Zoom H4N\H2N

byrdparis

New member
Zoom H4N\H2N

למישהו יש נסיון עם המכשירים הללו?
מעלות, חסרונות? שווה את הכסף?
סתם גימיק, או אחלה קטע?

מחפש בשביל להקליט בבית, בסבבה, באיכות טובה, אבל לא רוצה להכנס למיקרופונים, כרטיסי קול, תוכנות כאלה ואחרות.
ז"א - שזה יחליף את המיקרופון המעפן של האייפון בשביל לקבל משהו הרבה יותר איכותי, זמין, ידני, קטן ומשוכלל.

אודה על כל הארה או הערה בנוגע אליהם.
תודה.

Holdsworth

New member
עקרונית אחלה מכשירים

ממש נייס באנג פור דה באק.

במיוחד אם זה להקליט בבית בעיקר. יצא לי להקליט עם זה הרבה סשנים/חזרות/שיעורים תמיד יוצא נחמד מאוד. לפעמים אפילו באיכות מפתיעה.

צריך לדעת גם איך לכוון אותם בכל מיני סיטואציות, ווליום הקלטה וכיוון המיקרופון וכו' אבל זה לא סיפור. רוב הניסיון שלי היה עם הH2 ב-4 הבנתי שגם אפשר להתחבר למיקסר וכאלה.

אגב, אפילו עם הH1 אפשר להגיע לתוצאות נחמדות אבל זה ממש לסיטואציות אינטימיות כמו נגינת סולו או דואו.

byrdparis

New member
אני מחפש אינטימי

לא הולך להקליט יותר מידי, מקסימום אולי פעם במליון שנה בחוץ איזו הופעה או משהו..
הרעיון זה להקליט גיטרה קלאסית בחדר
או חשמלית, לא בטוח שבכניסה ישירה, אלא מגבר בחדר שוב..

ב 4 יש הרבה יותר פיצ'רים מה 2, בעוד מערכת המיקרופונים שם שוכללה, כמו גם יש כניסות מיקרופון נוספות (פאנטום) להקלטה עד 4 ערוצים למשל.
כמו כן עוד כל מיני פיצ'רים נחמדים אם רוצים להכנס עם גיטרה או בס פנימה ואז יש אפקטים, דמי מגברים ועוד (לא בטוח שאשתמש בזה בכלל, אבל אולי מגניב שיהיה לעתיד אם ארצה)

המחיר שלהם בכלי זמר לא קריטי מחול, כך שלרכוש מהארץ אפשרי גם, השאלה היא האם לשלם
850 שקל על ה H2 או 500 שקל על ה H4N וכבר שיהיה את ה טופ שלהם (למרות שאני כנראה לא צריך את רב הפיצ'רים המוצעים)

יש לך את ה H2?

EvilPizza

New member
הדעה שלי

יש לי נסיון עם כל המכשירים בסדרה הזו, H1 H2N Q3 Q3HD H4N
ומבחינתי לכל אחד יש מטרה משלו:

H1 - מבחינתי לא מדובר כ'כ במכשיר לבוטלגים או הקלטות איכותיות, יותר בנישה של רשמקול משרדי איכותי. מומלץ להקלטת הרצאות ודיבור אבל לא הייתי מנסה אותו בנישה של הרכב\הופעה, מה גם הוא נראה מאד רגיש ופלסטיקי.

H2N - אחלה מכשיר לבוטלגים להופעות, הוא עמיד יותר בהרבה מהH1 ונותן איכות סאונד טובה ומגוון אופ' בשביל לצמצם תדרים בעיתיים. אם אתה מחפש מיקרופון להקליט הופעות או חדרים מבלי יותר מדי התעסקות הוא יכול להוות אחלה פתרון.

Q3\HD - לא אהבתי את המכשירים הללו בכלל, מרגישים זול, מצלמים ממש לא משהו, וגם מאד יקרים.

H4N - מבחינתי המכשיר הזה הוא גולת הוכתרת של הסדרה, יש לו 2 פרה אמפים בצורת PL\XLR שניתן לבודד אליהם שני ערוצים מונו נפרדים ועוד 2 מיני קונדנסרים שמוקלטים לערוץ סטיראו. מבחינת הקלטות בית, הופעות וכל תוכן אחר אני חושב שמדובר במכשיר באמת מצויין וגם בנוי טוב. מה גם, הH4N (לא זוכר לגבי השאר אבל בטוח לגביו) מתפקד בתור כרטיס קול ומגיע עם גרסא חינמית של קיובייס.

מקווה שזה עוזר

byrdparis

New member

תודה רבה,
אך רב מה שרשמת, זה עניין שיווקי\עובדות שכבר קראתי עליהן וחשבתי עליהן.

אני מחפש גיטריסטים שמשתמשים\השתמשנו עם המכשירים הללו ויש להם מה לספר מנסיון,
קלות הפעלה, שימושיות, איכות הפלט בסופו של דבר וכו.

בתכלס, זה לא הולך להיות אצלי איזה מכשיר ליגה לאומית שאני הולך לדפוק פה דמואים ולשלוח לסוני כדי לעשות קריירה.
וגם לא הולך להקליט כנראה ביג בנד.

סתם סקיצות, קשוקים וכדומה בחדר מוסיקה הפרטי שלי כדי שיחליף את האייפון המסריח הזה
{האייפון יכול להוות כמובן פלטפורמה לא רעה, אם מחברים אליו SM57 למשל וכו.. אבל) אני מעדיף לשלם עוד כמה שקלים ולקנות לעצמי מכשיר ייעודי ברמה גבוהה.

