?Y&R SHOCKER
אמריקאי

Dawn12

New member
?Y&R SHOCKER ../images/Emo58.gif אמריקאי

לא יודע כמה מכם יקראו את זה אבל הנה עוד אזהרה: זאת שמועה שיכולה להתברר כספויילר די רציני אז הקריאה היא על אחריותכם. אני את שלי עשיתי.
למי שלא עוקב אחרי הפרקים האמריקאיים - קאסי עשתה תאונה אחרי שהיא נהגה בלי רישיון ברכב של דניאל (הבן של פיליס) ושניהם לא היו חגורים. דניאל כבר הספיק להשתחרר מביה"ח אבל קאסי עברה ניתוח ראש מסובך ובינתיים מתחילים לטפטף לנו שיש סיכוי שהפעם יהיו לפגיעה השפעות ארוכות טווח. ניקולס וויקטור הביאו רופא מומחה שלא קשור לבית החולים (ואני לא זוכר שעשו את זה אי פעם) שבישר להם כי התגובה לניתוח עלולה להיות קריטית מבחינת קאסי. אנחנו נמצאים בחודש מאי - חודש סוויפס לכל מי ששכח, ואני לא זוכר שקראתי אף ספויילר למשהו רציני שעומד לקרות החודש, וזה מאוד לא אופייני. אפשר להוסיף לזה התבטאות של ג'ק סמית' על "Major story twist" שמתקרב ויכלול את הניומנים, האבוטים והווינטרסים. עוד סימן מעיד הוא העובדה שהסדרה שומרת על חשאיות גדולה בנוגע לאירוע שמצולם בימים האלה וכל אסיפות העיתונאים נערכות מחוץ לבניין והרחק מסט הצילומים. רוצים עוד? יש עוד. לורליי בל (כריסטין) אמנם ירדה לאחרונה למעמד של שחקנית אורחת (recurring) אבל לפחות עפ"י שמועות די מבוססות - היא חזרה ועתידה לקחת חלק בעלילה רצינית במיוחד. קאמרין גרימס (קאסי) ירדה אף היא לפני מספר שבועות למעמד של שחקנית אורחת ועכשיו היא כביכול חתמה על חוזה חדש לשנה. עוד מהלך לא ממש שגרתי. מה כל זה אומר? לדעתי רק דבר אחד - והבאזז כבר התחיל בפורומים האמריקאיים. קאסי לא הולכת לצאת מזה הפעם.

taish

New member
חבל

זה אומר שגם השחקנית כבר לא תשחק. עצוב. בחרתי בה כשחקנית הצעירה הטובה ביותר בצח"מ השנה, וזה הפסד לסדרה אם היא תלך. טוב, שיט הפנס.

