XTZ-750 vs Africa-Twin

• פותח הנושא nirbo
  • פורסם בתאריך

Shredingerscat

New member
איי COLT שלנו

כרגיל טוחן שטויות, אז מישהו הצליח ליפול ולעקם כמה דברים, מסתבר שהוא די מוכשר בזה, כי הוא עושה את זה גם בכביש, תקרא את התגובה של השבילאי הכבד, אולי לבחור זה לא עוזר, אבל זה נכון. אפשר ליפול ולגרום נזק? עם כל אופנוע בכל מקום, ויש המון פוסטים על זה. אפשר ליפול עם KLE ולא לשבור כלום? מסתבר שזה יותר נפוץ, לא ממש קל לרכב בשטח, ועם אופנוע כבד אפילו קצת יותר קשה, רוכב שמכיר קצת את הגבולות שלו, לא יסתבך, גם בכביש זה נכון, אז לך יש היסתוריה של התרסקויות, כל מה שזה מוכיח זה שלך ולבחור מה פוסט שהבאת כדאי לשמוע לעצת השבילאי הכבד דחוף, גם אם אין לכם שום כוונה לרדת לשטח יותר בחיים.

Shredingerscat

New member
רק מה שאתה כתבת

" עם KLE חרשתי המון כביש ולא מעט שטח, כולל דיונות, סלעים ושבילים משובשים, תמיד היה לזה מחיר ולא נמוך. " בעיברית "אוי אוי אוי נפלתי קצת ושברתי קצת... אז בטוח שזה קורה לכולם".

motorcycle boy

New member
יודע או לא קשה שלא לקבל רושם שיש לך יותר

קילומטראז' על המקלדת מאשר ברכיבה לאור כמות השטויות שאתה כותב. כנראה שאתה מסוג האנשים ששטח לא כל כך הסתדר להם ואחרי כמה נפילות שלא ממש הבינו איך קרו להם ירדו מהעניין וזה בסדר. כנראה שאתה גם מסוג האנשים שלא כל כך רוכבים טוב אם קשה לך לסובב VN בדרך למצדה כי עם עבודה נכונה של היגוי הפוך אפשר לסובב אותו מספיק מהר כדי לקחת פניה במהירות שפויה והרבה מעבר, וזה גם בסדר. רק תעשה טובה, קשקש קצת פחות על מה שאתה לא יודע.

C O L T

New member
Y. כולם פשוט מכירים אותי. אחים שלי ממש. NOT

הנה עוד מידע אוטוביאוגרפי, שתוכלו לחגוג בהמשך - לא ירדתי משום עניין, האופנוע ההוא נהרג בתאונה קשה ששלחה אותי לחודשים של ניתוחים. בכביש. עם החלמתי, אחרי כמה שנים טובות, קניתי TT600 ורכבתי בשטח שנים. אחרי זה קניתי VN לכביש, אבל עדיין מחזיק DR ונוסע בשטח קבוע. ואתה דווקא מצטייר כקשקן מקלדת מצוי, מה אתה יודע על VN? לקחת כזה למצדה? אגב, אחרי התאונה ההיא צחקו הרופאים שלי ואמרו שאין מצב לחזור לאופנועים עם עמוד שדרה מרוסק בכמה מקומות ורגל שלא ממש מתפקדת. צוחק מי שצוחק אחרון, אני עדיין רוכב ונהנה. מי מכל רוכבי המקלדת כאן היה מחזיק מעמד בשעות של כאב די חזק רק כדי לרכב למצדה? אז FUCK OFF, אל תחשבו שאתם מכירים אותי. וקשקשו פחות על מה שאתם לא יודעים.

Shredingerscat

New member
ואללה

אולי קצת נסחפנו עם השרשור הזה, קח את הדברים בפרופורציה, הסטלבטות אינטרנט לייט, ללא כוונה לפגוע בך אישית, גם אם לפעמים זה נראה ככה.

motorcycle boy

New member
../images/Emo45.gif יש נטיה את הדברים קשה בגלל שהם כתובים

אם היינו יושבים יחד חילוקי דעות מסוג זה היו נאמרים ללא שום פגיעה.

