zeevms המשך..

taro

New member
כזכור, לא אמרתי שאתה צריך

אמרתי שאל תצפה שהם יתנו לך משהו בתגובה אם אתה נותן להם אותו במתנה.

zeevms

New member
זה ברור. במקרה הזה אני מאשים

את הפוליטיקאים. אני לא מצפה שאף אחד ידחה כסף, ובטח לא החרדים.

גוססי

New member
כמו רובנו

אני מניח שרוב הני האדם היו מעדיפים לרבוץ על חוף הריבירה במקום לקום כל בוקר וללכת לעבודה, אבל מה לעשות והדבר אינו אפשרי? גם ערך העבודה אינו עומד בפני עצמו (לפחות עבור רוב בני האדם) אלא תמיד כמכשיר להשגת מטרה אחרת - אי תלות כלכלית, תוכן, שליטה, השפעה וכו´.

taro

New member
אז אם המנדט הבריטי לצרוך העניין

בו אתה לא רואה משהו לגיטימי, היה נותן לך כסף עבור פאסיביות בלבד (והוא הרי נתן, ונתן המון, כשבנה את הארץ הזו עבור הציונים) - היית מזדעק "לעולם לא אוכל לגעת בכספכם בלי לנסוע לשקם את קובנטרי המופצצת ולהצטרף לצבא הוד מלכותה"?

גוססי

New member
אילו...

הבריטים היו מציעים לי הטבות שאזרח רגיל לא מקבל פלוס זכות בחירה, בהחלט יתכן שכך הייתי עושה. ראוי להזכיר שלא מעט יהודים התגייסו לצבא הבריטי (כמו עזר וייצמן) או ליחידות שסייעו לו, וזאת אפילו בלי לדרוש - או לקבל - זכויות יתר ואזרחות.

taro

New member
הבה לא נשכח, שלא היה שום קשר

בין הגיוס לצבא הבריטי לבין המימון שקבלו; הגיוס לצבא הייתה מטרה בפני עצמה, שהייתה נדרשת גם אם הבריטים היו סובלים מכך, וגם אם הישוב העברי לא היה מומן בכלל. הגיוס נועד כדי א) להאבק בנאצים ב) לרכוש יכולות לחימה ג) לזכות באהדת הבריטים לעומת הערבים. לפי מה שאתה אומר, אני מניח שאתה גם משלם עבור כל מתנה שנותנים לך ליום ההולדת. אם הבריטים נותנים לך כסף בלי לבקש תמורה, אין שום סיבה לשלם להם חזרה. אין פה שום עבירה מוסרית ושום עבירה חוקית. לא רוצים, שלא יתנו כסף, אם הם נתנו כסף זו בעיה שלהם.

גוססי

New member
בודאי שאני משלם

לא בכסף המדוד ע"פ שווי המתנה (אחרת זו לא היתה מתנה אלא עסקה מסחרית לכל דבר), אבל ע"י מתנה אחרת בנסיבות המתאימות. כל זאת, כמובן, במקרה והכל מתנהל בתום לב ולא נעשה כדי לקבל טובות הנאה שאינן קשורות לענין. במקרה כזה הגשת סיוע לבריטים - גם אם הם אינם מצפים לו - בהחלט היה יכול להיות מעשה הולם.

גוססי

New member
בודאי שאני משלם

לא בכסף המדוד ע"פ שווי המתנה (אחרת זו לא היתה מתנה אלא עסקה מסחרית לכל דבר), אבל ע"י מתנה אחרת בנסיבות המתאימות. כל זאת, כמובן, במקרה והכל מתנהל בתום לב ולא נעשה כדי לקבל טובות הנאה שאינן קשורות לענין. במקרה כזה הגשת סיוע לבריטים - גם אם הם אינם מצפים לו - בהחלט היה יכול להיות מעשה הולם.

