Within

Gilliana

New member
Within ../images/Emo58.gif

לא יודעת מה איתכם, אבל לי יש כמה וכמה בעיות עם הפרק הזה, שהוא הפרק הפותח את העונה השמינית. קודם כל - איך זה שסקאלי עונת את הצלב שלה כאשר ברקויאם היא נתנה אותו למאלדר??? אני לא זוכרת שראיתי באיזהו שלב את הצלב חוזר אליה, תקנו אותי אם אני טועה. שנית, הפרק ההזה יותר ממרמז שמאלדר הסתיר המון דברים מסקאלי - הנסיעות שלו לראלי, העובדה שהוא למעשה גסס והיה בבדיקות רפואיות... לא הייתי מצפה ממאלדר להתנהג כך עם סקאלי. המעשים שלו הצביעו בעצם על כך שהוא לא היה כל כך קרוב אליה ובכלל מעלה סימן שאלה גדול על טיבה של כל מערכת היחסים שלהם שמצטיירת בפרק הזה כמערכת מאד לא בריאה. חוץ מזה, זה מבחינתי הפרק הכי מרגיז/מקומם/מעצבן בכל הסדרה כולה - התחשק לי לל רק לשפוך על דוגט כוס מים אלא הייתי מעדיפה כוס תה רותח, את קרש בכלל הייתי מעמידה מול כיתת יורים ואת כל סוכני האף.בי.איי. המהוללים שהשתתפו בחיפוש הייתי מפטרת לאלתר. ומכיוון שכך, אנצל את המעמד לשאול אתכם שאלה נוספת: איזה פרק בסדרה הכי עצבן/קומם/הרגיז אתכם?

o n o f f

New member
רגע רגע רגע.....

אולי פיספסתי את זה אבל מתי סדיוק סקאלי נתנה למאלדר את הצלב?! ראיתי את זה מליון פעם ולא זכור לי שהיא נתנה לו את הצלב....... המממ כן הפרק הזה באמת מעלה המון שאלות ותהיות....אחד הפרטים שהרגיזו אותי היה the end האחרון של העונה ה5....טוב זאת הפעם הראשונה שאנחנו ניתקלים בדיאנה פאולי(
) אבל דווקא שם הייתי מצפה ממאלדר להגן על כבודה של סקאלי קצת יותר.....יש קטע שפאולי אומרת למאלדר "כן ולא יזיק אם היתה לך בעלת ברית בעבודה שלך....." והיא מאוד זלזלה בסקאלי, הוא היה צריך להגן על כבודה קצת יותר מזה....וסקאלי שיצאה מאוד פגועה מכל העניין, ושלמה גם היא מחיר כבד, ויש שם קטע שמאלדר אומר לה "כן הם עשו לי את זה...." ודי השמיט את סקאלי מכל הסיפור..... יצא לי קצת מבולגן ככה זה כשאני שופכת את כל המחשבות שלי....חוץ מזה החיבוק הזה בסוף....שהוא ביכלל לא הגיב עליו......אההה זהז היה פרק מ ר ג י ז !!

Gilliana

New member
לא מראים שהיא נתנה לו...

... רואים רק לרגע קצרצר שיש לו שרשרת על הצוואר, קצת לפני שהוא נלקח ע"י הספינה החייזרית. הנחתי שזה הצלב של סקאלי, אבל יכול להיות שזה באמת איזושהיא שרשרת אחרת, רק קשה לי לחשוב מה עוד זה יכול להיות. אולי משהו שדיויד שכח להוריד בצילום הסצינה?

1Shir

New member
The End

מאלדר כן הגן על סקאלי בפני דיאנה, אחרי המשפט שכתבת הוא אמר לה: "את מתכוונת לסקאלי" ואז דיאנה אמרה שלא נראה לה, ומאלדר אמר לה שזה לא נכון, סקאלי היא כן בעלת ברית והיא רק מעלה לו את הסטנדרטים של העבודה. וזה שהוא לא הגיב על החיבוק בסוף... אני לא חושבת שסקאלי ציפתה שהוא יגיב באותו רגע, הוא היה המום וכואב מדי, אני בטוחה שמאוחר יותר הוא כן חיבק אותה בחזרה.. אני מתה על הפרק הזה! :)

1Shir

New member
גם אני לא זוכרת שברקווייאם היא נתנה

לו את השרשרת.. לגבי מאלדר - הוא כנראה לא רצה להעציב אותה והוא קיווה שיצליח למצוא פיתרון בעצמו.. מעבר לזה ברור שזה אחד הדברים הפחות הגיוניים שהיו. לגבי דוגט - לא!!!! אני לא מסכימה שתשפכו על דוגט תה (או כל דבר אחר) רותח! נכון הוא לא היה בסדר עם ההתחכמויות שלו אבל כוס מים בפרצוף היתה מענה הולם ומספק לכך, וחוץ מזה הוא די מהר הוציא את עצמו אידיוט מכל העניין.. סקאלי לא קנתה את זה וחשפה את הטקטיקה ה"מתחכמת" שלו.. אני חושבת שבפגישתם השניה בבית של מאלדר הם כבר הבינו טיפה יותר טוב אחד את השני.. למרות שלקח להם המווון זמן עד שהם נהיו מה שהם עכשו.. לגבי קרש - בהנחה שכיתת יורים היא רק ביטוי אני בהחלט מסכימה איתך

Gilliana

New member
זה שלא הראו שהיא נתנה...

