?Y&R SHOCKER
אמריקאי

pumiki25

New member
teehee ../images/Emo3.gif (אורטל - לכאן, בבקשה!*)

(*מתוך בעתה שמא אתחיל עוד דיון נרחב על הפועל כ.נ.ס...
)) שחר, אתה מתוק!
hehe. הממ, נעיצת וטגלון ההודעות שלי...אוי, לא!
וברצינות...תודה! כינסתי לי (לפחות) אותך, שחר, ואותך אורטל לכאן, כי - לשמחתי - את אותה נקודה שעליה רציתי להרחיב העלתם שניכם. פחות הודעה
אמרתם, לסיכומו של דבר, שהיעדרותה של קאסי תורגש, שהיא תחסר לצופים, תוזכר בחגים וכדומה...אז זהו - שאני לא כל כך בטוחה. שמתי לב, לפחות בצח"מ, שברגע שדמות הולכת לעולמה/עוזבת - היא כאילו מפסיקה להתקיים. ברור - אחרי כל מוות/נטישה של דמות מוצגות התגובות הרגשיות של הקרובים והפחות-קרובים לה - אבל במהרה, הדמות נותרת מאחור ללא שום אזכור. כמה דוגמאות שאני יכולה לחשוב עלייהן כרגע: סקוט - מתי היתה הפעם האחרונה שהצרצרית הזכירה אותו? או את ג'סיקה, אמא שלה? (אי אפשר להגיד שמותה של ג'סיקה לא היה טרגי!) כך נשכחו להם גם תינוקה של נינה (עד לחידוש העלילה לצורך העזיבה של נינה), איב, התינוקת של ויקטוריה שנפטרה זמן קצר אחרי לידתה (ההתאבלות של ויקטוריה, אם אני זוכרת נכון, נפרסה על פניי כמה פרקים, לא יותר), קסנדרה נשכחה לחלוטין, רקס ופיליפ ג'וניור השלישי (אני יודעת שהם עומדים להופיע הופעה חד פעמית בעתיד הלא רחוק, אבל כמה פעמים שמעתם את קתרין מתלוננת על כך שהיא מתגעגעת לרקס, שבוע-שבועיים לאחר שמת? כן, ג'יל מזכירה את פיליפ פה ושם, אבל יותר בהקשר של "פישלתי עם פיליפ, אני אנסה מחדש עם בילי/פיליפ ג'וניור הרביעי" מאשר בהקשר של "אני מתגעגעת") ועוד מגוון דמויות שהיו, לא בהכרח מתו, אבל היו וכבר לא מוזכרות, אלא אם כן צפויה חזרה זמנית/קבועה של הדמות - אחותו/בתו/אם בתו של פול, פראן (או פארן?) ואנדי, ריצ'רד (האב הצרצר), לורן, טרייסי, קארל וכו' וכו' וכו'...אף פעם לא תשמעו את פול אומר בחג המולד - "הו, אם רק הת'ר הייתה כאן" או את הצרצרית מרכינה ראש בעצב, מחבקת כרית וחושבת על כמה עצוב שאמא לא כאן, הייתה יכולה לעזור לה בדילמות האינסופיות שלה בנוגע לעם-מי-כדאי-לי-להתחתן-הפעם
אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי שמותה של קאסי, אם באמת תמות, יוזכר ויעיב על הניומנים, אבל ההיסטוריה מלמדת אחרת, כך שאני ממש לא יודעת... we'll have to wait and see
אורטל - רציתי להרחיב על עוד משהו שאמרת, וארחיב מאוחר יותר (אם עוד אהיה במצב הכרתי מינימלי!!!), או מקסימום, מחר! *פוף*...כואבת לי היד. יאללה, עוד 2% לפרק. נווו כבר! *מכינה ממחטות*

pumiki25

New member
../images/Emo58.gif אוי...אוי...

