You will never see...

1Shir

New member
לדעתי אלמנטים של קנאה והסתרה

אני חושבת שזה באמת לא קשור למערכת יחסים זוגית או לא זוגית, זה כן קשור לאופי של הבנאדם, ומה שאני לא מסכימה הוא שזה חייב להיות בכל מערכת זוגית, יש אנשים שאין להם את הקטע של קנאה או של חשש לפגוע, וזה תלוי גם בבנאדם השני, בקשר בכלל ובאופי.

Gilliana

New member
אני נאלצת שלא להסכים עם זה

חייבת להיות מידה מסויימת של קנאה בכל מערכת זוגית, גם אם היא לא באה לידי ביטוי - זה טבע האדם. אני לא מתכוונת לקנאה הרסנית או אבל אני מבטיחה לך שאם בן הזוג שלך יסתכל אפילו על שחקנית בטלויזיה ויתלהב ממנה, זה יתן לך איזו "צביטונת" וכנ"ל ההיפך (אגב, אני חושבת שאצל גברים הקטע הזה יותר בולט מאשר אצל נשים). זה נושא מאד מורכב וארוך ואפשר לדבר עליו שעות - אם תרצי אפשר לפתח אותו במסרים או אפילו כאן אם זה יעניין את השאר.

1Shir

New member
תודה לך על הכוונה הטובה.. :)

אני מאוד מעריכה את זה. אבל את לא חייבת להסביר, אם קשה לך אני מקבלת את זה שלא כל דבר אפשר להסביר. רק דרך אגב, זה לא ממש להסביר הגיונית משהו שקשור לתיקים, זה יותר משהו שקשור אלייך, אבל אני מניחה שלזה התכוונת (כלומר לאיך שאת רואה אותם). והערה אחרונה, לא רק ממך, גם ורד את מוזמנת לנסות להסביר כי אמרת את אותו הדבר..

Gilliana

New member
צודקת לחלוטין

וגם אני לא מבינה למה הכוונה ב-"מעבר לזוגיות". זה כמו להגיד - מעבר ליקום... אם זוגיות היא לא הקשר האולטימטיבי - או לפחות צריכה להיות כזו, אז אוי ואבוי לכולנו באמת.

boringvered

New member
לפחות ה- TAKE שלי על זה...

כשני מסתכלת על זוגות - בעיני זוגות שהם יותר מבני זוג הם אלה שחוו משהו מיוחד מעבר לחוויות הזוגיות... לא רק נסעו לטייל יחד, חיו יחד, אכלו ארוחות ביחד... אלא חוו משהו מיוחד, סביר להניח טראומטי, שיצר קשר שרק הם, ולא אף אחד אחד יוכל להבין. זה לא דבר שחייב להווצר דווקא בין גבר לאשה, זה יכול לקרות בין חברים, או אפילו לא חברים, אלא אנשים שנקרו יחד למצב מסויים שגרם לקרבה בינהם ולו רק בגלל שהם חוו משהו שהם יכולים לדבר עליו לעומק רק עם מי שהיה שם איתם. מאלדר וסקאלי הם פרטנרים מקצועיים, בהמשך הם גם הופכים להיות מעורבים רומנטית... אבל בדרך הם עוברים כל כך הרבה חוויות, אובדנים, השתנות כללית... ואין מישהו אחר, חוץ מהם שיכול להבין את השני, וזה בעיני יותר מבני זוג. ורד

Gilliana

New member
זה ניתוח מאד יפה ורד ../images/Emo45.gif

ואת יודעת עוד משהו? כששני אנשים שלא היו קודם לכן זוג (כאשר אני מדברים על גבר ואשה בד"כ), החוויות הללו מקשרות אותם במידה כזו שלמערכת היחסים שלהם יש נטיה חזקה להפוך למערכת רומנטית, וכרגע זה גם לא משנה אם לשני האנשים הללו יש בני זוג אחרים. כך למשל חברים לעבודה הופכים לא מעט לפרטנרים רומנטיים ואפילו לזוגות - בפרט כאשר יש להם חוויות מיוחדות משותפות אך ורק להם. אני חושבת שמה שאפשר להגיד על מאלדר וסקאלי בהקשר הזה הוא בהחלט שהם יותר מרק זוג נאהבים ושיש ביניהם BOND מעבר למשיכה ולסקס. אולי לזה בעצם התכוונה גם עינת.