Dawn12

New member
...Oh boy ../images/Emo4.gif

מונטאז' של שלוש דקות עם הרגעים הגדולים של קאסי כשברקע מתנגן שיר שלא משתמע לשתי פנים. אני עדיין לא מאמין שהם ממש מתכוונים ללכת לכיוון הזה... אבל כל הסימנים מראים אחרת. קאסי כבר היתה בבית חולים וכבר נלחמה על החיים שלה אבל הם לא עשו את זה אז, אני די בטוח. לא היו פלאשבקים לעבר שלה, לא דיברו כל הזמן על התוכניות שיהיו לה בקיץ (ניקי ושרון מזכירות שוב ושוב באופן מחשיד את הטיול העתידי לאיטליה) ולא הביאו רופא מומחה. ועדיין - אין להם אומץ לעשות כזה מהלך. זה הולך לרסק את ניק ושרון לגמרי, ואם שרון תתחיל להאשים את ניקולס בזה שהוא שכנע אותה לתת לקאסי ללכת באותו לילה אז נראה לי שהנישואים שלהם (יותר מתשע שנים על המסך) לא הולכים לשרוד את זה הפעם, שלא לדבר על השפעות אחרות שיהיו לעוד הרבה מאוד שנים. ויקטוריה בטוח תישאר בעיר אבל ידענו שזה יקרה גם בלי האסון הזה. פיליס הולכת לאבד את העבודה שלה לדעתי, והניומנים הולכים למרר לה את החיים מעכשיו (לא שאני מבין איך כל זה באשמתה, אבל נגיד). ויקטור כבר אמר את זה עוד לפני שמשהו שקרה לקאסי. דניאל בטח יעמוד למשפט ארוך ומכוער שבסופו החברה של קאסי תודה שהיא ראתה אותה נוהגת באוטו אבל עד אז הוא הולך לסבול. אני לא יודע בקשר לזה... אני בעצמי כתבתי שהייתי רוצה לראות כזאת עלילה, אבל זה היה לפני שידעתי וקראתי את כל זה ולא האמנתי שמישהו באמת יעשה את זה. אני עדיין לא מאמין. מצד שני, קאסי היא דמות אידיאלית לכזה סיפור כי הסדרה תמשיך להתקיים גם בלעדיה אבל ההשפעה שתהיה למוות שלה על הרבה מאוד דמויות היא הרסנית וארוכה מאוד. מה שכן, אם קאסי תמות - שרון קייס הולכת לקבל את העלילה הכי משמעותית בחיים שלה ואם היא תדע לנצל אותה (ואני חושב שהיא תדע) האמי של 2006 כבר שלה.

פרק כזה מרגש כבר הרבה זמן לא היה

אפילו בכיתי, ממש
תקראו לי סיסי, תקראו לי רגשן יתר על המידה, תקראו לי אם מלקולם מוריד חולצה... אבל כבר חודשים שלא ראיתי פרק צח"מי שריגש אותי כמו הפרק האמריקאי האחרון. ולא רק קאסי. גם דבון שיחק אותה עם השיר בחרוזים שלו (יכול לתת פייט לפייטון
) לדרוסילה. (ושוב הם מראים כמה שהוא ולילי משפחה אחת - אז בבקשה שלא ירדוף אחריה). אח"כ המונטאז' היפה של קאסי מהרגע שהיתה קטנה ועד ליום זה עם שיר מרגש. דניאל שלא רוצה ללכת לתחנת המשטרה. בסוף בשניות האחרונות התמונות מתחלפות בין כולם.... זה פשוט היה יותר מדי בשבילי. ככה מרגשים כמו שצריך. אם לא קיבלנו את זה ממש בשבוע האחרון, הפרק זה בא בהפוכה. להרוג ילד מתבגר זה דבר לא נתפס בסבוניות. ילדים נחשבים ל'השקעת טווח ארוך' - אנחנו נאלצים לסבול אותם כל השנים ובתמורה מתישהו הם יניבו פירות שיגדלו לטינג'רז עם עלילות משלהם. בדר"כ בשלב הגיל המוקדם מטיסים אותם לפנימייה (השוויצרית) ומחזירם אח"כ. אצל קאסי ההשקעה היתה גדולה על אחת כמה וכמה. היא גדלה לנו על המסך
דבר כזה באמת בלתי נתפס. מצד שני, למוות שלה יכולות להיות באמת הרבה השלכות על כל הדמויות, והכותבים כנראה החליטו שאולי יש יותר יתרונות בלוותר על ההשקעה בקאסי. ואגב שחר, מניין לך שהחברה שלה ידעה שהיא זו שנסעה? לא ראינו אותה רואה את קאסי. למרות שבטח זה יהיה המוצא היחיד בסוף, שאחרת איך דניאל ינוקה? גם אם הוא יזכור איכשהו ששכב במכונית, המילה שלו לא תספיק.

