חשבון פשוט - כמה עולה סייעת שילוב ?

מרב געש

New member
אם זה המצב - אז נהדר. אבל אצל הסייעות שהיו לי

התלושים היו לא אחידים כך שאולי בחודש שהיא קיבלה הפרשים והבראה אז פתאום יצא לה הרבה. כי לפי חישוב של 22 שח לחודש אי אפשר להגיע ל3500....(הפעם בדקתי עם מחשבות....)
השאלה היא לא רק כמה משלמים אלא גם איזה כח אדם מציעים. מי מראיין את הסייעות, מי קובע אם הן מתאימות. יש בכלל קריטריונים ?

dina199

New member
ממש מדכא שהורים נאלצים

לנהל דיונים כספיים ובסוף לשלם (כי אין ברירה) למרות שיש 'חוק חינוך חובה חינם' והורים מחוייבם לשלוח את הילדים שלהם לבית ספר בהתאם לחוק הזה.
אמנם לא היו לי ענייני שילוב, אבל נאלצתי לשלוח את הבן שלי לבית ספר פרטי (כשמשרד החינוך השתתף בשליש משכר לימוד - אחרי ועדת השמה) . וכל הזמן חשבתי : אם יש חוק חינוך חובה חינם , למה לבן שלי לא מגיע ? ושוב, אני הצלחתי לשלם. ומה עם אלה שלא ?

nofaritrit

New member
גם לי נמאס מזה

לפעמים הם גם דורשות שכר מלא ביולי אוגוסט, לא רוצות לעבוד ערבי חג וכו..
אני לא מוכנה יותר שזה יהייה על הגב שלנו ולא בצדק.
יש חוק שמגיע לילדים שלנו להיות משולבים ולקבל את כל מה שהם צריכיםלשילוב ובפועל זה לא כך . יש הרבה ילדים לא משולבים בגלל עלויות כספיות.
הבעייה רק תגדל מכיוון שיש הרבה ילדים שמתאימים לשילוב.
חייבים לפעול בנושא הזה.

שלומות0

New member
יש המון דברים שצריך לשנות

לעשות ולתקן למען הילדים שלנו, מאבחונים ועד מסגרות בגיל הבוגר!
כל הורה זקוק למשהו אחר, צריך לעשות משהו למען הילדים שלנו, כי נראה שהדברים כיום לא בדיוק נעשים כפי שצריך

nofaritrit

New member
נכון...רק השהעניין הזה כל כך מעוות בעיני

ולא הגיוני ..
אגב זה הרגיז אותי מאוד עוד בטרם שילבתי את הבן שלי..
לא מבינה איפה אלו"ט בתוך זה?
אה...הם בטוח טורחים על עוד לוח שנה עם ציורים ואמירות סוחטות דמעות ...סליחה על הציניות.
רוב המאובחנים היום הם ילדים שלא עונים על ההגדה הקלאסית.
כל אוטיסט אני מאמינה יכול לתת ולקבל מהחברה ויש להםאת הזכות להיות משולבים בלי שנצטרך לכופף את הראש/להסתיר/להתנצל/להתמוטט כלכלית...

שלומות0

New member
את יודעת

הסיפור של הבת שלי שהיא ילדה מורכבת ואולי גם בעלת תסמונת אוטיסטית נדירה ולא מוכרת, ובכלל לבנות התסמונת קצת שונה מבנים, אני יכולה לכתוב ספר עבה בעצם זה לא יספיק, עד כמה המערכת
בעייתית , עד כמה הגופים שאמורים לעזור לא ממש עושים מה שצריך,
אז?
נו מה עושים???
אנחנו אמורים לגדל את הילדים מפעוטון עד מאה ועשרים, מה אנחנו אמורים לעשות?
שיש ילד מורכב הכל יותר קשה , מתיש ואת חייבת כל הזמן להיות מוכנה למאבק הבא
בכלל בלי לדעת מה יהיה המאבק הבא!
ויש לי ילד נוסף לגדל שחי בצל אחות מדהימה יפיפיה ומקסימה אבל.... הוא חלק מהמשפחה והתמודדות שלה, גם לו מגיע איזו התיחסות

dina199

New member
אני לא אומרת שהשכר מנופח

מתברר שאצטרך להסביר בצורה מפורטת.

אני מאוד בעד 50 ש"י בשעה ונגד 22 ש"ח לשעה . אני אפילו בעד הרבה יותר 50 ש"ח לשעה , אבל העובדה שאני בעד לא אומר שזה מעשי.

כמה הורים מסוגלים לשלם את זה אם הם בעצמם לא מרוויחים את זה? . הורים זו לא חברה מסחרית או מפעל תעשיית שזו עסק שהוקם על מנת להיות רווחי . ושיכול גם להסגר אםי היה הפסד.

