חשבון פשוט - כמה עולה סייעת שילוב ?

אני חושבת שזה תלוי במקום המגורים

באיזור שלנו (אני גרה ליד באר שבע) זה לא חוקי, אבל אני יודעת על יותר מהורה אחד שמשלים. וגם בבית הספר יודעים את זה ובועדת השילוב אפילו רמזו לי לחפש מישהו ששווה ולתגמל אותו (בעצם לא רמזו...). אני לא הולכת להשלים, פשוט כי זה לא חוקי ואני לא מתעסקת עם לא חוקי.
 

ok0110

New member
לחלוטין כסף "שחור". גם מבחינה משפטית.

דבריי מבוססים. לפרטים נוספים על הבדיקה שלי והידע המבוסס -
אפשר במסר אישי.
 
די לדכא אותי


 

רחל119

New member
את סגורה עליה?

יש זמן עד תחילת השנה אולי תוכלי למצוא מישהי שתסכים לקבל פחות.
האם אושרו לך 35 ש"ש?
 
עצוב


העניין הוא שיש כל כך הרבה ביקוש.. ואם את לא תסכימי לשלם לה אז היא בטח תמצא משפחה עשירה אחרת

אני מניחה שיש לה תואר וניסיון ועדיין זה לא מצדיק..

צריך להוריד אותן מהעץ
 

AutismTimesTwo

New member
...

גם אם לפעמים השכר לשעה נראה מנופח, צריך להבין שבסופו של דבר הסייעות האלו לא מרוויחות הרבה כסף.
אם אני לוקח מישהי בעלת תואר וכמה וכמה שנים טובות של ניסיון, היא רוצה להרוויח 50 שקלים לשעה כפול נגיד, 35 שעות בשבוע כפול ארבעה שבועות בחודש = 7000 שקלים בחודש.
זו לא משכורת בשמיים לאדם אקדמאי בעל ניסיון. בכלל לא. כמובן צריך עוד לקחת בחשבון שהן צריכות לשלם לעצמן על זמני החופשה המתוכננים של בתי הספר שבהן הן לא מקבלות כסף
או על זמני מחלה של ילד שגם בהן הן לא מקבלות כלום. אם אני מחשב רק את זמני החופשים של בית הספר שזה חודשיים בשנה (אולי יותר?) אזי הן מרוויחות בממוצע חודשי-שנתי 5800 שקל לחודש.
לא הרבה בכלל לאדם אקדמאי עם ניסיון. ואני מאוד מקווה שההנחה של משכורת למקצוע "נשי" שנתפסת כמשכורת שנייה נמוכה לא עומדת לעיני קובעי המדיניות של העיריות/משרד החינוך.

חלק מהסייעות שאני מכיר הן באמת נשים מאוד מאוד משכילות עם הרבה מאוד השכלה רלוונטית וניסיון רלוונטי (וגם גבר אחד שאני מכיר)
ויש מקרים שבהם אתה מאוד רוצה את זה. ולא רוצה סייעת שרק תעזור לילד עם העיפרון. אני למען האמת עוד לא בשלב הזה
שהילד זקוק לסייעת אישית, כי הוא כנראה הולך לכיתת PDD, אבל אני לא מצליח להבין איך במקרה שלו, סייעת של 22 שקלים לשעה תוכל לעזור לו באמת
אלא אם כן יהיה נס וניפול על מישהי מוצלחת בדרך מקרה. נהפוך הוא, יש בי חששות כבדים שאדם שאינו סופר מתאים למשרה - יוכל להזיק.

הרבה מילים כדי להגיד ש - 50 שקלים לשעה לא אמור להיות שכר מגונה בהכרח.
זה הכל תלוי בהכשרה, ניסיון, צרכים של ההורה והילד/ה, היצע וביקוש וכן הלאה.
מי שקובע מן שכר דבילי כזה של 22 שקלים לשעה שהוא די שכר מינימום ולא קובע מדרגות שכר בהתאם לצרכים/הכשרה
עושה את העוול לילדים וגם לעובדים במקצוע.
 