ושוב אוי...איזה פרק. ווי-ווי-ווי. באמת מרגש - ולא רק קאסי ריגשה. אהבתי במיוחד את מתנות יום-האם שנתנו לילי ודבון לדרוסילה (היא פשוט שחקנית מדהימה, לדעתי. תענוג לצפות בה!) - ואם כבר בדבון עסקינן - שוב, האמרה המוכרת שגורסת שאתה יכול לא לראות אופרת סבון במשך חודשים (4 שנים, במקרה הזה
), לחזור ותוך פרק להבין הכול - מוכיחה את עצמה כנכונה. זו הפעם הראשונה שאני בכלל שומעת על דבון - והנה, כבר יודעת מי הוא! מדהים...
הסצנה שהכי אהבתי הייתה זו של המעצר של דניאל. ההתפרצות של פיליס - דרמטי כ"כ, הקפיץ לי את רמת האדרנלין! אני חייבת לציין שהייתי המומה למדי מהעובדה שהצרצרית מייצגת את דניאל. מה - הבן של פיליס? ועוד נגד הניומנים! שומו שמיים!!!
וכן, הסיום היה...הממ, "מדהים" כבר אמרתי. נוגע, מאוד מאוד נוגע. פששש... טוב - אני חייבת לקחת סיכון ו...להתוודות על החוש השישי שלי!
באמת - אני בדרך כלל קולעת בול...!
בכל אופן, אם להסתמך על תחושת הבטן שלי - קאסי תצא מזה. כל הדיבורים על הזיהום האפשרי באמת מכוונים אותנו ל - worst case scenario, א-ב-ל...ממש ברגע האחרון, קאסי פוקחת עיניים. אני חושבת שזה מאוד סמלי - ברגע האחרון, כשכבר אבדה התקווה...אני מקווה שאני צודקת. אם לא, מקסימום - הלך הג'וב כמדיום
טופ, למיטה!

למי התכוונת כשאמרת שחקנית מדהימה?

לילי (קריסטל) או דרוסילה (ויקטוריה)? שתיהן מצויינות בכל מקרה... הקטע עם דבון ריגש, אם כי גם התיק הירוק-לבן בבוטיק של לורן היה מאוד חמוד, דרו היתה נהנית גם ממנו, לא רק מ"ביאליק wanna be"
(למרות שלשיר יש השפעה יותר גדולה, ראו שזה בא מהלב). אני לא הסתכלתי על זה שקאס פקחה עיניים כסמליות שברגע האחרון היא תהיה בסדר. היה צפוי שהיא תתעורר, אבל זה לא אומר כלום לגבי הטבה במצב שלה. וגם אם באמת "ישכיחו" את קאסי, בואי נאמר שזה לא יקרה בשנתיים הקרובות... יש יותר מדי משקעים שקשורים אלייה. מה גם שיש לכותבים קלף חזק במקרה של מוות של ילדה מתבגרת - ואם הם יהיו חכמים הם ינצלו את העובדה הזאת עד תום, ובכל הזדמנות אפשרית יטפטפו משהו על קאסי, אולי גם נראה את שרון מתדרדרת תוך כדי מרוב יגון...

pumiki25

New member
התכוונתי לדרוסילה

...את המשחק של לילי עוד לא כל כך הפנמתי - אחרי הכול, זו הייתה הפעם הראשונה שצפיתי בה משחקת. ממה שאני זוכרת (וזה לא יותר מדי - צפיתי בפרק היום בין שלוש לארבע בבוקר, ופקחתי לי עיניים רק עכשיו...
), לילי באמת הייתה טובה. כן, היה צפוי שקאסי תתעורר, אבל, הממ...אני לא יודעת. אני מנסה לחשוב על איך הייתי מרגישה אם קאסי הייתה מתעוררת, נניח, עשר דקות לפני סיום הפרק, אם הייתה יכולה להיות לזה משמעות. טוב, אני מניחה שזה לא תרחיש כל כך סביר, אם בכלל...תמות או תחיה, את שניות ההתעוררות היו מראים בסוף הפרק, בכל מקרה...סיום נאות. אני מקווה שאתה צודק, ושבמידה וקאסי אכן תמות - היא לא תישכח במהרה. אני חושבת שהדחקה של הדמות של קאסי לאחר מותה תהיה טעות חמורה - במקרה הזה, למוות באמת יש פוטנציאל ליצור עלילות-בת חדשות ומעניינות - כמו שאמרת - התדרדרות של שרון מרוב יגון, למשל, ואני בטוחה שאפשר לחשוב על הרבה כיוונים דומים אחרים... (ניק זונח את ה - attitude? בבקשה...?
) אוח, חייבת מקלחת ואחר-כך לחפש בית דפוס. קשה, קשה הוא עמלה של סטודנטית עצלה...

