חשבון פשוט - כמה עולה סייעת שילוב ?

וודאי שמגיע להן יותר

אבל גם למטפלות באלוטפים מגיע יותר... אז למה הן לא מבקשות השלמה מההורים ל-40 ?!??!

והמטפלות באלוטפים...
מגיע להן המון המון המון.... ולדעתי לפחות כמו המשלבות אם לא יותר..

AutismTimesTwo

New member
אלוטף

א. אין לי מושג כמה מקבלות המטפלות באלוטף.
ב. ברור לי למה הן לא מבקשות מן ההורים - כי זה אלוט ואלוט מסדירה את יחסי העבודה שלה בחוזים מאוד נוקשים עם העובדים ומן הסתם ציינו שאסור בתכלית האיסור לעובדים לעבוד למול ההורים.
גם אסור לעובדים לעבוד אחרי הצהריים אצל ההורים מאותן סיבות.

והכי חשוב, זה שיש עוול במקום אחד, לא מצדיק את עשיית אותו עוול במקום אחר. נהפוך הוא.

asa112

New member
גם למשלבות

אסור להיות בקשר עם הורים ולעבוד בבית התלמיד.

ok0110

New member
לא בכל מסגרת. אני בקשר רציף עם הסייעת.

בנייד, במיילים, במחברת קשר, ובפגישות עם הצוות הטיפולי בביה"ס. אצל בני במסגרת החינוכית אין שום התנגדות לקשר של הורים עם סייעת.

asa112

New member
שמעתי, שיש כזה

חוזר מנכ"ל, רק לא בכל מקום מקפידים.

imashelo

New member
וזו עוד סיבה טובה לצורך

להעסיק אותן גם ע"י ההורים, עד ש (אם בכלל) משרד החינוך יתפכח ויבין שזה הכרחי. לי יש קשר יומיומי שוטף עם המשלבות (דיווח מפורט שלהן במייל, מסרונים במהלך היום ושיחות בשעת הצורך) והן מקבלות הדרכה גם - ובעיקר - מהמנחה הפרטית שלנו. המחויבות הראשונית של המשלבות נתונה לנו, ההורים, ואני לא יכולה לדמיין כל מצב עניינים אחר. מאוד עוזר שהמנהלת בבית ספרנו מאמינה שלא ניתן לעבוד ללא שיתוף מלא של ההורים והכל נעשה בידיעתה. גם מנחת השילוב מטעם משרד החינוך מודעת לכך והכל נמצא על השולחן בינינו באופן לא רשמי. המפקחת בטח לא היתה סומכת את ידה על כך אבל היא לא מעורבת ישירות ועד כה לא ממש הפריעה להתנהלות הזו. חשוב לציין שאנחנו לא מנצלים את המצב לרעה, כלומר - מתנהלים בשקיפות, לא משתלחים באף אחד כשנעשות פשלות אלא פותרים את הדברים תוך שיתוף פעולה וברוח טובה, יש הערכה הדדית והרבה פרגון, והכל למען הילד.

nofaritrit

New member
זה מה שקורה בפועל

אבל אני בטוחה שהעול הכלכלי הוא גדול מאוד..
כמה שנים אפשר להחזיק ככה שילוב?
ואם כל זאת שהשגתם הסכמה שקטה של המערכת עדיין זה לא בסדר להעמיד את ההורים במצב כזה.
אנחנולא צריכים לכופף את הראש וללכת בין הטיפות , יש הרבה ילדים שיכולים להיות משולבים ולא משולבים כי המערכת
לא מתקבצת את זה, לאנותנת הדרכה כמו שצריך, לא משקיעה בגיוס סייעות איכותיות ומשלמת להן כמו שצריך.

לא יכול להיות שהורים יוציאו סכומים גדולים כאלו ולא יכולה להיות שאסור יהייה לדבר עם משלבות, ולא יכולה להיות שהורה יצטרך להרגיש עבריין כי הוא משלים לסייעת כסף על מנת שלא תעבוד בשכר מינימום.
אנחנו לא עבריינים אבל שמים אותנו במצב בלתי אפשרי כשבאופן חוקי יש לילד שלנו את הזכות להיות משולב נכון .
לא יכול להיות שיום הלימודים יתארך אבל שעות הסיוע לילד ישארו כמו שהן.
לא יכול להיות שילד יקבל רק חלק מהשעות שמגיעות לו.
לא יכול להיות שאסור יהייה לי לדבר עם הסייעת.
לא יכול להיותל שסייעוןת של העירייה יתפקדו כסייעות של כל הגן.
חייבים להלחם בזה..כל כך הרבה ילדים מאובחנים שעושים הכל על מנת להרחיק אותם מהחברה ולשמור אותם בכיתות תקשורת או מוסדות ..

imashelo

New member
אני מסכימה עם כל מילה שלך

ועד שיהיה שינוי משמעותי - חזון אחרית הימים - אנחנו אישית כרענו וכורעים תחת הנטל כדי שהשילוב יהיה חיובי ומשמעותי ולא רק כותרת וכדי שלא יצא שאנחנו עומדים על העקרונות על חשבונו של הילד, שקשה לו גם כך.
תהליכי שינוי כאלה לוקחים זמן רב וההישגים, כשיושגו, תמיד יהיו חלקיים (הרבה אזרחים נלחמים מסיבות טובות על חלקם בעוגה הקטנה). המצב היום, רע ככל שהוא נראה, גם הוא תולדה של התקדמות משמעותית, פרי מלחמות עקשות.
האם את מודעת לפעילותו של ועד ההורים המשלבים? הם משקיעים בנושא ימים ולילות. את יכולה לפנות ליעל בכתובת [email protected] אם בכדי להצטרף לפעילות ואם בכדי לקבל עדכונים על הנעשה.

nofaritrit

New member
תודה, אנחנו מקבלים מיילים

ואני מקווה שדברים ישתנו..אולי אני תמימה אבל באמת שנמאס לי.

למעלה