Who is who

jaffainvestor

New member

קח בחשבון שיש הרבה אנשים שלא מאמינים בזה..

והטיעונים הבריאותיים זה משהו אחר. פה יש דעות של לכאן ולכאן. ראיתי איזושהי תוכנית בנושא בהנחיית אסתר סגל (חב"דניקית) בערוץ 9. כמובן שהציגו שם את כל הסגולות שהניתוח גורם להן, ראיינו כל מיני רופאים שאישררו את הטענות החיוביות בזכות הברית וכן הלאה. נזכרתי ישר בחבריהם מהצד השני של המפה, חברי פורום "מוותרים על ברית מילה" ודומיהם. אלו מסיונרים ואלו מסיונרים. אלה מנסים לשדל אותך בצורה מעיקה וטורדנית לאמץ את גישתם, וכמו כן גם אלה.

צריך לחשוב מחוץ לקופסה ולא להסתמך על סוכנים מטעם שעומדת מאחוריהם אידיאולוגיה כלשהי.

beatman

Member
זוהי לא מסיונריות

יהודים לא מנסים לגייר גויים.
אלא להחזיר בתשובה או לפחות ללמד דברים בסיסיים יהודים חילונים אחרים שנבצר מהם או שבחרו להתרחק מהזהות היהודית.

הקבוצה השנייה היא קבוצת נוטשי יהדות (מתיוונים) שמנסה לגרום לעוד יהודים להצטרף אליהם.

Columbina

New member
אני אתאיסטית

אני מניחה שזה מסביר למה אני לא רואה בספר פנטזיה סיבה לחתוך איברים

Feanor75

New member
אתאיסטים

יש לי סימפטיה אליכם, אנשים חכמים יותר מהממוצע ולא פחות מוסריים בד"כ, אם כי מתוסבכים ואבודים בהרבה מקרים.
-אין כמו פנטזיה. האם חשבת על זה שבעיניי אנשים מאמינים תאוריות כמו המפץ הגדול נשמעות כמו מד"ב? ושבעצם אין לדעה שלך יתרון על הדעה שלהם?

ברוכה הבאה לפורום הרוסים

Columbina

New member
תודה על הניתוח הפסיכולוגי בשקל

לא מתוסבכת ולא אבודה, מצטערת על קלקול התאוריה שלך.

לפעמים יש לי בעיה עם חוש כיוון אבל בזכות אפליקציה מגניבה בסמרטפון שלי לרוב זה לא מהווה בעיה

לאנשים מאמינים אין טיפה של ידע ולכן זה ניראה להם כמו מדע בדיוני. לדיעה שלי יש יתרון כי אני חכמה, כאמור. ידע בסיסי בלוגיקה, מדעים וכד'.

Feanor75

New member
אוי

למה את ממהרת להתקיף? אמרתי איך אתאיסטים נראים לי באופן כללי, ושיש לי דעה חיובית עליהם (גם אני הייתי פעם כזה). אותך אני לא מכיר אבל התגובה האחרונה שלך כבר מראה שאת בכלל לא חכמה.
לא קילקלת לי שום תיאוריה, כי לכל תיאוריה יש מקדם סטייה לגיטימי, והנה, דעתי על אתאיסטים לא השתנתה למרות תצוגת הטימטום שהפגנת פה.
אחוז גבוה של מדענים מהשורה הראשונה הם אנשים מאמינים, והם יודעים הרבה יותר ממך גם לפי עולם המושגים שלך.

Columbina

New member

אני מצטערת אם נגעתי בנקודה רגישה אצלך.

רוב המדענים הינם אתאיסטים, יש ביניהם מיעוט של מאמינים אבל ברוב המקרים הם לא מהסוג שלא מבין את המפץ הגדול ולכן חושב שהתנ"ך אמיתי. רוב האוכלוסיה לעומת זאת מאמינה בלי שתיהיה לה ידע במדעים, ולכן אין לה הבנה בפיסיקה שלא לדבר על ביולוגיה שלא מלמדים בכלל בבתי ספר כמו שצריך (מי אמר איסור ללמד אבולוציה ולא קיבל?)