רחל119

New member
אני לא בטוחה שהמחלוקת היא

על גובה השכר כי אם על מי צריך לשלם אותו....
 

dina199

New member
נכון


כשאני בעצמי הולכת לחפש עבודה (ונאלצתי לעשות כמה פעמים בחיי) אני יכולה לדרוש שכר לשעה אפילו של 200 ש"ח
. לדשור זה לא עשה כסף, הבעיה זה גם להישאר במשרה שרצית וגם לקבל מה שדרשת.
אבל קודם כל , להמעסיקים לא תמיד מקבלים לעבודה בכלל , כי יש תחרות גבוהה (לפחות במקצוע שלי, אין לי מושג איך זה בענף משלבות
).
ואם המעסיק כבר התרצה והחליט לקבל , אם השכר שאני דורשת יראה לו מוגזם (או שהוא 'סתם' לא מסוגל לשלם אותו) הוא פשוט יגיד ביי ביי , לא צריך את השירותים שלך ויקבל מישהו אחר.
 

dina199

New member
אין מחלוקת על גובה השכר.

יש בעיה עם החוק בכלל.
לפי החוק רק העיריה יכולה להעסיק ולשלם , ואסור להורים להתערב ולהוסיף תשלום (גם אם עושים את כי אין ברירה , וגם אם זה מקובל זה עדיין לא חוקי).
שכר של 22 ש"ח הוא שכר נמוך מדי לכלה דעות.
אין לי מושג מה השכר הממוצע במערכת חינוכית , אבל אני באמת רוצה לדעת כמה מורות וגננות מקבלות 50 ש"ח לשעה (כי ללא קשר למה מצפים מהשמלבת זה עדיין תחום החינוך ולזה אני עשה את ההשוואה).
אכן מי שצריך לשלם זה העיריה או משרד החינוך (וגם כשהעיריה משלמת, אני מניחה שהתקציב מגיה ממשרד החינוך).
ואם ההורים נאלצים לשלם את זה מחוסר ברירה, ולהם בעצמם אין הכנסה של מעל 50 ש"ח לשעה , אין להם אפשרות לשלם סכום כזה (אפילו אם הם חושבים שהסכום מוצדק. לדעתי הוא מוצדק, אבל דעתי אכי לא עוזת לאף אחד. ).
 

TikvaBonneh

New member
את לא יכולה להשוות לגננת ולמורה

כי זה בלי חופשים וחגים ושנת שבתון וקרן השתלמות ופנסיה אז זה יוצא הרבה פחות. הן עובדות לפי שעה.
 

dina199

New member
התכוונתי שאני משווה לאנשים בתחום החינוך

כי אני לא יכולה להשוות למהנדסי בניין או למנתחי מערכות למשל
.

אבל הדבר העיקרי (כבר כתבתי את זה בכמה מקומות ) - אפילו אם האדם הוא מומחה עולמי , ואפילו אם הוא מנוסה ברמות עליונות - אם להורים אין אפשרטת לשלם 50 ש"ח לשעה - הוא יכול לדרוש, אבל הם לא יוכלו לשלם.

חוץ מזה גם אני עובדת לפי שעה (ועבדתי גם כמה שנים כעצמאית אז אני יודעת מה זה בלי תנאים סוציאליים וחגים) . אז אני לא אומרת שלא מגיע . ברור שמגיע. אבל המעסיק ה'רגיל' (בעל חברה שהוא פתח מרצונו החופשי ולא הורה שנאלץ להעסיק אנשים) לא מתעניין בזה. איכפת לו שהאדם יתאים לתפקיד ויסכים לשכר שהוא מוכן לשלם. הכל עניין של רווח והפסד.

וכמו בכל מקום העובד יכול לדרוש. המעסיק יכול לא לקבל אותו וגם אם יתקבל , המועסק יכול לעזוב אם המשכורת נמוכה מדי.

העניין העיקרי שהורים הם לא עסק עם כוונת רווח (הם אפילו לא מלכ"ר
). הם אנשים שנאלצים להעסיק אנשים ולשלם להם . אז אם אין מאיפה לשלם , גם המשלב הכי טוב בעולם - אין דרך להעסיק אותו בסכום שהוא רוצה.
 
דינה, את צודקת במאה אחוזים. ואסור לתת לזה יד.

זה תלוי בנו. כוחנו באחדותנו. צריך להגיע להחלטה שלא משלימים ל, נניח, יותר מ - 40 ש"ח לשעה (שגם ככה זה בערך פי שתיים ממה שהן מקבלות מהעירייה) ולא יותר מזה. מצידי אפשר גם להחליט על פחות. אבל לא יותר. זה לא הוגן שהורה שלא יכול לממן את זה לא ישלב את ילדו. מה שקורה היום זה שגם אנשים ללא שום הכשרה וניסיון בשילוב דורשים לפחות 40/50 ש"ח בשעה. בעיניי זה מזעזע. באיזה מקצוע נוסף אדם בלי שום הכשרה או ידע בתחום מרוויח סכומים כאלה? זה ניצול מצוקה של אנשים גרידא!
 

