You will never see...

Gilliana

New member
You will never see...

... Mulder and Scully romantically involved. כה אמר כריס קארטר אי שם בשלהי העונה השלישית של תיקים בראיון למגזין TV GUIDE האמריקני. על כך אפשר רק אפשר לצטט את פיטר סלרס המנוח מהסרט המפורסם שנקרא כשם אותו ציטוט: Things change. אני מניחה שכריס למד על בשרו את פשר המשפט Never say never

טוב זה היה ידוע..

הם שנים על גבי שנים (גם בעונה חמישית ואחר כך) דבקו בגרסה כי לא יקרה משהו רומנטי בינהם.. אז למה? למה כריס?????????? למה???????. היית חייב ????????

1Shir

New member
זה לא כריס שהיה חייב

זאת סקאלי.. או יותר נכון ג'יליאן אנדרסון שכתבה את all Things..

Gilliana

New member
נכון, היא תמיד רצתה ../images/Emo9.gif

היו גם הרבה ראיונות מאחורי הקלעים איתה שבהם היא אמרה שזה צריך לקרות ואני תומכת בה בעניין הזה. מה שמוזר הוא שמשום מה אני לא זוכרת מה היתה דעתו של דיויד בנושא...

Gilliana

New member
למה לא??? אני דווקא בעד

בכלל - אני קוראת עכשיו ספר מדהים (סיפרתי לך אתמול) שנתנה לי EVE ושמנתח את ההצלחה של תיקים לפני ולפנים. אתמול קראתי את הפרק שעוסק בהתפתחות הפורומים והמיילינג ליסט למיניהם, החלוקה בין נושאי הדיון בין גברים ונשים - האווירה בפורומים... ממש ניתוחים מדעיים! אבל תאור של פורום כמו שלנו לא מצאתי שם, למרות שבד"כ האווירה בפורומים של תיקים היא תומכת ומשפחתית והקבוצות מורכבות מ 15-30 איש עדיין הקבוצות הללו בד"כ היו די סגורות בפני חברים חדשים שהם X-philes מתחילים וגם לא קראתי שנוצרו חברויות offline כפועל יוצא מהקשר online כמו שקרה אצלנו. אולי המחקר הבא שלי צריך באמת להיות על התנהגות ה-fandom באינטרנט ועל האינטרקציה בינו לבין הסדרה. זה פשוט נושא מרתק.

boringvered

New member
צריך להתייחס לעובדה ש

ההתייחסות הייתה לקבוצות דיון ודיוור בארה"ב בעיקר וששם אלמנט המרחק מנע מאנשים את מה שיש לנו כאן. בתור פעילה של אז, לא יכלנו שלא להפגש, וזה משהו שמאפיין פורום ישראלי. מדינה קטנה מבחינת שטח וגם גודל הרשימות קטן בהתאם לכמות האנשים... אז נפח האנשים היה קטן כי האינטרנט רק התחיל לחדור לארץ, והיום מפני שהסדרה כבר לא פופולארית... אבל אין ספק שהספר מרתק מבחינת המחקר של התופעה של ההערצה. אני ממש זוכרת על בשרי את ההבדל בין קבוצות דיון פתוחות לבין רשימת דיוור סגורה. אין ספק שהאווירה האינטימית של רשימת דיוור מתאימה הרבה יותר לנשים... ורד

Gilliana

New member
בהחלט נכון

ואני גם רואה את ההבדלים בין נשים וגברים אצלנו בפורום. מאיר למשל מאד לא אוהב (בלשון המעטה) כל איזכור של מערכת היחסים בין סקאלי למאלדר. המעניין הוא שגם בארה"ב קבוצות הדיון היו יחסית קטנות, ואפשר להבין גם מדוע - ברגע שהקבוצות גדלות כמות ההודעות שנשלחת מדי יום היא עצומה ואין אפשרות לעקוב לית שכן להגיב. בקובצת דיון גדולה גם אי אפשר לפתח יחס אישי לכל חבר ולכן ברגע שקבוצות גדלו מעל לכמות מסוימת של חברים, הקבוצות "דיממו", כפי שבחרו מחברי הספר להגדיר. מכיוון שאני באופן אישי לא זכיתי לחוות רשימת דוור סגורה, קשה לי לעמוד על ההבדלים אבל הנה, הנסיון שלך מדבר בעד עצמו. אגב, קראת את הספר?

boringvered

New member
התחלתי לקרוא אותו לפני...

