YZF250 - מה לבדוק?

MexMex

New member
כל מה שקשור ל"ממשק" אופנוע-רוכב

יהייה במצב מושלם. רגליות - מושב - ידיות - כידון - גריפים.

גם האופנועים החדשים שלי מקבלים 2-3 סטים של גריפים בשנה וטיפול לידיות כל חודשיים. אם זה לא מושלם, האופנוע לא מרגיש לי טוב. אם זה פיקס, עם כל השאר נסתדר.

Alfa156 GTA

New member

MexMex

New member

אגן אצלנו זה יותר פשוט אבל לא יותר זול...גם קניות מחו"ל חוטפות מכס לא קטן מדי פעם.

מה שכן, עוד שבועיים אני בביקור של יומיים בארה"ב ויש לי מדף במשרד שכבר מקבל חבילות

המחשמל 64

New member
מנהל
אני יכול לספר מנסיון לגבי מנוע הWR

שהיה ברשותי(2009) כשלש שנים ועשה סביב 300 ש"מ(11K ק"מ) לא נגעתי לו
לא במנוע עליון לא בתחתון ולא בטיימינג .
על פי מה שזכור לי הספר בWR מצביע על
בדיקות בהקשר למנוע עליון כל 1000 ק"מ. לגבי הטיימינג כל סדר גודל
של 3000 ק"מ הרימו מכסה שסתומים ובדקו את כולל סך המתיחה במותחן.
גם בגאסגאס הנוכחי אני מבצע את אותן הבדיקות בהקשר לטיימינג.
אני זוכר שאוריה המליץ לי בזמנו על החלפת טיימינג יזומה סביב 6K
אבל בתכלס בבדיקה כפי שציינתי לא היה צורך.
סך הכל אני רוכב הכל מהכל. לגבי מנוע הYZ אתה תחליט מה לקחת
כBENEFIT בהקשר מכלולי המנוע.
בהצלחה איש!!!

a c t i v e X

New member
תחליף טיימינג... אל תסמוך על המותחן

זה שהוא מותח זה כבר אומר שצריך להחליף

מיכהWR

New member
ואללה, איזה שמונה WRים אני מכיר והכרתי אישית

כולל מנועים של עשרים אלף ק"מ ויותר - אף אחד לא החליף שרשרת טיימינג ולא פתח מנוע עליון.
מנוע ברזל - רק תן לו שמן טוב כל אלף ק"מ ופילטר אויר מטופל.

a c t i v e X

New member
אחלה. מה זה אומר?

שאם לMEX יהיה את התשיעי שאצלו השרשרת שחקה את הגג"ש התחתון וקפצה שן והלך קומפלט המנוע, אז הוא ישמח שאתה הכרת 8 אחרים שאצלם זה עבד פיקס?

מיכהWR

New member
זה אומר שמי שממליצים לו במוסך להחליף שרשרת

טיימינג בWR כל 3000 ק"מ, עדיף שימצא מוסכניק אחר קצת פחות רודף בצע.
מה שכן לא התנסחתי למעלה כראוי - אני די מסכים עם ההמלצה ליורם, לגבי אופנוע ותיק עם הסטוריה לא ברורה.

MexMex

New member
הלכתי, ראיתי, רכבתי, ו....קניתי

אופנוע שלא עבר שום טראומות איומות ונוראות, רק הזנחה מקסיקנית קלאסית - שטיפות בלי כלום.
מצערת חצי נתקעת עם קרבורטור משהק (רוצים להתערב שיש לו מים בכוסית?), גלגלי שיניים שבשנה שעברה היו צריכים להיות מוחלפים, בולמים נוזלים (אבל עובדים סבבה במעט שבדקתי), גריפים קרועים, רפידות בלמים קדמיות שמתו לפני חודשיים...

אבל שלדה נקייה מאוד, מנוע גם הוא נראה ללא אילתורים ונזילות. התניע במכה שנייה ועבד ללא שום רעשים מיוחדים. גיר ומצמד עובדים חלק ונקי.

הורדתי ככה וככה, והוא בדרך הנה לקבל צ'ק של 3,800 דולר

MexMex

New member
אחזקה מקסיקנית - א-לה מורמ.

זה נוסע? לא נוגעים.

ככה נראה הגג"ש האחורי, שן אחת כבר נשברה ממש.

MexMex

New member
אופנוע מפורק לגורמים

מצד אחד, מפתיע לטובה. כל מיסבי הלינקים תקינים, מיסבי ההיגוי תקינים, קליפרים תקינים עם גומיות שלמות, כבלים תקינים, מנוע נקי לחלוטין עם מרווח שסתומים תקין.

מצד שני, צירים חלודים (גלגלים, ציר זרוע אחורית) שיצאו רק עם פטיש, מיסבי גלגל קדמי מתים, פילטר אויר קרוע (אבל לא נתן לטיפת אבק להיכנס) ורדיאטורים עקומים כמו סרפנטינות.

מצד שלישי, מה זו כמות הברגים במידות השונות האלו? ים של מפתחות, אלנים ובוקסות בשביל הפירוק הזה. הרדיאטורים חזרו לדרך הישר עם מאמץ מינמלי, מה זה? עושים אותם ממרגרינה ביפן?

עוד 3 שבועות הוא יפגש עם החלקים שיוזמנו (פחות ממה שחשבתי למען האמת), ובסוף החודש כבר ינגן כמו חדש.

dougie

New member
תתחדש

מעורר קנאה המחיר + מחיר החלקים שיוחלפו
איזה מודל הוא?
תהנה

תתחדש! היפנים מזדקנים טוב
לגבי הברגים

בד"כ אלו מפתחות 8 , 10 , 12 בכל האופנוע ורק בלינקים והצירים יש מידות גדולות יותר.

זכור לי שברגי אלן כמעט ולא היו, איפה הם צצו לך? יש מצב שהמקסיקני עשה סמטוחה?

למעלה