1Shir

New member
ברור שזה מעבר למשיכה ולסקס!!!

מה, בזוגיות יש סקס?
זה שיש ביניהם מעבר לזה לא אומר שזה מעבר לזוגיות, זה בסך הכל אומר שזו זוגיות מהסוג הטוב ביותר שמבוססת על חברות ואכפתיות.

כמעט אבל לא..

יש משהו בעניין החוויות האישיות שזה יוצר קשר מיוחד אבל זה לא בדיוק מה שהתכוונתי, גם לא עניין הסקס הוא מה שכזה משנה ... קשה לי לשים את הדגש על זה אבל כמו שהבטחתי לשיר אני אנסה... תנו לי כמה ימים ואני (אולי) אחזור עם תשובה..

1Shir

New member
לורד

אני לעומתך חושבת שכל שני אנשים שיהיו בקשר קרוב/עמוק במשך זמן רב יגיעו לאותה נקודה שאת מדברת עליה, כי גם אם הם לא עברו במשך הזמן הזה משהו יוצא דופן וטראומטי במיוחד, מעצם היותנו בני אדם אנחנו כל הזמן עוברים דברים ואין תחליף לאדם שעבר איתנו את הדברים האלה, זה לא חייב להיות משהו עד כדי כך מיוחד כגון חטיפה חייזרית..

boringvered

New member
אצלי דווקא תמיד יש תהיה

לגבי... ומה אם הם לא היו עוברים את כל מה שעברו? האם באמת היה שם משהו? בהתחלה הם רק התכסחו כל הזמן. סקאלי הייתה חמודה, אולי אפילו יפה בעיני מאלדר, אבל מאלדר היה כל כך שקוע בענייניו שלו שהוא בכלל לא שם לב לזה. כל מה שהוא ראה לנגד עיניו זה את המסע הפרטי שלו, והבחורה הזו סתם נדחפה לו באמצע... ועוד במקור בשביל לרגל עליו. אני לא ראיתי כאן רומנטיקה, אהבה ממבט ראשון... הוא היה אובססיבי למדי, מרוכז מאוד בעצמו, והיא... היא הייתה ירוקה למדי, מבוהלת למדי וכל מה שהיא ידעה זה שהבחור הזה לצידה די מופרע... אם לא היו קורים כל הדברים... האם היה שם משהו? או שהם סתם היו זוג אנשים שבמקרה עובדים יחד זה עם זה? ורד

את בהחלט צודקת..

יכול להיות שלולא כל הטרגדיות הכל היה נראה אחרת. אבל אז זה אומר שהקשר שלהם מבוסס על טרגדיות? כלומרבזמנים טובים הם לא יסתדרו?

boringvered

New member
לא יודעת אם לא יסתדרו

נראה לי שהויכוחים של ההתחלה הם דבר צפוי בכל מקום שמגיע עובד לתפקיד חדש. תמיד יש חשדנות של שני הצדדים. יתכן והם היו הופכים להיות שני קולגות מקצועיות מצויינים - אוכלים TAKEOUT ביחד בזמן קריאת חומר, מתבדחים על כל מיני אנשים מהעבודה, או מקטרים על העבודה כמו כל אחד... יתכן ומאלדר או סקאלי גם היו בהחלט חושבים שכל אחד מהם הוא יאמי יאמי... אבל השאלה אם זה היה באמת *זה*... האם הם היו מתקשרים אחד לשני באמצע הלילה? האם הם היו מתקשרים אחד לשני בעת מצוקה? האם הם היו מבלים אחד עם השני בהוליווד?... לא ברור... לולא הטרגדיות שקרבו אותם אחד לשני. אני באמת תוהה לגבי סוכנים אמיתיים... הכל נראה כל כך רומנטי בטלויזיה... חברות אמת, רעות וכל מה שמשתמע מזה... האם ככה במציאות? זה נראה לי שבמציאות זה יותר יבשושי... אולי אפשר להשוות את זה יותר לחוויות של חיילים בשדה הקרב... ורד

יש צדק בדברייך

ובאמת חלק גדול ממני מסכים איתך. אבל יש חלק קטן שאומר שיש בינהם הרבה יותר והרבה מעבר ולכן הקשר שלהם היה נוצר בכל מקרה, אולי היה לוקח לו יותר זמן להתהוות..

