YZF250 - מה לבדוק?

MexMex

New member
YZF250 - מה לבדוק?

מחר אני כנראה הולך לראות זוג YZF-ים מודל 2008, שלפי התמונות נראים במצב לא רע. השימוש בהם היה לאנדורו פה קרוב (מה שאומר גאזים אבל מעט מאוד סלעים).
אין לי ספק שמעולם לא החליפו להם שרשרת טיימיניג, וכמובן לא עשו אוברול עליון.

האם הם צריכים להניע בקיק בודד קרים? או שכמה בעיטות זה גם בסדר?
רעשים מיוחדים או שום דבר?
האם יש דבר לבדוק את מצב הגג"ש של שרשרת הטיימיניג (זה הרכיב הבעייתי, נכון? או שזה רק בWR בכלל ואני מבלבל?) בלי לעשות פירוק מיוחד? ואם לפרק, מה מפרקים? איזה מפתחות לקחת?
כל כמה שעות האופנוע הזה דורש אוברול עליון? שעות ראליות, לא מה שכתוב בספר.

המחיר נראה די סבבה, צריך לראות מה המצב באמת ולא בתמונות של וואטס-אפ.

תודה על כל העצות!

כל מה שלא קשור למנוע אז לבדוק מיסבים בכל פינה

מצב המייסבים בלינקים יעיד גם כמה נרכב האופנוע.

בגזרת המנוע :
את הגגש התחתון של הטיימינג לא ניתן לבדוק ללא פירוק של המגנטו ,

תבדוק שהאופנוע מניע כשהוא קר וחם כמו שצריך ,
תשאל על תדירות החלפת פילטר אוויר ושימון שלו - זה חשוב ויתן לך אינדקציה על מצב השסתומים.
תשתיק את האגזוז עם סמרטוט ביד ותקשיב טוב למנוע לאיתור רעשים חריגים גם מצד שמאל\ימין וגם מהחלק התחתון\עליון (המייסבים בתחתון די עמידים במנוע הזה) ותנסה לבודד את מקור הרעשים אם יש.
ממליץ לך אחרי הקניה להחליף רינגים ,טיימינג, לבדוק מרווח שסתומים, לנקות קרבורטור, להחליף שמן בבולמים ולעבור על מייסבים כלליים באופנוע בשביל ליישר קו (בוכנה קשה לי להאמין שתצטרך להחליף) .

בהצלחה

המשך

המנוע אמור להניע תוך קיק 2 גג כשאתה מכיר את המנוע טוב גם חם וגם קר (תן למוכר להניע)

אוברול עליון בשימוש הובי מאוד תלוי כמה אתה פידנט אבל אני בעד לעשות באיזור ה150 שעות (פעם בשנה אצלי) ושמעתי על אנשים שלא עושים זאת כל כמה שנים והמנוע עובד כמו שעון שוויצרי בכל מקרה במנוע עליון להחליף בעיקר רינגים כי הבוכנה שם מחזיקה המון,
מרווח שסתומים תבדוק כל 20 -30 שעות בהתחלה לוודא שהם לא איבדו את הציפוי שלהם אצל הבעלים הקודמים ואם הם לא שוקעים ואתה מנקה את הפילטר אוויר תכוף תעבור לבדוק כל 40-50 שעות מנסיון שלי אם הציפוי שלהם קיים אין צורך לגעת חוץ מלבדוק.

MexMex

New member
אנחנו מדברים על 2008, כן?

אופנוע בן ארבע כמעט. ועדיין בוכנה מקורית יכולה להיות תקינה?
אם אני זוכר נכון את קרטיב, שרשרת טיימינג לא אמורים להחליף (בWR לפחות) כל כמות מועטה של קילומטרים, משהו כמו 3,000?

כל מה שכתבת (מיסבים, טיפולים וכאלו) זה ברור וזה טריוויאלי לכל אופנוע. השאלה היא אם יש משהו מיוחד ספציפי לבדוק?

כן, ב05 שהיה לי הבוכנה הייתה מקורית ב08 עדיין

אני מדבר על אמצע 2008 שקניתי את ה2005 והבוכנה הייתה מקורית בת כמעט 4 ובמצב מצויין וכשנפתח המנוע אצלי לישור קו (אפי בדק אותה) אז החלפתי רק את הרינגים.

המלצתי היא שתפתח ותבדוק אותה לפני שאתה קונה .

חוץ מהדברים הרגילים ככל הידוע לי אין משהו מיוחד לבדוק ...

MexMex

New member
אין מצב לפתוח מנוע לפני קנייה

שום מוכר הגיוני לא יסכים לדבר כזה - גם אני לא הייתי מסכים.

ואם כבר פותחים מנוע, אז נחליף בוכנה קומפלט. בדקתי מחיר באייבי וזה באמת לא מצדיק להתעסק רק עם רינגים.

אני אתכנן מראש על פתיחת מנוע, החלפה של בוכנה ורינגים ואולי אפילו לשקול שסתומים על הדרך, כולה 100 וקצת דולר לסט.

אתר מומלץ לקנייה של כל זה + סט שיפוץ ללינקים (שבוודאות חלודים להפליא)?

DAN TAL

New member
מ PIVOT תקנה את שלושת הקיטים למתלה

האחורי ומיסבי היגוי.
מימהה מקורי,תקנה את הבושינגים,הגומיות ומחזירי השמן לבולמים הקדמיים.(מחזשי"ם חליפיים לא מחזיקים..אלא אם זה של PRO-X או SKF).
את הבולם האחורי תשלח אלי
נחדש אותו.
בימהה תקנה גם סט גומיות לקליפרים ואל תשכח את ה BOOTים של הפינים.
מיסבים לגלגלים,תקנה משהו יפני,סגור גומי.תפתח צד אחד,תכניס גריז איכותי ועמיד במים ותסגור מחדש.
תבדוק מצב צינורות ותחליף נוזל קירור.(
הכי טוב PC6 של פז. גם צהוב,הכי טוב....