Dawn12

New member
אני לא בטוח שהיא ידעה

אבל כמו שאמרת - זה נראה לי המוצא היחידי שיהיה להם. אני חושב שאלי (זה השם שלה, לא?) עדיין לא יודעת שהם חושבים שדניאל היה זה שנהג וכל העניין הזה יתגלה רק בהמשך. יכול להיות שהיא תבין את זה כבר בקרוב אבל הטראומה הפרטית שלה (לאבד את החברה הכי טובה שלך בתאונת דרכים מחרידה זה מזעזע...) תגרום לה לשתוק בעניין הזה כדי שהזמן יחלוף. ואני מודה שגם אני הייתי קרוב לדמעות בפרק הזה... פשוט בגלל שאני עדיין לא תופס את זה שהם ממש הולכים לעשות את זה. זה כמו שאמרת - לא נתפס. אני חושב שהיה עוד מקרה שבו הרגו דמות של ילד או ילדה באופרת סבון אבל עברו מאז כבר הרבה שנים וזה צעד מאוד מאוד לא שגרתי. קאסי היתה אמורה לגדול ולהיות המתבגרת הראשונה שחצתה את גיל הנעורים בלי הפנימייה השוויצרית. הצופים ראו אותה מגיל צעיר מאוד מעורבת בעלילות לא פשוטות בכלל... אני בכלל לא יודע איך אנשים יקבלו את זה ואם זה צעד נכון מבחינת רייטינג. אנחנו כבר מספידים אותה כאן אבל צריך לזכור ששום דבר עדיין לא סגור. הספויילרים לשבוע הבא (ובכוונה הסתכלתי, בד"כ אני לא קורא אותם) ממש לא מרמזים שזה הולך לקרות. בינתיים זה פשוט נראה לא טוב.

לאאאא !! ../images/Emo7.gif

שלא יהרגו לנו את קאסי
מילא, להרוג לנו שחקנים יותר מבוגרים, אבל ילדה?! לפעמים היא מעצבנת אבל סה"כ די התרגלנו אליה וחוץ מזה שהיא גדלה לנו מול העיניים במשך השנים. גם עכשיו כשאני רואה תמונות שלה כשהיא מתבגרת, בשבילי עדיין היא אותה קאסי בת השש שהפציעה לג'נואה ביום בהיר אחד ועשתה לאמא שרון הרבה טוב על הלב. חבל
.

צהוב. כתבתי את ההודעה שלי לפני

שראיתי את שלך. אנחנו חושבים אותו הדבר, אבל לא הבנתי, הרגו לנו אותה או לא?

עדיין לא

יחזיקו את זה באוויר עוד שבוע לפחות, אני מניח. אבל כמו ששחר אמר, סימנים מראים שזה בהחלט עלול לקרות... מה גם שקאסי בהכרה, ואין כמו פרידת מוות מרגשת ב"לייב" עם האדם שעומד למות. תכינו את הטישויים.

תעדכנו אותנו

ואני לא מבינה את המפיקים. רוצים להוציא אותה מהסידרה? נו טוב, אבל למה צריך להרוג? יש הרבה דרכים להוציא שחקן מהסידרה והמפיקים צריכים להתחשב בזה שהיא מתבגרת ולא למהר עם הדמות שלה ולהרוג כמו שעשו להרבה דמויות במהלך השנים.

כי:

א. זה הרבה יותר מרגש לצופים , וזאת המטרה - לרגש ב. מוות של קאסי פותח כיוונים חדשים ומעניינים לעלילות של מספר דמויות (ניק ושרון, פיליס, דרוסילה) יחד עם זאת כמו שנאמר בשרשור זה צעד קשה. אולי בסוף בכלל היא תחזור אחרי שנתיים, זאת סבונייה הרי... ינתקו אותה מהמכשירים ויחשבו שהיא מתה אבל היא תילקח למרוקו ע"י נסיך מטורלל, תעבור ניתוח מיוחד להוצאת הזיהום (
) ותהיה בקומה. אחרי מס' חודשים היא תתעורר ותחזור איכשהו לג'נואה סיטי. בלוויה שלה תהיה בובה וכולם יחשבו שזאת באמת קאסי

