XTZ-750 vs Africa-Twin

• פותח הנושא nirbo
  • פורסם בתאריך

nirbo

New member
כיוון חשיבה בנפח קצת יותר נמוך...

מה אתם אומרים על KLE 500 בתור אופנוע לנסיעות כביש בעיקר ומדי פעם שבילים+ ?

Shredingerscat

New member
כלי חביב

פשוט, ועם מצב השוק שנוצר עכשיו - זול לקניה. כלי אמין למדי. ההשואה בינו לבין XRV או XTZ דומה להשוואה בין רכב מנהלים למשפחתית בסיסית מאוד תלוי מה אתה מחפש.

nirbo

New member
עיקר החיפושים שלי כרגע

הם חיסכון בכסף לאחר שאמכור. מבחינת מחיר, סביר שאם אקנה KLE - הוא יהיה משנתון מתקדם יותר ולכן יעלה יותר מאשר קניה של סופר-טנרה או אפריקה. אני מנסה להוציא את המקסימום האפשרי במגבלות התקציב שלי ועדיין להיות עם כלי שיכול גם לעשות כביש בצורה טובה + Off Road. אולי אני אתפשר על השנתון המאוחר ש-KLE יכול לתת לי ואלך על אחד הקרנפים - הם מקבלים עדיפות אצלי.

daniel f650

New member
הייתי ממליץ מאוד על BMW F650 מהדגם הישן שנת

2000 ומטה, אני בעלים של אחד כזה מודל 98, מאוד מאוד מרוצה נוחות כביש נפלאה ועבירות שבילים/שטח ללא עוררין, וזה מהמון נסיון שלי ושל חברים נוספים בשטח. דניאל

nirbo

New member
שקלתי את ה-F650...

הבעיה איתם היא שמחיר הקניה שלהם גבוה ביחס לשאר הכלים בשנתון דומה. בכל מקרה אני אשמח לראות אחד מהכלים האלו קצת יותר מקרוב. קבל ממני

C O L T

New member
אני בטח חוזר על עצמי, אבל מנסיוני, אל תצפה

להרבה OFF ROAD מהאופנועים האלה. הם מקריבים לא מעט מיכולת הכביש שלהם לצורך יכולת שטח מעטה למדי. אני יודע שעכשיו יקפצו עליי, אבל באמת, הם בעיקר פוזה, כמו קאסטומים. ההם דאווין של נוחות ואיזי, למרות שלא הכי נוחים ולא הכי קלים לרכיבה ואלה עם יכולת שטח בכאילו. כן, אפשר לעשות איתם מה שאתה רוצה, אבל הם יישברו מזה, ייפגעו מזה וירוקנו לך את הכיסים, אז אם זה שיקול משמעותי, דע מראש שתוגבל לתנועה ממש אטית על שבילי עפר לא משובשים מדי וללא אתגרי עבירות. אם לא אכפת לך לפעמים לשבור משהו באופנוע ולחזור על גרר, אל תקשיב לי. אם אתה עושה הרבה כביש, קח את זה שהכי נוח לכביש. האפריקה נראה לי מעולה, נוח, רגוע, אמין למדי, אם כי בטח לא זול מדי במקרה של תיקונים גדולים, אבל מי כן? מעט השטח שתקבל כערך מוסף, תהנה ממנו בזהירות. בינתיים הגנת הרוח תורגש כל יום בכביש, גם חלקות המנוע והתנהגות הלא מעייפת שלו. עם KLE חרשתי המון כביש ולא מעט שטח, כולל דיונות, סלעים ושבילים משובשים, תמיד היה לזה מחיר ולא נמוך. חולות ובוץ הכניעו אותו מהר, גם אותי. בכביש הוא אף פעם לא היה מלך הנוחות, הקשחת מתלים משמעותית משפרת מאוד את ההתנהגות, לדעתי, אבל גורעת עוד מהנוחות. אפשרות להשיג אופנוע חדש יותר בהחלט חשובה, אך אני מכיר כמה רוכבים שהתאכזבו מהKLE, בדיוק בגלל הסיבות הנ"ל. לא שהוא אופנוע רע, פשוט הוא לא מה שמציגים אותו להיות. יגידו לך יס"ם, לך ותראה כל כמה זמן מחליפים את האופנועים שם ואיך הם נראים, כאילו לעסו אותם והם עברו דרך מעיים של דינוזאור.

nirbo

New member
הכל ידוע ונלקח בחשבון.

