Who is who

אנטוליו

New member
איזה שמיר? הוא איש העולם הגדול ידוע

שכותב ומופיע באמצעי תקשורת שונים ברוסית ובאנגלית ולא בעברית, בזמן שאני גימלאי צנוע שכותב בכמה פורומים בעברית להעביר את הזמן. ואולי אתה הוא אסקין בכבודו ובעצמו?

Columbina

New member
אמנם אני נגד ברית מילה,

אבל לא נשמע לי מאוד הגיוני. הרוסית שלי לא משהו ואני לא מצליחה להקשיב למה שהוא אומר, אם יש איזשהו מחקר רציני בעניין אשמח להסתכל עליו

מה שכן, ידוע שכאב, גם אם לזמן קצר בגיל צעיר משפיע על עמידות לחרדה (לפחות אצל עכברים).

Columbina

New member
אין לי בעיה לענות,

לדעתי זה ניתוח מיותר שיש לו הרבה יותר נזק מתועלת.
הוא פגוע בהנאה מינית (של שני הצדדים) שלמעשה זה היה היעוד המקורי שלו, גורם ללא מעט "תאונות" וסיבוכים כמו שאפשר לראות בחדשות כל כמה זמן שלא לדבר על כאב מיותר לחלוטין שרוב התינוקות עוברים כי עושים את ההליך אצל רב בצורה הכי לא הגיינית שיש.

בעיקרון לעורלה יש תפקיד, כמו לרוב האיברים בגוף האדם. אני לא רואה סיבה להסיר אותה כמו שאני לא רואה סיבה להסיר דגדגן אצל נשים. אמנם יש פחות סיכוי להדבק במחלות מין (אם כי המחקרים נעשו על אוכלוסיות שבעייתי להכליל מהן) אבל אני לא חושבת שיש גבר בר דעת שיסתמך על זה שחוסר עורלה תוריד את הסיכוי בכמה אחוזים בודדים. זה לא שווה את זה.

על תפקיד הערלה - http://www.britmila.org.il/ברית_מילה_מאמרים/מהי_העורלה/

beatman

Member
את יהודיה ?

את מבינה שזוהי הברית בין יהודים לקב"ה ?
במשך אלפי שנים הברית היא החשובה שבין המצוות ששמרו היהודים ומאפיינת את הזהות היהודית.

לגבי היגיינה ומקצועיות, המוהלים עוברים הכשרה מקצועית והברית מבוצעת לאחר חיטוי יסודי והרדמה מקומית (כך היה לפחות בברית שאני הייתי עד לה).

Astroo

New member
אתה מאמין בזה באמת?

ד"א מוהלים רגילים אינם מוסמכים לבצע הרדמה מקומית. רק רופאים שהם גם מוהלים יכולים לעשות את זה.

beatman

Member
אכן

זה הדבר הכי בסיסי בזהות היהודית, המצווה הכי חשובה במשך הדורות.
לדעתי הברית עם ה' שהיא החלק הבסיסי בזהות היהודית (גם לחילונים, כי היהדות מתחילה מהתורה, ובלי זה לא ישאר לו שום צורך ביהדות) דוחה במחי יד את כל טענות הנגד.

Astroo

New member
אני מתכוון

שאתה מאמין בהתגלות ה' לאברהם, משה ולנביאים וכו'?
מאמין במתן תורה בהר סיני?
מאמין בביאת המשיח?
מאמין בתחיית המתים?

beatman

Member
בהתגלות כן, מתן תורה גם

את שני האחרונים אני מתקשה להבין, מעניין איך זה בדיוק יקרה ברמה הפיזית ומתי.

Astroo

New member
ואת שני הראשונים אתה מבין ברמה פיזית?

בנוסף, אתה מבין איך יהושוע בן נון עצר את השמש ("שמש בגבעון דום")?

beatman

Member
מה שכבר קרה, מובן

יש את הרמה הרוחנית ששם מתקבלת ההחלטה ומשם זה יורד לרמה הפיזית שאת ה"תרגום" רואים בצורת חוקי הטבע או מקריות.