הורים נאלצים להיכנס לזה רק בגלל חוסר המזל שלהם שנולדו להם ילדים עם צרכים מיוחדים שעולים הרבה כסף. והם לא יכולים להכריז על פשיטת רגל ולסגור את המפעל. חייבים לטפל בילד בכל מקרה , הוא לא עסק שמניב תשואה.

אז מה שאני אומרת שעם כל הכבוד לדרישה של 50 ש"ח , הורים שאין להם הכנסה ברמה מספקת , פיזית לא מסוגלים לשלם את זה. אי אפשר לעשות יש מאין.

אני מקווה שעכשיו הייתי מספיק ברורה.

1אילת2

New member
הייתי רוצה שהתראפיסטית הרגשית שלנו

תהיה המשלבת. או המרפאה בעיסוק. או הקלינאית תקשורת. הן בוודאי היו נהדרות איתו. ואני מניחה שהם היו מסכימות. תמורת 200-250 ש"ח לשעה. כיוון שזה בשחור, אולי הן היו מסכימות ל150 לשעה.
אבל
משלבת לילד מרוויחה את מה שהעירייה משלמת. בין אם זה 22 או 25 ש"ח לשעה, בין אם זה עם חגים או בלי, בין אם זה עם החופש הגדול או לא.
בשנה שעברה דיברתי עם מועמדת לתפקיד. נמאס לה לעשות מה שעשתה והיא החליטה לשנות. נשמע לה מתאים לעבוד עם ילד עם צרכים מיוחדים. היא לא ידעה כלום על אוטיזם או על שילוב. הדבר היחיד שהיא ידעה שלמשלבות משלימים ל45 ש"ח לשעה.
מועמדת אחרת רצתה 50 ש"ח לשעה. היא טענה שיש לה הרבה ניסיון. הניסיון שלה התמצה בשילוב ילדה אחת. במסגרת אחת.
מועמדת אחרת רצתה השלמה ל35. יש לה ילד עם PDD, אז יש לה ניסיון.
אני לא מרוויחה 3000 ש"ח לחודש. אני מוציאה על נסיעות לבית הספר 800 ש"ח בחודש רק על דלק. שלא להזכיר בלאי.
חברתי, דוקטורנטית, עובדת באוניברסיטה במשרה של 24 שעות שבועיות. היא מרוויחה 6000 ש"ח לחודש. למה אתה חושב שמשלבת צריכה להרוויח יותר?
הורים: בואו נעצור את זה.
משלבת מנוסה היא מי ששילבה לפחות שלושה ילדים במסגרות שונות ויש לה המלצות מכולם. וגם לה אפשר להשלים עד 40 ש"ח לשעה.
השלמת השכר היא עניין של היצע וביקוש (וגם של עבירה על החוק) לא נשלם- המשלבות יאלצו להתפשר.

AutismTimesTwo

New member
תגובה

א. אין לי מחלוקת איתך בנושא הגדרת הניסיון. אפשר להגדיר כך או אחרת, כל הגדרה שתעשה בצורה מרכזית בוודאי תהיה מקובלת על רוב האנשים וגם עלי.
ב. כן יש לי מחלוקת על גובה השכר. מי שמקבל שכר מינימום ו - 22 שקלים בעיני זה שכר מינימום לצורך העניין, וגם לא נהנה כמעט מתנאים סוציאליים וגם זה המקרה אצל המשלבות/סייעות
אז הוא אדם שלא יהיה בדרך כלל המקצוען הטוב ביותר עבור הילד. כמובן שיהיו מקרים שבהם תהיה נשמה טובה וגם מוצלחת מקצועית שתעבוד בשביל 22 שקלים. אבל גם הן תתפכחנה באיזשהו שלב ויבינו שאפשר לקבל יותר במקום אחר. סליחה אם אני אגיד את זה בצורה הכי פשוטה - אבל אני מאמין שהשכר הזה, משקף משרה שהציפייה ממנה היא לנגב לילד את האף, לעזור לו להחזיק את העפרון ולמנוע ממנו לעשות בלאגן. אולי קצת יותר. בתלות ברצון טוב אם יש או אין.
לגבי חברתך הדוקטורנטית - אני יודע בדיוק כמה מרוויחים באוניברסיטאות בשלבים האלה. זה עניין זמני עד שהיא תסיים את התואר ו/או עד שהיא תרחיב את משרתה. זו לא חוכמה להציג את הנתונים כך. וחוץ מזה, כל אדם שעובד במשק בית מרוויח יותר מדוקטור באוניברסיטה, שלא לדבר על סטודנט לקראת דוקטורט. למה ? כי זו עבודה אחרת, עם תנאים אחרים. אי אפשר להשוות תפוחים לקישואים. דוקטורנט, כל עתידו עוד לפניו והוא משקיע היום כדי לקצור את הפירות בעתיד. עובד במשק בית עובד קשה מאוד פיזית וצריך את התגמול היום ובדרך כלל לא נהנה משום תנאים סוציאליים.

