YouTube - תחילת הסוף?

lilou2

New member
מי מתנשא.. מה אני מורה דרך

"ידע הוא כוח".. לא רק.. גם יתרון

FunkyMonk

New member
חבל שהידע שלך קלוקל

למקרה שלא שמת לב אפפעם, לעיתים שאתרי אינטרנט מסויים (בעצם כמעט בכולם), יש מעין תיבת טקסט ובה מופיעות פרסומות של גוגל לדברים שקשורים. זה הכסף שלהם. זה, והעובדה שהם עכשיו נסחרים בבורסה. בנוסף, גוגל מבצעים גם מחקרים לחברות גדולות, ומפתחים תוכנות לחברות. אני משאר שהם גם גובים איזו עמלה על שימוש במנוע שלהם. שלא כל אחד יוכל לשים באתר שלו מנוע של גוגל.. שלא נדבר על תורמים.. בקיצור, מספיק.

lilou2

New member
תמשיכי להתבסס על דעות שגויות

חבל שאת מחסירה מידע חשוב בגלל שיר ילדים שיועד לבנאדם שכתב את ההודעה האחרונה אני עם מסיבת הגן גמרתי.. רק אוסיף משהו שמתקשר ל"פורום של פינקפלויד".. לכל הילדים, אל תיהיו מושפעים, החומה הוא יצירת המופת, אל תתנו לדעותיהם המעוותות של המסיטים להשפיע עליכם בדרכים עקיפות, זהו ניצול התום, תאהבו את היצירה בזכות עצמה, מי שנוטה שלא להעריך את היצירה הזו הוא אפס, כנראה שלא חסר כאן כאלו, ביןהיתר אני מתכוון גם ל"אח הגדול".. מקווה שמי שצריך להבין יפנים המסר

The Albatross

New member
גמרת עם מסיבת הגן?

מצויין.

אסף klod

New member
לפעמים אני פשוט לא מבין

אני רואה בכמה פורומים את אותם האנשים שדיברו נגד הקאזה וה אימיול בטענה שזה לא חוקי ולא טוב ועכשיו זועמים על חסימת תכנים הפוגעים בזכויות יוצרים האם יש הבדל?

ההבדלים

זה לא שמישהו צופה באותו קליפ יותר מפעם, פעמיים. סהכ רואים, נהנים, שולחים לינקים לחבר`ה. זה רק פועל כמו פרסומת. וגם האיכות של הסרטונים לא משהו, כך שגם אם אתה ממש אוהב איזה קליפ, יוטיוב זה לא המקום לצפות בו. נכון, הזכויות על כל החומרים האלה שייכות לאנשים מסויימים, ואם הם היו רוצים להפיץ אותם חינם, הם היו עושים זאת. אבל במקרה הזה, זה נראה לי קטנוני. אילו היו יכולים, היו גם אוסרים על אנשים להגיד שמות של תאגידים בפומבי בלי לשלם תמלוגים.

FunkyMonk

New member
אמרתי ואומר שוב...

לא מעניין לי את הביצה השמאלית החוק. אני לא עובר על זכויות יוצרים לא בגלל שיש חוק נגד זה ואני מפחד להיתפס, אלא בגלל מוסר וערכים. אני אגיד לך תאמת? אני בעד אנשים שמורידים בשביל לבדוק. המון אנשים (בחול, בארץ בקושי) מורידים אלבומים בשביל לבדוק אותם קודם. לראות אם הם בכלל אוהבים אותם. זה פרסום טוב. הבעיה היא שיש הרבה שלא מוחקים את האלבומים האלו אח"כ. ואי אפשר לעקוב אחרי זה. אני יודע שאם אני אוריד אלבום בשביל לבדוק, אני לא אמחק אותו אח"כ, גם אם אני לא אוהב אותו. ואני יודע שאם אני כן אוהב אותו, אני אמשיך לשמוע אותו דרך המחשב, ואנלא אקנה אותו. בגלל זה אני אישית לא מוכן להוריד. אבל יוטיוב נותן לי טעימה בלי לאפשר לי להוריד. (זו, ד"א, גם העילה של יוטיוב וגוגל וידיאו למה העניים הזה -כן- חוקי)

ועוד איך אפשר להוריד מיוטיוב

ישנן הרבה תוכנות שמאפשרות להוריד מ-youtube באמצעות ממשק פשוט ביותר. אין יותר פשוט מלהוריד מ-youtube, למרות שלכאורה האתר לא נותן דרך מסודרת להוריד ממנו תכנים.