מרב געש

New member
בלתי אפשרי...........גם אם רוצים

תמיד יהיו אלו שיכולים כלכלית ורוצים את הכי טוב בשביל הבן שלהם - והם ישלמו. ואף אחד לא יכול להגיד להם מה לעשות. ואולי כולם עם יד על הלב - אם היה להם הכסף היו עושים בדיוק אותו הדבר. מי לא רוצה לתת לילד שלו את הכי טוב שהוא יכול................

הפתרון האמיתי הוא מיסוד המקצוע והעלאת השכר על ידי הרשויות. הסייעת צריכה להיות מועסקת 100% על ידי בית ספר, לקבל כסף גם על ישיבות, שעות הדרכה, ולהחשב כצוות מקצועי - ואז היא גם תהייה כזו.

כל עוד העיריות מציעה תשלום של 22 ש"ח לשעה על 24 שעות מקסימום - משכורת של 1200 ש"ח בחודש שתופסת את כל הבוקר 5 ימים בשבוע, יהיו מעט מאוד אנשים עם פוטנציאל שיסכימו לעבוד בעבודה הזו והשוק השחור ימשיך לפרוח. למזלנו יש מספיק סטודנטים מוכשרים שרוצים לעבוד בזה תוך כדי לימודים ולכן יש גם כח אדם איכותי בתחום.

יש גם משלבות נהדרות שאכן למדו רק 12 שנות לימוד אבל יש להם את זה. נכון, ונהדר שכך, אבל גם הן צריכות להרוויח קצת יותר מהסיבה הכי פשוטה. גם אם הן יעבדו בשתי משרות כאלו הן עדיין לא יכולו לחיות מזה - אז איזו מן עבודה זו ? מי מוכן לעבוד 10 שעות ביום ושבסוף לא יהיה לו כסף לאוכל ?
 

nofaritrit

New member
גם אני תומכת

אבל עד שדברים כאלו יעשו לדעתי 50 שקלים לשעה זה עול כבד על ההורים..
חייבים להלם על העניין הזה.
לא יכול להיות שהורים יוציאו סכומים גדולים כאלו ולא יכולה להיות שאסור יהייה לדבר עם משלבות, ולא יכולה להיות שהורה יצטרך להרגיש עבריין כי הוא משלים לסייעת כסף על מנת שלא תעבוד בשכר מינימום.
אנחנולא עבריינים אבל שמים אותנו במצב בלתי אפשרי כשבאופן חוקי יש לילד שלנו את הזכות להיות משולב נכון .
לא יכול להיות שיום הלימודים יתארך אבל שעות הסיעו לילד ישארו כמו שהן.
לא יכול להיות שילד יקבל רק חלק מהשעות שמגיעות לו.
 

1אילת2

New member
סליחה על הקטנוניות.

22 ש"ח לשעה כפול 24 שעות שבועיות זה 2000 ש"ח לחודש. לא 1200. ואפשר אחר כך ללכת לעבוד בצהרון עוד שעתיים וחצי ולהרוויח עוד 1000 ש"ח לחודש. זה לא כל כך גרוע.
ועם יד על הלב- יש לי את הכסף ואני לא מוכנה להשלים ל50 ש"ח למשלבת חסרת ניסיון.
 

ok0110

New member
אצלנו זה לא השכר

אתן במסר פרטים לגבי אזור מגורים למי שמעוניין.
ראיתי את התלוש של הסייעת (היא הראתה לי, לא ביקשתי).
עבור 24 שעות שבועיות - 3500 ש"ח נטו.
שכר נאה. עבודה נוחה. מעט שעות. מאפשרת גידול ילדים קטנים בנחת, ואף עבודה במשרה נוספת. מכירה סייעת שמסיימת עם הילד ועוברת לצהרון - שם היא מטפלת.
ובלי קשר - גם אם השכר אצלכם נמוך יותר - אני מוצאת (ויש לי ידע וניסיון בתחום....) שהשלמת השכר פוגעת בשילוב עצמו. פרטים נוספים במסר.
 
למעלה