Weekend's Watch לסופש של ה26-28/08 🐶

מצב
הנושא נעול.

Aranel Nenharma

Well-known member
כל הכבוד לי זה שכתבתי את זה נתן לי מוטיבציה וצפיתי|זורו|
חמוד למדי. הריקודים באמת מדהימים|מאוהב| אני מתה על בנים שרוקדים יפה ועל הניגוד הזה בין הסטייל של נערי רחוב עניים ויעני קשוחים לפירואטים מושלמים ושפגטים באוויר.
ואוף אבל זה ממש עשה לי חשק לראות מחזמר בלייב;-(
יאיי איזה כיף שנהנת
זה פסקול מושלם וריקודים מדהימים.
אני שמעתי את הפסקול בלופים וראיתי סרטונים ורק אחרי שנה כשיצא הגרסה המוסרטת סוף סוף ראיתי את המחזמר (באסה שהמחמר לא מוצג יותר בלייב כי לחלוטין היתי הולכת לראות אותו)

נכון, בחירת מילים לא טובה שלי, אנטי-ישראליות ואנטישמיות אלו שני דברים שונים לגמרי,
אלה לא. מי שרק מתנגד למדיניות כזאת או אחרת של מדינת ישראל לעולם לא יקרא לעצמו "אנטי-ישראלי", אחרת הישראלים היו בראש האנטי-ישראלים.
אני מזדהה עם הצורך הנואש להצדיק את הצד שנראה ליברלי, באמת, מול האפשרות המנוגדת, אבל כמה אפשר להכחיש?!
במיוחד שבמוקדם או במאוחר הם מפספסים ונפלטות להם אמירות אנטישמיות גסות קלאסיות.

מעולם לא שמעתי האשמה באנטישמיות על ביקורת לגיטימית נגד מדיניות.
שמעתי אין-ספור פעמים אנטישמים מיתממים שהם מבקרים את ממשלת ישראל, כש"המדיניות" שהם מבקרים היא מימוש (חלקי) של החובה של המדינה להגן על אזרחיה.
קל ומפתה לעשות לחברה הישראלית אמריקניזציה, לחלק אותה לשני צדדים מקוטבים, ואז להנהן למשמע ההיתממות, להתנער מכל ההאשמות על הישראלים ולהשליך אותן על הצד האחר, במקום להתנער מה"מבקרים" ולהרגיש לבד בעולם.

"ליברלי" זו הגדרה עצמית פוליטית, שרק אחוז קטן מהמזדהים בה הם באמת ליברלים אידאולוגית, גם בנושאים לא אופנתיים. הטיפוסים שהיום "אנטי ישראלים לא אנטישמים", היו בעבר "בעד זכויות אדם לנשים, נגד זכויות אזרחיות" או "נגד עבדות, בעד הפרדה". כן, אני בטוחה שזה נראה לכם שונה. הזמן יעשה את שלו.

אחח... לא קל ולא מתגמל להיות ליברלית עקבית...

נערך לאחרונה ב:

dilia snake

Well-known member
אלה לא. מי שרק מתנגד למדיניות כזאת או אחרת של מדינת ישראל לעולם לא יקרא לעצמו "אנטי-ישראלי", אחרת הישראלים היו בראש האנטי-ישראלים.
אני מזדהה עם הצורך הנואש להצדיק את הצד שנראה ליברלי, באמת, מול האפשרות המנוגדת, אבל כמה אפשר להכחיש?!
במיוחד שבמוקדם או במאוחר הם מפספסים ונפלטות להם אמירות אנטישמיות גסות קלאסיות.

מעולם לא שמעתי האשמה באנטישמיות על ביקורת לגיטימית נגד מדיניות.
שמעתי אין-ספור פעמים אנטישמים מיתממים שהם מבקרים את ממשלת ישראל, כש"המדיניות" שהם מבקרים היא מימוש (חלקי) של החובה של המדינה להגן על אזרחיה.
קל ומפתה לעשות לחברה הישראלית אמריקניזציה, לחלק אותה לשני צדדים מקוטבים, ואז להנהן למשמע ההיתממות, להתנער מכל ההאשמות על הישראלים ולהשליך אותן על הצד האחר, במקום להתנער מה"מבקרים" ולהרגיש לבד בעולם.

