XTZ-750 vs Africa-Twin

• פותח הנושא nirbo
  • פורסם בתאריך

nirbo

New member
XTZ-750 vs Africa-Twin

אשמח לשמוע רשמים על שני הכלים הנ"ל. אני משתמש באופנוע בעיקר לרכיבות כביש ומעוניין גם ביכולות Off-Road. איך צריכת הדלק של כל אחד מהכלים? התנהגות כביש של כל אחד מהם? למי מהשניים מרווח גחון גדול יותר ויכולות טובות יותר על דרכים לא סלולות ומטה? אנא הוסיפו כל פרט אחר שיכול לתרום - אני מנסה לקבל תמונה על מי מהם יותר יתאים לי. תודה!

nirbo

New member
אל תדאג...

כשיהיה מה לספר, אני אספר
בינתיים הכל אותו דבר.

אור36

New member
במשך חודשיים

היתה לי את אותה דילמה אחרי "מחשבה" עם עצמי ואחרי שקראתי בפורומים השונים, קניתי XTZ כמובן שגם השיקול הכלכלי מול השנתון. לא יורד לשבילים(עדיין) בנסיעה רגוע של עד 5000 סל"ד=130 קמ"ש בערך 18 ק"מ לליטר הוא "איתי"כ 10K ק"מ ונוסע חלק נוח מאוד לרכיבה ויציב ללא כל טיפולים מיוחדים(חמסה חמסה)

Shredingerscat

New member
כמו תמיד בכלים משנתון מתקדם

ההבדל בין הכלים זניח יחסית למצב הכלי, שנייהם כלים מצויינים למטרות שציינת, שנייהם יפתחו לך את התחת אם הם במצב לא טוב. לך על הכלי במצב הטוב ביותר שנכנס לתקציב שלך. אם מצאת גם טנרה וגם הונדה במצב מעולה ואתה מתקשה להחליט, לדעתי לך על הימהה: יכולת שטח טיפה טובה יותר, והרבה יותר מנוע, ההבדל העיקרי בינהם הוא מנוע עם הרבה יותר שמחת חיים בטנרה, אבל שוב, זאת שאלה לעולם אידיאלי, וסביר להניח שבמציאות לא תצטרך להתמודד איתה.

מה התקציב?אולי גם ב.מ.וו דקאקר נכנס?

אני יודע שהוא סינגל אבל מסוגל למהרויות שיוט די מכובדות ובשטח הוא יהיה עדיף על שני אלה.

nirbo

New member
חשבתי גם על הדקאר...

כמו שאמרת - אמנם סינגל, אבל זה את האמת פחות קריטי. הוא משמעותית יותר יקר משתי האופציות האחרות, אך מגיע בשנתונים קצת יותר מתקדמים. דוגמאות שראיתי למכירה בלוחות מראים ש-2001 או 2000 יעלו לי 41 אלף שקל וצפונה. זה קצת יותר ממה שאני מוכן להוציא. סופר-טנרה ואפריקה נכנסים לי בול... סביבות ה-25 פלוס/מינוס, תלוי בשנתון. האם יש אופנועים נוספים בסגנון של אפריקה / סופר-טנרה?

Shredingerscat

New member
רק בערך

יש את הביג, הוא חלש משמעותית, ומרגיש עייף אפילו יותר מהאפריקה (מה לעשות, סינגל) אבל גם טיפ טיפה קל יותר, ואופנוע מאוד חביב ונעים, אם מצאת אחד טוב, לא תצטער. יש גם את האלפנט של קג'יבה, יש אפילו כמה מושקעים, אופנוע מיוחד ובסך הכל די מוצלח, אבל הוא איטלקי, וזה ממש לא מתאים לכל אחד, בטח אם אתה רגיל ואוהב יפני, בטיפול הנכון הוא לא יתפרק, אבל לא כל אחד בנוי לטפל נכון בכלי כזה.

SkyEye

New member
../images/Emo12.gifזה אומר שאפשר לברך על מכירת הפיל הבוער?

nirbo

New member
עדיין לא...

עם קצת מזל, בקרוב. אבל בלי קשר אני חושב קדימה - רוצה לדעת על מה אני הולך כשתגיע העת.

Raffael

New member
החתול הקוואנטי סיכם אותו יפה.

אופנוע נהדר, אבל אני לא רואה איפה הוא לא יהיה נסיגה משמעותית מאוד אחרי הDL, למעט אפשרות להתאים אותו יותר לשטח.

Raffael

New member
אם הכיוון הוא שידרוג הDL לטובת יותר שטח,

אולי יש אפשרות לשפר אותו ולקסטם אותו כך שיוכל לתת קצת יותר בשטח, מבלי לוותר על יכולת הכביש הגבוהה שלו? עבר זמן רב מאז שרכבתי על הביג-אפריקה-סופר טנרה, אבל לדעתי כל אחד מהם נחות מהDL בכביש.

nirbo

New member
הכיוון הוא די שונה...

אני מחפש כלי שייתן לי יכולת שטח טובה יותר מאשר ה-DL שאגב, כן אפשר לשפר ולהתאים קצת יותר לשטח אבל עם כזה אופנוע בארץ, כל נפילה בשטח תהיה כואבת עד מאוד - בלב ובכיס (ולא בהכרח בסדר הזה...) בכל אופן, כמו שאמרתי - מחפש יכולות שטח קצת יותר טובות, אך העיקר הוא עדיין כביש מכיוון שזהו כלי הרכב היחיד שלי, ואני גם לא רוצה לוותר על רכיבת-קרנפים - מצא חן בעיניי אופנוע מאסיבי
הסופר-טנרה / אפריקה-טווין מביאים אותי הכי קרוב שאפשר, לדעתי, לתשובה מספקת על כל הדרישות שמניתי קודם.

כבעלים של אפריקה במשך כשנה וחצי...

האופנוע שימש אותי לנסיעות יומיומיות כ 50 ק"מ לערך, טיולי סופ"ש עם מועדון האופנועים הישראלי בדגש על שבילים. כלי מצויין לנסיעות בינעירוניות, שיוט 120-130 קמ"ש ללא קושי. בשבילים, נוח מאוד, אבל קח בחשבון את משקלו 217 ק"ג יבש, ולמרות נסיוני הרב בנסיעות שבילים, מדי פעם נופלים... להרים קרנף בכזה משקל - לא קל ! (ואני 186 ס"מ...) קושי נוסף לשלוט בשבילים הוא מיכל דלק ענק (25 ל') ומפשק רגליים גדול המקשה על שליטה. ככלל, מספיק גבוה על מנת לטפס מדרכות / שבילים גם עם מורכב. תחזוקה, סבירה, בהתחש שמחיר חלקי החילוף של הונדה. אני רציתי לעבור משבילים למשהו לטיפה יותר שטח ועברתי לXR650 שמספק הרבה יותר פאן בשטח. לעומת ה-XTZ? לא יודע, לא היה לי, אבל יותר נפוץ. קח בחשבון שלקח לי כחצי שנה למכור את הכלי, וגם אז...בהפסד. 050-9410756 אם תרצה לברר עוד משהו.

yarivos

New member
דילמה מהימים שהיית בנאדם ../images/Emo85.gif../images/Emo85.gif

למעלה