אני לא בונה על האופנוע להיות אופנוע-שטח, ובטח לא מצפה ממנו לביצועים של כזה. כן חשוב לי שתהיה לו את היכולת ואת האפשרויות שנותן לי הוי-סטרום, שגם הוא בעיקרו אופנוע כביש אך עם זאת - כן מאפשר נסיעה בדרכים קצת יותר בעייתיות ולא סלולות, ומאפשר מעבר פחות או יותר איפה שאני רוצה, גם באיזורים עירוניים ובנויים. מה אני אגיד - התרגלתי לטוב ואני רוצה לשמר כמה שיותר מזה גם בכלי הבא. אני קונה אופנוע כדי להנות ממנו ואין מנוס מלהתפשר כאן מכיוון שעיקר הנסיעות שלי הן עדיין על הכביש. השאלה היא איזו מהאופציות תיתן לי את התמורה הכי טובה בהתאם לדרישות. מן הסתם יהיו הוצאות - לעיתים גדולות ולעיתים קטנות יותר, זו עובדה קיימת גם היום עם אופנוע חדש. מודה לך על ההמלצות ושאר ה-Input שלך.

מה הקשר לכמה עולה, נודניק

השטויות שאתה כותב לגבי דו"שים גדולים לא מתיחסות לדגם זה או אחר או לשנתון זה או אחר,אתה מדבר על כולם,טועה ומטעה בענק. כתב פה מישהו כמה תגובות למטה(לא זוכר את הניק)שזה מאוד תלוי ברוכב ובצמיגים והוא צודק.יש הרבה סוגי שטח,לא כולם הם אנדורו,מוטוקרוס דיונות או בוץ(שרוכב טוב יסתדר גם בהם לא רע בכלל(בחול ובבוץ))ומצד שני אין רק שבילים קלים ללא גבשושיות רבות כדבריך המגוכחים.יש המון סוגי רכיבה בשטח שדו"ש גדול עולה בהן על כל אופנוע אחר כמו טיולים ארוכים עם ציוד ו/או בהרכבה מה שאופנועי האנדורו(שלדעתך הם אופנועי השטח היחידים עלי אדמות)פשוט לא מסוגלים לעשות. לא יעזור כלום,מי שמשתמש באופנוע ככלי רכב יומיומי ויחידי ועדיין רוצה לרכב בשטח(ולא יכול או רוצה להחזיק שני כלים ולהתעסק עם עגלות וטיולים מעגליים בלבד)אין אף אופנוע שיתאים לו יותר מדו"ש גדול דו צילינדרי. אז בחיאת,די,תפסיק להטעות רוכבים חדשים,אפשר וכדאי לרכב בשטח עם דו"שים,כמובן שבהתאם ליכולתו של הרוכב ועדיף עם צמיגים מתאימים,ולא,לא כל רכיבה מסתיימת עם נפילות וגם אם כן לא כולן מסתכמות באלפי שקלים וחילוץ מוטס.

C O L T

New member
תמיד חובה לחפור

עולה - הכוונה לתיקונים, במקרה שמפילים אותו בשטח. אצלך חצי חינם, גם עמידות של מרכבה סימן שלוש, מפורר סלעים, גם מהיר כציפור וכ"ו, מכירים כבר. ה"שטויות" שאתה מכריז עליהם, נכתבו על אופנועים מאוד ספציפיים שדובר עליהם כאן, טנרה, אפריקה, KLE, מה ההבדלים בין השנתונים? למי יש פיירינג מגומי? מי יקנה אופנוע כזה בכוונה לחסוך ולא יתרגש מכמה אלפי שקלים על תיקון פיירינג בנפילה שגרתית? רוכב? כתוב לך כאן, רוכב מתחיל בשטח. צמיגים? כתוב לך, עיקר הנסיעה בכביש, איזה צמיגים אתה חושב שיהיו? אכן יש הרבה סוגי שטח ואני דיברתי על הגבול ביניהם. "שטח" להבנתך זה בערך איפה שה-VN שלי יכול לעבור. אני לא אמרתי לו לוותר על רכישה, גם לך לא, אם תשים לב, סע עם מה שאתה רוצה ואיפה שאתה רוצה. לא יודע, תראה על הבובה, איפה COLT הרשע נגע בך, שעשה לך כזאת טראומה שאתה כמו איזה קטנוען זועם מתחיל להשתלח בי תוך התעלמות מעובדות שמופיעות בשרשור והגיון בסיסי.

