WTF Taekwondo

bennyTKD

New member
תשובה ושאלה

היי ג'סיקה, אני מתאמן אצל איציק זמיר, בבית הספר לאומנויות לחימה קוריאניות ברמת גן. כמו יהודי טוב, אני חייב גם לענות על השאלה שלך בשאלה - למה את שואלת? ולשאלה קצת יותר רצינית - תוכלי לספר לנו האם את מלמדת רק WTF ספורטיבי/אולימפי, או שאת משלבת בזה גם דברים מ-ITF (במילים אחרות - האם את מלמדת טאיקוונדו כמו ספורט או כמו אומנות לחימה, ואיך את משלבת ביניהם)? בני

Pyongwon

New member
תשובה לשאלות..: )

בני, תמסור ד"ש חם מאוד לאיציק זמיר - הוא מכיר אותי די טוב - המאמן הקודם שלו, אם אינני טועה הוא יעקוב בוסני, גם לימד טאקוונדו בבי"ס "בילו", אך זה היה לפני זמן רב... איציק עדיין עושה WTF או שגם עושה ITF? יש ברעננה עוד אחד שעושה ITF, דן 4, וגם כן בחיפה - שי שמשוני, מותק של בחור. אני עושה, תאורטית, WTF TAEKWONDO, אך שמה הרבה דגש על עניין הפומסה והגמישות (אני רואה את בודוקאן מחייכת שמה:), והעניין שלי היא בעיקר העניין הפומסה לעומת העניין הקרבי, למרות שגם בקרבי המועדון די טוב, למרות שאינני אישית מחבבת קרבי. נא לסלוח על העברית העילגת שלי, אנגלית היא השפה הראשונה שלי. אני מצטערת שלא הצלחתי להגיע לפגישה של ה"פורום", אך רק ידעתי עליה (והצלחתי להיכנס לפורום סוף כל סוף )אתמול בלילה. תהיה בקשר - וגם - תחרות פומסה באולם אביב תהיה כנראה בראשון ביולי. אתה בקשר עם מישל מדר? אתה בקשר עם עוד אנשים מהWTF ?

bennyTKD

New member
לגבי תשובותיך

היי ג'סיקה, אני אמסור ד"ש לאיציק. המאמן הקודם שלו אכן היה יעקב בוסני. האם איציק מלמד WTF או ITF? זו שאלה קשה. כיוון שאיציק לא נכנס לפורום זה, אנסה לענות למיטב הבנתי (אך יש לזכור כי זוהי תשובתי, ולכן אולי אני טועה): איציק מלמד WTF. כפי שאת יודעת הוא היה בעבר אלוף ישראל, כך שיש לו הרבה "אהבה" לטאיקוונדו בתור ספורט תחרותי. כרגע אף אחד מהקבוצה שלנו לא מתחרה, אבל בעוד מספר חודשים כנראה יהיו כמה שכן יתחרו. גם מבחינת הפומסות, אנו לומדים את אלו של ה-WTF. מצד שני, איציק למד בצעירותו טאיקוונדו לפני שהטאיקוונדו הפך להיות ספורט תחרותי, ולכן הוא למד את זה בצורה הרבה יותר קרובה לאומנות לחימה. הרבה שנים עברו מאז, והטאיקוונדו הפך להיות ספורט אולימפי, ולכן רוב המקומות בארץ מלמדים אותו בצורה ספורטיבית. אך את מה שאיציק למד, הוא לא שכח כמובן. כך שגם היום איציק מאמין מאוד ביעילות של הטאיקוונדו כאומנות לחימה וכיעיל להגנה עצמית. הוא משתדל מידי פעם להראות לנו איך להשתמש בבעיטות/אגרופים להגנה עצמית ממש (ולא לשימוש התחרותי כדי לצבור נקודות). הוא גם מסביר לנו על הסיבה שדברים מסויימים נעשו (למשל - בעיטת אפ-שאגי עם כרית כף הרגל בשיפוע כלפי מעלה, כדי לפגוע בסנטר, או לפגוע באף ולדחוף אותו פנימה לכיוון המוח וכו'). אז השורה התחתונה - איציק מלמד WTF, אבל משתדל ללמד את זה בצורה שתוכל לשמש גם להגנה עצמית. לגבי שאלותיך לגבי הכרותי עם מישל מדר ואנשים אחרים מה-WTF: אני חייב להסביר פה שוב (ולא, אני לא מצטנע, זו פשוט האמת) שאני לא מבין הרבה בטאיקוונדו. אני כותב פה הרבה בפורום על טאיקוונדו (ואני מניח שבגלל זה פנית דווקא אלי בשאלתך, לא? הרי איננו מכירים אישית) ועל נושאים אחרים, אך כפי שהסברתי פה בעבר - אין לי הרבה ידע בתחום. אני כותב הרבה כדי שאחרים יתקנו אותי או יוסיפו על דברי וכך אלמד. לכן, אינני מכיר אישית את כל ה"שמות" מהתחום. בשל כך אני שמח שנכנסת עתה לפורום
ואני מקווה שתמשיכי להשתתף בו. אני בטוח שאוכל ללמוד המון מדעותיך בנושא אומנויות הלחימה בכלל והטאיקוונדו בפרט. (למי שלא מכיר, לג'סיקה יש דאן 4 בטאיקוונדו). בני

Pyongwon

New member
Guilty as charged...

