודים בכל הזדמנות כפי שניתן היה להבין מדבריך. הבט, כשאני מביאה בפורום מידע מעניין כמו בקטע של "שיר לאליאב" ו"אתה תותח", אין בזה נקיטת עמדה כלשהיא. זו רק העברת מידע לשמו שיכול להניב דיון פורום פורה. מירי.

לא חשבתי שיש מלוקת בינינו

גם לא בנושא זה ואם לא הובנתי כראוי הריני מתנצל. אינני מבין מדוע כל ביקורת שאני מעלה וכל זווית שונה שאני מראה על ריקודי העם (שאני אוהב מאד) ומה שקורה סביבם, את, יענקל´ה ויום טוב מפרשים זאת כ"ניגוח" כ"הטלת דופי" כ"זריקת בוץ" וכו´? האם לא יותר קל ומתאים לבחון ביקורת זו לגופו של עניין, להתייחס אליה ברצינות ואולי, אולי, אולי, ב"פינות" ורק אם יש בה קמצוץ קטן של צדק - גם לחפש דרכים לשנות כדי שלא יהיה צורך בביקורת זו? הלא לשם כך נועד פורום זה?

למעלה