"ליברלי" זו הגדרה עצמית פוליטית, שרק אחוז קטן מהמזדהים בה הם באמת ליברלים אידאולוגית, גם בנושאים לא אופנתיים. הטיפוסים שהיום "אנטי ישראלים לא אנטישמים", היו בעבר "בעד זכויות אדם לנשים, נגד זכויות אזרחיות" או "נגד עבדות, בעד הפרדה". כן, אני בטוחה שזה נראה לכם שונה. הזמן יעשה את שלו.

אחח... לא קל ולא מתגמל להיות ליברלית עקבית...
קודם כול, אין צורך בכול הזלזול הזה, אין צורך לרדת סתם נמוך ולכן בהתחלה לא רציתי להגיב לך אבל בואי רגע נשים את שאר הדברים על השולחן.

א. מותר ואף רצוי לבקר את המדיניות של הממשלה, גם מימין וגם משמאל. ויש הבדל בין אזרחים ישראלים שמבקרים את השלטון הנוכחי הקודם לבין מישהו מחו"ל שמבקר את מה שקורה אצלנו, אז אם אני ישראלית שמבקרת את מדינת ישראל אני לא אנטי-ישראלית כי זה כמו שאם מנחה לייט נייט אמריקאי מבקר את המדיניות האמריקאית אז הוא לא אנטי-אמריקאי, יש הבדל גדול בין לבקר את המדינה שאת חלק ממנה לבין לבקר בתור מישהו מבחוץ.

ב. זה שמדינת ישראל היא מדינת היהודים או הבית לאומי של העם היהודי או כול שם אחר שבא לך לכנות את המדינה, לא הופך כול ביקורת נגד המדיניות של מדינת ישראל לאנטישמיות. כי יש הבדל גדול בין "הצבא הישראלי הורג חפים מפשע" לבין "היהודים שולטים בכסף של העולם". והנוהג הזה שאנחנו תמיד צודקים וכולם טועים לא יוביל אותנו רחוק. העובדה היא שכן, אנחנו אשמים במצב של עזה, למרות שיצאנו משם חד צדדית ב-2005. אנחנו לא אשמים בזה שיורים עלינו טילים, אנחנו לא אשמים בזה שחמאס לא מכיר בקיום שלנו כמדינה עצמאית, יש לנו כול זכות להגן על עצמינו. אבל שבצד השני יש לך עשרות ילדים הרוגים ובצד שלנו ילד או שניים אז זה נראה רע, גם אם היה מדובר שתי מדינות ריבוניות שנחלמות אחת בשנייה. ילד מת זה ילד מת, ואין שום דרך לייפות את המציאות לטובתנו בשלב הזה. לאף אחד לא אכפת שחמאס הוא ארגון טרור שפועל מתוך אוכלוסייה כנגד אוכלוסייה של מדינה אחרת שכ"כ הרבה חפים מפשע מהצד הפלסטיני נהרגים.

ג. אם נבודד את עצמינו לא נגיע לשום מקום, העובדה היא שאנחנו נתמכים כלכלית ע"י ממשלות ארה"ב לדורותיהן, אנחנו צריכים סיוע בין לאומי כדי לשקם את עזה. ואנחנו בטח שלא קדושים מעונים.

ד. אני בטוחה שגם תומכי האפרטהייד באפריקה חשבו כמוך וכולם יודעים איך זה נגמר.

ו-ה. אני פשוט אתעלם מהערה האחרונה שלך, זה פשוט לא בקטע שלי לרדת כ"כ נמוך. אבל את יודעת מה יהיה לא קל גם כן? לקום יום אחד במדינה דו-לאומית עם מיליוני פלסטינים בתור אזרחים סוג ב' ואז לאף אחד לא יהיה אכפת מה חשבת לפני כן. אז שיהיה לכם שם בימין בהצלחה.

