מתברר: מיסטי מנעה את החילוץ שלהן למשך זמן כה רב, כאשר ניטרלה במכוון ובסוד את משדר אות המצוקה של המטוס.
היא תמיד היתה חנונית "מוזרה" ומנודה, והבנות היו מגעילות אליה, אבל כאשר המטוס מתרסק מתגלה חוזקתה בתור הנערה היחידה שיודעת מה לעשות, איך לטפל בפצועים ולהציל את מי שאפשר (כי עברה קורס עזרה ראשונה) וגם בעלת תושיה בשעת משבר, ואומץ לעשות דברים קשים, כמו לכרות רגל מרוסקת של עוזר המאמן, שנפל עליו חלק כבד של המטוס.
אז היא לראשונה בחייה זוכה להרגיש מוערכת ורצויה ואפילו נערצת, והיא כל כך אוהבת את ההרגשה הזאת -
ואפשר לרגע להבין אותה, שהיא מונעת את החילוץ -
שזה כבר מעשה פסיכופטי.
אבל אנחנו כבר יכולים לראות איך זה קרה שהיא הפכה למנהיגה שלהן שם.
כל הסימנים גם מחייה הבוגרים רומזים לנו שהיא פסיכופטית, שנראה כאילו גם תיכננה מראש איכשהו את זה שהאוטו של נאט לא יניע בבוקר והיא תגיע "במקרה" לנסוע איתה.
פסיכופטים זה הדמויות שאני הכי שונאת, ובין הבודדים שאני לא יכולה (ולא רוצה) להבין.
חוץ מזה יש את העניין ששואנה מנסה להציל את ואן, שנתקעה במושבה כשהמטוס עולה באש, אבל ג'קי מושכת את שואנה בכוח החוצה בשביל להציל אותה ואת עצמה, והן למעשה נוטשות אותה למות. למרבה המזל היא מצליחה בכל זאת להנצל משם, אבל זה הולך להיות מטען כבד ביניהן עכשיו.
המאמן נהרג באופן מזעזע, ושני בניו שרדו.
לגדול מביניהם - טראוויס, היה כנראה עניין כלשהו עם נאט, והוא שרד גם עד להווה, אבל לא רוצה יותר שום קשר, והיא נוסעת אליו.
ומישהו/י שולח בהווה לכל הנשים ששרדו גלויה מאיימת עם ציור סמלי, שגם היה חרוט שם על עץ.
סצינת ההתרסקות ואחריה היא מחרידה.
בערב מסביב למדורה:
הנערה הנוצרית-דתיה חושבת שהמטוס התרסק בתור עונש מאלוהים על זה שהיא קיללה בלב את המורה לפסנתר שלה

(אני חייבת לתהות איך אפשר לאהוב את האל שלך, כאשר אתה מאמין שהוא כזה מטומטם ומרושע).
אבל זה לפחות מקליל קצת את האווירה וגורם לכולן לצחוק קצת ולהתוודות על "חטאים" קטנים משלהן. שמחתי שגם הדתיה צחקה והבינה כנראה שזה אבסורד להאשים את עצמה בהתרסקות.
חוץ מזה הן מאמינות שבזכות המשדר יחלצו אותן למחרת, על אף שג'קי (שאנחנו מניחים שהולכת להאכל) רומזת שאולי כדאי לשמור קצת אוכל למקרה שהחילוץ יתעכב בכמה שעות.
לשאונה וג'ף יש קשיים בחיי הנישואין (כמה מפתיע...) הוא בוגד בה, והיא רוצחת ארנבים בסתר ומגישה אותם לארוחת ערב.
מה שקצת מצחיק זה שהיא אומרת לג'ף ולבת שלהם את האמת אבל הם חושבים שהיא מתלוצצת.