XT או XTR

George39

New member
XT או XTR

האם יש הבדל משמעותי בין מעביר אחורי XT ל XTR?

מיכאל34

New member
עג כמה שאני מבין זה לא כל כך קריטי

ה-XTR נחשב יותר אמין והוא גם קל יותר בכמה גרמים. הוא גם יותר יקר.... אתה צריך לעשות את שיקולי העלות מול תועלת שלך ולבחור. לי יש XT מאחור והוא עושה את העבודה בנאמנות כבר שנה וחצי.

מיכאל34

New member
אין לי מושג כמה עולה לשמחתי.....עוד

לא נזקקתי להחליף את ה-XT שלי

ג'ורג היקר

מבחינה תפקודית שני המעבירים יעשו בדיוק את אותה עבודה ואני מסופק אם תוכל לחוש באיזשהוא הבדל בינהם. אתה מוזמן לבקר בקישור ל XTR/componenttemplate.asp?partnumber=RD-M952-GS target=_blank>XTR ןבקישור השני ל XT ולהתרשם מההבדלים במפרט הטכני של כל אחד מהמעבירים. לכאורה יש הבדל משקל של 40 ומשהו גרם שנובע בעיקר מבחירה של חומרים שונים. עליך לשים לב שיש מספר סוגים של מעבירים לפי יחס ההעברה שאתה רוצה. אשמח לנסות ולענות על שאלות ספיציפיות בנושא.

תשובה

לזרוע שעליה מורכבים ה Pullies של המעביר האחורי יש שני גדלים באופן עקרוני שקטן מתאים לגודל קסטה מסויים ( נדמה לי שעד 28 שיניים ) והגדול מתאים לקסטות גדולות יותר. אתה יכול למצוא את המספרים המדויקים באתר של שלדון בראון. אם אתה ממש רוצה לחסוך במשקל תוכל עקרונית לקחת מעביר עם זרוע קצרה = קלה יותר וקראנק דאבל.

אנסה שוב

אין כזה דבר "יחס העברה של מעביר אחורי" וגם לא כתבתי שיש כזה. יחס העברה קיים בין גלגל השיניים הקדמי לגלגל השיניים האחורי והוא שקובע את המאמץ/מהירות. מכיוון שניתן היום להרכיב גלגלי שיניים בכל מיני גדלים צריך לוודא שהמערכת כולה לא חורגת מהמגבלות של המעביר האחורי. עכשיו זה יותר ברור?

בבקשה, ולגבי המחיר....

אם אתה יכול להביא מארה"ב אז ב www.supergo.com,מעביר XTR עולה 76$. אין לי מושג לגבי המחיר בארץ. נקודה למחשבה לפני שאתה משכיב כ 500 ש"ח היא שהמעביר האחורי הוא אחד החלקים העדינים ביותר באופניים ויש לו נטייה להתלש לאחר מפגש עם ענף או סלע. הארוע הזה הרבה יותר עצוב כשהמעביר הוא XTR.

למעלה