W e z

New member
אם אנשים היו מתנהגים בחיים האמיתיים כמו פה

לאורתופדים ומנתחים פלסטיים היה עוד יותר עבודה ממה שיש להם עכשיו

motorcycle boy

New member
זאת בדיוק הנקודה-קשה להעביר רוח טובה בכתב

בהנחה בחבר'ה אתם לא נוהגים לשלוח אחד את השני לביה"ח אחרי דברים כמו "מה אתה מקשקש"

כשהבחור(החתול) צודק,אז הוא צודק../images/Emo201.gif

נגיד שהנפילה הראשונה של ההוא שהפנית אותי אליו בשניה שהצמיג שלו נגע בשביל היתה באשמת האופנוע והצמיגים,רק נגיד,אז מה לגבי הנפילה שלו 5 דקות אח"כ בכביש?את מי הוא יכול להאשים בזו? אז קטנועים זה לא כי הם לא בנוים בול 100%כמו שצריך להתנהגות כביש מעולה ודו"שים זה לא כי הם לא בול בשטח ולא בול בכביש, לתפיסתך רק אופנועי GP לכביש ורק מוטוקרוס לשטח(ליידם גם האנדורו מגושמים וכבדים לא?)ולתפיסתי ניתן לרכב גם על משהו שהוא לא בול(למרות שבסה"כ הוא נותן הרבה יותר)כל עוד זה בהתאם למגבלות ולהנות.

Shredingerscat

New member
לפותח השירשור

זה שCOLT לא ממש מבין בכלום הוא יהיה הראשון להגיד בד"כ אז לא צריך לקחת אותו קשה מידי, אבל זה ממש לא אומר שKLE נועד להתחראות בשטח וכלום לא יקרה לו, ברכיבה על אופנוע בכלל, ובשטח בפרט דרוש הרבה מאוד שיקול דעת המשוואה יותר מחורע=יותר כסף נכונה כמעת תמיד. צא עם KLE לשטח בזהירות, תפתח את הקישורים שלך (ההדרכות שזהר זהר מוציא מידי פעם הם מקום מצויין להתחיל) קח דברים באיזי, לא לבד, ועם מישהו מנוסה עדיף. תכין את האופנוע כמו שצריך, פרוק מראות ווינקרים למשל יכול לחסוך כמה גרושים, מגיני מנוע שמתוכננים נכון (לKLE יש כמה סוגים של מגינים, חלקם מתוכננים כך שיגרמו יותר נזק גם הנפילות קלות, כנס לולקוביץ הוא יראה לך את ההבדלים בשמחה) דו"ש בשטח יכול להיות יקר, ויכול להיות כייף וזול, ההבדל הוא ברוכב, בעיקר בחונמר האפור שיש או אין לו בין האוזניים. אני מכיר כמה סוכניות שמשכירות דושים כאלה (טוב נו, לא מכיר אף אחד שמשכיר KLE אבל טנרה כן) לטיולי שטח ארוכים, וכלי ב15 שעדיין חי ומפרנס את בעליו ככלי להשכרה בטיולי שטח מוכיח דבר או שניים על עמידות ועלויות.

nirbo

New member
תודה

אני עוקב אחר השרשור, ברור לי שהכלים האלו הם לא מוטוקרוסים ואני ממש לא מתכנן על לעשות בהם שימוש שכזה. אני יודע ומכיר בעובדה שנסיוני מחוץ לאספלט שואף לאפס. מתוך כמה פעמים עם הסטרום על שבילים, חצץ ושאר משטחים זורקי-זנב מאוד נהניתי. לפי מה שמסתמן כרגע ובתקווה שהעניין יצא לפועל, זוהי החלפה של הסטרום תמורת KLE 500 מודל 2007 פלוס הוספת ההפרש מצידו בכסף. החלטתי שעדיפה לי שנת מודל גבוהה כמה שיותר כאשר אני צריך לצמצם בהוצאות. הסיכוי לבלתי-צפויים נמוך יותר בצורה כזו ובמקרה של ה-KLE מול שני הקרנפים שדיברתי עליהם בתחילת השרשור - גם צריכת הדלק תהיה טובה יותר, ומשקלו נמוך יותר במידה וארצה לרדת מהאספלט. עוד בנוגע ל"שטח" שדיברתי עליו - אני לא מתכנן ללכת ולקפץ על מסלעות עם האופנוע הזה. התכנית, לפחות בתור התחלה וכדי לצבור נסיון וללמוד איך הכלי מתנהג גם מחוץ לאספלט היא שבילים, כבושים יותר ופחות. נופלים? סבבה, קמים, מרימים את האופנוע, מתקנים במידת הצורך וממשיכים לרכוב. האם לא כך העניין אצל כל חברי הפורום?
נפילות הן חלק מהמציאות שהסכמנו לקבל על עצמנו כאשר עלינו על כלי דו"ג. כל עוד דברים נעשים בשיקול-דעת ובידיעת הסכנות הכרוכות - אני לא רואה שום סיבה למה לא להפיק את מקסימום ההנאה האפשרית שהכלי שברשותי מסוגל לספק.

