wish list

wish list

שמתי לב שמפעם לפעם יבואנים ובעלי חנויות מ"ת מפרסמים בפורום, וייתכן שאף קוראים אותו. לנו, הקוראים והכותבים ה"לא מסחריים" יש בוודאי רשימת-משאלות - כל מיני מוצרי מ"ת שהיינו רוצים להשיג, ולא תמיד ניתן או נוח להזמינם מחו"ל. היבואנים והסוחרים, מצידם, לא פעם נאלצים לנחש את שאיפותינו, ולא פעם מייבאים על סמך עצה, או תחושת-בטן לגבי מגמות בשוק סטוק של מוצרים ללא דורש. העץ הזה, בתקווה, יעזור לשני הצדדים, במיוחד לקראת אייקון הבא לטובה על דוכניו הרבים. אנחנו נכתוב כאן את "רשימת המשאלות" ובתקווה מי שצריך יקרא אותה ויערך בהתאם - אנחנו נקבל את הספרים אליהם אנו מתאווים, והיבואנים והסוחרים ירוויחו ביושר את כספנו. רשימת המשאלות שלי כוללת כרגע רק פריט אחד: H. P. Lovecraft's Dreamlands ספר כללים העוסק במשחק בארצות החלום המוזרות של לאבקראפט. הרחבה ל"קריאתו של קת'ולהו". מהדורה מחודשת ומורחבת לספר מ1989.

רעיון נפלא

כמי שמפרסם בפורומים, קורא אותם, ומדבר עם לא מעט אנשים על מה שהם רוצים לראות - אני אומר שזה אעיון נפלא. בעיה אחת - זה לא יהיה לאייקון. הוא קרוב מדי, וכל החגים בתווך ישבשו את הייבוא. מה גם שניסיון שנים קודמות מלמד שתהיה, איפהו שהוא, מתישהו - שביתה כלשהי. אבל הרעיון מצויין, והייבוא קיים כל השנה, ואני פתוח להצעות ורעיונות.

מירטל

New member
זה אולי יהיה מצחיק :

אבל מה שאני רוצה לראות זה את "ספר הפריפורם השלם".

מדובר ככל הנראה באגדה אורבנית

"ספר הפריפורם" הוא ספר שכביכול יושב וכותב צוות מובחר של העמותה לקידום קהילת העמותה, ושאו-טו-טו יפורסם ויחולל מהפכה איכותנית בתחביב. למה אגדה אורבנית? כי את זה שהספר או-טו-טו יוצא שמעתי עוד כשקלינטון היה נשיא.

זו אולי אגדה, אבל יש דברים כאלה.

למשל שיטת אמבר (שני ספרים!), שבה אולי 99% מהספר זה המלצות והנחיות, ורק אחוז אחד של "חוקים" די מעורפלים ונתונים לפרשנות. יש גם את שיטת FUDGE שהיא בעצם שיטה ג'נרית ליצירת שיטות משחק. זאת אומרת לא מדובר על שיטה ג'נרית כגון גורפס שבה החוקים קבועים וניתן להלביש עליהם settings שונים, אלא החוקים בספר הם כיצד ליצור חוקים משלך. כך למשל אין מספר תכונות ומיומנויות קבועות לדמויות, אלא השה"מ מחליט כמה תכונות ישנם בקמפיין שלו. זה די דומה לפריפורם.

אכן

אבל "ספר הפריפורם העברי השלם" הוא כמו הדברים האלה בצה"ל, שעוד מעט יביאו לגדוד אבל כנראה שהסונומה נתקעה בדרך.

Serpent Axis

New member
בVampire גם אין הרבה חוקים

השיטה משתמשת במערכת מאוד בסיסית ופשוטה של חוקים שנמצאים שם רק לנוחיות המשתתפים, נתונים לחלוטין לדרישות, שימוש ופרשנות הסיפור והמנחה. והספר ממש מצהיר על כך בפרק הקצרצר שנקרא "חוקים". ניתן להעביר פרקי משחק שלמים בלי לגעת בקוביות (המשחק גם עושה שימוש רק בק10). ובכל זאת - זו לא חופשיטה. זו שיטה לכל דבר, פשוט שהאנשים שכתבו אותה חשבו שהסיפור וההנאה של השחקנים חשובה יותר מלחבר אוסף סטטיסטיקות, חוקים וטבלאות (ע"ע ספרי מו"ד והשווה אותם) - אז הם השקיעו בתוכן ובפרטים במקום בנקודות ובמספרים. כל אחד ואיך שנוח לו. אני במקרה מעדיף את השיטה שVampire מציע.

Galandor

New member
הסיפור וההנאה תמיד היו במרכז

הבעיה היתה ותשאר באנשים שמשחקים. כמו כל רעיון מופשט אחר, במימוש הוא לרוב מנוצל בצורה לא אידיאלית :)

Galandor

New member
לדעתי מה שכתבת לא מיוחד לVMP

אלא רק מודגש מעט בספרים.

מירטל

New member
למה?

העובדה שאין שיטה, אינה אומרת שאנשים אינם זקוקים לעצות ולהמלצות בנושא העברת משחק פריפורם, ואולי גם לכמה הרפתקאות בנושא.

Serpent Axis

New member
שלי

1. 1118-Byzantine Armies 886 (מצורף קישור למי שתוהה) 2. H.P. Lovecrafts' Dreamlands 3. Caligo Accedendum Tournament (Monograph)

הנה, כבר 2 בקשות לאותו מוצר

(ארצות החלום) בנוגע לשאר המוצרים, אני חושב שאת הצבאות הביזנטיים כדאי לחפש לא דרך מוצרי מ"ת דווקא, כי מדובר בספר מתוך סדרה מאויירת של היסטוריה צבאית (יש להם ספר בערך על כל צבא מכל תקופה), לא במוצר מ"ת. למה הוא בקטלוג של כאוסיום? מאותה סיבה ש"שנת 1000" (ספר מצויין, תורגם לעברית) נמצא שם - כדי לספק עוד חומר רקע. גם המונוגרף עלול להתגלות כבעייתי מעט, שכן המונוגרפים של כאוסיום, עד כמה שהבנתי, מודפסים אישית לפי הזמנה, ולא מיוצרים בכמויות מסחריות (מה שדי מייקר אותם). ועכשיו, אני אשים שנייה את הבלינג-בלינג ומעיל הסרסורים שלי, ואזכיר שיש לנו ב"אורק" תחרות כתיבת דמויות לקריאתו של קת'ולהו, כשהפרס הוא ספר התוכן המקיף להפליא "סודות יפן" - ונותר עדיין זמן להשתתף...

0Pandemonium0

New member
אני משחק כרגע בשאדוראן, אז כל ספר

של זה יהיה טוב מבחינתי. אני לא מכיר כל-כך ספרים של השיטה, אני לא יכול למקד יותר. מצטער.

ננסק

New member
עוד מעט יוצאת המהדורה הרביעית

ואני לפחות סקרן כבר לקראתה.

למעלה