Feanor75

New member
הסבירי

לאיזו נקודה רגישה התכוונת?
אפילו הרמב"ם דיבר על כך שהתורה היא משל ושהעולם הוא "קדמון", קיים ממזמן ולא נברא. לא מדברים על רוב המאמינים שהזכרת.
בכלל נראה שאת מחזיקה בדעה מיושנת לגבי מושג האמונה.
הקבלה והאנתרופוסופיה מסבירים את היקום בצורה הרבה יותר פשוטה והגיונית מהמדע שצולע ומתפתל ולא מגיע לשום מקום כבר שנים, המדע מתקדם לאט מאוד ובסוף מגיע לאותן מסקנות שהמיסטיקנים ידעו כבר ממזמן באמצעות האינטואיציה שלהם או חוויות שהם חוו.

beatman

Member
אפשר קצת יותר פירוט ?

פשוט מעניין איך אנשים באמת מאמינים פתאום..

ומדוע חשבת שאני אתאיסט ? מה אמרתי שגרם למחשבה כזאת ?

Feanor75

New member
לא פתאום

ככה עם הזמן, כשראיתי שלמדע אין תשובות לשאלות הגדולות וכל מיני תופעות. אמונה מתוך אינטואיציה.

היה לי הרושם שאתה אתאיסט בגלל הסגנון ושכתבת שאתה לומד הנדסה זה גם מתאים, ולדעתי גם יש אצל הרוסים אחוז גבוה של אתאיסטים לא? כנראה השפעה של איסור הדת שהיה נהוג שם.

Astroo

New member
זו לא השפעה של איסור הדת

אלא של חינוך מטריאליסטי.
לא היה בבריה"מ איסור דת. היו כנסיות, מסגדים ובית כנסת בכל עיר גדולה.

Feanor75

New member
הבנתי

חשבתי שהיה איסור דת, או איסור לימוד דת בבתי ספר

Astroo

New member
בבתי הספר הכלליים אכן היה אסור ללמד דת

כמו כן, לחברי המפלגה הקומוניסטית היה אסור להיות חבר בקהילה דתית כלשהי. אך רוב האזרחים לא היו חברים במפלגה.

beatman

Member
יפה

באמת מעניין אותי איך ניתן להבין מסגנון הכתיבה שלי שאני אתאיסט, פשוט פעם ראשונה שמישהו אומר לי את זה (לא כועס או משהו, פשוט אני די מופתע).
לגבי הנדסה, לא הייתי אומר שיש נציגות גדולה של אתאיסטים בפקולטה, דווקא יש מספיק חובשי כיפות.

לגבי זה שאצל הרוסים יש הרבה אתאיסטים אז כן, זאת סיבה הגיונית לחשוב כך, אבל יש יוצאי דופן.

Feanor75

New member
ראיתי כמה דברים שכתבת

שהראו על חשיבה רציונלית מאוד, לא "רוחנית"...
אבל כמו שאמרתי לגברת ההיא מקודם (שמשום מה פירשה את זה כהתקפה עליה), זה לא מלמד על איכות האדם.

beatman

Member
חשיבה רציונלית אינה סותרת דת

העולם החומרי שנראה ברור ושקוף לנגד עיננו פועל לפי חוקיות שנבראה ונקבעת ע"פ הבורא, החוקיות היא הרציונל ונחקרת ע"י ענפי המדעים השונים למשל.

דוגמא:
אפשר להיות מרוכז 100% בעבודה של פיתוח כיפת ברזל, להיות לגמרי רציונלי ולחשוב לפי חוקי הטבע (עד כאן ללא הבדל מאתאיסט) ואז תוך כדי הירי להתפלל שהיירוט יצליח.

למעלה