1Shir

New member
זו שאלה של גורל

אני מניחה שרוב הדברים בחיינו היו נוצרים בכל מקרה גם אם הנסיבות ההתחלתיות היו שונות, כי באמונה שלי הדברים לא נוצרים סתם והם בעלי משמעות ולכן הם היו מתרחשים בכל מקרה.. כך שגם מאלדר וסקאלי בטח היו מתחברים איכשהו בכל מקרה תחת כל נסיבות אחרות, וכמו שאמרת, אולי ביותר זמן, אולי בצורה קצת אחרת, אבל הם היו מתחברים..

Gilliana

New member
אוי, הזכרת לי עכשיו...

משהו שקראתי באותו ספר על ההצלחה של תיקים - לדיויד היתה הברקה לא נורמלית לגבי מאלדר (שמוכיחה אגב שהוא בכל זאת מכיר את אותו יותר טוב מכולם) וכה אמר דיוויד: מאלדר חושב על עבמי"ם באותה דרך שבה כל גבר אחר חושב על סקס. תגידו שזה לא ענק!

1Shir

New member
ורד, זה לא מה שהתכוונתי

אין ספק שמאלדר וסקאלי התחברו בגלל כל מה שהם עברו ביחד. אני לא חושבת שניתן לשאול מה היה אם, כי אין דבר כזה אם, אי אפשר אפילו להתחיל לנחש מה היה האופי של מאלדר לו אחותו לא היתה נחטפת וכו'. אני מניחה שאם הם לא היו מצוותים יחד, הסיכוי שהם היו מתחברים כפי שהם התחברו הוא קלוש. ומעולם לא אמרתי שהיתה כאן אהבה ממבט ראשון, בטח שלא מצדו. פשוט אמרתי שעצם זה שהם עברו יחד הרבה לא נותן לקשר שלהם עליונות עצומה על כל קשר חזק אחר, כי הרבה זוגות עברו יחד הרבה חוויות רגשיות משמעותיות, למרות שהן לא נחשבות מזעזעות כמו מה שמאלדר וסקאלי עברו. לי פשוט קשה למצב אותם בהגדרה של "יותר מזוג" כי אני לא חושבת שיש דבר כזה יותר מזוג.

boringvered

New member
המממ....

מתוך הכרותי את עולם הנישואים שלי ושל חברים מסביבי, אני חושבת שיש דברים בגו... אבל גם יש המון מצבים שמצדיקים יותר את טענותי. אצל זוגות רבים המשבר מגיע עם בוא הילדים לתוך המשוואה. ילדים מוציאים את הזוגיות מאיזון ובוחנים את המשוואה מחדש... לטעמי לפחות, חוויות משותפות של סרטים יחד, מסעדות, ... קיום יחסי מין ועוד כהנה פעילויות רגילות למערכת זוגית, לא תמיד מספיקים בשביל לאפשר למערכת זוגית לשרוד את השלב הקשה ביותר של גידול הילדים... כמובן שמאלדר וסקאלי לא ממה שתנסו בחוויה... אבל אני תוהה אם גידול ילד היה שובר אותם או שהיה רק מחזק אותם. בעיני החוויות הקשות יגמדו את תהליך גידול הילד ויבליטו דווקא את היופי שבחוויה, את הפלא, את הקסם... ברור שכמובן כל מה שכתבתי למעלה זה בגדר הכללה גסה, אבל אני מוקפת בהורים ושורצת המון בפורומים כאלה בשביל לקרוא מספיק קיטורים של נשים על הבעלים שלהם, או לראות מספיק התפרצויות של בעלים על הנשים כי הילדה אכלה בננה ומרחה אותה על הרצפה... כל מה שכתבתי נועד להמחיש שבעיני זוג שחווה משהו קשה במיוחד, יסתכל על דברים אחרת מזוג שחווה זוגיות סטנדרטית... ורד

1Shir

New member
הבנתי...

אבל אני חושבת שלאור מה שאמרת אולי הביטוי הנכון יותר - מבחינתי לפחות - לא יהיה "יותר מזוג" אלא "יותר מהזוג הממוצע", שזה משהו שהוא ברור שהקשר ביניהם חזק הרבה יותר מרוב הזוגות. פשוט כשאומרים זוגיות צריך להבחין לאיזו זוגיות מתכוונים, לי מכיוון שאין לי זוגיות קל מאוד באומרי זוגיות להתכוון לזוגיות אידיאלית... שאני מאמינה שקיימת..

למעלה