Shredingerscat

New member
מישלין אנאקי מספיק כביש בשבילך?

יש לך ספק שרכבתי מספיק על הכלים האלה בשביל לדעת? גם עם האנאקי שהם די צמיגי כביש אני עושה די הרבה שטח, ולא מתרסק, ומעולם לא הוצאתי שקל בגלל נפילות בשטח. קצת מחרבן את התאוריה שלך. לאור העובדה שאני נמצא על הכלים האלה קצת יותר ממה שיצא לך לרכב בחיים, מה שאומר שאני כנראה גם טיפה יותר מתמצא בהם ממך, מי שירצה יאמין לך, מי שירצה יאמין לבעלי ניסיון, אותי זה לא ממש מעניין. אכן לא צריך לרכב על אופנוע שאין לו בולמי זעזועים כדי לדעם שהוא לא יהיה נוח, ויש הרבה דברים שאפשר לדעת על אופנוע בלי להתנסות בוא האופן אישי, אבל כשניסיונם של אלפי אוכבים בעולם מצביע על כך שאופנועים אלה משמשים בדיוק למטרות שלהן אתה טוען שהם לא מיועדים...איך שהו נראה לי שמשהו התפקשש לך בחישוב. נופלים נשברים פלסטיקים? מעניין, שלי מקוריים, ונפלתי, גם בכביש וגם בשטח (שום דבר רציני). יותר טוב אינדורו לשטח VFR לכביש והלי בתור מעמד לטלביזיה? יכול להיות, אבל יש כאלה שמעדיפים שולחן בשביל הטלביזיה ואופנוע אחד שיענה על כל צרכי התחבורה שלהם.

אני לא משתלח בך,אתה עובדתית מדבר שטויות

לא יודע איך רכבת בימי הKLE הנוראים שלך כך שבכל טיול היו נפילות והתיקון שלהן עלה אלפי שקלים.אני,ורבים שאני מכיר רוכבים באופן קבוע בשטח(ואם אתה חושב ששטח לתפיסתי הוא מקומות שאתה יכול לרכב בהם עם הקאסטום שלך,תחשוב שוב או שתבוא איתו פעם לטיול שטח איתי),פעם ב מישהו נופל,כן,פעם ב צריך גם לתקן משהו,גם כן("התיקון הגדול ביותר שלי מנזק בנפילה בשטח ב 6 שנים האחרונות הסתכם ה 1000 ש"ח)מכאן ועד להכללות שלך המרחק רב. אז הוא רוכב חדש כיום,שירכב לאט ורק על שבילים טובים,עם הזמן הוא ישתפר ויוכל לרכב במקומות יותר מאתגרים.מבחינת צמיגים ישנם כאלה 30%/70%לטובת הכביש כמו מצלר סהרה למשל שנותנים יופי של ביצועם גם וגם(לא,הם לא טובים כמו קוביות בשטח ולא כמו סליקס בכביש,כשאתה מודע לזה ולא מנסה לקבל מהם מה שהם לא יכולים לתת אז הכל בסדר) כשאופנוע כביש מתרסק בכביש לא נשברים פרינגים?בגלל זה לא לרכב? התאוריות שלך לא מחזיקות מיים,רד מהעניין,יש פה ובעולם הגדול כ "כ הרבה אנשים שמוכיחים את ההפך שאני לא מבין איך אתה ממשיך בשלך?!

C O L T

New member
+ הנה ממש בעמוד זה של הפורום

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=8&msgid=116336831 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=8&msgid=116336831 אני מדבר שטויות? אתה רוצה לשלם לו את התיקונים? כי הוא פועל לפי התיאוריה מחזיקת המים הכבדים שלך, עכשיו צריך לשלם על זה ביוקר. אז מי כאן מדבר שטויות ומי מכניס אנשים לצרות? התייחסות מפורטת למה שכתבת אני לא אכתוב, בטח תבין למה כאשר יתנדף האלכוהול שגרם כנראה לך לכתוב את זה, כי אני לא מאמין שאדם נורמלי מסוגל לשקוע בדמוגוגיה מצחיקה כל כך.

למעלה