השורה התחתונה : אני לא חושב שאנחנו צריכים לריב בינינו, אלא אני חושב שאלוט צריכים להתערב כאן ולהגדיר
א. את נושא הניסיון והשכר הראוי למשלבת/סייעת לפי דרגות ניסיון ולפי הקושי של הטיפול בילד/ה.
ב. את צורת היחסים האידיאלית בין סייעת/משלבת לבין הורה לבין בית הספר.
ג. ואם המדינה צריכה לשלם יותר או ההורים צריכים להשלים.

אגב, לגבי חוק - לא צריך להגזים, זה לא חוק. מקסימום סעיף בתקנה או סעיף בחוזר מנכ"ל משרד החינוך. זה עניין הרבה יותר דינמי ופחות מחייב. עבור כל הצדדים.
סליחה על האריכות.

שלומות0

New member
לגבי החוק

אני מגיבה באופן כללי ובכלל ללא קשר לנושא זה,
כי נתקלתי בבתי ספר שהתנהלו בניגוד מוחלט לחוזרי מנכ"ל
אז אני שואלת האם אין דין ואין דיין?
אנחנו שולחים את הילדים ללמוד בבתי ספר בפיקוח משרד החינוך, הרי בית ספר צריך להתנהל על פי מדיניות מסויימת{חוזרי מנכ"ל} אחרת זה הפקרות
ובאמת נתקלתי בזה!
ואני מצפה שתקנות יכובדו ע"י מנהלי בתי ספר!

dina199

New member
לגבי חוקים : ללא קשר לענייני משלבות -

לשלם ב'שחור' זה לא חוקי. ברור שהרבה מאוד עושים את זה (כי על פי רוב אין ברירה) אבל זה עדיין לא חוקי.

1אילת2

New member
לקבל כסף מבלי להצהיר עליו ומבלי לשלם עליו

מיסים- זו עבירה על החוק.
נדמה לי שלתת כסף כזה זה גם בעיה- אבל אני לא בקיאה בנושא.
רב המשלבות עובדות 24 שעות. חצי משרה. אני לא מבינה איך אתה מגדיר 22 ש"ח לשעה=לנגב את האף.
אני מגדירה: משלבת לילד אוטיסט- תשלום מהעירייה.

AutismTimesTwo

New member
...

לתת כסף לעוזרת, בייביסיטר, וגם משלבת וכן הלאה אינו עבירה. אי תשלום ביטוח לאומי עבורן הוא עבירה וזו במידה והם עובדים עבורך ישירות.
סייעת במקרה כזה - במידה והיא לוקחת את הכסף ושילמת עבורה ביטוח לאומי - אתה מכוסה.
במידה ולא שילמת אבל קיבלת קבלה (לא סביר, אני יודע) אז אתה מכוסה מבחינת החוק.
לא שילמת ביטוח לאומי, ולא קיבלת קבלה עבור הכסף, אתה עבריין למול ביטוח לאומי, אבל היא עבריינית למול מס הכנסה.
למול ביטוח לאומי זו עבירה קטנה מאוד מאוד ולמעשה בלתי סביר שמישהו יתבע לדין על זה.
זה בעניין עבירות.

לגבי גובה הסכום - מה לעשות, ככה אני מגדיר 22 שקלים לשעה. אני גם שומע סיפורים ויודע מה קורה עם חלק מהסייעות
ובסכום הזה, מה לעשות, לא תמיד תקבל את גאוני הדור, ואת מלוא המוטיבציה. לפעמים כן, לפעמים לא. זו המציאות לדעתי.

ואני מכבד לחלוטין את ההגדרה שלך למשלבת. אבל מותר לי לא להסכים איתה.
אני כמובן רואה את הילדים שלי למול עיני ועם הצרכים שלהם, אני לא מאמין שאני יכול לקחת מישהי סתם
ואני גם לא מאמין ביכולתה של המורה/גננת לבצע שילוב ראוי מבלי שיש לה סייעת/משלבת סופר מקצועית מהצד השני.
יש לי גם דוגמא מוחשית מזמנים אלו עם הגדול שלי שמשולב בגן רגיל יומיים בשבוע עם משלב פרטי.

נסכים לא להסכים, אני מקווה

dina199

New member
לתת כסף שמוגדר כמתנה - זו לא עבירה

לתת שכר על עבודה ולא לדווח עליו - זו עבירה (ולכן זה מוגדר 'לשלם בשחור'). אם זו לא הייתה עבירה , זה לא היה 'שחור'.

למעלה