FunkyMonk

New member
אתה צוחק?

הנה, בעצמך אמרת שהאתר לא נותן להוריד... התוכנות האלו הן הלא חוקיות כאן.

זה סוג של "כיסוי תחת"

מה זה משנה מי מספק את הכלי להורדה? מה שמשנה שזה אפשרי להוריד מהאתר. youtube נותנת לך את העוגה - אתה רק צריך למצוא את הכפית בשביל לאכול אותה.

loomer4

New member
אבל הם לא מספקים את השירות הזה.

לפיכך זה לא חוקי, אני יכול להשתמש בתירוץ הזה של כיסוי תחת לכל גניבה אם כך.

loomer4

New member
אבל זה שאתה בעד לא הופך את זה לבסדר

וזה שאתה בעד שיתוף קבצים, לא אומר שהמלחין שהיצירה שלו היא הרכוש שלו והיא שייכת לו מרשה לך להעביר את היצירה שלו. אין מה לעשות, מוזיקאים שעובדים על יצירות שלהם ימים, חודשים ואפילו שנים רוצים במקום מסויים גמול כספי.

FunkyMonk

New member
אתם רציניים?

גוגל לא קנתה את יוטיוב בשביל למנוע העלאה של סרטונים בעלי זכויות יוצרים. למקרה ששכחתם, לגוגל יש גם אתר דומה. גוגל רכשה את יוטיוב בגלל שהיא לא רוצה מתחרים בתחום הזה, בגלל ה"אתר הדומה" שלה..

FunkyMonk

New member
זה מה שאמרתי..

ד"א, גוגל וידאיו לא נכשל באמת. בתכלס, הוא הרבה יותר טוב: אין הגבלה של זמן (ביוטיוב מותר, כמדומני, עד 10 דקות של סרטון), המסך יותר גדול ולרוב הסרטונים באיכות יותר גדולה, הרבה הרבה הרבה יותר מהיר מיוטיוב (ששם לעיתים אני צריך לעבור לעשות משהו אחר עד שזה טוען את הסרטון. הגוגל כמעט אף פעם לא). הבעיה היחידה בתחום הזה היא שיש פחות צנזורה. (נתקלתי לא פעם בגוגל בסרטונים של אנשים חולים, בעוד שהסרטונים אינם חוקיים בעליל, ואני לא מדבר פה על זכויות יוצרים) יוטיוב הצליח יותר מהסיבות הבאות (שהן בעצם המגרעות העיקריות של הגוגל וידאו): - הגיע לפני. - הרבה יותר פרסום להמונים. - הרבה יותר קליט ופשוט. בגוגל העניינים מתחילים קצת להסתבך שם. - בגוגל, עד כמה שהצלחתי לשים לב, אין מערכת תגובות. - אמרתי כבר, צנזורה. - ועיצוב קלוקל ולא ידידותי. בגלל המבנה הזה של כל האתרים של גוגל, שיש מעין כותרת עם מנוע חיפוש למעלה, וכל השאר למטה, זה הפך את העיצוב למאד מציק, ופשוט הרבה יותר נעים להיכנס ליוטיוב. כל העניין של המנימליזם וזה... לא הלך לגוגל עם העיצוב הזה. (אף פעם לא היו להם מעצבים דגולים) אבל מה שבאמת הרג את גוגל, כבר הזכרתי, זה הפרסום. בזמן שיוטיוב התפרסם בכל העולם, גוגל וידיאו לא היה סגור על עצמו. כשגוגל כבר כן הסתדר (כשהיה בטא, היו לו המון באגים, והעיצוב שלו היה הרבה פחות נוח), יוטיוב היה הרבה יותר מפורסם, וכבר היו בו מאות אלפי סרטונים. כל מי שכבר הכיר את יוטיוב לא הרגיש צורך להכיר את גוגל, בגלל שרוב האנשים שמעלים סרטונים קודם כל מעלים ליוטיוב, ואח"כ אולי מעלים לגוגל וידאו, אבל מי שמעלה קודם לגוגל תמיד מעלה אח"כ ליוטיוב.

למעלה