MexMex

New member
תודה

יש לי פה חנות מוסמכת רייס-טק, אני מניח שהם יוכלו לבצע את העבודה

אם צריך - שסתומים מקוריים או תחליפיים?

MexMex

New member
עד עכשיו, כל הרשימה

שכתבת + רפידות בלמים (מקוריות), פילטר שמן, אטמים לשיפוץ עליון, סט (מקורי) לשיפוץ עליון, ושרשרת טיימינג, מגיע לקרוב ל900 דולר, מחירי ארה"ב.
+ מה שנמצא בבדיקה (גריפים, ידיות, צינורות, מיסבי גלגלים וכו')

MexMex

New member
שווה?

אני מתכוון להשתמש באופנוע הזה כפעמיים בחודש. אולי יותר אולי פחות, אבל זו הכוונה. הרכיבה שלי עדיין מוכוונת יותר לטכני ולאקסטרים ככה שאני מעדיף פרירייד 250R חדש כעדיפות לתקציב.

ימהה YZF250 חדש עולה 10,500 דולר. על ה2008 רוצים 4,400 דולר עם אפשרות להוריד קצת.

MexMex

New member
לא ירד מ5,600 דולר

ולמען האמת, אני מעדיף יפני משומש מהוסקוורנה "חדשה" / "ישנה"
גם ביצועים ויכולות נטו, גם חלקי חילוף וגם למכור יום אחד.

יורם אולי על הפרי רייד אתה תרכב פעמיים בחודש

על האופנוע הזה אתה תרכב הרבה יותר .
האמן לי שאתה מהר מאוד תצא איתו מהמוטוקרוס לאינדורו ולא כל כך מהר תרצה לחזור לפרירייד.
שלא תעז להחליף את הפרירייד לפני שאתה נוסע חודשיים על היאמהה ואז תחליט !!!
אני מהמר שמהר מאוד חונה אצלך במחסן YZ 250F 2014 . גם לאנדורו , גם לאקסטרים אנדורו ובטח שלמוטוקרוס.

אני לא ראיתי את האופנוע ואת מצב תחזוקתו אבל אני לא הייתי קובע בכזו נחרצות שהלינקים חלודים ודורשים החלפה (זה JAPAN פה). יש להם חופשים ?

גם את הבולם האחורי לא הייתי רץ לפתוח (לפני שאני רוכב עליו וקובע שהוא לא תקין) ובטח שלא את המנוע (אם מניע בקלות ולא מרעיש ולא אוכל שמן). את הרפידות תיטחן כמעט עד לברזל.

תניע, תראה כמה קיקים צריך לתת כדי להניע ותשמע אם יש רעשים מוזרים מהמנוע. רחרח לו בתחת ותראה אם הוא מריח משמן. בעצם עזוב, הוא לא.

תבדוק מרווח שסתומים (אם צריך תחליף למקוריים שהם מצויינים. תחליפיים תשים רק אם יש הפרש גדול במחיר).

תחליף שרשרת טיימינג או תברר מתי הוחלפה (צריך כל 7000 ק"מ),

תבדוק מתי הוחלפו בושינגים במזלג ותחליף אם צריך. במחזירים אל תיגע אם לא נוזלים - נקה אותם ומרח גריז סיליקון איכותי.

מייסבי גלגלים תחליף רק אם יש חופש.

תהנה מהלקסוס.

MexMex

New member
אין מצב

אולי אני ארכב עליו יותר ממה שאני חושב, זה כן.
אבל אקסטרים אנדורו על מוטוקרוס? בלי סטרטר? אין מצב.

שבוע שעבר וגם אתמול, יצאנו קבוצה לא קטנה של רוכבים בתנאי אקסטרים קלאסיים. המוטוקרוס היו האחרונים לעלות והראשונים לפרוש.

לגבי מצב התחזוקה, אני פשוט מכיר תחזוקה מקסיקנית על בוריה. מה שאומר המון שטיפות ואפס גירוזים. אין לי ספק שהלינקים חלודים, מוכן להמר על כך (אבל לא אקנה לפני פירוק כמובן).
אוברול עליון ושרשרת טיימינג יעשה כך או כך, אחרי הכל מדובר באופנוע בין 5+ שנים שקיבל מינימום תחזוקה (כפי הנראה). זה ביטוח זול לשירות אמין.
וגם אין לי ספק שבחמשת השנים הללו לא נעשה שום שירות כלשהו במתלים, אפס.

נראה אחה"צ כשנלך לבדוק ולרכב.

MexMex

New member
כמעט

חבר'ה קרובים אלי דווקא רובם מטפילם כמו שצריך.
אבל הרוב שקונה, נוסע ומתחזק שבר בלבד?

כבר קניתי בעבר אופנועים משומשים פה (CR500, CR85) ולא תאמין איזה דברים מצאתי. ממנוע שרותך על האופנוע, ברגים אינצ'יים שנדחפו בכוח להברגות מילמטריות ועד מיסבי לנקים שפשוט התפוררו לי בידיים.

הנה דוגמא לאיך נראה הציר זרוע של הCR85 האומלל.

DAN TAL

New member
אתה רגיל לרכב על אופנועים חדשים ולהחליף

בתדירות גבוה.
יהיה לך קשה להסתגל.
כל דבר יציק לך.
אולי אפילו הספוג המתיישן של המושב.

למעלה