... זה בטוח! אני רק כמעט משוכנעת שראיתי שרשרת על הצוואר שלו! אולי אני סתם הוזה? גם זה יכול להיות...
מה שהרגיז אותי בפרק הזה לגבי דוגט היה שגם אחרי שהוא ראה במו עיניו את צייד הראשים מחליף דמויות (לרבות לסקאלי!) הוא עדיין התעקש! רבאק, כמה אטום הבנאדם מסוגל להיות??? מה גם שסקאלי הוכיחה לו שחור על גבי לבן שהוא מדבר שטויות וגם זה לא עזר.

1Shir

New member
אבל!!!!!!!!!!!!!

למה שרשרת על הצוואר שלו חייבת להיות השרשרת של סקאלי?! יש לך כאן הנחה שלא ברור לי על מה היא מתבססת... דוגט לא התעקש, הוא היה מבולבל ולא נקט עמדה. אני חושבת שאסור לשכוח שהוא בא מעולם אחר, הוא לא ראה את כל מה שאנחנו וסקאלי וסקינר ראינו במשך שבע שנים, ולדעתי אפשר להבין אותו.

Gilliana

New member
אבל כבר אמרתי...

ואולי פספסת את זה, שיכול מאד להיות שההנחה שלי לא נכונה. לא משנה שבינתיים אורית פתרה את התעולמה, כן?
ולגבי דוגט, נו באמת - מה זה בא מעולם אחר??? הוא ראה מול עיניו משהו, מה זה משנה מאיזה עולם הוא בא? זאת היתה סתם עקשנות חסרת טעם לדעתי שלא מעידה על חכמה יתרה, SORRY, אבל כך אני רואה את זה.

1Shir

New member
אבל על מה דוגט התעקש?

הוא פשוט סירב לקבל בעיניים עצומות את ההסברים של סקאלי - ואני מבינה אותו.. למה שהוא פשוט יאמין לה בלי שום הוכחות? גם היא במשך הרבה זמן לא האמינה לפרשנויות של מאלדר על דברים שהיא ראתה מבלי שהיו לה הוכחות. גם היא סרבה להודות. אני חושבת שרק בעונה 7 היא הרשתה לעצמה להאמין. בכל אופן לא נראה לי שדוגט לא חכם.

Gilliana

New member
יש הבדל...

בין לא לקבל הסבר בעיניים עצומות, לבין לראות במו עיניך ולהבין שאין הסבר אחר. איזה הוכחות עוד צריך אחרי שהוא ראה במו עיניו את ציד הראשים משנה את דמותו???

eve6

New member
גם מראה עיניים יכול לתעתע ../images/Emo22.gif

לעיתים. למשל, אם לא הייתי רואה מה כתוב, לעולם לא הייתי מבינה מה לעזאזאל האייקון הזה:
אמור להביע. לי זה נראה בכלל כמו כוכב ים...אבל אני מבינה שהתכוונו בכלל שזה קשר... (WTF?)

Gilliana

New member
כמו שסקינר אמר...

! I know what I saw וסקינר היה מספיק "גבר" כדי להגיד את הדברים, וסקינר לכל הדעות היה מאד סקפטי בעצמו עד שלא ראה את מאלדר נלקח אל הספינה החיזרית. דוגט ידע מצויין מה הוא ראה, לדעתי הוא רק התבייש להודות בזה משום שהעניין נתפס אצלו כחולשה. הוא עד הרגע האחרון סירב להודות בזה למרות שראה מאות תופעות ברורות כשמש ביום בהיר ואני לא אתחלי אפילו לתת כאן דוגמאות כי אני אתעצבן עליו שוב

orityemini

New member
את לא הוזה...התשובה היא פשוטה:

עד כמה שאני זוכרת (ומאוד מקווה שהזיכרון שלי לא מטעה אותי כי באמת עבר הרבה זמן) מיד אחרי ששודר הפרק רקוויאם באמריקה, מלא אנשים הבחינו במשהו מנצנץ על הצוואר של מאלדר וכמו כולנו קפצו למסקנה שסקאלי הביאה לו את הצלב שלה...(אחחח..כמה רומנטי). אבל המציאות רומנטית הרבה פחות. כששאלו את כריס לגבי הסצינה הזאת, הוא ענה בתמיהה שבסך הכול רואים את הרוכסן של מאלדר לכמה שניות וזה משום מה הצית לגמרי את הדמיון של כולם...

Gilliana

New member
אהההההה ../images/Emo6.gif

מעניין שגם אני נפלתי בפח הזה, חחחחחחחח!
והאמת? זה באמת מעניין איך כולם חשבו שזה הצלב.

orityemini

New member
כולם דיברו מהירהורי ליבם....../images/Emo6.gif

טוב, אולי לא כולם...אני לא חושבת שמאיר חשב כך....

אתם יודעים מה אני חושבת?

שסצינה חזקה כזאת כמו סקאלי מוסרת את הצלב שלה למאלדר לא תיעלם. אין מצב שכריס לא היה מראה דבר כזה הרי הצלב הזה הוא לא סתם צלב... רק בגלל זה, ריץ' רץ' או לא ריץ' רץ' לא הייתי מאמינה שהיא נתנה לו את הצלב שלה

eve6

New member
נו

גם סקאלי ראתה מיליון דברים בכמה שנים טובות ולא היה קל לשכנע אותה להאמין...אני יודעת שאני בוודאות לא הייתי ישר קופצת לפתרון ה-OUT THERE אלא בטח הייתי מחפשת הסבר שבעיני נראה יותר מציאותי/הגיוני.

למעלה