wpf האם נכחד מהעולם?

יעלית9

New member
wpf האם נכחד מהעולם?

לפני שנה התחלתי לעבוד בwpf. אני מאוד אוהבת את התחום. לומדת ומתקדמת. .
הבעיה שמכל עבר אני שומעת על שwpf הולך ונכחד והשוק החם זה web.
אני עובדת על פרוייקט שצפוי להסתיים עוד שנתיים.
אני חוששת שעוד שנתיים כשאחפש עבודה לא יהו כמעט משרות בwpf.
שאולי הלכתי למסלול הלא נכון .
עוד שנתיים אהיה ספצית בwpf אבל למשרות web אהיה חסרת ניסיון לחלוטין.
אשמח לשמוע מהמומחים כאן האם התחום הזה הוא נישה טובה או טעות שכדאי לברוח ממנו.

אף אחד לא מומחה גדול בנוגע לעתיד

אבל המגמה נראית ברורה - ממשק משתמש לא וובי ( = שאינו מבוסס HTML ו-JS) זה לא בדיוק שוק צומח.
wpf נפלאה, זה פשוט שהעולם כבר זז למקום אחר.

יעלית9

New member
השאלה אם לא תמיד תישאר לזה גחלת

נניח בתחום הביטחון (ואולי בעוד תחומים)
ודווקא אז יחפשו את המומחים .
או שעדיף מהר להתחפף מהתחום לכיוון הווב.

user32

Well-known member
מנהל
אפשר ללמוד ממקרים קודמים

כן, סביבות כאלה נוטות להשאר שנים ארוכות ולפעמים גם עשרות שנים. וכן, יש צורך במומחים לתחזוקה וגם לפיתוח בפרוייקטים שלא שווה להסב.

כמו שיש צורך בשוק כיום לאנשיי WinForms, Flex, SWING, MFC, WIN32 שלא לדבר על ביקוש לאנשים במאות הפריימוורקים הוובים השונים שיצאו מהאופנה אבל עדיין יש פרוייקטים. מן הסתם גם יש צורך מסויים באפליקציות windows דסקטופיות חדשות וWPF נותן מענה טוב בתחום הזה.

להיות מחוץ למיינסטרים הוא תמיד בעייתי בעיניי. נכון, יש את המשרות הנוחות שמחפשים אנשים בדיוק עם נסיון כמו שלך אבל לטווח הארוך השוק הולך וקטן ואז צריך להתפשר על משרה פחות נוחה, במקום שלא תמיד מתאים לך. תמיד עדיף להיות בשוק שהולך וצומח ואיתו אפשרויות שהולכות וגדלות.

אגב, אם את אוהבת WPF אז מהמעט שאני מכיר את הספריה הזו אני מאמין שמעבר לאנדרואיד יכול להיות די טבעי. כדאי לחשוב על זה.

יעלית9

New member
לחשוב זה סבבה... אבל

אני לא מחפשת כרגע עבודה. טוב לי בפרוייקט שלי ואני מאוד נהנית בו (WPF)
בעקרון יש לי שנתיים להמשיך בו.
אבל אם אני יודעת שהמציאות עוד שנתיים תהיה שאצטרך להתפשר על משרה בסוף העולם או במשכורת רעב או איזה תחזוקה של מערכת משעממת...
אולי לא כדאי לי לחכות שנתיים וכבר מחר לחפש משהו עם עתיד ורוד יותר.

Grosseto

New member
אין טעם לדאוג מה יהיה עוד שנתיים

נניח שמישהו יבטיח לך סידור בעוד שנתיים למשך שלוש שנים, תדאגי מה יהיה עוד חמש שנים, וכן הלאה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

choo

Active member
אני חושב ש-user רמז לך שלא מומלץ לחכות

&nbsp
את כותבת משהו בסגנון "עשיתי כבר את ההחלטה לעכשיו, וייתכן שהיא גרועה - אז אני אשאר איתה בשנתיים הקרובות". זו חשיבה לא פרודוקטיבית.
&nbsp
*אם* תגיעי למסקנה שהבחירה הנוכחית מוטעה - זה יהיה מטופש לחכות שנתיים כדי לתקן את אותה טעות-לכאורה.

izackv

New member
לחשוב זה סבבה...

ולא תמיד צריך להתפטר בשביל לתקן.
תמצאי חצי שעה - שעה ביום ותתחילי לבנות בהן לעצמך פרויקטים קטנים בטכנולוגיות ווב כאלה או אחרות.
&nbsp
בכל מקרה זאת המלצה לכל תוכניתן שחושב קדימה.
למצא מה כדאי ללמוד במקביל לעבודה.
ראיה מערכתית יותר והכרות טובה (גם אם חצי תאורטית בחלקה) עם טכנולוגיות שונות עוזרים מאוד לתת ערך משמעותי בתור איש פיתוח.
וזה מתבטא גם בתוך העבודה וגם במעברים בין עבודות.
&nbsp
יש רק אדם אחד שזאת האחריות שלו להעלות את "ערך השוק שלך"
האדם הזה זה את.
ברור שלפעמים צריך להשקיע. אבל זה המקצוע שבחרנו.
טכנולוגיות רצות בקצב מטורף ובאזזוורדים משתנים.
אבל לוגיקה נשארת לוגיקה ועקרונות מתחום אחד הרבה פעמים רלוונטיים מאוד בתחום אחר.
&nbsp
היום, יותר מתמיד, אין שום בעיה לבנות תוכנית הכשרה וטיוב אישית.
--
לדעתי

השאלה היא מה את לומדת חוץ מ-WPF

גם כשעובדים ב-WPF פעמים רבות לומדים דברים נוספים וחשובים. אם 99 אחוז מהעבודה שך זה לכתוב את קוד ה-XAML והקוד מאחוריו זה קצת בעייתי.
לעומת זאת, אם הפרויקט מורכב וה-WPF הוא רק ה-UI שלו ואת לומדת דברים נוספים כמו DB, עיבוד תמונה, או כל נושא אחר אז לדעתי זה אחלה להישאר. אני לא חושב שיזיק לך שנתיים רצוף במקום עבודה אחד. לפי מה שזכור לי יש לך בעיה עם הישארות הרבה זמן במקום עבודה אחד.
&nbsp

ipv6

Member
אם "Win32" מבחינתך

זה שימוש ב-API של Windows דרך C/C++ (ולא דוט נט נניח) אז זה לא כל כך מחוץ למיינסטרים. יש הרבה שימוש בזה וב-Winternals בחברות האבטחה למינהן ויש בארץ אחת או שתיים כזאת..

אני מניח שעושים שימוש בתחום הזה גם בחברות אחרות שכותבות דרייברים לwindows.

אם כשכתבת "win32" התכוונתם ממש למערכות ווינדוס ישנות שעובדות ב-32 ביט, אז ההודעה שלי לא רלוונטית, פשוט אנשים נוטים להשתמש במושג Win32 כשהכוונה ל-WinApi כמושג כללי.

user32

Well-known member
מנהל
התכוונתי פיתוח GUI בWIN API

מן הסתם יפתחו בAPI עצמו כל עוד windows תהיה בשימוש, אבל פיתוח UI בAPI הוא לא דבר נפוץ.

למעלה