אם אני ישראלית שמבקרת את מדינת ישראל אני לא אנטי-ישראלית כי זה כמו שאם מנחה לייט נייט אמריקאי מבקר את המדיניות האמריקאית אז הוא לא אנטי-אמריקאי, יש הבדל גדול בין לבקר את המדינה שאת חלק ממנה לבין לבקר בתור מישהו מבחוץ.
מעניין אם אמריקאים יקבלו לגיטימציה להגדרה "אנטי-סינים" אם ייתממו שהם נגד המשטר הסיני, "אנטי-סינים, לא אנטי-האן!" וזאת מדינה שבאמת אין לה זכות קיום.
ד. אני בטוחה שגם תומכי האפרטהייד באפריקה חשבו כמוך וכולם יודעים איך זה נגמר.

ו-ה. אני פשוט אתעלם מהערה האחרונה שלך, זה פשוט לא בקטע שלי לרדת כ"כ נמוך. אבל את יודעת מה יהיה לא קל גם כן? לקום יום אחד במדינה דו-לאומית עם מיליוני פלסטינים בתור אזרחים סוג ב' ואז לאף אחד לא יהיה אכפת מה חשבת לפני כן. אז שיהיה לכם שם בימין בהצלחה.
ואני זאת שיורדת נמוך...
אני ליברלית, לא ימין ולא שמאל ולא מרכז. אין לי צורך בשייכות שבטית או בשעירים לעזאזל.
אני שופטת בעזרת מודעות וחשיבה ביקרותית.
השמצות חסרות בסיס הן לא ביקורת, הן ביטוי לדעות קדומות נגד קבוצה.
אציין שגם כפמיניסטית (רדיקלית) (מטורללת) אני עדה לכל הזיוף של ה"ליברלים" האלה על בסיס יומי.

נערך לאחרונה ב:

dilia snake

Well-known member
מעניין אם אמריקאים יקבלו לגיטימציה להגדרה "אנטי-סינים" אם ייתממו שהם נגד המשטר הסיני, "אנטי-סינים, לא אנטי-האן!" וזאת מדינה שבאמת אין לה זכות קיום.

ואני זאת שיורדת נמוך...
אני ליברלית, לא ימין ולא שמאל ולא מרכז. אין לי צורך בשייכות שבטית או בשעירים לעזאזל.
אני שופטת בעזרת מודעות וחשיבה ביקרותית.
השמצות חסרות בסיס הן לא ביקורת, הן ביטוי לדעות קדומות נגד קבוצה.
אציין שגם כפמיניסטית (רדיקלית) (מטורללת) אני עדה לכל הזיוף של ה"ליברלים" האלה על בסיס יומי.
הו, אלוהים. איפה להתחיל בכלל?

אני גם ליברלית, שמאלנית, פמיניסטית, סוציאליסטית,אתאיסטית, תומכת בזכויות להטב"ק+(ואשכנזייה יחסית ממרכז הארץ, אז גם פריבילגית בנוסף לכול הצרות).

לא הייתי קוראת לביקורת כנגד מה שאנחנו עושים בשטחים ובעזה השמצות חסרות שחר, אלו עובדות בשטח שנוח לחלקים גדולים בחברה כאן לא להתמודד איתן.

ואם את לא מצליחה להבין את ההבדל בין ביקורת לגיטימית על מדיניות של ממשלות לבין שלילה/ גזענות כלפיי התושבים שלהם אז זו בעיה.

ולמען השם, אחרי 70 שנה הגיע הזמן להפריד בין "ישראליות" "יהדות" ו"ציונות". אלו דברים שונים לגמרי.

ואני פה סיימתי, באמת שאין לי מה להוסיף ולא חושבת שיש פה מקום לדיון של ממש.

