Why Most Published Research Findings Are Fals

?

אני לא צריך להראות ש"רפואה היא לא מדע סוג ב'". אין ברשותי רשימה עם סוגי מחקר מחולקים לסוגים ולרמות כמו לך. כל מה שהראיתי הוא שאת, שממהרת כל כך לתייג ולחלק ציונים לשדות מחקר מדעיים, לא ידעת להבדיל בין חיידק לנגיף.
(שזה, אגב, חומר ברמת בי"ס תיכון, אם לא למטה מזה. יש לי ילד בן חמש שכבר מבין מה ההבדל ביניהם)

אין מענה למה?

לזה שכתבת ש"הוא מדע סוג ב'"? תפרטי לפי מה את מחלקת את המדע ל"סוגים" ומה הקריטריונים, ואז אפשר יהיה להתייחס. זה לא תפקידי לקרוא את המחשבות שלך.

אולי את רוצה גם לערוך סקר בנושא...אה, שכחתי, את עדיין מעבדת את נתוני הסקר הקודם שהחלטת לערוך ב"תפוז", ואמרת שתציגי את הנתונים "אולי בסוף השבוע" - זה היה לפני חודשיים לפחות ולא ראיתי ממך שום דבר בנושא.

אגב מדע סוג ב'.

פולספגן

New member
פרטתי בעבר ואחזור בקצרה -

מדעים מדוייקים זה מדע סוג א'.
מדע שבנוי רק מסטטיסטיקה זה מדע סוג ב'.
מדע שבנוי משיערוכים בלבד, כמו האבולוציה, זה מדע סוג ג'.

ומה המשמעות של הסיווג הזה?

את סתם נותנת בהם סימנים, או שיש פה גם יישום?
אם, למשל, אני מציב מול הסיווג שלך את הסיווג שלי: "מדעים מדוייקים זה מדע צהוב, מדע "סטטיסטי" זה מדע חום, ומדע "שיערוכי" זה מדע סגול." זה גם בסדר?

פולספגן

New member
משמעות הסיווג היא היררכיה

בשלך כמובן אין שום היררכיה אלא אם כן תגדיר את הצבעים בהיררכיה מסויימת.

ומה המשמעות של ההיררכיה הזו?

מה אנחנו אמורים לעשות עם המידע שמדע X הוא "סוג א'" ומדע Y הוא "סוג ג'"? איך החלוקה הזו תורמת?

לכבוד הוא לי

אני לא עוסק באף אחד מהתחומים שציינת, אבל אם הצבת סקאלה שרירותית, לא הסברת מה הקריטריונים לדירוג והצבת את עצמך בראש הטבלה, אני גאה להיקרא סוג ב', סוג ד', ואפילו סוג ר' אם בא לך.

אני לא רודף "יוקרה" (מה שזה לא יהיה) ומצידי את יכולה גם להעניק לעצמך גביעי אליפות על בסיס חודשי ומדליות אם זה מה שיעשה לך טוב.

אם וכאשר תרצי לדבר על הקריטריונים לדירוג הזה, אני מקשיב. זה לא חלק מרשימת "דברים שפולספגן הבטיחה לעשות ושכחה לקיים". זה סתם מסקרן.

פולספגן

New member
אתה אומנם היום עוסק בפילוסופיה של המדע אך

הכשרתך הבסיסית היא ביולוגיה שהיא ברובה נשענת על סטטיסטיקה ולכן הסיווג מתאים.

ואוו,

את ממש לא יודעת כלום על איך עובדים ביולוגים, הא?

בכל מקרה, כפי שכתבתי, את מוזמנת לסווג את העולם להנאתך ולהכתיר את עצמך למנצחת בכל התחרויות. אם זה מה שושה לך טוב, מי אני שאפריע.

אם תרצי גם להסביר למה לדעתך הסיווג תקף, טוב. אם לא, תרשי לי בהזדמנות זו להכתיר אותך בתואר "אלופת העולם במדעים לשנת 2013". הכתר בדרך אלייך.

למעלה