קשה להבין את פעילות האלוקים, אך יש הסבר מסויים שיכול להישמע הגיוני שבאוויר שהיה מעל שדה הקרב מקדמי השבירה של האור היו שונים וכך נוצר מעליהם אור.
כך גם בחשבון שבאותם זמנים לא ידעו את חוקי הפיזיקה כיום, וגם תיאורי המחזות והערכת הזמנים יכולה להיות לא באותה מידה הברורה לנו.

אנטוליו

New member
אם להטיל מום ולעוות יכולת קוגניטיבית

של הילד נקרא אצלך "הדבר הכי בסיסי בזהות היהודית, המצווה הכי חשובה במשך הדורות" - אני מוותר על הכבוד המפוקפק הזה. חבל שהאומות המאוחדות לא קיבלו החלטה לאסור מנהג ברברי זה בכל העולם כמו שהם קיבלו עכשיו ביחס למילת נשים:
http://mignews.com/news/health/world/231212_15034_00665.html

beatman

Member
זה לא מטיל מום, כולה חתיכת עור

להיפך, זה שומר על היגיינה מסוימת בהשוורה לערלים.
מעוות יכולת קוגנטיבית
, דווקא בקרב יהודים יש ריכוז גבוה של בעלי יכולות קוגנטיביות חדות במיוחד.

tomerbenner

New member
האם האמת חשובה לך?

הערלה היא לא "רק חתיכת עור". זה שקר.

היא מכילה אלפי עצבים, כלי דם, ורקמה.
ארגוני רופאים מכובדים ומלומדים בעולם קוראים לאסור ברית מילה בחוק ואמרים שברית מילה היא "תקיפה" ו "השחתה של איבר המין".

בבקשה תקן את מה שכתבת. אם האמת חשובה לך.

בברכה,
תומר

beatman

Member
ומהיכן אתה צצת כאן ?

אתה מוקפץ לכל מקום שמישהו כותב שם על ברית המילה ?

האמת תמיד חשובה לי, הרבה מקומות בגוף מכילים עצבים וכלי דם (די ברור) וגם אם בעורלה יש יותר עצבים, מה זה משנה ?
רפואה איננה מדע מדוייק, כל יום יש רופא אחר שיוצא במחקר סותר לקודמיו.

הברית מילה היא צו אלוהי, כך היה במשך הדורות, כנראה גם אבותיך עשו זאת.

אל תרדוף את ברית המילה, אם היהדות (והאמת בתוכה) באמת חשובה לך.

tomerbenner

New member
מאיפה צצתי יותר חשוב לך מלכתוב אמת?

מאיפה צצתי יותר חשוב לך מלכתוב אמת? זכותך.
זאת שיטה ידועה, במיוחד בקרב דתיים כמוך, להתקיף את הכותב במקום להודות שטעית ולתקן את השקר שכתבת.

אפילו אם היינו מקבלים את השטויות שאתה כותב על ציווי אלוהי, זה לא מצדיק את זה שאתה כותב שקרים על האנטומיה של הערלה.

ואגב, ברית המילה המודרנית לא כתובה (ואין אפילו רמז) בתורה. כדאי שתלמד את העובדות.

בברכה,
תומר

beatman

Member
פשוט די מוזר, יש לי הרגשה שאוקסנה הביאה

אותך בתור נציג של איזו אגודה נגד ברית מילה.

הציווי האלוהי זה שקר ? אז מה אברהם אבינו עשה ? היהודים סתם המציאו את הברית או "דפקו" אותה ממישהו כי היה להם משעמם ?

לא דברתי בכלל על האנטומיה של העורלה ואין לי מושג לגביה וגם לא מעניין אותי.
עובדה שקיים ציווי לחתוך אותה, אז מבצעים אותו.

אני לא דתי, אני חילוני.

למעלה