taro

New member
אתה נותן חזרה מתנה כי קבלת מתנה,

או כי אתה רוצה לתת מתנה? המנדט הבריטי, וכמו כן מדינת ישראל, היו יכולים להפסיק את הקצבת הכספים שלהם לציונים/חרדים אחרי שראו שהם לא מקבלים תמורה. העובדה שהם המשיכו לעשות זאת אומרת שהם עושים זאת מסיבותיהם שלהם, ואתה לא מחוייב להחזיר להם דבר. אם הם היו חושבים שאתה מחוייב להחזיר להם, הם היו מפסיקים. היות ולא מדובר בגניבה, אני לא מבין מה כ"כ לא מוסרי פה. בקשר לבריטים - מעשה הולם או לא, הוא אינו מחוייב.

mikiman

New member
מימון מחיית חרדים

אני מסכים! שהקהילה החרדית תממן את האברכים. למה אני צריך?

יפה, אז אנו יכולים להסיר מהם את

האזרחות במדינה הזאת בלי דאגה, שהרי, הם כבר יסתדרו. נכון?

taro

New member
אני חייב לדעת איך אתם חושבים

שמדינת ישראל תשרוד אחרי מהלך כזה. ולא, אני לא מתכוון לטיעון של שלילת רוחניותה של מדינה. מדינת ישראל מגדרה את עצמה כמקום מקלט לכל יהודי באשר הוא יהודי. אומות העולם המערבי, יודעות ברובן כי יהודים חרדים לא מסוגלים לשרת בצבא, ורובן נותנות להן פטור מכך. לפיכך, ברי להם שאם מדינת ישראל תשלול מהיהודים החרדים (בהם הם רואים את היהודים הקלאסים) את אזרחותם, אזי משהו לא כשיר במדינת ישראל; שכן, אם היהודים הקלאסים לא מסוגלים לעלות ארצה, אזי מהו אותו ביסוס מוסרי שמדינת ישראל תמיד נשענת עליו? בינתיים, היהודים החרדים עצמם יסירו כל תמיכה ממדינת ישראל, ויכריזו שלא רק שאין זו מדינה יהודית, אלא גם מדינה המסוכנת ליהודים. היהודים החילונים המהווים חלק נכבד מהלובי התקשורתי, הכלכלי והפוליטי במערב, יחדלו לראות במדינת ישראל מדינה יהודית, מהסיבה הפשוטה שאינם מאמינים בגזע יהודי, והסיבה היחידה שהם תומכים במדינת ישראל - היא שהיהודים ה"אמיתיים" לתפיסתם, קרי, האורתודוכסיה (והרי באף מקום לא רואים בתנועות הרפורמה את היהדות האמיתית, אולי למעט בארץ, כדי לעשות "דווקא" לממסד האורתודוכסי) תומכים במדינת ישראל. ומהרגע שאין תמיכה אורתודוכסית במדינת ישראל, והיא נחשבת כמדינה מסוכנת ליהודים, אזי כל אותם מסורתיים וחילונים לאומיים (שלא חסרים כאלו גם בארץ) לא יראו בה גם מדינה יהודית, ואזי תוכלו להפרד לשלום מהרבה כסף ושתדלנות יהודית בחו"ל. בינתיים, אירגונים כמו אמנסטי, שגם ככה מבקרים את ישראל על גיוס פאצפיסטים, יזעקו כאשר מדינה, שגם ככה עוסקת בכיבוש (במוצהר) במשך למעלה משלושים שנה, עוברת לשלול את אזרחותו של אחד משני המגזרים העניים ביותר בארץ (כשהשני נתון לאפליה מתמדת). ואם זה לא מספיק, אזי הנשק הפוליטי שהערבים ישעו בתמיכת החרדים בדבר מדינה "שמסוכנת ליהודים ולערבים כאחד" יהיה בעל השפעה רבה (בייחוד נוכח יכולת ההסבר הרדודה של ישראל). הטיעונים הציונים לזכותם על הארץ יתחילו להעלם כשהתנ"ך כמקור היסטורי כבר לא יהיה תקף ("איך הוא תקף ואתם מגרשים יהודים?!"), כאשר הישוב היהודי בארץ גורש (אני לא רואה איך ציוני יוכל לאמר: "אבל היו פה יהודים!" לאחר שתגרשו את אותם יהודים), בדבר יהדותם (כמה גויים את באמת חושבת שיקנו את הטיעון "אנחנו יהודים כי נולדנו יהודים, האורתודוכסים סלפו את היהדות"? ועוד בעיקר אחרי שמדינת ישראל טוענת שהציונות אינה גזענות?) אז מה יתקבל? מדינה מוקפת אוייבים, שנואה גם ככה באירופה, שידידתה היחידה מתחילה לאבד עניין הן בעקבות טרור ערבי, הן בעקבות נטישת מחצית הלובי היהודי את ישראל והן עקב זעקת ארגוני שמאל, שבמקביל לכל זאת מאבדת חלק גדול מתרומותיה, והכי חשוב - את הבסיס המוסרי לקיומה שהיא מתפארת בו. מאותו רגע, מדינת ישראל לא תוכל לטעון שהיא מקלט ליהודים בכל העולם, וכל שיחשף לעולם הוא, מדינה גזענית וכובשת, שנוקטת באמצאים שבמערב נתפסים כאנטישמים ואנטי יהודים, שאינה זקוקה לרחמים מעצם היותה קורבן, שכן היא כבר לא הקורבן שהם חשבו שהיא.