אני גם ליברלית, שמאלנית, פמיניסטית, סוציאליסטית,אתאיסטית, תומכת בזכויות להטב"ק+(ואשכנזייה יחסית ממרכז הארץ, אז גם פריבילגית בנוסף לכול הצרות).
זאת לא תחרות.
לא הייתי קוראת לביקורת כנגד מה שאנחנו עושים בשטחים ובעזה השמצות חסרות שחר, אלו עובדות בשטח שנוח לחלקים גדולים בחברה כאן לא להתמודד איתן.
כמו זריקת ילדים מגגות? או רצח עם שיטתי? או מניעת מצרכי יסוד שכדי להשיג אותם הם חופרים מנהרות?
אה, את מתכוונת לשלטון של חמאס שצה"ל יכול לשים לו סוף, אבל גם כשהוא חותר להפוגה של שנתיים זועקים שזה יותר מדי?
אז איך בדיוק נשפר את איכות חיי תושבי הרצועה? אולי נפתח את המחסומים? כמה משפחות ישראליות ייטבחו והעולם ירחם על היהודים החלשים והחמודים.
ואם את לא מצליחה להבין את ההבדל בין ביקורת לגיטימית על מדיניות של ממשלות לבין שלילה/ גזענות כלפיי התושבים שלהם אז זו בעיה.
דה לגיטמיציה לעצם קיומה של מדינה דמוקרטית היא לא ביקורת לגיטימית.
זאת אנטישמיות ואלה האנטישמים המיתממים.
ולמען השם, אחרי 70 שנה הגיע הזמן להפריד בין "ישראליות" "יהדות" ו"ציונות". אלו דברים שונים לגמרי.
לא ערבבתי ביניהם, הכרתי בכך שקיימת הפרדה מלאכותית בין אנטישמי ואנטי-ציוני/ישראלי.
יהודים ישראלים סובלים מאנטישמיות כתת-קבוצה של יהודים שמעזה להיות חזקה ולא חסרת הגנה.
ציונות מאז קום המדינה היא בהגדרתה הבסיסית הכרה בזכות קיום מדינת ישראל, ואנטי-ציונות היא שלילה שלה.
"ליברלים" "פרוגריסיבים" שכותבים Israhell ומציירים X על דגל ישראל לא עושים את זה בגלל צביון כזה או אחר.
הם בכלל לא מכירים את האפשרויות, זה נושא לדיון בין ישראלים.
לי יש עניין בצביון ליברלי בלבד. ימנים קוראים לי שמאלנית ושמאלנים קוראים לי ימנית.
כמה פעמים קראו לך SJW, נאצית, PC וביביסטית בשבוע אחד?

dilia snake

Well-known member
זאת לא תחרות.

כמו זריקת ילדים מגגות? או רצח עם שיטתי? או מניעת מצרכי יסוד שכדי להשיג אותם הם חופרים מנהרות?
אה, את מתכוונת לשלטון של חמאס שצה"ל יכול לשים לו סוף, אבל גם כשהוא חותר להפוגה של שנתיים זועקים שזה יותר מדי?
אז איך בדיוק נשפר את איכות חיי תושבי הרצועה? אולי נפתח את המחסומים? כמה משפחות ישראליות ייטבחו והעולם ירחם על היהודים החלשים והחמודים.

דה לגיטמיציה לעצם קיומה של מדינה דמוקרטית היא לא ביקורת לגיטימית.
זאת אנטישמיות ואלה האנטישמים המיתממים.

לא ערבבתי ביניהם, הכרתי בכך שקיימת הפרדה מלאכותית בין אנטישמי ואנטי-ציוני/ישראלי.
יהודים ישראלים סובלים מאנטישמיות כתת-קבוצה של יהודים שמעזה להיות חזקה ולא חסרת הגנה.
ציונות מאז קום המדינה היא בהגדרתה הבסיסית הכרה בזכות קיום מדינת ישראל, ואנטי-ציונות היא שלילה שלה.
"ליברלים" "פרוגריסיבים" שכותבים Israhell ומציירים X על דגל ישראל לא עושים את זה בגלל צביון כזה או אחר.
הם בכלל לא מכירים את האפשרויות, זה נושא לדיון בין ישראלים.
לי יש עניין בצביון ליברלי בלבד. ימנים קוראים לי שמאלנית ושמאלנים קוראים לי ימנית.
כמה פעמים קראו לך SJW, נאצית, PC וביביסטית בשבוע אחד?
אני באמת שלא הולכת להגיב לך יותר, חבל על הזמן שלי, כי בברור אין עם מי לדבר.

