אני בטח חוזר על עצמי, אבל מנסיוני, אל תצפה
להרבה OFF ROAD מהאופנועים האלה. הם מקריבים לא מעט מיכולת הכביש שלהם לצורך יכולת שטח מעטה למדי. אני יודע שעכשיו יקפצו עליי, אבל באמת, הם בעיקר פוזה, כמו קאסטומים. ההם דאווין של נוחות ואיזי, למרות שלא הכי נוחים ולא הכי קלים לרכיבה ואלה עם יכולת שטח בכאילו. כן, אפשר לעשות איתם מה שאתה רוצה, אבל הם יישברו מזה, ייפגעו מזה וירוקנו לך את הכיסים, אז אם זה שיקול משמעותי, דע מראש שתוגבל לתנועה ממש אטית על שבילי עפר לא משובשים מדי וללא אתגרי עבירות. אם לא אכפת לך לפעמים לשבור משהו באופנוע ולחזור על גרר, אל תקשיב לי. אם אתה עושה הרבה כביש, קח את זה שהכי נוח לכביש. האפריקה נראה לי מעולה, נוח, רגוע, אמין למדי, אם כי בטח לא זול מדי במקרה של תיקונים גדולים, אבל מי כן? מעט השטח שתקבל כערך מוסף, תהנה ממנו בזהירות. בינתיים הגנת הרוח תורגש כל יום בכביש, גם חלקות המנוע והתנהגות הלא מעייפת שלו. עם KLE חרשתי המון כביש ולא מעט שטח, כולל דיונות, סלעים ושבילים משובשים, תמיד היה לזה מחיר ולא נמוך. חולות ובוץ הכניעו אותו מהר, גם אותי. בכביש הוא אף פעם לא היה מלך הנוחות, הקשחת מתלים משמעותית משפרת מאוד את ההתנהגות, לדעתי, אבל גורעת עוד מהנוחות. אפשרות להשיג אופנוע חדש יותר בהחלט חשובה, אך אני מכיר כמה רוכבים שהתאכזבו מהKLE, בדיוק בגלל הסיבות הנ"ל. לא שהוא אופנוע רע, פשוט הוא לא מה שמציגים אותו להיות. יגידו לך יס"ם, לך ותראה כל כמה זמן מחליפים את האופנועים שם ואיך הם נראים, כאילו לעסו אותם והם עברו דרך מעיים של דינוזאור.