Dawn12

New member
../images/Emo6.gif

השטויות האלה קורות רק בפורסטר-לאנד, לא בג'נואה סיטי.
ודרך אגב - עוד סימן מעיד (על כמה אנחנו עומדים כבר בספירה?): קארן הנזל, הלא היא דוריס החביבה (אמה של שרון) חוזרת החודש לכמה פרקים ואני לא חושב שהצופים האמריקאיים ראו אותה כבר הרבה מאוד זמן. היו לשרון הרבה עלילות בהן היה אפשר לשלב את אמא שלה ולא עשו את זה. יותר ויותר זה לא נראה כמו עוד משבר רגיל של הניומנים.

sherilyn

New member
נכון../images/Emo6.gif

מדהים השוני הזה בין B&B וצח"מ, למרות שמדובר באותו ביל בל
(ז"ל) שרוחו מרחפת על שתיהן (לא תרתי-משמע...
I hope). העלילות ב-B&B הולכות לפעמים לכאלה wild directions וכאלה crazy turns... שום דבר לא נחשב יותר מידי... שלא לדבר על אילן-היוחסין, חטפתי כאב-ראש מהניסיון להבין מי הבן/בת של מי ולמה... כמעט כל אחד/אחת הוא ילד של/דוד של/אח של/אקס של אותו אחד/אחת בו-זמנית
... משפחה שכזאת... אבל יכול להיות שהפסקתי לראות את זה גם בגלל הפורמט - 20 דקות בערוץ הפרסומות.. לא ממש היה לי כוח לעבור 14 דקות פרסומות ופרומואים למיניהם בשביל 2 דקות B&B... במובן הזה צח"מ הרבה יותר נוחה לצפייה... 40 דקות בלי הפרעה
יאמי... אם כי, בטח בארה"ב היא לא משודרת בצורה כזאת... אבל עדיין יש בצח"מ את המשהו
הזה שלא ראיתי באף או"ס אחרת...
אורטלו'ש, שלחתי לך
.

Dawn12

New member
דווקא בצח"מ

כמעט אף פעם לא הורגים דמויות אלא תמיד משאירים את הדלת פתוחה לחזרה. אני לא מצליח להיזכר באף דמות משמעותית שהרגו אותה והיא לא היתה "רעה" חוץ מהסיפור של פיליפ השלישי שאותו לא יצא לי לראות. ואם כבר הזכרנו את זה - יש כאן הרבה הקבלות לסיפור ההוא. גם כאן זאת תאונה, גם כאן יש אלכוהול, וגם אז אני בטוח שאף אחד לא העלה על דעתו שיהיה לתסריטאים את האומץ ללכת על זה.

../images/Emo58.gif

ראיין. מהדמויות המרכזיות והחביבות שיהרגו לנו. חוץ ממנו השאר באמת היו רעות. (אם אני לא יזכר בעוד מישהו) אה... כבר נזכרתי! סקוט! ואמא של קריקט ג'סיקה! (למרות שהיא באה לסידרה חולת איידס וזה היה ידוע אבל בכל זאת) היי! וגם פיליפ הבן של ג'יל !

Dawn12

New member
צודקת

שכחתי את ריאן, ואת פיליפ הזכרתי למעלה. אבל גם אצל ריאן הרעיון היה ברור - הדמות מיצתה את עצמה, סקוט רצה לעזוב את הסדרה, והסצינות האלה (שעוד לא הגיעו אלינו אבל כדאי שכבר תתכוננו) היו מרגשות דווקא בגלל שהוא מת ולא עזב סתם ככה. עם כל הכאב והתגובות הכועסות (והפורומים יהיו מוצפים כנראה) צריך לזכור שאם לא היו בסדרה סצינות האלה כנראה שלא היינו צופים. אנחנו מחפשים הרי את הדרמה ואת הכאב ואת האירועים הקשים כי גם החיים הם לא פיקניק. עלילה של הורים שמאבדים ילד היא מחרידה, מזעזעת, קורעת לב אבל גם הכי מציאותית שיש, עד כמה שזה עצוב להודות בזה. וזאת טלוויזיה טובה.

