חשבון פשוט - כמה עולה סייעת שילוב ?

חשבון פשוט - כמה עולה סייעת שילוב ?

הי,

החלטתי להכניס את המתוקנות לכיתה רגילה, עם סייעת סמויה.
אני מבינה שהרשות המקומית משלמת לה משכורת מינימום (22 ש"ח לשעה).
היא מבקשת השלמה ל-50 ש"ח לשעה.

אנא עיזרו לי בחשבון:
35 שעות שבועיות הן 152 שעות חודשיות.
152 שעות כפול 28 ש"ח לשעה = 4256 ש"ח לחודש.

אני אמורה לשלם לה 4256 ש"ח לחודש, מהנטו שלי?

אני היחידה שהסכום הזה גדול עליה בשוטף?
בואו נוסיף לזה הסעות (המתוקונת לומדת מחוץ ליישוב), טיפולים התפתחותיים שונים וכ"ו - מאיפה מביאים כל כך הרבה כסף?

תודה

אמא של מתוקונת.

AutismTimesTwo

New member
תשלום לסייעות

יש סייעות שמרגישות שהן שוות יותר מסיבות כאלו או אחרות (השכלה, ניסיון, משהו) ולכן דורשות יותר.
צריך להיות ברור לכל הצדדים המעורבים שסייעת אישית טובה עולה הרבה כסף ולא רק 22 שקלים לשעה. מי שמקבלים ב - 22 שקלים לשעה
אלה סייעות ללא השכלה מקיפה או ניסיון מקיף ותרומתן בהתאם. לפעמים זה מספיק - לפעמים לא. ואז יש בחירות קשות ו/או הסתמכות על מזל
או להוציא תועפות כסף, או לשים את הילד במסגרת פחות אידיאלית.

עכשיו רק תשאלי את עצמך מה בדיוק את צריכה מהסייעת. ואם זה נכנס להיקף השכר של 22 שקלים
אז תדרשי מהעירייה לקבל מישהי שלא דורשת השלמת שכר.

בהצלחה.

אנחנו לא משלמים לסייעת כל כך הרבה

אנחנו משלימים ל-35 שקלים לשעה ולא ל-50. צריך להתחיל עם 35 ואחר כך לראות אם אפשר להעלות וגם לא לדבר איתה על העלאה. כשאני מראיינת בנות לשילוב אני לא שואלת אותן כמה הן רוצות לשעה. אני מתארת את התפקיד ואומרת אני כמה אני משלמת לשעה ולא שואלת כמה? ולא מחכה שהן יאמרו לי כמה הן רוצות. כי הרבה פעמים מישהי אומרת סכום מסויים ואז קשה לסגת כי זה לא נעים. לכן צריך לומר כמה את יכולה לשלם בלי להתבייש. 35 זה סכום יפה לכל הדיעות ואם היא חושבת שהיא רוצה יותר היא כבר תדאג לומר לך זאת. תתפלאי לגלות שהמון בנות שמחות לעבוד בשביל 35 שקלים לשעה.
בהצלחה!

TikvaBonneh

New member
זה הכל?

ולמה את חושבת שהרשות תשלם על 35 שעות? היא תשלם על 24 ואת צריכה להוסיף לחישוב שלך עוד 550 ש"ח, קטן עלייך.
ומה עם ישיבות צוות? פעם בשבועיים שעתיים, עוד 200 ש"ח, מה זה כבר בשבילך, מה לא עושים בשביל שמתוקונת תלמד בכיתה רגילה.
ומה עם הכסף למנחת שילוב? מה, היא עז? לפחות 150 ש"ח לשעה.

מי מקבל 35 שעות? אצלינו לא מקבלים יותר מ30

למה שלא תקחי מהמאגר שלהם ותיראי, אולי זה "הולך"? אולי היא תהיה טובה מספיק ואז לא תצטרכי להשלים?

nofaritrit

New member
הבעייה היא שאם היא לא טובה

היא תצטרך להתקע איתה כל השנה!

אנחנו החלפנו לפני 3 שנים סייעת באמצע השנה

אומנם זה היה מקרה קיצוני (היא היתה עוקבת אחריו לשירותים ומכניסה לו דברים לראש, וזה גרם לו לפתח תסמינים פיסיים כמו אי יכולת להשתין), אבל החלפנו 3 חודשים לפני סוף השנה. באנו למנהלת, עוד לפני שהיינו במועצה, והיא הסכימה ואחרי כשבוע היתה לו מישהי אחרת.

nofaritrit

New member
בדיוק ,צריך איזה מקרה קיצוני בשביל סייעת

זה שהיא סתם לא טובה זה לא מספיק...

asa112

New member
אם היא לא טובה

את פונה ליועצת או מנהלת של בית הספר ומסבירה, למה את לא מרוצה מהמשלבת ומבקשת שיטוף פעלה.
אם הם משתפים פעולה, את צריכה למצוא משלבת חדשה.

asa112

New member
מאיפה את באזור השרון ?

באזור השרון יש מקומות, שסייעת שם צריכה להיות מקובלת על דעת הורים, ואז הואים יכולים לדרוש להחליף.
אנחנו עשינו את זה - בית ספר לא ממש הבין , ממה אנחנו לא מרוצים, אבל שיתף איתנו פעולה. לא נעים, אבל אפשרי.

nofaritrit

New member
אנחנו מהשפלה

שמעתי שבאזור השרון דברים נראים אחרת..
אצלנו אגב המקום נחשב יחסית בסדר ומשתף פעולה אבל זה לא מספיק.
ההורים לא יכולים לאשר סייעת שלהם.
אסור בכלל לדבר איתה..

ימימה

New member
אנחנו משלימים אבל הרבה פחות

רק ל-35 ש"ח. 50 נראה לי המון, לא היינו עומדים בזה, אנחנו מקבלים רק 16 ש' ומשלימים ל - 25, גם זה יוצא הרבה, אבל אני אומרת שזה בערך מה שמקבלים מביטוח לאומי, אז הם משלמים את זה... כמובן שאז כל שאר הטיפולים וההשלמות באים ישר מהארנק...

ok0110

New member
הגזלה הזאת גורמת לי בחילה

פשוט לא מאמינה למה שאני קוראת....
לא סתם אני מסרבת בכל תוקף להשלים שכר למשלבות...
מזועזעת לגמרי!!!

יש לי חברה שיש לה סייעת שהיא הביאה למועצה

והיא מעולה, פשוט מעולה (למרות שהיא היתה חסרת ידע ונסיון כשהיא התחילה את עבודתה). והיא סטודנטית (לא לחינוך, אלא דווקא לכלכלה), ועדיין היא לא מבקשת שקל נוסף על מה שהיא מקבלת מהמועצה, שזה שכר מינימום. יש גם כאלו.

ok0110

New member
תחפשו טוב. יש מספיק סייעות טובות.

ניסיון וותק הם לא תנאי הכרחי לטעמי. אני מכירה סייעות ותיקות ומנוסות, שלא הייתי בשום אופן לוקחת לבן שלי. הרבה יותר חשוב להקנות חום, ולהכיל את הילד. את כל השאר לומדים. יש הנחייה ויש הדרכה.
גם אני אצטרך השנה לחפש סייעת חדשה. התנאי הראשון: ללא השלמת שכר. ואני שוב מדגישה: אין קשר למצבי הכלכלי. זה עקרוני.

למעלה