Whith Christmess'??? "והרי התחזית":

Whith Christmess'??? "והרי התחזית":

לטובת חבריי וידידיי, הטרודים ימים כלילות בהערכות, בתחזיות ובתרחישים השונים, ולתפארת שמ"ט ישראל, החלטתי להסיר את החרם מהמפות ולהציץ קצת על המצב. חשוב לציין: הערכתי מסתמכת אר ורק על ניתוח מפות אנליזה השונות, הכוללות בעיקר מפות 500, 850, 200-גם לאירופה ובמיוחד לחצי הכדור הצפוני (קרי תמונת אנרגיה גלובאלית), וכן נתונים סינופטיים מתחנות שונות המצויות ב"נתיבי האוויר" שאנחנו משנוררים כאן, במזרח הביצה הים תיכונית. להערכתי, בסופ"ש הקרוב מדובר על מערכת רוויית גשמים, עם אפשרות לפתיתים באוויר בי"ם וביתר הפסגות מתחת ל-1000 מטר החל מיום א' לפנות בוקר. שלג משמעותי במקומות אלו נראה לי הזוי קצת, למעט אפשרות לבליזארד קצר ונקודתי שיתכן פה ושם לפרקי זמן קצרים (בליזארד: סופת שלג פראית שהפתיתים בה מתעופפים לכל הכיוונים, שמקורה בעיקר בזרמים אנכיים בתוך CB סופר מפותח). הסיבות להערכה זו הן בעיקר: 1. גרדיאנט לחץ חלש יחסית, שיתקשה "למשוך" אוויר קר מספיק בשכבות הנמוכות מכיוון הבלקנים/טורכיה. 2. זרימות מערביות ארוכות במיוחד מעל הים החם יחסית לעונה=כמות משקעים היסטרית באוויר חם יחסית. 3. תנאים להתפתחות עננות ערמתית עם פסגות גבוהות במיוחד (ע"ע סע' 2). לסיכום: -המון גשם, סכנת שטפונות חמורה, במיוחד באזורים הרגישים. -סיכוי טוב לתופעות כמו משפכיי מים, DOWN-BURST ואפילו "מיני-טורנאדו" קטנים, במיוחד על קו החוף. -שלג כבד בחרמון. -שלג משמעותי יחסית בצפון הגולן / מירון / חברון וכדו'. -אפשרות סבירה לממטרי שלג (בליזארד) קצרים גם בפסגות נמוכות יותר (גילה, רמאללה, נבי-סמואל ועוד). -פתיתים באוויר קצת יותר נמוך. -חמין / ג'חנון / פתיתים במרק בק"מ נרחב. הערה: לדעתי, השנה נחווה עונה "מסוכנת" במיוחד, בעיקר בתחילתה. תקופת היובש הארוכה והחום הרב יוצרות "פיצוץ אנרגטי", שאת אותותיו התחלנו לראות כבר בסופ"ש שעבר, עם עוצמות הגשם המטורפות שנמדדו בנקודות מסויימות. החורף הזה בהחלט עוד עשוי להפתיע. מאחל לכל חבריי היקרים, משתתפי הפורום לדורותיו, חורף סוער, קיצוני ומרגש. אני חוזר לפוך...

יאן ו

New member
וחג מולד כותבים CHRISTMAS . אתה

למעשה כתבת CHRIST-MESS שזה נשמע בתרגום כמו בלגאן בחג המולד
הלוואי שיתגשם !!!

יצחק ד

New member
|חיבאודי ידידי,גנבת לי את המלים.לא

יכולת לנתח את המערכת יותר מושלם. פשוט ניתוח מבריק ונהדר.מסכים אתך ב99%, למעט נושא השלג. אני מסתמך על ג.פ.ס, ולפיו אין סיכויים לשלג בהרי המרכז,אפילו לא בחברון.בצפת לפי הטמ' המצב גבולי ביותר,בנושא שלג שייתפס.בהר מירון סיכויים טובים וברמת הגולן שלגים מגובה 1000-1100 ,אכן אפשריים.

טל שמאי

New member
אכן, אני לא רואה כרגע סיכוי

לשלג בירושלים ע"פ ההרצה האחרונה של GFS (שלג מעורב בגשם לא נכלל). אבל עם זאת, GFS משפר את התנאים בצפון הארץ ומטחי שלג ייתכנו גם מגבהים של 700-800 מ' ביום א' בבוקר, בעיקר בגולן.

יצחק ד

New member
ובעקבות הניתוח,אודי אולי תעבור

לבסיס יומי,לפחות ב3 הימים הקרובים. סוף סוף מישהו מדבר כאן על גרדיאנט,שבשבילי זה כמו מוסיקה קלאסית.

j o w

New member
אני לא מבין גפ"ס הוא "יחיד בדורו"

לא חשבתי שאתם נותנים לו כזאת בלעדיות !

אלון ל

New member
יצחק , ראה את הקבצים ששלחתי למקביל

יש 0 ב 850 על מינוס 11 על מינוס 28.5. כל זה לפי גפס. אני חושב שיתכן שלג קל בחברון עקב מטחי סיבי. לא יתפס. על ירושלים סיכויים קלושים מאד.

יצחק ד

New member
אלון ,אכן יש מצב לשלג קל בחברון.

אם נתונים אלה יתקיימו אכן במציאות.

אלון ל

New member
ברקנל כנראה קיצוני אף יותר

שאר המודלים מאד דומים בשינויים של חצי מעלה לפה ולשם.

בועז ד

New member
חשש חמור לסופות ברד חזקות../images/Emo188.gif

לגבי השלג..תחזית נתתי באתר שלי..
בועז

misha7777

New member
ואיי לפחות ברד טוב שערם ויהיה לבן..

אני מת שהמערכת כבר תתחיל..

barnea1

New member
להערכתי הברד יכול לגרום אף לנזקים

קלים ברכוש, באם יהיה ממש כבד וחזק. וכמובן זה גם יכול לגרום נזק אדיר לחקלאות.

ברנע זה

מזכיר לפני איזה 3 שנים היה סופת ברד חזקה שגודל הברד היה משהו כמו כדור טניס וזה שבר כל מה שהיה בדרקו כמו קולטים של דוד שמש מעך פח של רכב שבר שמשות אז היו דברים בארץ

למעלה