pumiki25

New member
כמה מחשבות בנושא ../images/Emo40.gif

אני אמנם לא עוקבת אחר עלילות הפרקים האמריקאיים, אבל קוראת אתכם קצת, אז יודעת, פחות או יותר
אני חייבת להודות ששמחתי לקרוא את הבעת ההתרגשות שלך, אדר, וגם שלך שחר מהפרק האחרון, כי מתוך איזושהי סקרנות מזוכיסטית, נורא קיוויתי לתפוס סצנות ביה"ח של קאסי, ולכן התחלתי להוריד את הפרק האחרון כבר הבוקר - ה-6 למאי, נכון? 60% כבר ירדו. אני לא יודעת עד כמה רגיש אתה, אדר, אבל דבר אחד בטוח - אם אתה בכית - אז כדאי מאוד שאכין את הממחטות, פרונטו
באשר למונטאז' על רק השיר המרגש - אני לא יודעת. אמנם לא ראיתי אותו עדיין, אבל אני לא חושבת שזה צריך להיות רמז מטרים בהכרח. אני מסכימה שזה בהחלט לא מבשר טובות, אבל האם ייתכן שתסריטאיי הסדרה מנסים ליצור רושם עגום שכזה (מותה של קאסי) בדיוק, על מנת לרגש ולהפתיע גם יחד? במקרה שכזה, תיפגע האמינות של המסר שאותו מעביר כל מונטאז' שכזה של דמות מפרפרת ("היא תהיה בסדר?! - אבל רגע - היה את המונטאז'!"), אבל אני חושבת שפגיעה שכזו יכולה להתאים ואפילו לתרום לתסריטאים: אם מונטאז' נוסטלגי, עד היום, לפחות, היווה רמז מטרים מהימן למות דמות, הרי שאם קאסי תשרוד - יישבר המיתוס הנודע, והתסריטאים יוכלו לשדר מונטאז'ים שכאלה בעתיד מבלי לקבל תגובה אוטומטית של "אה, נו, טוב - להגיד יפה שלום ל..." מצד הצופים, מה ש, בהעדר ספוילרים, יבלבל את הצופה ויסקרן בהרבה יותר. ומצד שני... אם קאסי באמת תמות, ובהתחשב בכל מה שהזכרתם עד כה - זו דמות שצפינו בה גדלה ומתפתחת, הופכת מילדה קטנה לנערה לכל דבר, דמות שנקשרנו אליה ופיתחנו כלפיה יחס (בין אם חיובי בין שלילי) - מפיקי הסדרה לא רק יצליחו להמם ולרגש באופן יוצא מן הכלל, אלא גם יצליחו בהעברת מסר אוניברסלי, אחד מהבולטים והמתבקשים ביותר בשנים האחרונות בעקבות העלייה בתמותה עקב תאונות דרכים: לא שותים ונוהגים, או/ו (אני לא זוכרת אם היא הייתה שתויה או לא) לא נוהגים בלי רישיון. את המסר הזה הם יצליחו להעביר בצורה חדה הרבה יותר באמצעות הריגת הדמות של קאסי (זאת במידה והשחקנית הייתה אמורה לעזוב בלאו הכי - לא מובן לי עניין החוזה לשנה נוספת של קמרין - הטעייה מכוונת?) מאשר באמצעות הריגת הדמות של מיגל, נניח, באותן נסיבות. (וסליחה סליחה אם קישקשתי. מה לא עושים כדי לדחות שחזור של פרוייקט עיצובי שלם
)

