WTF Taekwondo

tessen

New member
תודה על ההסבר

פשוט אסוציאטיבית קפץ לי לראש פיונג יאנג שהיא בירת קוריאה הצפונית. מקווה שתגיעי לקוריאה, בליתי שם שלושה חודשים לפני כמה שנים ונהינתי מכל רגע. ארץ מדהימה ולא מתויירת עם אנשים חמים ונחמדים מאוד. שווה ביקור, מה גם בטח תרצי לראות את הקוקיוון שהוא מקום יפה כשלעצמו.

Pyongwon

New member
תודה על המידע!

כן! אני רוצה לנסוע לקוריאה! ההתאחדות אמרה משהוא שאולי ניסע, אך זה אמור לעלות ימממבה של כסף ויש את קיטו הקיץ, סמינר שחורות וקורס מדריכים שאני שולחת לכל השלושה את החוליגנים שלי.אבל אני רוצה לנסוע גם כן לקוריאה. אני מקווה שאסתדר שם עם הסכרת והאוכל, זה בשלב זה הדבר שהאי מדאיג אותי. איזה כיף לך שנסעת! כמה אני מקנא! ג'ס.

bennyTKD

New member
הפומסה pyongwon

למי שסקרן לראות את הפומסה pyongwon שג'סיקה דיברה עליה, אז יש פה וידאו קליפ שמציג אותה. לגבי פירוש השם pyongwon ומשמעות הפומסה, יש 2 גירסאות: 1. לפי ספר הפומסות של הטאיקוונדו: "The living lot of humans is the plain. Fertile and vast plain give us food. It also has been the place where human life had been lived and carried on. On the other hand, a great open plain stretching out endlessly gives us a feeling of majesty that is different from what we feel on a mountain or the sea." 2. לפי הספר החדש של הקוקיוואן (כלומר, זהו הפירוש החדש יותר): "Pyongwon means plain which is a vast stretched out land. It is the source of life for all the creatures and the field where human beings live their life. The poomse Pyongwon was based on the idea of peace and struggle resulting from the principles of origin and use...The line of poomsae means the origin and transformation of the plain." לגבי הקשר לקוריאה, אז כך - השם המקורי של הפומסה לא היה pyongwon אלא paekjae hyung. השם paekjae הינו שמה של אחת מ-3 הממלכות של קוריאה שאוחדו (במאה ה-7 לספירה, אם אני לא טועה). איזור זה היה ידוע במשטחים הנרחבים שלו (והינו גם אחד הסיבות שמלכתחילה היו 3 ממלכות - 2 מהממלכות אופיינו במשטחים הרריים שהגנו עליהם מהתקפות הסינים, ואילו השלישית אופיינה במישורים שטוחים). כפי שציינה ג'סיקה, פיוגוואן היא משטח, וזה הקשר (הקו של הפומסה נראה כמו משטח, והשם שלה מציין איזור בקוריאה שהיה ידוע במשטחים שלו). בני

YoraiT

New member
הי ג'ס, את חושבת שיהיה לך הזדמנות

להראות/להציג ולהסביר לנו קצת על טקוונדו באחד ממפגשי הפורום הבאים. אני בכל אופן מאוד אשמח לדעת יותר על האומנות הזאת. אין ספק שמבחינה אסתטית/תנועה זו אחת האומנויות היותר יפות. בברכה

Pyongwon

New member
Small one be in forum with big peop

לא קטונטי בשביל זה? אני טרם הייתי בשום מפגש של הפורום, למרות שזה מאוד מחמיא לי לקבל הזמנה כזו אדיבה, אך אינני יודעת איך פורום מתנהל, על מה את/ה רוצה לשים דגש (גמישות, פומסה/קאטה, רקטות, קרבות - וידאו - knockouts) או מה. דבר נוסף, הלא בדרך כלל נפגשים בימי ו', ולמרות שאוכל (אני מקווה) לקבל שחרור מלימוד התלמידים, צריכים לראות איפה/היכן זה נמצא. באם תוכל להענות, לעזור לי לגבי שאלות אלו, I'll be in your debt. כבוד היא לי לקבל הזמנה כזו! ג'ס.

למעלה