taish

New member
כל מה שאמרת נכון ../images/Emo13.gif

אבל כאן זה בכל זאת מקרה קצת שונה. מדובר בילדה שהתבגרה לנו מול העיניים, וכעת היא לא סתם עוזבת פתאום את הסדרה באיזשהי אמתלה, אלא הולכת למות! כאשר ילד מת, זה מאוד שונה מכאשר דמות מבוגרת מתה (ורוב הדוגמאות שנתת הן של דמויות מבוגרות). כשילד מת, זה פורט לנו על העצבים הכי רגישים, מקפיץ לנו את כל האינסטינקטים ההוריים והמגוננים, מעורר אצלנו בצורה החזקה ביותר את התחושות ש"החיים לא הוגנים" ו"איך פרח כ"כ יפה נקטף בשלב כ"כ מוקדם בחייו" וכו' וכו' וכו'. זה מעביר אותנו ל"מצב צבירה" אחר ולא מאפשר לנו לשכוח את הילד כל-כך בקלות לאחר מכן. אצל רובנו, ילדים מצטיירים כדבר הכי תמים, טהור ויפה שהטבע יכול להעניק, ואני אומרת את זה בלי טיפה של ציניות. ואם כבר הזכרת את איב של ויקטוריה - נכון, היא הייתה ילדה במותה, אבל היא הייתה תינוקת. בתור שכזו, אנחנו כצופים ואפילו ויקי עצמה כאם לא הספקנו להיקשר אליה ולפתח כלפיה רגשות חזקים מדי, וזה מה שעושה את ההבדל. כשמישהי כמו קאסי, שליוותה אותנו שנים רבות, הולכת למות - התחושה היא אחרת מאשר אלמלא הכרנו אותה כ"כ טוב. זה נתפס כדבר טראגי ונורא שבנוראים. לכן אני חושבת (ומקווה) שעוד יזכירו ויזכרו את קאסי לאחר מותה.
ואגב, אני עדיין לא תופסת שזה הולך לקרות, ואני מאוד מקווה שאת צודקת בתחושת הבטן שלך שהיא תצא מזה.

Dawn12

New member
אני חושב כמוך ../images/Emo45.gif

אם קאסי אכן תמות אין לי ספק שהם לא ייתנו לנו לשכוח אותה כל כך מהר. אחרי הכל, זו אחת המטרות של מהלך כזה - לתת הזדמנות לראות השפעה ארוכה במיוחד של אירוע טראומתי על כמה דמויות שונות. המוות של קאסי (אם יקרה, וחשוב להדגיש את ה"אם" הזה) יהיה אירוע שניק ושרון כל הזמן יחזרו אליו, בדיוק כמו שקת'רין חוזרת כל כמה שנים אל אותו לילה שבו היא נהגה שיכורה עם פיליפ והביאה למותו (ושוב חוזר מוטיב התאונה, אלכוהול ומוות). הייתי גם משווה את זה לסיפור של ג'יל ופיליפ (הבן שלה) אבל דווקא שם יש לי בעיה, כי ג'יל לדעתי לא מספיק מזכירה אותו ואלוהים יודע שלא חסרות לה הזדמנויות כדי לעשות את זה. חלק ממה שגרם לי לרצות לראות עלילה כזאת הוא שאני לא ראיתי את המוות של פיליפ ואני לא יודע איך הוא השפיע על ג'יל באותה תקופה. מה שאני כן יודע הוא שאמא שאיבדה את הבן שלה בתאונת דרכים לא שוכחת את זה אף פעם, ואצל מישהי כמו ג'יל (שהיא לא בדיוק הטיפוס הכי חיובי ואופטימי בג'נואה סיטי) הייתי מצפה לראות יותר את הצד הפגיע שלה שעבר את הטראומה הכי קשה שיש.