לא שתויה, אבל נהגה בלי רשיון

למונטאז'ים עם שיר ברקע יש השפעה חזקה, לכן לא משתמשים בהם כל שני וחמישי. ג'ון אבוט למשל היה בבי"ח לא מזמן, ונראה לי שהיה קצת מגוחך אם היו שמים מונטאז' שלו ואחרי זמן קצר הוא משתחרר והכל בסדר. יהיה בזה תקדים אם "סתם" שמו מונטאז' כדי לרגש (ואולי דווקא בגלל שמדובר בילדה שמו מונטאז', זה יוצר אפקט יותר חזק אצל הצופה לראות תמונות של ילדה שעלולה למות). ובפעמים הבאות אכן יוכלו להשתמש בזה "סתם", אם כי זה פוגם באפקט ההשפעה לטעמי. את קאסי בתור ילדה לא הכי סימפתטי, היא יותר מדי נחמדה שזה קצת מאוס, אבל דווקא בתור מתבגרת מורדת היא קנתה אותי. קאמרין שיחקה טוב ובהחלט אפשר היה ליצור לה עלילות מעניינות לעתיד.

pumiki25

New member
מסכימה, מסכימה... ../images/Emo58.gif

למונטאז'ים מלווים בשירים נוגעים ישנה השפעה עצומה. עליי - בטוח
אני לא כל כך יודעת מה קורה עם ג'ון אבוט בפרקים הנוכחיים, ממה שהבנתי - איזה פותחן בקבוקים נתקע לו בברך? מה היה מצבו? לא ראיתי את התפתחות העלילה הספציפית של ג'ון, אבל ההיגיון (שלי, בכל אופן
) אומר שאישפוז (אשפוז-אשפוז: תחבושות, דם, זונדות למינייהן וכיו"ב - כמו אצל קאסי, לפי התמונה ששחר העלה...) כמו של קאסי ייתפס כדרמטי יותר מאשר מקרה הברך של ג'ון - שוב, אני לא מודעת לחומרת הפציעה של ג'ון - אני זוכרת שקראתי משהו בסגנון "קווין הציל את חייו" כך שאני נותנת קרדיט (
) לפציעה, אבל הרושם שקיבלתי (ובבקשה, תקן אותי אם אני טועה!) הוא שכל מקרה הברך ו - "הצלת החיים" של ג'ון היווה מן משבר רגעי - דרמטי כמו, נניח, גבר שמבחין במשאית מתקרבת במהירות לעבר הולכת רגל, קופץ לעברה ומציל אותה ברגע האחרון. כלומר, אני חושבת שיש דרמה ויש דרמה. ואני אומר שוב...יכול להיות שאני טועה, שהברך של ג'ון הזדהמה והוא חטף אסטריסוריקוקוס G וקרסה לו כליה - אבל גם אם! - גם אם, אני חושבת שיש הבדל. קשה לי לשים את האצבע. אני זוכרת, עוד בימים שהייתי עוקבת אחריי "ימיי חיינו" (טרום עידן השדים והנסיכות), נפטר (במציאות) שחקן שגילם מן דמות מקבילה לדמותו של ג'ון אבוט - השחקן הראשי המבוגר ביותר, אב לאחת המשפחות המככבות, יקיר כל שאר הדמויות...מותו של השחקן היה פתאומי ולכן אני מניחה שההפקה התקשתה לחשוב על ולהכין סצנת פרידה. אילתרו לוויה מהירה, אני חושבת - וזה הכול. כמו שאני לא מוצאת טעם לשימוש במונטאז'+שיר במקרה של אותו שחקן שנפטר, אני באמת גם לא מוצאת טעם לשימוש במונטאז' עבור ג'ון. שוב - קצת קשה לי לתאר למה בדיוק, אבל I'll give it my best shot...כשמשווים בין ג'ון לקאסי, הדבר הראשון שאני חושבת עליו הוא מידת הטרגיות - והיה והיו הורגים את דמותו של ג'ון - אוקיי. עצוב מאוד, אבל האדם חי את חייו, הדמות מיצתה את עצמה. לעומת זאת, במקרה של קאסי - מדובר, אחרי הכול, בילדה (התרגלנו לכנות אותה "ילדה" בכל פעם שדיברנו על קאסי של היום, בפרקים המשודרים בארץ, בעיקר כדי להמחיש את העובדה שמילדה - היא הפכה לנערה. ועדיין - אסור לשכוח שגם אם גדלה, קאסי היא עדיין ילדה. פשוט ילדה גדולה יותר
) - מדובר בקטיעת חיים בטרם עת, במוות פתאומי, מזעזע ומיותר כל כך - ולדעתי, אין טרגי מזה. מה שאני מנסה לומר הוא שבעצם - כל מקרה לגופו. אה...אני שמה לב שקצת חזרתי על דבריך ולא ממש חידשתי שום דבר, אני מניחה שפשוט יכולתי להגיד שאני מסכימה איתך
(רק עוד 6% עד שהפרק ירד - מושכת זמן?
) באשר לשאלה אם פוגע באפקט ההשפעה או לא...אני חושבת שאם באמת היו סוחטים את סצינות המונטאז' עד הסוף - אפקט ההשפעה היה נפגע, כנראה מתפוגג לחלוטין. הצופים היו מתרגלים במהירות. א-ב-ל - כשמשתמשים באופן חד-פעמי או לעיתים נדירות - הצופה נותר מורגל לעובדה שקליפ מונטאז' מקדם מוות, ההתניה לא נפגעת. אני חושבת ששימוש חד פעמי שכזה יכול לעורר יותר מתח וסקרנות בקרב הצופים - אותה סטייה מה"נורמה" יוצרת אפשרות ש - רגע - קרה בעבר (דמות קיבלה מונטאז' ושרדה) - אולי יכול לקרות שוב? (אוי, התעייפתי
) אני דווקא מאוד אהבתי את קאסי כילדה. אני מתקשה לחשוב על לצפות בה מתבגרת, אבל אני מניחה שאלמד לקבל את השינוי בהדרגתיות שבו הוא יופיע. קאסי מורדת וחוצפנית...לא מתארת לעצמי כרגע. אבל זה יבוא, ונראה מה יהיה לי להגיד אז