המשך יום נעים שיהיה לך|4U| .

אני באמת שלא הולכת להגיב לך יותר, חבל על הזמן שלי, כי בברור אין עם מי לדבר.

המשך יום נעים שיהיה לך|4U| .
אני מבינה באיחור קל שהתגובות המתלהמות/"נעלבות" שלך נועדו לתת למנהל (שגם כך מסכים איתך) הצדקה/שכנוע/תירוץ למחוק את התגובות החל מזו שלי ולהשאיר את התגובות שלכם שהעלו את הנושא כי זאת תיבת תהודה נעימה וכולם ידידותיים ומסכימים זה עם זה.

מודיעה מראש שאעזוב את הפורום אם המעשה הצבוע הזה ייעשה.
כן, אני יודעת שלא תתגעגעו.

נערך לאחרונה ב:

dilia snake

Well-known member
אני מבינה באיחור קל שהתגובות המתלהמות/"נעלבות" שלך נועדו לתת למנהל (שגם כך מסכים איתך) הצדקה/שכנוע/תירוץ למחוק את התגובות החל מזו שלי ולהשאיר את התגובות שלכם שהעלו את הנושא כי זאת תיבת תהודה נעימה וכולם ידידותיים ומסכימים זה עם זה.

מודיעה מראש שאעזוב את הפורום אם המעשה הצבוע הזה ייעשה.
כן, אני יודעת שלא תתגעגעו.
דבר ראשון בטח שלא נעלבתי ממך, וזו זכותך המלאה להחזיק אילו דעות שאת רוצה. כול מה שאני אומרת וההודעה האחרונה שלך יותר ממוכיחה זה שכך או כך הדיון הזה לא יוביל לשום מקום, את תמשיכי להחזיק בדעות שלך ואני בשלי.

דבר שני ניק מעולם לא מחק הודעות של אנשים ימניים ומעולם לא הייתה גם כאן וגם בישן אווירה של סתימת פיות.

זה פורום טלוויזיה בראש ובראשונה ואני בטוחה שאם נחזיר את השיחה לנושא הפורום שום דבר רע לא יקרה מזה.

אבל כרגע את היחידה שנעלבת ומתלהמת ומשמיצה סתם אנשים.

ודי, באמת די|חבול|.

מילי08

Well-known member
1630231956752.png
:-D :-D
אבל נורא מעצבן אותי שהימין הישראלי הצליח במשימה של להפוך בהגדרה כל ביקורת על ישראל המדינה כדעה אנטישמית. זה מגוחך בין הין היתר כי אם קוראים דעות של גורמים שממש בצד של הפלסטינים אז הדעות של נואה ואוליבר הן לחלוטין הרבה יותר מידי פרו-ישראליות.
מדויק. אבל "הימין" הישראלי הצליח להראות שכל מי שהוא לא עם ביבי הוא שמאלני בוגד, כי יש רק דרך נכונה אחת מסתבר. ככה שזה לא מפתיע אותי
2 פרקים של מחלקת גנים (זה הולך להיות אתגר בשבילי לראות רק פרק ביום, במיוחד בסופ"ש... יכול להיות שאני אשקר לכם ואסיים איזה 4 עונות אבל אעמיד פנים שאני בקצב שלכם)
:-D גם לי קשהההההה
ופרק שבועי של קופה ראשית
לא ידעתי שגם את צופה. מה דעתך? עדיין מצחיק לפעמים אבל יש דברים שנמאסו עלי
י(אלוהים, אני לא יודעת כמו מה אני נשמעת כרגע)
(הו, אלוהים עכשיו הפכתי להורים ולסבאסבתא שלי)
:-D
אין לי בעיה עם הדעות שלהם, אבל לפחות שיציגו את העובדות כמו שהן.
זה נכון, אבל אני לא חושבת שזה סותר את מה שניק כתב
הוא גם עושה מסיבות שנמשכות מעבר ל9 בערב ומפריעות לך לישון? :-P:
:-D בהזדמנות הזאת אני אספר שאני מזדהה איתך (@dilia snake ) בנוגע לשכנים הערסים שלך. בדירה החדשה שלי יש גם שכנים כאלה |שפם| ואני לא מאחלת להם דברים טובים. חסרי התחשבות לחלוטין.