Dawn12

New member
../images/Emo26.gif עוד כמה מחשבות בעניין

יש דבר אחד שמעניין אותי בכל הבלאגן הזה: האם זה היה מתוכנן. יכול להיות שאני שוב חסר סבלנות כאן (restless
) ופותח את הפה שלי מוקדם מדי אבל אם יש משהו שעדיין לא ברור לי הוא איפה ויקטוריה משתלבת בטרגדיה הנוראית שמתבשלת לנו כאן. לאלו שלא צופים בפרקים האלה כדאי לספר שויקטוריה "גורשה" מבית החולים דווקא בפרק האחרון, תחת הסיבה התמוהה שהיא צריכה לשמור על נוח הקטן. מה שמביא אותי לשאלה המתבקשת - WTF?? עכשיו היא צריכה להיעלם ועוד כדי לשמור על נוח? מה לה ולנוח? אני בספק אם הוא יודע מי היא בכלל. בחיי, אני כבר לא יודע מה יותר גרוע - לראות אותה בסצינות האלה בביה"ח מתפקדת כמו עציץ ומאכזבת מאוד כשהיא מנסה לקחת חלק במתרחש או לא לראות אותה שם בכלל. בעצם, אני כן יודע מה יותר גרוע. האחיינית שלה על סף מוות, ניק ושרון בהיסטריה, כולם נמצאים ליד המיטה של קאסי - וויקטוריה חייבת להיות שם. אין אולי, אין אחר כך - עכשיו ומייד. אחרת בשביל מה החזירו אותה בכלל?
אם ויקטוריה לא ממש מוצאת את המקום שלה בתוך הדרמה המשפחתית, ואם התסריטאים לא יודעים מה לעשות איתה - אולי המסקנה המתבקשת היא שההחלטה ללכת בכיוון הזה התקבלה ברגע האחרון, הרבה אחרי שאמיליה נכנסה לנעליה של ויקטוריה. זה בטח יסביר את השינויים הפתאומיים בסטטוס של קאמרין גרימס ולורליי בל. הניומנים היו אמורים להיות עסוקים מאוד בחזרה של ויקי גם ככה, ובאמת ראינו את העלילה הזאת מתפתחת בכיוון שכולם צפו אותו. ויקי היתה אמורה להכניס דם חדש לעלילות העסקים. ויקי בז'בו, ניק ב-NE. מי בכלל חשב על תאונה של קאסי? (ואם המטרה היתה להפתיע - אז שוב, איפה ויקטוריה נכנסת כאן?) יכול להיות שזה צעד שנועד להחזיר את הרייטינג? צח"מ עדיין מדורגת ראשונה ויש לה פער משמעותי מהסבוניות האחרות, אבל לפני שבועיים-שלושה הסדרה רשמה שיא שלילי והגיעה לאזור שהיא לא ביקרה בו כבר מזמן (3.8% או 3.9% כשבדרך כלל היא תמיד מעל ה-4%). אני ממש לא יודע אם משהו ממה שכתבתי נכון, אבל רייטינג לא יצמח מהמהלך הזה. על זה אני מוכן לחתום.

pumiki25

New member
מסכימה איתכם, ובאשר לויקטוריה...