אני משערת, בני, שכאשר אתה מדבר על אפצאגי, אתה מתכוון לאפצוק אפצאגי, ולא לבלדאנג אפצאגי. איך ידעת את דרגתי?? במפורש לא הזכרתי, כי בדרך כלל זה מפחיד אנשים והם לא מוכנים לדבר איתי. לא צחוק, רק אמת. מאוד מקווה לראותך ואת המועדון בקרוב. דרך אגב, כדאי לך להיות בקשר עם החברה במועדון, הם יעדכנו אותך כי הרבה השתנה מאז שגילי אברהם ואני עשינו יחד קורס מדריכים וכו,,, גם העניינים השתנו רבות. תהיה איתי בקשר, והמשך להתאמן ולהיות בפורום. קמסה נידה, ג'ס.

bennyTKD

New member
מאיפה ידעתי את דרגתך...

ג'סיקה, את שואלת מאיפה ידעתי את דרגתך (דאן 4)? א. לצערי אין בארץ כל כך הרבה אנשים עם דאנים גבוהים בטאיקוונדו. ב. תיכנסי לאתר http://www.taebak.up.co.il (שעדיין נמצא בהקמה) ותוכלי לראות הרבה פרטים על ג'סיקה והמועדון שלה
... בני

Pyongwon

New member
דרגות בWTF TKD -

מתישהוא, בני, אנו אמורים להיפגש פנים מול פנים. אוקי - דרגות בטאקוונדו - דני 5 - אריה בייגן (איש הטכני בישראל), כעת מתחרה בחילן, בהצלחה לו! דני 5 - אבי כדורי ( בעל מספר המועדונים בישראל הגבוה ביותר) דני 5 - אלן בןאיון -מאמן במועדון ישן של מישל מדר דני 5 - מישל מדר, יו"ר ההתאחדות הישראלית לטאקוונוד. דני 4 - אייל פימה, מבאר שבע דני 4 - אלכס מן, מבאר שבע דני 4 - דותן כהן, איש הטכני שלנו (כעת מתחרה בחילן, בהצלחה לו!) דני 4 - עוזי קחו, מאמן קבוצת שילר דני 4 - שלמה טל, כפר סבא. דני 4 - יעקוב בוסני, רמת גן. והרשימה נמשכת...: ) והרשימה נמשכת...

bennyTKD

New member
פגישה עם ג'סיקה?

ג'סיקה, אני מקווה שאת מתכוונת לפגוש אותי פנים אל פנים לכוס קפה
ולא בזירה... תזכרי שאני יודע אולי לכתוב ולדבר הרבה, אבל לא כל כך להילחם...
ולגבי רשימת הדאנים הגבוהים, את רק מוכיחה שכשאומרים "הרבה" או "קצת" זה מאוד יחסי. תשווי את הפופולריות של הטאיקוונדו בארה"ב למשל, לעומת הפופולריות (או - חוסר הפופולריות...) שלו בארץ. ולגבי גיל אברהם שהזכרת קודם, הוא מלמד במועדון שלנו ברמת גן הפקידו וקוק-סול-וואן, והוא גם כותב פה בפורום תחת הניק Gil_hapkido_kuksool. בני

בודוקאן

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

הנה את כאן סוף סוף... סידרו לך את המחשב, הה? אז ברוכה הבאה.

Pyongwon

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo24.gifהיי, מה שלומך?

היי, מה שלומך והמשפחה? לא, הלוואי שסידרו לי את המחשב, אלא נכנסתי כשם קוריאני וכנראה שזה הצליח - השם הפרטי לא "תפס". אני בסדר, מה קורה איתך? היית במפגש של ה"פורום"? נהנת? כעת יש לנו במועדון מספר עצום של אחוזים - חצי מהשחורות שלי הן בנות (יש!) ויש לנוו יממבבה של דברים בחודשים הקרובים. בתחרות פומסה לקחנו מקום ראשון, ובקרבי מקום שלישי אחרי שני מאמנים מדהימים. היה כיף, אך מעייף מאוד. בריאותית - כעת אני על הידרוקורטיזול בתוך משאבה (אז יש לי שתי משאבות עליי) ואולי יטיסו אותי לנורבגיה לקבלת תאי אינסולין ולהיפטר מהסכרת. יהיה מעניין, אך נראה איך הדברים זזים. בכל מקרה, יש לי ימממבה של אנרגיה (משום ההידרוקורטיזול: ) ) והכל, בשלב זה, הולך מצויין. אולי אפשרי יהיה להתאמן ביחד באיזהשהוא יום שבת, נראה אם זה יילך. פשוט יש לי כל כך הרבה אנרגיה, אז הדברים זזים. אני גם פותחת קבוצת נשים בטאקוונדו - או בנות - בימי א' ו-ד', בנוסף לאימונים הרגילים. גם הציעו לי לפתוח קבוצה של "גמישות לאומני לחימה", אך אינני יודעת אם אעשה זאת, למרות שזה מאוד מעניין אותי, כפי שאת יודעת. שימרי על עצמך, וד"ש חם לכל הבית! ג'ס.