כרגע ה 4N מאד קורץ לי למרות שאני מודע לכך בוודאות שה 2N יספיק לי בהחלט.
אבל מגניב לקבל את כל מה שיש ב 4 בנוסף, אולי אחליט שבא לי להשתעשע עם זה הרבה יותר ממה שנראה לי כרגע, כך אני כבר "שם"
ההבדל ביניהם מסתכם בכמה מאות שקלים בודדות, אז אולי כבר כדאי לקנות את ה "THE BEST"ולגמור עניין :)

תודה שוב

Kaldot01

New member
אני משתמש ב h1

ככה, אני מאוד מאוד מאוד מרוצה ממנו,
אבל הסיבה שקניתי אותו היא להקליט חזרות, אך לא למטרת פרסום של ההקטות האלה אלה בשביל ביקורת על איך שהלהקה מנגנת
(זה עצבן אותי שלוקחים לך עוד 50 שקל בשביל לתקוע איזה קונדנסר בחדר כדי להקליט.....)

זה מביא תוצאות לא רעות בכלל ויש לו גם אפשרות להקליט ישירות מהקונסולה, שזה גם מגניב.
אני רוצה לציין שאני מנגן בהרכה שיש בוא 3 גיטרות, קלידים, בס, תופים ו 2 זמרי ליד + 2 ליווי
וזה מקליט שאמת סבבה, מבינים הכל ושומעים הכל, לוקח קצת זמן להבין איפה למקם אותו בדיוק ואיך לכוון אותו
אבל זה ממש שטויות.
הוא עובד על בטריה אחת AA והיא מחזיקה משהו כמו 6-7 שעות הקלטה.

אני מאוד מרוצה מהרכישה הזאת והיא שימושית מאוד,
וכן זה כלי יעיל להקלטת הרצאות! :)

byrdparis

New member
נשמע באמת טוב מאד

יחסית לאייפון, אבל נשמע כאילו האייפון בלימיט שלו, וכולל המון אמביאנט מסביב..
בשביל קטעים כאלה, זה באמת סביר ומעלה ומסכים איתך שזה אחלה פתרון.

אבל בא לי בהינתן תקציב מסוים, לקחת את זה קצת הלאה.
הבעיה הגדולה יותר שמצאתי זה שמנסים להקליט לאייפון בחדר, גיטרה שאינה מוגברת.
כמו קלאסית למשל.
מקבלים המון רצפת רעש (המון!) של הסביבה ואת הגיטרה חלש מאד.

אני אנסה גם עם ה ITALK בכל מקרה, תודה. (לא זכרתי איך האפפ נקרא האמתי).

shay1510

New member
לי יש את ה-H2

קניתי אותו לאחר השוואה בין ה-H2N ל-H2. למיטב זיכרוני אין הבדלים משמעותיים ביניהם פרט למסך LCD ולגוף המתכתי.
על פי דמואים ששמעתי טרם הקנייה איכות הסאונד זהה.
הסיבה לקנייה של ה-H2 היא האפשרות לקנות אותו יד שנייה באיביי. ככה יצא שקניתי אותו בפחות ממאה דולר לא כולל משלוח.
מאוד מרוצה ממנו, אפשר לשמוע היטב הפרדה בין הכלים (תלוי גם היכן מניחים אותו, איזה מיקרופונים עובדים וכו) ושומעים תדרים נמוכים בצורה טובה,
שני דברים שכנראה יהיו חסרים למי שמקליט דרך האייפון.

* שים לב שיש ערכת "תוספים" לכל זום שיש בה כמה אלמנטים נחמדים כמו טריפוד ואפשרות התאמה לסטנד.
** אני כן יכול לציין שהכיסוי הפלסטיקי של H2 נראה עדין ככה שאם הוא הולך לחטוף הרבה אולי בכל זאת H2N

byrdparis

New member
תודה רבה.

נחמד לשמוע ממי שיש לו.
ראיתי באחד הקליפים ביו טיוב מישהו שמשווה בין ה H2 הרגיל והוא באמת נראה קצת יותר פלסטיקי ופחות יפה מה H2N "החדש"
מבחינתי זה פחות אישיו, כי זה לא הולך (לפי שעה) לצאת המחדר יותר מידי, אלא אם אגלה שאני מאוהב במכשיר ואקח איתי לכל מקום (הופעות, קונצרטים וכיוצ')

בכל מקרה, גם את הערכת תוספים ראיתי,
ב H2N זה נראה די הכרחי, כי הוא מגיע ערום לגמרי לפי קליפים של UNBOXING - ז"א בלי ה AC שלו ובלי כבל USB אפילו..
וזה להוסיף עוד 130 שקל למחיר המכשיר.
ה H4N מגיע עם כמה דברים נחמדים, כולל הווינדפרוטקטור, כמה כבלים והקיובייס החינמי שזו אחלה תוספת (ME THINK)
כך שהפער ביניהם הצטמצם אף יותר.

בכל מקרה, חשבתי לקנות טרייפוד , גם אם אקנה את זה או את זה..

תודה.

Quitty

New member
יש לי די הרבה נסיון עם ה-H4N.

האפקטים חביבים אבל לא ברור לי למה שמישהו ירצה להשתמש בהם במקום לערוך בדיעבד.
האיכות נהדרת ודווקא האפשרות לחבר שני מיקרופונים נוספים היא בונוס רציני אם אי פעם יתחשק לך להתרחב קצת -
אנחנו מקליטים איתו חזרות. הקונדנסר של המכשיר בתור מיקרופון כללי לחדר (קולט יותר מדי מצילות, אבל אף אחד לא מושלם) ושני מיקרופונים - אחד לגיטרה ואחד לסנר.
עושה משהו שנשמע כמו דמו משנות ה-80'. בהחלט מספיק טוב בשביל לשמוע חזרה או הופעה בדיעבד.

דווקא בווליומים נמוכים יש לי פחות נסיון איתו.

למעלה