asparagos

New member
בכל השרשור הזה אתה לא מציין מה הצרכים שלך

איזה נסיעות, כמה תכופות... KLE זו טעות (פשרה מאד פשרנית גם בכביש וגם בשטח). אם כבר אתה מתפשר בכביש על KLE אז עדיף לך כבר DR650 או XF או XT600 SM (כמו שהיה לי ונמכר) כי הביצועים שלהם בשטח והעמידות שלהם בפני נפילות ביחס ל KLE עדיפים לדעתי.

nirbo

New member
לא זוכר אם ציינתי את זה בהתחלה או לא...

האופנוע הוא כלי הרכב היחיד שלי. כל נסיעה שלי היא על האופנוע, עירוני ובין-עירוני - כל הזמן.

AVNER XR

New member
קח את הKLE עדיף מהDR בכביש וגם בסדר מאד

בשטח לא קשה . קח הדרכה או שניים ,מיגון טוב לך ,ותשקול להוסיף לו מגיני שילדה,כי הפלסטיקה יקרה וצא לדרך.

nirbo

New member
כל שציינת כבר בתכנית שלי...

במידה ובאמת תצא לפועל ההחלפה תמורה ה-KLE.

tedys strm

New member
בירושלים רואים את ה KLE בשרות הביטחון יס"מ

סוחב תמיד גם מורכב עם נשק. עולה ויורד מדרכות, חותך דרך כל מיני שבילים וראיתי אחד ירד איזה 2-3 מדרגות כוח לא חסר לאופנוע במיוחד שהשוטרים שעליו רוכבים עם ציוד מלא וגם המקורם כנראה די מרווח. רוכבים עם נעלי רכיבה וגם מגיני ברכיים חוץ ממגינים לפלג גוף עליון. פעם ראיתי איך הם רוכבים בחיפוש אחרי חשוד כמחבל מתאבד. אין ספק שטוב עשה היסמ שבחר באופנוע שום ג'יפ לא היה מאפשר דברים דומים. אבל אין טוב בלי רע ולהפך: DR 650 הוא טב יותר לשטח. בכביש בבינעירוני הוא פחות טוב אבל גם ניתן לשייט איתו בשקט את ה 120 ואולי קצת יותר. פעם עלה איתי את העליות לירושלים DR650 כל העליות על 130. השאלה כמה יישרוד כזה אופנוע אם ככה יעשו בו בקביעות? וגם לגבי היכולת של היס"מ על ה KLE: מה שצריך לנסות ולגלות זה מה עלות החבילה הכוללת אופנוע +טיפולים עבור המשטרה (כי זה מה שהמשטרה קונה. הם לוקחים המכרז שמתאים להם כולל תשלום קבוע וידוע מראש על התחזוקה כמו שעובד הצבא) כלומר נירבו, ברור ש KLE מתאים לשטח יותר מאשר DL אבל כדאי לך לנסות לברר עם רוכבי KLE כמה זה עולה התחזוקה שלו בשטח. אני בטוח שבשטח הוא יקר יותר לתחזוקה מאשר DR

nirbo

New member
DR650 אני לא אקנה

אני לא צריך אופנוע עם נטיית שטח, אלא משהו שעיקרו על הכביש אך שאפשר יהיה מדי פעם בשבתות לרדת איתו לשבילים (וכמה שפחות סלולים יותר טוב
), לעלות איתו על מדרכות, תנוחת ישיבה זקופה וכשסוגרות עליי פחיות בחנייה כמו שעשו לי כמה פעמים השבוע - גם לעלות ולרדת מדרגות איתו. ה-DL עשה יופי של עבודה על שבילים וחצץ, בטיול האחרון של הפרלמנט היו כמה ק"מ טובים של שביל שהוא פשוט לעס. לא היתה בעיה של מרווח גחון מכיוון שמעל הבורותהעמוקים פשוט נתתי בגז וזינקתי. (ראית פעם קרנף מעופף?
) אם ה-KLE יוכל לעשות את זה בצורה דומה או טוב יותר, אני אהיה מרוצה.

למעלה