הממממ.. אולי 4-5 שנים? כמו הרבה דברים אחרים... לא סיימתי, ויש לי המון דברים שאני רוצה לחזור אליהם / להתחיל בכלל לקרוא... אולי בפנסיה
יש לי כל כך מעט זמן בימים האלה... עצוב לאללה. או שאולי לא עצוב. מאוד אהבתי את התקופה הזו. תיקים ואנשי תיקים מילאו לי את החיים... אני מתגעגעת לתקופה ההיא, אבל הסדרה כבר הסתיימה וגם ההנאה הצרופה מהניתוח שלה, והיצירה סביבה גם נעלמו... מה שכן, הפורום פה נחמד ואין דבר שיותר מהנה מאשר נושאים לדיון שגורמים לי להגיב! אבל... הזכרון... אחח, הזכרון כל כך נדפק. כבר לא זוכרת מה קרה למי באיזה פרק... ממש עצוב. פעם הכל היה מסודר כמו בתיקיות במוח... אולי התעמקות כאן תחזיר משהו לתודעה. כרגע הכל קבור עמוק עמוק בנבכי הזמן של המוח... מה שכן, בזמנו, כשהאינטרנט היה צעיר, ביליתי בניוז גרופס של תיקים וגם של מסע בין כוכבים, במקביל גם הייתי ברשימת הדיוור של תיקים בארץ. הקושי שלי באותה תקופה עם הניוז גרופס נבע גם מהעובדה שבארץ פיגרנו משמעותית אחרי העולם... ואני הייתי אז אנטי-ספויילריסטית... ועד היום אני נזכרת איך דפקו לי את ההפתעה של הסרטן של סקאלי. מעבר לכך, בניוזגרופס שוטטו המון ילדונים, טרולים צעירים שבהחלט הפריעו לדיון. אם הייתי מביעה דעה אנטי-שיפרית, היא הייתה מתקבלת באגרסיביות. היה קשה להגיע לדיון ממשי. ברשימת הדיוור היו מספיק אנשים בעד ונגד, אבל הדיונים היו ענייניים, וכולם מצד אחד היו מאוד חדורי מוטיבציה להוכיח את צדקת דרכם, אבל גם הבינו שמדובר בסדרה, ושלמרות החיכוחים ה'פוליטיים', בסופו של דבר כולנו באותו צד... כולנו אוהבים את הסדרה, וגם הדיונים האלה הם לטעמי מה שהחזיק את הרשימה בחיים. כשלפתע הוכרע סופית שהם כן מעורבים רומנטית, אז למרות שאולי לא כולם שמחו על השינוי הזה, בסופו של דבר, לא נותר כל כך על מה לדון... ורד

Gilliana

New member
אני מקווה...

... שיהיה לך כל כך נחמד איתנו שתכנסי לפורום כל יום ותחדשי ימיך כקדם
בעניין הזכרון - זה מעניין, כי גם כשאני התחלתי להיות פעילה כאן בפורום לפני בערך שנה, גם אצלי הזכרון היה כמעט לגמרי מחוק בכל מה שנגע לתיקים אבל הצלחתי מהר מאד לשחזר את הכל - אם מצפיה חוזרת בפרקים, או קריאת טרנסקריפטס וגם הרבה מאד מהדיונים בפורום עצמו. אני בטוחה שברגע שתתחילי להתעמק חלק גדול יחזור לתודעה וחוץ מזה - אנחנו משפחה אחת גדולה ואוהבת, וזה כבר שווה

boringvered

New member
כי מישהו שם חשב שאם יתנו

למעריצים את מה שהם רוצים (לפחות מה שהרוב רצה), אז זה יעשה בוכטה כסף... בעיני מהרגע שהתחילו לרצות את המעריצים, או את המנהלים הבכירים של פוקס, הם אבדו את הדרך. כל החן של סדרה כמו זאת היה בכך שהיא הייתה מפתיעה ולא צפויה... אני תמיד אהבתי לראות בהם כמו זוג של אחים קרובים ביותר, או BOSSOM BUDDIES... ואז הוא החליט שהם יהיו יותר... וזה חבל. לפי דעתי הם נעשו כל כך קרובים עקב החוויות שהם עברו, כמו חברים לנשק... אם הם היו שני סוכנים גברים... הם היו מתאהבים?... ורד

Gilliana

New member
אני דווקא חושבת אחרת

גבר נאה, אשה מושכת - שניהם חכמים באופן יוצא דופן, עוברים יחד חוויות יחודיות שהן בעצמן יכולות להוות טריגר להתקרבות - לדעתי לפחות אין מצב של לא להתאהב. אולי בגלל שאני מדברת גם קצת מנסיון אישי בתחום הזה...