אני מסכימה עם שנייכם, אורטל ושחר, ובאמת באמת מקווה שמותה של קאסי, אם באמת יתרחש (מדברים על חוסר התחשבות - ככה, ככה להשאיר אותנו במתח למשך סופ"ש שלם?!
), לא יוטמן כמו במקריי המוות הקודמים בג'נואה סיטי. שחר, בקשר לויקטוריה (אמיליה) - חשבתי על כך, ואני תוהה: נסה לתאר לעצמך את שרון, ניקי (אגב, אני חייבת לציין - הקרבה שהפגינו השתיים - מקרה חירום, אני יודעת, ועדיין - הפתיעה אותי במיוחד אחרי שצפיתי בכמה מסצנות ההתכתשויות ההדדיות העתידיות שהעלת באתר!), ויקטור, קאסי - בקיצור, את הניומנים כולם - בחברת אמיליה. ואני אומרת אמיליה בכוונה, ולא ויקטוריה. אני חושבת שיכול להיות (אולי - כבר סיכמנו שמדיום אני לא
) שהתסריטאים חשבו שצירופה של אמיליה ה"טרייה", שככלות הכול נמצאת בתהליך כניסה לנעלייה הגדולות במיוחד של הת'ר טום כויקטוריה, "תקלקל" את הלך הדברים ואת האווירה המוכרת בסביבת הניומנים, בהתחשב בכך שהם לוקחים בחשבון שוודאי רבים מן הצופים טרם התרגלו אל אמיליה? אני מנסה לתאר לעצמי את אמיליה בביה"ח עם שאר השבט - ומעקמת פרצוף. ממה שהבנתי, את אמיליה הכניסו לאט-לאט, בהדרגתיות זהירה שבה היא התחילה לעבוד על האינטראקציה ועל הכימיה בינה ובין שאר הדמויות - כבר הראו אותה במן כינוס משפחתי? את אמיליה? כי אם לא, יכול להיות שהתסריטאים חשבו שיהיה לקהל קשה לעכל את נוכחות השחקנית החדשה במן "בום" משפחתי שכזה? אולי חשבו שדמותה של ויקטוריה כמשוחקת ע"י אמיליה אינה מוצקה דיה עדיין כדיי שתוכל להשתלב? סתם מחשבה. ...ומצד שני, אני חושבת לעצמי שהופעה של אמיליה-ויקטוריה בביה"ח יכלה, אולי, דווקא להשיג את המטרה ההפוכה - היא הייתה "נכנסת לעניינים", והצופים, שהיו נזרקים היישר למים העמוקים ביחד עם אמיליה, היו מצליחים ליצור קשר אסוציאטיבי חזק יותר בין אמיליה והניומנים? הממ...

בקצרה

היו מספר סצינות משפחתיות. אמיליה נתנה הופעות משפחתיות מצויינות לאחרונה, למעט סצינות ביה"ח (עם קאסי) שלא ריגשו במיוחד (אבל האשמה גם על אמיליה וגם על התסריטאים שלא ידעו לכתוב אותה).

Dawn12

New member
והנה גרסת הפסימיסט ../images/Emo3.gif

אמיליה נתנה שתי הופעות משפחתיות מצויינות (סצינה אחת עם ויקטור, סצינה אחת עם ניקי) וכל השאר היו לפחות מבחינתי בעייתיות, מאכזבות, מלאכותיות, או לא חד-משמעיות. ולמרות שהיו הרבה מקרים שבהם אני מסכים שהכתיבה היא זו שהכשילה אותה הפעם אני לא חושב ככה. נמאס לי כבר להגיד "אם הת'ר היתה כאן" אז בואו פשוט נגיד שאם שחקנית מנוסה היתה מופיעה במקומה בסצינות האלה בביה"ח והיתה מקבלת בדיוק את אותה כמות טקסטים של אמיליה - אני חושב שהיא עדיין היתה יודעת להוציא מהן את המיטב. שחקנים טובים לא חייבים טקסט כדי להראות מה עובר עליהם.

pumiki25

New member
Hold it!

