women who stray and the men who love them

salicylicacid

New member
women who stray and the men who love them

מהמשפט הזה באנגלית "women who stray and the men who love them"
אני מבינה שהמשמעות היא משהו כמו "נשים נשואות שפוזלות במבט לגברים אחרים עם רצון עז לבגוד בבעל, והגברים שאוהבים אותם".
אבל, אני רוצה ליצור לי אוצר מילים, אז אני צריכה לכתוב מה המשמעות של stray כך שתהיה לי רק מילה אחת בעברית שתפרש מה המשמעות של stray לכל שיחה ולכל תוכן אחר שתהיה בו את המילה stray אז איך אתם מציעים לי לתרגם את המילה stray ?

ואם היתם צריכים לתרגם לעברית את המשפט women who stray and the men who love them אז איך, הכי קצר, היתם מתרגמים את זה ?

Apella2

New member
נשים בוגדניות וגברים שאוהבים אותן. אבל זה לא תרגום

של המילה stray אחד לאחד. גם, אותה מילה מתרגמים בצורה שונה במשפטים שונים. בעיקרון, כדי לקבל תרגום של מילה כנגד מילה, אפשר להשתמש במילון.

udilir

New member
נשים שמשרכות דרכיהן או נשים תועות.

הקונוטציה של הביטוי השני הוא שהסטייה מהדרך לא לגמרי באשמתן, הביטוי הראשון מטיל עליהן את האחריות.

salicylicacid

New member
איזה מילה באנגלית מתארת את הכוונה (אפשר להטיל את האשם רק בה)

לבגוד.
אם ארשום she cheats אז "היא בוגדת" (עכשיו), אם ארשום she cheater אז בוגדנית אבל זה לא מחייב שהיא טיפוס אישיות כזה שהבוגדנות שלה מתבטאת רק מבחינה מינית. treacherous גם זו לא מילה שנראית לי שתתאר אישה שהטיפוס אישיות שלה שהיא מתוך כוונה (שאף אחד לא מפתה אותה כי היא מעצמה בוגדת בזדון מתוך כוונה לבגוד) בעלת מאפיין אישיותי של בוגדנית מבחינה מינית.
אודה להצעות למילים שאינן "אקדמיות" אלא מילים שכיחות ונפוצות שנפוצות אצל גולשי פייסבוק בקבוצות ובשפת הרחוב.

tomerrose

Member
fickle זה הפכפכת - יכול להתאים,

די נפוצה האמרה women are fickle

אבל אם אני מנסה לחשוב על ביטויים דיבוריים יותר ספציפיים, עולה לי...
she has her eyes on other men
she keeps thinking of other men
she flirts shamelessly with other men
her mind was full of treacherous thoughts
she was being deliberately seductive with other men
she was always on the lookout for some other man to seduce
this woman was forever cheating on her husband
she was a cheater at heart who was forever searching for some new conquest on the men front
she could never stop herself from seducing other men if she had the chance...
She always intended to cheat on him, it was only a matter of time...

sense9

Member
מנהל

רק עכשיו שמתי לב שהיא חיפשה מילה באנגלית

udilir

New member
החל ב- unfaithful ועד slutty. אם אלה לא נראות לך את יכולה

למצוא להן מילים נרדפות, למשל כאן או כאן.

למעלה