Welcome to Branada

RelmarBoys

New member
Welcome to Branada

מיתוג ולאומיות נפגשים הרבה בקנדה. "קנדיאנה" היא יקום שכמות נכבדה ממנו הומצאה ומפומפמת על ידי טים הורטונס וחבר מרעיו.
כישראלי בקנדה מעניין אותי המפגש.
כיצד "קנדה" הפך למותג לבוש נחשק ולא פדיחה, כיצד תאגידים פונים לנפש של הצרכן דרך קריאטיב לאומי, והאם בישראל היתה יכולה
לפרוח רשת בשם "צמיג ישראלי".
את הרשמים הויזאולים שלי אני אוגר בבלוג Branada. תהנו

שאלות נאות אתה שואל ודרך מעניינת מצאת להעלות אותן

אם כי, התיעוד כשלעצמו הוא רק שלב ראשון בדרך להשגת תשובה.
אם בכל זאת, מלבד תיעוד מעניין אותך לשמוע קצת תשובות של קנדיים אחרים לתופעה הייתי מציע להתחיל עם הטקסטים הבאים
(את חלקם אפשר למצוא ברשת במגוון מקומות גם בלי גישה למוסד אקדמי):
A. Marland, T. Giasson, & J. Lees-Marshament (Eds.), Political Marketing in Canada. Vancouver: UBC Press
בעיקר הפרק על פוליטיקת 'טים הורטון' שאותו אתה מזכיר (אגב, אתה מודע לעובדה שטים הורטון נהרג בתאונת דרכים עוד בשנות ה-80 והחברה הייתה בתקופת הצמיחה הגדולה שלה בכלל בבעלות אמריקאית?).
&nbsp
In Search of Canadian Political Culture - Nelson Wiseman. UBC Press.
בעיקר הפרק על מיתוג קנדה במערב אירופה בקמפיינים לעידוד הגירה.
&nbsp
תקרא גם קצת מה שיש ל ANDREW COYNE לכתוב (בגלוב אנד מייל בעיקר, לפעמים כמרואיין ב CBC).
&nbsp
לשאלתך בעניין 'ישראל' (או כל מדינה אחרת לצורך העניין) - בהחלט אפשרי, ובהחלט אפשרי יותר במדינות מהגרים שרוצות לבסס תחושת 'ביחד' דרך 'לאומיות' בקרב קהילה מדומיינת (אם לשאול את המונח של בנדיקט אנדרסון).
מאזני ישראל, מבשלות ישראל (החברה שמייצרת בפעל את טובורג, קרלסברג וכד'), וכן, על פי אותו ההיגיון מאות אם לא אלפי עסקים שמשתמשים בשמות מקומות 'מודרניים' (כלומר, לאחר התבססות התנועה הציונית בא"י והחלפת השמות הערביים/תורכיים ביהודיים/ציוניים). התופעה קיימת גם באוסטרליה וגם בארה"ב וקשה לטעון שאין פלח אוכלוסיה מסויים בארה"ב שמקדש את ה STARS AND STRIPES.
&nbsp
מפתיע אותי שאין לך ייצוג ל Real Canadian Super-Store שחוגגת עכשיו יומולדת 35 (אם אני לא טועה) במסע פרסום די אגרסיבי. עלה מייפל תוכל למצוא גם בלוגו הישן של וולמרט קנדה, בלוגו של מקדונלדס קנדה ואחרים. חלקם עושים זאת לא רק בקנדה (היה ניסיון להתמיע את הנשר הלאומי בלוגו מקדונלדס גרמניה ופולין לא יודע אם הפולנים שמרו אותו אבל הגרמנים חשבו שזה לאומני מדי והורידו אותו בסוף).

RelmarBoys

New member
תודה רבה - הפניות מעניינות

עופר, אתה מתחום מדעי החברה או מדעי השיווק? אחלה לינקים

למעלה