WISH YOU WERE HERE

Vlad Drac

New member
רגע, גם אני רוצה

המקור הוא של דילן, לא של גאנז. נו באמת, אנשים, תבדקו אם לא אמרו כבר את מה שאתם רוצים להגיד 5 פעמים...

yoavsc

New member
אז מה אתה אומר?

שהמקור הוא של דילן, ולא של גאנס?

חולוני

New member
וויקליף הזה פשוט הורס שירים רשמי.

הוא גם הרס את Under Pressure של קווין. וגם איזה ראפר וונאבי בשם ונילה אייס גנב לקווין את המנגינה של השיר לשיר פאתטי משלו שנקרא - Ice Ice Baby.

Nanook

New member
להגיד לכם מה הכי הרג אותי

שהראו את השיר באיזה ערוץ טלוויזיה לא זוכר איזה.... הם אומרים ככה: "עכשיו השיר החדש של וויקליף גי´אן" בלי שום איזכור אפילו הכי קטן לפינק פלויד..

חולוני

New member
איפה ? ב MTV ?

טוב, אני אפילו לא מופתע..המנחים שלהם כ"כ טיפשים שאני בספק אם הם בכלל מכירים את פינק פלויד..

taya

New member
תצטרכו לסלוח לי שאני מתערבת ככה,

אבל אני דווקא שמעתי שהמנחים של MTV לרוב הם בעלי טעם מוסיקלי שונה לחלוטין ממה שמוצג בערוץ שלהם. הג´וב ב MTV מהווה בשבילם מדרגה לקריירה יותר רחבה בעולם הבידור. אבל זה שלא הזכירו של מי השיר במקור זה באמת בושה. אני לא שמעתי את הקאבר המדובר, אבל באופן כללי קאברים יכולים להיות דבר מאוד חיובי. קחו לדוגמא את מופע הארנבות של ד"ר קספר, הם חידשו את ´שימלה אדומה´ (אגב, של מי זה במקור ?). או נגיד את הזבובים, הם חידשו את ´למה לא אמרת לי´ (של מאיר אריאל במקור ? אוף, למה אני לא זוכרת דברים כאלה..). בכלל, יש כל כך הרבה שירי ארץ ישראל הישנה והטובה שאפשר לעשות להם קאברים מדליקים, אז למה להתלונן ? נכון, יש קאברים שהורסים לנו לחלוטין שיר שיש לו משמעות, או סתם מקלקלים שיר יפה (אני למשל לא מסוגלת לשמוע את Come Together אחרי ששמעתי את הגירסא של מייקל ג´קסון). אבל מותר להם, ההנחה הבסיסית שלי היא שאדם שמחדש שיר חייב בהכרח לאהוב את השיר שאותו הוא מחדש (חוץ ממקרים יוצאי דופן כמו להקות רוק שמחדשות שירי פופ ממוסחר דביקים). ואנחנו לא יכולים להתלונן, כי גם פה יש עניין של טעם, ואני בטוחה שיש אנשים שמעדיפים את הגירסא של מייקל ג´קסון על הגירסא של הביטלס. נו, מה לעשות, שיבושם להם. הבעיה היחידה שלי עם קאברים, טובים או רעים, זה שלפעמים הם מטילים צל על הגירסא המקורית, והקרדיט כולו מגיע למחדש. זה לא יפה.

Nanook

New member
אין לי שום דבר רע נגד קאברים

אלא אם כן הם גרועים... הקאברים שתמוז עשו הם נורא נורא מעולים.... ובכלל תמוז להקה גדולה.... אבל הקאברים של WISH YOU WERE HERE הם גרועים

taya

New member
אוקיי, נראה אם הבנתי נכון.

אתה טוען שאי אפשר לעשות קאברים לקלאסיקות או ל´יצירות אומנות´, כי הם לעולם לא יצליחו להשתוות למקור. אני טוענת שהכל בחיים זה עניין של טעם, ואם א´ מעדיף את Wish You בגירסא קופצנית ועם קול מתקתק (לא שמעתי את הקאבר, אז אני לא יודעת איך זה הולך), זה עניין שלו. ול-ב´ אין שום בסיס להתלונן מלבד טעמו האישי. ואם אתה אומר שיש לך בעיה עם קאברים גרועים בלבד, ואין לך דבר נגד הטובים, זה גם מאוד בעייתי. כי מי ייקבע מה טוב ומה רע ?

Nanook

New member
לא...

אני חושב שאפשר לעשות קאברים ליצירות אומנות... אבל לפעמים הופכים את השיר לפשוט חרא... מעניין למה שמים את הגרסה של וויקליף באמ טי וי... כי שמה היא צריכה להיות!

nimfo

New member
יש קאברים הרבה יותר טובים מהמקור!

למשל the man who sold the world של נירונה המעולה לעומת הרקוב של דיוויד בואי... וכן הגרסה של גאנז לknocking on heavens door הרבה יותר יפה משל בוב דילן .

V.W

New member
לא!!!!!!!!! לא!!!!!!!

הגירסה של בוב דילן הרבה יותר טובה משל גאנז, איך אפשר בכלל להשוות... V.W משחק כדורסל של מכבי תל אביב נראה הרבה יותר מגניב במציאות מאשר בטלוויזיה, וגם מצאתי ארנק עם שלושים שקל

Bodom-child

New member
ממש לא....

הגרסא של גאנז סתם מעצבנת. כל הצרחות של yea yea yea ממש הורסות את השיר, והמאזין מתמקד בכל מה שמסביב לשיר ולא בתוכן שלו באמת. מה גם שהביצוע של דילן עם הקול המחוספס שלו, מראה לגאנס מאיפה משתין הדג.

Zed off

New member
זה לא של מאיר אריאל זה של אריק לביא

ושלא תחשבו שאני מבין במוזיקה ישראלית ישנה, ממש בפוקס אני יודע את זה כי יש לי דוד שמאוד אוהב אותו...

taya

New member
תודה על האינפורמציה.

ואגב, להבין במוסיקה ישראלית ישנה זה בושה ? (לא שאני ממש מבינה בזה).

November rain

New member
מממ.....

אני דווקא מחבב את וויקליף, לפחות את המוזיקה שהוא עצמו עשה בתקופת הפוג´יס ואחריה. מה שכן, ההתעלמות הזאת שהשיר שייך במקור לפינק פלויד רק מראה על רמת הידע של כל המנחים האלה בטלוויזיה. אני לא ראיתי את זה אז אין לי מושג באיזה ערוץ זה היה אבל אני לא יתפלא אם זה היה ב mtv או באחד מהמצעדים שרצים.

November rain

New member
חחח....

אמנם לקח לזה קצת זמן לשלוח אבל לא חזרתי על מה שאמרת בקשר למנחים... פשוט הבעתי את דעתי...

למעלה