NetDragon

New member
שלום ג'סיקה

אשמח להתעדכן בפרטים עתידיים בנוגע לקבוצת ה "גמישות לאומני לחימה" אודה לך אם תעדכני אותי.

Pyongwon

New member
גמישות לאומני לחימה... וגם אימון

בשלב זה אני מעוניינת להעביר את העניין של הגמישות - האימונים הם בימי שני וחמישי, (לא בטוח לגבי יום שני הקרוב כי זה יוצא ערב יום השואה) אך באופן כללי מהשעה 20:30 ועד שנמאס לנו (בדרך כלל בסביבות השעה 22:00). עובדים על גמישות, בעיטות גבוהות, שק, וכו'. אם אתה מעוניין, תיכנס לאתר ותראה את החברה' עושים שפגטים - www.taebak.up.co.il, ותוכל ליצור גם איתי קשר. אני מקווה שאתה מדבר טוב אנגלית, אם כי גם אני מדברת לפעמים גם עברית. תנסה להגיע ביום חמישי הקרוב, והמועדון הוא ברעננה, תוכל לראות לפי המפה באתר איך מגיעים לשם. להתראות,ג'ס.

NetDragon

New member
אני יודע איפה המקום אני גר חמש דקות

תודה רבה לך בכל אופן

Pyongwon

New member
גמישות במכבי.

אין בעיה, בוא תנסה יום חמישי הקרוב, מהשעות 7-10 (7-8:30 סוף קבוצה של החוליגנים שלי) וגם אפשר לעבוד על השק ועל גמישות, והאימון לך אני משערת משעה 8:30 הלאה, בערב. אפשרות נוספת - יום שני, דהיינו - כן, כבר היום, משעה 4-7 כי זה יוצא ערב יום השואה. אתה מוזמן לבוא אם אתה רוצה. רק שתדע - זה עלול לכאוב. ג'ס

avima

New member
הי גס ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לפורום. מה נשמע ? איך הלך למועדון שלך שבוע שעבר ? אומיד חזר מבסוט מהמדליות אבל הבנתי שהיו כמה רגעים לא נעימים. אבי

avima

New member
אגב חשבתי שהניק שלך אומר פינגווין

(החיה) - עד שהבנתי שזו את. אגב למה פיונגוואן ולא סיפגי או איליו ?

Pyongwon

New member
הסבר לסיסמא

כאשר בהתחלה התחברתי ל-ICQ, הייתי בדרך ל-4, ואז פשוט השתמשתי באותה שם. גם הפומסה פיונגוון הוא הפומסה ה"אהוב" ביותר במועדון, אז המשכתי איתו. טאורטית הייתי אמורה לכתוב ג'יטאי, אך נשארתי עם פיונגוון. תרשום לעצמך שאתה בא לתחרות הפומסה הבא שלנו - זה בחופש אז תוכל להגיע חלק מהחברה! תמסור ד"ש חם לאומיד ולנצר ממני, טוב? אתה בא לאימוני גמישות?

tessen

New member
welcom jessica

למרות שאיננו מכירים, אך חיבתי לקוריאה היא גדולה! מהיכן הניק? הוא מדליק. יש קשר בינו לבין הבירה הצפון קוריאנית דוקא? פשוט מעניין לדעת.

Pyongwon

New member
The Pyongwon Nickname - source

קודם כל, אשמח להכירך! השם / ניקנים הוא מהקאטה (או פומסה, כפי שהקוריאנים קוראים לו) שצריכים אותו למבחן שהייתי צריכה לעשות כדי להתקדם בסולם הדרגות. הפומסה הזו היא מוזרה במעט, היות והולכים על קו אחד, ___________ ככה, ולא קדימה ואחורה (בניגוד לפומסה אחרים). פירוש המילה פיוגוואן היא משטח (בדומה לקו שלו) והיא פומסה בהחלט לא קלה, עם בעיטות וסיבובים ובלגן שלם. אני משערת שיש גם קשר בין שם הפומסה לקוריאה - הרי בסופו של דבר הכל קשור אחד במשנה-הוא, לא? זה הקשר של קוריאה ה"טובה" דרום, אני משערת. אני מקווה מתישהוא שאוכל להגיע לקוריאה, אך היות ואני על משאבה ועם סכרת, נראה לי כי הדבר עלול להיות במעט מסובך,,, אך אני תקווה מתישהו להגיע לשם! היי בקשר, ושמור/י על עצמך! ג'ס.

למעלה