while my guitar gentley weeps

סמפיק

New member
משהו כזה:

זה הסבר חובבני שהמצאתי לא מזמן, אני מקווה שמי שיודע באמת יתקן אותי: 1. בתגובה לקור כלי הדם מתכווצים כדי להקטין את שטח המגע שלהם עם החוץ ובעצם להאט את קצב ההתקררות של הגוף. 2. כיוון שכלי הדם מתכווצים הנפח הכולל של מערכת כלי הדם קטן. מה זאת אומרת? שיש לך את אותה כמות של דם, אבל בחלל יותר קטן, מה שמעלה את לחץ הדם (לכן קל יותר להתרכז בחדר קר- לחץ דם טוב משמעו שאספקת הדם למוח איתנה, עד גבול מסוים כידוע). 3. כדי למנוע מלחץ הדם לעלות לרמה מזיקה צריך הגוף להפריש חלק מהנוזלים שבכלי הדם על מנת לווסת את הלחץ. יש כמה אברים בגוף שמסוגלים לאגור את הנוזלים כדי למנוע בזבוז מיותר (ביניהם הכבד), אבל גם להם יש גבול. כשהם מגיעים לקצה יכולת הקיבול שלהם, אין לגוף ברירה אלא לפלוט את הנוזלים המיותרים. 4. ואז אתה צריך להשתין.

טל ר

New member
המצאה מעניינת

האם יש לה אחיזה במציאות בדמות עליה ברמת ההמוגלובין בקור? איך נפח כלי הדם יכול לקטון עם אותה כמות דם (על ידי עלית לחץ הדם) - הרי נוזלים כמעט ואינם דחיסים כלל? הסבר חלופי: הגוף מאבד נוזלים באופן שוטף דרך הזעה והתאדות מהריריות. כשקר, זה לא קורה כמעט כלל (או הרבה פחות), ולכן יותר נוזלים עודפים יוצאים בשתן.

TheFinalCut

New member
כמות המים המופרשים בשתן נמצאת ב...

רגולציה הורמונלית קפדנית. ההורמון האחראי לכך נקרא ADH או ואסופרסין - והוא מווסת את כמות החרירים שנפתחים בצינורות האיסוף בכליה. צינורות אלו אוספים מים לספיגה מחודשת בגוף, כשהאלטרנטיבה (של חרירים סגורים) היא הפרשה בשתן. כפי שאמרת, ADH מופרש (מבלוטת יותרת המוח) בהתאם לכמות המים החסרים בגוף, המושפעת מכמות הזיעה (שבד"כ תואמת לטמפרוטרה בה שוהה האדם שבנדון).

יניב ריז

New member
יש לגוף מנגנון ביניים למה שתיארתם

לגוף יש כלי דם שקרובים לעור וכלי דם שנמצאים יותר עמוק. כאשר הטמפ' יורדת,הדם מוזרם דרך הורידים/עורקים הפנימיים ,ולהיפך בטמפ' גבוהות יותר. לכן קל להחדיר עירוי בקיץ.

TheFinalCut

New member
אתה צודק, אבל...

זה לא לגמרי קשור לשאלה המקורית (שהיתה למה כמות השתן בד"כ גבוהה יותר כשהטמפ' נמוכות, ולא מהם מנגנוני ויסות הטמפרטורה בגוף) - אם כי אני מניח ששואל השאלה בטח ישמח לדעת גם את זה

יניב ריז

New member
זה לא היה אמור להיות קשור לשאלה

המקורית
זה נאמר כתגובה (הרחבה) לתשובה ש"סמפיק" נתן.

למעלה