אני לא מאמין בהפשטה
אני לא חושב שמאזינים שמחפשים מוזיקה חדשה מסוג מסוים מחפשים את גירסת אמצע הדרך שלו, אלא בדיוק להיפך - כשאני רוצה למצוא משהו חדש, אני לרוב מחפש את החוויה האולטימטיבית שלו, אחרת כבר עדיף לי לשמוע מה שאני כבר אוהב ומכיר. נכון, לפעמים כשמאזין באמת רגיל למוזיקה נורא נורא בנאלית וסטנדרטית, יהיה לו קשה להאזין למשהו שונה לגמרי. אנשים שמאזינים לגלגל"ץ יתקשו להאזין ליצירה באורך 20 דקות, אבל אנשים שרגילים להאזנה לאלבומים שלמים לא יראו בזה משהו כ"כ מטריד. אתה צודק, שבהתחלה לא תמיד מבינים באמת מה הדבר הגדול הזה שיש בקלוז טו דה אדג' או בגייטס אוף דליריום, אבל בשניהם (במיוחד בקלוז, בגלל הבהירות שלו), יש את ההרגשה הזאת שיש שם משהו גדול, לא רק משהו 'מגניב' או 'מיוחד' או 'יפה'. כשהאזנתי לקלוז טו אדג' בגיל 16, לפני שבכלל התחלתי להתעסק במוזיקה באופן מסודר, פשוט הרגשתי שהקטע הזה יותר חזק ממני, ואולי אפילו יותר חזק מהלהקה עצמה, כיוון שהוא עומד באופן כ"כ מרשים בפני עצמו. גם היום, כשאני כבר מסוגל להוציא את האקורדים ולהבין את המבנה ואת העיבודים, אני עדיין מרגיש שהקטע הזה נמצא מעלי, ושיש בו אפילו הרבה יותר ממה שהלהקה עצמה יודעת שיש בו. לגבי כתיבת שירים טובה של יס - כל קטעי השירה בקלוז טו דה אדג' הם שירים מצוינים (אפשר להתייחס לזה אפילו כשיר אחד בעל מבנה ארוך ומורכב מאד - עם בתים, פזמונים וגשרים), וגם בפרג'ייל אפשר למצוא כמה כאלה (long distance runaround, נניח). מה הבעיה, בעצם?