שחר - אמרת שאמיליה נתנה שתי הופעות משפחתיות - סצינה אחת עם ויקטור, סצינה אחת עם ניקי. אז זהו, בדיוק, שהתכוונתי לסוג סצינות שכוללות את ויקטור וניקי ביחד, להוסיף את שאר השבט. סצינה "עמוסת" משתתפים. אני באמת לא יודעת אם היו כבר, או לא. ממה שהבנתי, היא דיברה עם ניק פה, נפגשה עם ניקי שם... אגב - אני נורא מסכימה לגבי מה שאמרת על שחקנים טובים (לא צריכים טקסט כדי להראות מה עובר עליהם). עם או בלי שום קשר, זה מזכיר לי משהו דומה שאני מאמינה בו: אני חושבת שככל שגדל הפער בין אישיותו האותנטית של השחקן לבין האישיות שהוא מציג על המסך - כך הוא או היא משחק/ת טוב יותר. זו, לפחות, ההגדרה שלי לשחקן טוב - שחקן שיודע לשחק מגוון רחב של דמויות השונות האחת מהשניה, ולשחק אותן טוב. לדוגמא, אם ניקח את לורלי בל...זו רק הנחה, אבל אני חושבת שאם "נתפוס" אותה משחקת באופ"ס אחרת, בסדרה, סרט, whatever - תמיד נוכל לזהות את ה-קריקט/כריסטין שבה. אני לאו דווקא אומרת שזה דבר רע - רק שאני, באופן אישי, מתרשמת יותר מיכולת להציג תכונות אופי והתנהגות שיוצרות קוטביות, אפילו חסימה בין דמות אחת לאחרת. (מישהו הבין משהו? כי אני לא ממש. אולי כדאי שאלך לנשנש לי משהו, להעיר קצת את התאים האפורים
)

Dawn12

New member
היו גם סצינות משפחתיות

היתה אפילו ארוחה משפחתית (היא לבשה שמלה, מיגל התפרע בבישולים, לא סתם.
) אבל לי היא לא עשתה הרבה. לא ניכנס כאן שום לויכוח עליה אבל אם כבר הזכרתי בכל הודעה אפשרית את הפורומים כסוג של מדד לדעת הקהל אז רצוי שתדעי שאור ואני מייצגים את דעת המיעוט. רוב האנשים כבר קיבלו את אמיליה ומן הסתם אהבו את מה שהם ראו בסצינות המשפחתיות כך שאולי כדאי שתסמכי יותר על אדר במקרה הזה.
ואני די מסכים עם מה שכתבת בהמשך. הייתי כותב על זה עוד הרבה אבל אין זמן היום. אולי מחר

Kalla

New member
לפי המקום ותשומת הלב

שמקדישים בפורום הזה לאמיליה ולניתוח המשחק שלה, אפשר לחשוב שהיא מינימום קתרין הפברן ולא איזו שחקנית ממוצעת +- במקרה הטוב.

sivaaann

New member
בתגובה ללינק בדף הראשי להודעה הזאת

בתפוז. לצעירים יהיה מנוח כשהסדרה צעירים חסרי מנוח בשעה טובה תרד מהמסך. נמאס ליראות את אמא וסבתא יושבות מול המסך ונכנסות לסרטים בגלל איזו דמות שכל שני וחמישי מגיעה לבית החולים.

למה נכנסת לכאן?

כדי ללגלג על הסדרה, זה באמת נותן לך משהו שאת מרעילה את התוכנית במקום אוהד? והנה מה שרשמו בדף הראשי של תפוז - לטובת מי שיפסיד כשזה יתחלף אח"כ: לצעירים יש מנוח חודש מאי התזזיתי ממשיך לגבות קורבנות בעולם הסבון בארה"ב. לפי השמועות צופי "צעירים חסרי מנוח" כנראה ייפרדו מדמות אהובה. זהירות - ספוילרים אפשריים! אנחנו על המפה...

Dawn12

New member
והנה איך שזה נראה ../images/Emo8.gif

בעמוד הראשי - לטובת אלה שיפסידו כשזה יתחלף אחר כך. ולכל מי שהגיב כאן למה שנכתב - ההודעה הזאת באמת לא ראוייה לתגובה. סיוון, אין דבר פתטי יותר מלהיכנס בזמנך החופשי לפורום שאת לא מכירה ולהשמיץ את הנושא שלו. רק בריאות שיהיה לך.

למעלה