החרדים אינם "יהודים קלאסים"

לכל היותר פרזיטים קלאסים... קשה לי להגיב עניינית לכל הקשקוש שלך מהסיבה הפשוטה שהוא כ"כ נטול מציאות אבל בכ"ז אני אנסה (בנקודות)... באיזו מאותן "מדינות מערביות" יש שירות חובה ומצב בטחוני כמו פה? מה גורם לך לחשוב שיהודיי העולם יהיו כ"כ נגד המהלך הזה או שהם תומכים באיזושהי צורה בחרדים (ואגב, בעניין אלה שמבקרים אותנו על גיוס פאציפיסטים, שיתפוצצו בטילים הכימיים של סדאם...)? ובכלל, למה "מסוכנת ליהודים" (וממתי האירופאים מתעניינים במשברי מיהו יהודי למיניהם)? אמרתי לפגוע בהם? אמרתי לגרש אותם? חלילה. מה שאמרתי זה לא לתת להם מעמד של אזרח המדינה, וזהו (ואגב, אפילו מבחינה לוגית, לא הבנתי למה אם נגרש את אותם יהודים סותר את העובדה שהם היו פה...). דבר מהסוג הזה לא יעשה שום רעש בעולם, לעולם בכלל לא יהיה אכפת (כמו שאף פעם לא אכפת לו. אלא אם כן אתה מילושביץ או לפחות בן לאדן), זה עניין מדיני פנימי נטו. אין כאן שום קשר לגזענות, שכן אם הם מאבדים אזרחות (או פשוט לא מקבלים את זכויות האזרח ושוב אני מדגישה "אזרח" לא "אדם") זה בגלל המעשים (או ה"לא מעשים") שלהם (אז מה, הם יסירו מאיתנו תמיכה? זאת אומרת שעד עכשיו לא היינו מדינת החוטאים המרושעת? נו, לפחות נגרום להם להיות צודקים...)... ומה עניין "מדינת ישראל לא תוכל לטעון שהיא מקלט ליהודים בעולם"? לידיעתך, כל עולה מכל מדינה שהיא חייב בשירות צבאי (או שילדיו יהיו חייבים) ולאף יהודי שמעולם לא קיבל פה אזרחות המדינה לא משלמת ביטוח לאומי, וגם הוא לא יכול להצביע פה. כמה גזעני מצידינו... לעומת זאת כל יהודי יכול לבוא לפה ולקבל אזרחות, וכך יוכל גם כל יהודי חרדי שיהיה חייב בכל חובות האזרח שלו...