Dawn12

New member
קודם כל

מיקי, אם את תמשיכי להתנצל על ה"קשקושים" שאת כותבת בהודעות שלך אני אצטרך לנקוט צעדים דרסטיים (נעיצת כל הודעה שלך בראש הדף, טגלון כל שרשור שתפתחי, הוספת הודעות שלך למאמרים, וכו'...) ואני לא אוהב לעשות את זה.
כיף לקרוא אותך ותמשיכי לקשקש כמה שרק מתחשק לך!
לענייננו, שום דבר עדיין לא סגור וכמובן שאין אף ספויילר רשמי לפיו קאסי הולכת למות אבל די ברור שהמהלך הזה (בהנחה שהוא אכן יקרה) הולך לזעזע את הסדרה ואת הצופים ולכן מאוד מתקבל על הדעת שהוא לא יתפרסם לפני כן. זה לא ייצור את אותו האפקט אם הצופים יהיו מוכנים לזה, ואני מסכים לגמרי עם מה שכתבת לגבי המסר שזה ישלח לגבי תאונות דרכים. רק לפני כמה ימים, כשכתבתי שאני הייתי רוצה לראות דמות שתמות, כתבתי גם שהמסר התפספס כשלא הראו לנו את התאונה עצמה, אבל גם במקרה הזה כנראה שפשוט הייתי צריך לחכות. אם קאסי אכן תמות אני חושב שיחלפו עוד הרבה שנים עד שנחזה בתאונת דרכים נוספת בג'נואה סיטי כי מספיק יהיה להסתכל על שרון כדי לראות את התוצאה של נהיגה בלי רישיון. בכל פעם שהיא תסתכל על נוח, תיתקל בתמונה של קאסי, תחגוג עם המשפחה איזה מאורע - קאסי לא תהיה שם, ואי אפשר להעביר מסר בצורה חזקה וכואבת יותר.

