wish list

ננסק

New member
לא, זה שחר האדמה

הם לגמרי הסתבכו שם: חברה אחת מוציאה את המהדורה השנייה, וחברה אחרת מוציאה את המהדורה הראשונה מחדש, אבל עם שיפורים, ובפורמט אחר ממה שהיה (ספר שחקן וספר מנחה, כל אחד 400 עמודים). מירוצללים, עד כמה שאני יודע, עתידה לצאת רק בספר אחד. בתקווה השיטה תהיה טובה יותר ממה שהיה במהדורה שנייה המסובכת, ומהדורה שלישית המסובכת-עד-אימים.

אם השיטה כל כך מסובכת אז למה

ממשיכים להשתמש בה? אני זוכר שפעם שיחקתי במהדורה הראשונה והיא הייתה מאוד מאוד מסובכת. נראה לי שהם הלכו בגישה של: "אם אפשר לעשות משהו בצורה מסובכת - למה לפשט אותו?". כלומר, אני לא מדבר על כך שיש דברים שמעצם טבעם הם מורכבים, אלא פשוט יש שמה הרבה סיבוכים שלא לצורך. למה לא להשתמש למשל בגורפס סייברפאנק? החוקים של השיטה הרבה יותר פשוטים ואחידים, ועם החוקים של גורפס אין שום בעיה לשלב קוסמים, עלפים, ושאר מוטיבים של פנטזיה.

ננסק

New member
כי זה מה יש

מירוצללים זכתה להרבה פופולריות בארץ, בזכות סדרת כתבות שסיקרו אותה בוויז, ובזכות התרגום שלה לעברית. העיקרון היה שזה מה יש, ולכן משתמשים בזה - זה הכל. וכמו שאמרתי, מהדורה רביעית צריכה להיות פשוטה הרבה יותר. המתכננים שלה לא אידיוטים, הם יודעים מה הביקורות שהיו על המהדורות הקודמות וינסו לשפץ איפה שהיו תקלות.

עד כמה היא הייתה באמת פופולרית?

הבנתי שמרוצללים הודפסה בכמות לא יותר מידי גדולה, ושעד לפני שנתיים-שלוש עדיין יכולת לקנות עותקים חדשים מהניילון דרך 23, שירשו את הסטוק של אוליב.

ננסק

New member
לא יודע עד כמה *באמת* פופולרית

בטח שאין לי מושג לגבי הגרסה העברית (שלדעתי לא הצליחה משהו), אבל תמיד היו עליה הרבה דיבורים יחסית. אם מישהו לא משחק מו"ד, הוא כנראה משחק VTM, ואם לא, אז כנראה מירוצללים. זאת בערך ההיררכיה שאני מכיר, לגבי השחקן המזדמן.

The Evil Rabbit

New member
לדעתי זה דווקא Exalted אחרי WOD.

לא יודע, שמעתי על הרבה יותר אנשים שמשחקים Exalted מאשר אנשים שמשחקים מרוצללים.

akira

New member
פופלרית יחסית

אם אני לא טועה, הודפסו 500 עותקים, אבל יכול להיות ש-1000, כיום נשארו כמה עשרות עותקים בודדים שעדיין נמכרים, הן דרך 23 וגם בחנות הפונדק. כלומר נמכרו לפחות 400 עותקים לשחקנים, שחלקם גם קנו ספרים נוספים באנגלית. זה אולי לא נשמע הרבה, אבל לשוק הישראלי זה הרבה מאוד. לדוגמא, עולם האפלה הישן, שהיה פופלרי מאוד, אני בספק שנמכרו יותר מ-400 ספרי בסיס (ומפייר וכיו"ב). מעבר לכך, כולם מכירים את זה, כי זה בעברית.

זה לא נחשב פופולארי

באמת שלא. 400 עותקים לשיטה בעברית נחשב בעיני לכישלון. תאר לעצמך שמו"ד בעברית היה מוכר 400 עותקים. גם אז זה היה נחשב להצלחה? מו"ד בעברית (3) מכר 3500 עותקים מספר השחקן, וממשיך למכור בקצב חודשי קבוע - זו הצלחה לספר בעברית. לספר באנגלית 400 עותקים זה נהדר. לא לעברית.

לא מסכים איתך

זה כמו לומר שאם רם אורן היה מוכר לפני 20 שנה 500 עותקים הוא גם היה רב מכר. זו פשוט טעות. אולי הוצאות ההפקה שלהם היו נמוכות (דוגמת ההשקעה בתרגום), אבל בכל קנה מידה - 400 עותקים זה כשלון.

akira

New member
פופלארי יחסי, בדגש על היחסי

לעומת עולם האפלה, אקזלטד או כל שיטה אחרת שהיא לא מו"ד 400 עותקים זה פופלרי. בקשר לזה אם זה כישלון או לא ביחס לשיטה בעברית, זה סיפור אחר. אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שמרוצללים היא שיטה מוכרת ופופלרית יחסית בארץ.

BluePrint

New member
אז אתה אומר ש...

הספר המתורגם של המהדורה השניה שיש לי בארון, הוא פריט אספנות?

Nihau

New member
אם כך שלי יותר שווים משלך

כי שלי גם שחו במים המעופשים של בילג' של ספינה אמיתית! ויובשו בקפידה, עמוד אחר עמוד, בשמש הקופחת על מרפסת שמש איכותית בשכונה יוקרתית ייחודית. ואז נדחסו בין כרכיהן העבים של אינציקלופדיות רבות חשיבות האוצרות בתוכן ידע העושה חסד עם המין האנושי כולו!

akira

New member
בשנת 2065, הוא יהיה פריט

אספנות אמיתי

Engelous

New member
יצאה כבר מהדורה רביעית.

עיינתי בPDF, היא מאד שונה מהישנה, במיוחד מבחינת מכניקה. השינוי הוא מבורך, בעיקר.

אני מצטער, אבל אתה טועה

ישנם ספרים שמזכירים את ישראל(נניח Threats 2), אבל עדיין לא יצא תוסף על המזרח התיכון.הדבר הכי קרוב שיצא הוא Shadows of Europe- התוסף על אירופה, שאני לא יודע אם אפילו מזכיר את ישראל.

The Evil Rabbit

New member
ישראל מוזכרת בספר הבסיס של מהדורה 2

השאלה: האם זה היה במקור או שזה עיוות של התרגום?

shadowfax

New member
לשמחתי רשימת החלומות שלי דיי קצרה

אין לי בעיה מיוחדת להזמין דרך הרשת מאתר נחמד שמכיל המון ספרי OOP שהם המטרה שלי (דברים שרציתי בעבר ולא יכולתי להשיג). דברים עכשיווים כוללים את שלל מוצרי WHFRP ואת Beyond Countless Doorways

למעלה