אני חלוקה בנושא...

אבל נוטה לכיוון של ורד. אהבתי לחשוב שהקשר בינהם הוא יותר מבני זוג.. כמו שהשחקנית שמגלמת את מגי סקאלי אמרה "הם אוהבים מעבר למה שבני זוג אוהבים" או משהו בסגנון. אני אביא את הציטוט המדויק יותר מאוחר. גם גילי צודקת, גבר, אישה, מצבים אינטימיים, מתכון בטוח להתאהבות.. הבעיה שלי בנושא היא פחות ההתאהבות אלא יותר איך שעשו את זה..

1Shir

New member
יש משהו שמעולם לא הצלחתי להבין

וזה המושג "יותר מבני זוג". אני חושבת שזוגיות אמורה להיות הכל, קשר מקסימלי. נכון שלא כל זוגיות היא כזאת, אבל זה כבר תלוי באנשים עצמם. אני לא מבינה מה בעצם ה"זוגיות" גורע מהקשר?

חס וחלילה לא אמרתי גורע

ואולי בעולמנו שלנו באמת אין קשר המתעלה מעל קשר הזוגיות, אבל אצלם תמיד הייתה לי הרגשה שכן. שהקשר שלהם הוא כל כך הרבה מעבר שפשוט הגדרת הזוגיות מורידה ממנו... אבל זה רק אני ...

1Shir

New member
בשבילי הגדרת הזוגיות כביכול

היא ללא גבולות, בגלל זה קשה לי להזדהות עם המילים "מתעלה" ו"מעבר" לקשר של זוגיות.. אני פשוט לא מבינה איך זה יכול להיות.. יש מצב לנסות להסביר מה בקשר שלהם מתעלה מעל זוגיות?...

את מבקשת ממני להסביר?

ממני? שיר, כל שיחות הטלפון שלנו נמחקו? מאיפה אני יכולה להסביר הגיונית משהו שקשור לתיקים?? אבל כמו תמיד שיר, לך אני לא אגיד לא ואני אקח על עצמי את האתגר בלפרש ולהסביר את הכוונה...

Gilliana

New member
אם כך, תרשי לי לנסות להסביר?

כלומר - לפחות את מה שאני חושבת שאת מתכוונת אליו?

Gilliana

New member
אני חושבת...

שאנחנו שוב נכנסים כאן לעניין הסקס. מערכת זוגית מינית, בפרט כשהיא מגיעה לאחר שהזוג האמור ניהל במשך כל כך הרבה שנים מערכת יחסים ידידותית אפלטונית זה פתאום מצב שונה וחדש כל כך שמאד קשה להסתגל אליו. ברגע שחל מעבר כזה - מידידים לנאהבים, נכנסים המון גורמין נוספים שעלולים להעיב על הידידות - קנאה למשל, או חשש לעורר קנאה. אני מניחה שמה שאת מתכוונת אליו הוא שבמערכת יחסים של "מעבר לזוגיות" - אין את האלמנטים הללו - לא קנאה, לא הסתרה (מחשש שאחד מבני הזוג עלול לא להבין או לא לקבל) ולא שום גורם אחר שיכול לפגוע בחברות הבסיסית והעמוקה שבין שני הצדדים. אלא, שאם אני צודקת ולזה את באמת התכוונת - אני לא מאמינה שיכולה להיות מערכתת זוגית חסרת האלמנטים הללו. אני גם חושבת שעוד לפני שמאלדר וסקאלי מימשו את האהבה שלהם, זה כבר היה קיים אצלהם. בשורה התחתונה - אני מנסה לומר שאני לא מאמינה שקיים קשר כזה של "מעבר לזוגיות".

למעלה