taro

New member
בעיני אומות העולם, הם כן

גם בעיתות מלחמה נוראות - כמו מלחמת העולם הראשונה ומלחמת נעולם השניה - לא גוייסו יהודים חרדים בכפיה. אפילו יהודים חילונים, כזכור לי, היו צריכים להתנדב. יהודי העולם הם בעיקר דתיים, שכן השאר התבוללו. אלו ששמרו על יהדותם נחלקים לארבע קבוצות עיקרית בסדר יורד: אורתודוכסים, רפורמים, קונסרבטיבים ורקונסטרוקציוניסטים. כמו כן, ישנם חילונים אשר מרגישים בעלי זיקה שמרנית ליהדות. אותם חילונים (שבהחלט מהווים חלק ניכר מהתרומות לישראל ומהלובי הפעיל עבורה) תומכים במדינת ישראל כיוון שהם רואים בה מדינה יהודית. הם לא רואים בה מדינה יהודית בגלל האמונה בלאום יהודי (אותו הם כאמור מנסים להכחיש כדי לזכות בחיבת האומות) אלא בגלל שהאורתודוכסיה תומכת במדינה הזו. ברגע שהחרדים יסירו את תמיכתם מהמדינה, לא תהיה שום סיבה לאף מימסד אורתודוכסי בחו"ל לראות במדינת ישראל משהו חיובי, היות והיא ממילא חטא ועד עכשיו נצלה רק בגלל שתרמה לתורה (וכידוע, גיוס חובה ובטול התרומות אינו ממש תרומה גדולה לתורה ולומדיה). וברגע שאף ממסד אורתודוכסי לא יתמוך בה, גם אותם חילונים ןלא יתמכו בה (אף חילוני לא רואה את מדינת ישראל יהודית כי הרפורמים תומכים בה, למעט, שוב, אולי בארץ, כאן עושים דווקא). לא רלוונטי באיזו מצב נמצאת המדינה; ארגונים כמו אמנסטי לוחקים זאת בחשבון, וטוענים שאין זכות לגרום לאדם לבגוד במצפונו עבור רצונותיהם של חבריו (חבל שאת הנדיבות וההתחשבות הזו לא הפנימו בארץ). מסוכנת ליהודים - כי היא כופה עליהם גיוס, קרי, גורמת להם לחטוא ובמקביל גורמת להתמוטטות המפעל התורני. וממתי אכפת לאירופאים? לאירופאים לא אכפת מיהו יהודי, אבל כאשר מדינת ישראל - שמצהירה על עצמה כמקלט לכל היהודים - חדלה להיות מקלט לכל היהודים, בעיני האירופאים (כמו גם הרבה אמריקאים) ישראל תאבד חלק ניכר מהביסוס הלגיטימי שלה (שהרי הסיבה העיקרית שהאמריקאים והאירופאים לחצו על בריטניה לסיים את המדנט, הייתה השואה, וברגע שישראל מצהירה בריש גלי שהיא כבר לא מקלט לכל יהודי העולם...). מעבר לכך, את שוכחת שהאירופאים גם ככה מאד נהנים להשוות את ישראל לרייך השלישי, מה שלא יקשה עליהם אחרי שהממסד האורתודוכסי עצמו יעשה זאת. כל עוד תשללי את אזרחותם ותקפידי לשמור את הצבא והמשטרה שלך מחוץ להם, תסירי כל הגבלת סחר ופיקוח על התעסקוה מעליהם, תספקי להם מים, ובקיצור, תסלקי כל סממן של השלטון הישראלי מעליהם, אדרבא. אבל לא נראה לי שתסכימי שהם לא יחיו תחת המשטרה והצבא שלך, וברגע הזה, העולם לא יאהב זאת, שכן הם יהפכו לפליטים. ובלי שום קשר לעולם יהיה אכפת, היות וחלק גדול מאד של היהדות בימינו לא יוכל לעלות למדינת ישראל עקב החלטתה היא עצמה, מה שישנה לחלוטין את מעמדה בעיני האומות ממדינת מקלט, לסתם "קוץ בתחת" שפוגע בערבים. עד עכשיו האורתודוכיסה תמכה במדינת ישראל, כיוון שהיא היטיבה (יחסית) עם ציבור לומדי התורה. ברגע שישראל תסיר את תמיכתה מהתורה ואף תפגע במפעל לימודי התורה בעזרת גיוס כפוי, לא תהיה שום סיבה לראות במדינת ישראל דבר מלבד לאומיות חילונית שמפרה את שלושת השבועות. את אולי חושבת ככה, אבל את צריכה לזכור שאומות העולם המערבי יודעות שיהודים חרדים לא עושים צבא, שזוהי אחת הפריווילגיות שלהם, וזהו אחד הדברים שהם עצמם לא מתעסקים איתם (אלא אם כן הם רוצים להדמות לצאר או לעות´ומנים). לפיכך הטיעון הזה לא יעניין אותם, כי ברגע שמדינת ישראל לא מאפשרת לזרם מאד מרכזי ביהדות (שבעיני חלקם הגדול גם נתפס כיהדות הקלאסית) לחיות את חייו לפי אמונתו, היא כבר לא מקלט ליהודים.