taish

New member
תחשיבי עלות-תועלת

אם ננסה לנתק לרגע את הרגשות הסוערים וההפתעה המוחלטת של כולנו מהעניין הזה, נותרת בעינה השאלה הבסיסית: מה יוצא למפיקים מזה? האם בחישוב המאזן הכללי של העלות-תועלת מההלך הבלתי-שגרתי בעליל הזה, הם בסופו של דבר מרוויחים או מפסידים? הזכרתם בצדק את עניין הרגש. התסריטאים מחפשים לרגש, כי הם יודעים שזה מה שאנחנו רוצים לקבל. הריגת דמות ילדה בהחלט "מספקת את הסחורה" במובן הזה, אם נחשוב על זה לפי השיקולים הצרים והקרים של התסריטאים. זה מרגש, וזה מוכר. זה בסופו של דבר מה שחשוב, לא?
מצד שני, יש לזה מחיר, והוא כבד. כמו ששחר אמר, בכלל לא בטוח שזה צעד נכון מבחינת רייטינג. קאסי התבגרה על המסך ובחייה הקצרים הספיקה להיות מעורבת בעלילות משמעותיות וכבדות ("ההשקעה לטווח ארוך" שעליה דיבר אדר). הצופים התרגלו לזה, ובנו על זה שהיא תגדל להיות אחת מהדמוית הדרמטיות והחזקות בסדרה (היא הרי ניומנית, לא?). מהלך שכזה עלול לפגוע ברגשותיהם של "נתח שוק" רחב מקרב הצופים. הרבה פעמים כשקורים מאורעות שליליים בצורה קיצונית לדמויות אהובות, יש צופים שמחליטים להחרים את הסדרה (סבתא שלי, למשל, מפסיקה לראות את "היפים" כל פעם שקורה משהו רע לברוק. באמת!
). "חרם צרכני" שכזה יוריד את הרייטינג, וזאת העלות העיקרית שיש להריגתה של קאסי. אז מה היה לנו כאן? התועלת העיקרית היא הרגש שעלילה כזו יוצרת בלב הצופים. כאב, זעם, תחושה ש"החיים לא הוגנים" - וזה בדיוק האפקט הרצוי. לדעתי, מבחינת התסריטאים זה יתרון לטווח ארוך, כי הדבר בוודאי יוזכר בהקשרים שונים וירגש לאורך זמן. זה ירחף כעננה כבדה מעל משפחת ניומן, ואני ארחיק לכת ואוסיף שייתכן שכל הסדרה תהיה מאותו רגע בצלו של המוות הנורא הזה, באיזשהו מובן. זה ימשיך לרדוף את ניק ושרון, יוזכר ע"י הניומנים (ולא רק על ידיהם) בכל הזדמנות אפשרית, וכמו שאמרתם ייצור פוטנציאל לעלילות נוספות ולעלילות-משנה שיתפתחו סביב הנושא הזה. העלות? יצירת אנטגוניזם אצל צופים נאמנים שאהבו את הדמות של קאסי והתוצאה הנלווית של התרחקותם מהמסך. אז נכון שזה יוצר רגש - זה טוב ויפה - אבל כשהרגש מושפרץ לך לפרצוף בכמויות כל-כך מאסיביות ובעוצמה כה רבה, אני לא יודעת עד כמה הוא אפקטיבי. במקום לרגש, זה מעורר דחייה. אנשים צופים באופ"ס כדי להנות ולא כדי לסבול, וכשמטיחים להם בפנים את המציאות הנוראה, הם פשוט לא נהנים. כבר דובר פה בעבר על כך שצפייה באופ"ס נועדה בין השאר לשרת צרכים אסקפיסטיים של בריחה מהמציאות היום-יומית הנוראה. להעביר מסר חינוכי של "אסור לנהוג בלי רשיון" זה בהחלט לגיטימי, אבל לא כשזה גורם לתוצאות הרות-אסון כמו מוות של נערה צעירה. את זה הצופים רואים כל יום בחדשות, ובשביל זה לא רואים אופ"ס. אני לא יכולה להעריך סטטיסטית כמה צופים עלולים לנטוש את הסדרה בעקבות דבר שכזה, אבל הסכנה של נטישת צופים בהחלט קיימת ומאיימת. אז מה יותר גבוה, העלות או התועלת? לאלוהים פתרונים.

למעלה