XTZ-750 vs Africa-Twin

• פותח הנושא nirbo
  • פורסם בתאריך

tedys strm

New member
מה זה אצלך "עיקרו על הכביש"?

עם ה DL אתה מעופף בשטח זה יפה רק השאלה מה המחיר כי האופנוע לא בנוי לשימוש קבוע כזה. גם אם תדע לעופף נכון ולא תפגע בגחון ולא תיפול. טפו טפו טפו, גם אז זה אופנוע כבד ולכן הנחיתות יעזרו למיסבי הגלגל ולמתלים לעבור יחסית מהר לעולם שכולו טוב. וגם הג'נטים בעמדה נחותה. כדי לדעת מה להמליץ לך צריך לדעת כמות וסוג הבינעירוני שאתה צריך

nirbo

New member
הכל ידוע

ולשבילים אני יורד לעיתים, כמו שציינתי. האופנוע הוא כלי הרכב היחיד שלי - זו ההגדרה שלי לעיקרו על הכביש.

creth11

New member
אני בעל KLE שנתיים ו 60,000 ק"מ

KLE 96 משמש אותי לטיולים וגם קצת לנסיעות לעבודה שהם כ 50 ק"מ לכל כיוון לגליל נוסע מצויין על הכביש 120-130 בקלות ורציף ניתן ללחוץ גם ל150 לעקיפות וכאלה בלי בעיה עד 100 מיגון רוח סביר מעל 120 רוח רצינית ודורש רכינה קדימה. שטח - כאן אני החלש, רכבתי די הרבה, טיולי שבילים עם המועדון והפרלמנט, עשיתי הישתלמות אצל רונן (מומלץ ביותר) עליתי את הר חורשן עם המועדון (לי היה קשה לKLE היה קל) האופנוע בעל יכולות שבילים לא רע בכלל (שבילי 4X4 אוכל היטב) הוא אינו אופנוע שטח מלא כמו הסינגלים הקלים (מישקל יבש 180 ומורגש) מיגון - לרוכב בשטח, כמו רוכבי שטח, כמה שיותר, לאופנוע הירכבתי מה שניקרא "מגן בירכיים" מין מגן בולט לצדדים ולא צמוד לפלסטיק אצל וולקוביץ, המגן הזה עוזר המון, לאחר המון נפילות בשטח ומי שהיה איתי ברכיבות שטח ראה כאלה הרבה. הנזק הכולל עד היום הינו כיסוי פלסטיק כתום למאותת אחורי (אני מחפש למי שייש אשמח) וכמה הדבקות קלות של סדקים בפלסטיק (חלקן היסטוריות מתרומת 6 ידיים לפני) אני מטפל לבד לפי הספר ובאהבה ואין לי עד היום תקלה או תקיעה אחת (טפו טופ לכל הכיוונים) אצלי עשה כ 60,000 ק"מ והוא היום בן כ 120,000 ק"מ. אופנוע ראשון אצלי ואיני יכול לבצע השוואות לאחרים.

Shredingerscat

New member
סבבה

סע בזהירות ותשקול את ההדרכות של זהר זהר, יכול לתת בסיס טוב.

Shredingerscat

New member
אם אלה השיקולים

בהחלט נשמע שKLE הוא הכלי בשבילך, במחיר של טנרה 96 תקנה KLE 00 קצת פשרה בנוחות, אבל זה לא אסון גדול.

nivoc

New member
סופר טנרה!!!!!!!!

אני מחזיק כרגע סופר טנרה ואני ממש מבסוט ממנו זה אחלה כלי..בכביש הוא לא יאכזב אותך בכלל יש לו אחלה מומנט והרבה כוח ובכל זאת הוא לא מווברץ כמו שאר הדושים הגדולים. הרכיבה אליו בנסיעות ארוכות לא מעייפת. בשטח זה הרבה תלוי בצמיגים שלך ובנסיון שלך ברכיבת שטח במיוחד על בהמה כזאת...לי לא יצא לעשות הרבה שטח איתו ולרוב זה היה שטח קל אבל אני מכיר אנשים שרוכבים איתו הרבה בשטח ונהנים ממנו מאוד... ההחזקה שלו זולה יחסית וזולה בהרבה מהאפריקה. עם לא יהיו לך הפתעות מיוחדות אז לא יהיה לך יקר להחזיק אותו... למשקל שלו מתרגלים אחרי כמה רכיבות וזה נראה כמו פרט שולי, גם לתגובות על המשקל שלו מתרגלים...ויש הרבה!!! בסך הכל זה אחד הכלים האולטימטיבים לארץ(זו דעתי האישית). ולאנשים שאין תקציב גדול. עם תרצה עוד עזרה צור קשר בפרטי... בהצלחה ניב...

dan750

New member
אפריקה או סופר טנרה

יש לי לא מעט נסיון על סופר טנרה כ-7 שנים והייתי בעלים של כל השנתונים. אופנוע מעולה אמין חזק מהיר ואחזקה לא יקרה -אמנם לא היה לי אפריקה טווין אבל הספיקה לי נסיעה על מנת להשוות הכל נוח וגדול אך כבד מדי ודיי חלש יחסית לנפחו האחזקה יקרה יחסית .בשטח שניהם יתנו לך אותו מענה רק שמנועו של האפריקה וי טווין עדיף יותר מומנט נדיב יותר בסל"ד נמובקשר לוי סטרום עד לא מזמן הייתי בעליו של אחד כזה 1000 סמ"ק 2003-כלי מעולה אבל אין מה לנסות לרדת לשטח אפילו שבילים צריך לברור בקפידה(לשלי היה ג'ק אמצע אז מן הסתם הוא חטף את המכה לפני הסעפת).לא לעניין ולא מומלץ.כאופנוע כביש תיור מומלץ ביותר רק קח בחשבון הכלי הזה שתיין . לגבי האיטלקי קשה להסביר עד שלא תהיה בעלים של כלי כזה לא תבין-לא סופר טנרה ולא אפריקה טווין...נכון צריך יד אוהבת וזה לא יפני אבל..מתלה הפוך בלמים של ברמבו..קלאץ הידראולי..אין סוף שיפורים ומשחקים שניתן לבצע . בהצלחה

GN 250

New member
קשה אני יחזור

מי ארופה אני יתן לך לינסוע על הסופר טנרה שלי ואז יאיה לך יותר כל לאחלית

Pink Roses

New member
שוב העניין עם הדיסלקציה. אל תשפוט, ואל תתנשא

הוא בטח יותר מבריק ממך ומהרבה מהאנשים פה, אז מה, הוא כותב כמו אהבל, אז מה יש? הכל באהבה

eringel

New member
מאיפה את יודעת שאני מתנשא ושופט?

מאין לך שאני לא סובל מאותה בעיה? לדעתי - הברק שלו מאד מעומעם בהודעה הזו. אלדד

למעלה