mikiman

New member
הישרדות חרדים ללא מימון החילוניים

זאב שלום, הקורא התמים יתרשם נורא למקרא המובאות שלך... יש המון סתירות כגון שחיטת מליוני יהודים לאורך ההסטוריה בכלל והשואה בפרט... והשרדות היהודים התאפשרה מעצם היותם פסיביים לאורך כל הדרך. אבל מה בין זה לבין התפרנסותכם מכיסינו? הקב"ה הכל יכול לא נוהג להפקיד כספים בחשבונך, והוא לא נוהג לסחוט ראשי ממשלה אחרת יפיל את הממשלה... בכל מדינות העולם ולאורך כל ההסטוריה של העם היהודי לא היה מצב שמגזר אחד התעלק על מגזר אחר בניגוד להסכמתו! גם בגולה כל הרבנים והאברכים עבדו ולא פירנס אותם איש! רק רק המציאו את ההתעלקות מכוח לחצים פוליטיים. מה יעשו החרדים אם יחליט המגזר שעובד ומשלם מיסים שלא לממן יותר את החרדים? מי יממן את מחייתם? הקב"ה? בסדר, אני מסכים! לא יעבור עוד זמן רב עד שננער אתכם מכיסינו, צלחתנו, תרבותנו, ואורח חיינו. כדאי לכם לפרוש בעצמכם לקהילות שלכם אחרת הנפילה תהיה מאד כואבת.

zeevms

New member
אני חושב ש"קצת" התבלבלת

לדעתי התכוונת להפנות את התגובה ל"נעים מאוד", ולא לי. תקרא שוב את התגובה שלי למעלה.

Dorfl

New member
קוריוז

הבאת את השרדות היהודים לאורך השנים כהוכחה לקיומו של אלהים (ואל כפי שהוא מוצג על פי היהדות). נחמד הוא שלשם כך השתמשת בציטוטים של נוצרים מפורסמים. אני לא סותר את טענתך (אין צורך כל הת´רד מלא באנשים שמתווכחים איתך על זה [ואני מסכים איתם, כמובן]) - אני רק מביא קוריוז.

taro

New member
אני לא מתכוון להכנס לויכוח

על האם סארטר הוא המדד לקיומו של עם יהודי ללא מדינה, אלא רק להגיב על הקוריוז עצמו - מדוע אתה חושב שזה מגוחך שהוא הביא טיעונים של הוגים נוצרים (או אתאיסטים, במקרה של סארטר)? רוזנצוויג, סולובייצ´יק ואולי במידה מסויימת גם בובר, מסתמכים על הוגים נוצרים כמו קירקגור (סולובייצ´יק למשל, ממש מהלל אותו). הרב קוק מסתמך במשתנו על הגל. הרמב"ם טוען שכדי להיות יהודי טוב יש להכיר את אריסטו. ובל נשכח שטיעונים כאלו קיימים גם בצד השני, למשל כשהכנסיה מכנה את עצמה "ענף בעץ הזית של היהדות", או כפי שפסק לאחרונה הוותיקן - הברית הישנה של העם היהודי עם אלוהיו עדיין תקפה, וכשיגיע ישו המשיח גם היהודים יינצלו.

למעלה