ואז רציתי לכתוב שאני מאוד נהנית לקרוא את הדיונים הפוליטיים והמנוסחים היטב, וכמה שאני עצלנית מידי מכדי לכתוב תגובות ארוכות (בכל נושא. גם באוניברסיטה תמיד התקשיתי להרחיב מעבר למה שכבר אמרתי...), אבל שאני מתרשמת מאיכות הכתיבה וההבנה הרחבה של המצב. ואז זה הדרדר :-/. בשביל צעקות ותחושת צדקנות אישית יש את פורום אקטואליה

dilia snake

Well-known member
:-D בהזדמנות הזאת אני אספר שאני מזדהה איתך (@dilia snake ) בנוגע לשכנים הערסים שלך. בדירה החדשה שלי יש גם שכנים כאלה |שפם| ואני לא מאחלת להם דברים טובים. חסרי התחשבות לחלוטין.
ואו, הלילה היה גם נורא. השכנים מלמטה עשו מסיבה עם נרגילות והכול עד איזה 3 לפנות בוקר. אז גם היה חם ומגעיל ואי אפשר היה לפתוח חלון וגם רעש נורא ואז עוד הייתי צריכה לקום ב-7 לעבודה כי עבדתי בוקר במקום אחה"צ:-[.
ואז רציתי לכתוב שאני מאוד נהנית לקרוא את הדיונים הפוליטיים והמנוסחים היטב, וכמה שאני עצלנית מידי מכדי לכתוב תגובות ארוכות (בכל נושא. גם באוניברסיטה תמיד התקשיתי להרחיב מעבר למה שכבר אמרתי...), אבל שאני מתרשמת מאיכות הכתיבה וההבנה הרחבה של המצב. ואז זה הדרדר :-/. בשביל צעקות ותחושת צדקנות אישית יש את פורום אקטואליה
|4U|.

מילי08

Well-known member
ואו, הלילה היה גם נורא. השכנים מלמטה עשו מסיבה עם נרגילות והכול עד איזה 3 לפנות בוקר. אז גם היה חם ומגעיל ואי אפשר היה לפתוח חלון וגם רעש נורא ואז עוד הייתי צריכה לקום ב-7 לעבודה כי עבדתי בוקר במקום אחה"צ:-[.
ואלו גם אנשים שאי אפשר להעיר להם כי לא אכפת להם בכלל! אוף. למה אנשים חייבים להיות כאלה דוחים?
ובשביל תיבת תהודה יש את פורום טלוויזיה :sick:
ברור, אנחנו לא חושבים בעצמנו, אלא מדקלמים מנטרות. בכלל לא זלזול מצידך (שאת ממשיכה להכחיש)

dilia snake

Well-known member
אלו גם אנשים שאי אפשר להעיר להם כי לא אכפת להם בכלל! אוף. למה אנשים חייבים להיות כאלה דוחים?
גם אם בא לכם לחטוף סרטן ריאות זו בעיה שלכם, למה גם אני צריכה לנשום את הרעל הזה?

מי שפולטות תערובות סיסמאות ומרגישות מוסריות שלא יתקרבנו.
זה חמוד, איך שאת קוראת את המחשבות של כולנו. טוב לדעת מה אני חושבת |4U| .

dilia snake

Well-known member
יש שני מניעים אפשריים לתגובה כזו: 1. את לא מרגישה מוסרית. 2. מצאת הזדמנות להטיף.
אם זה הראשון, את צודקת הפעם.
כמובן שאני לא מרגישה מוסרית או נעלה או וואטאבר, למרות שאני כן מרגישה שאת לא מפסיקה להוריד אותי נמוך ואני לא אוהבת את זה.

תראי, אני באמת רציתי לשמור את הדיון הזה על פסים תרבותיים, או להפסיק אותו לגמרי ולחזור לדבר על טלוויזיה. אנחנו לא פורום אקטואליה ואת מתעקשת להוריד את הרמה ואף פעם לא הייתי באמת טיפוס של ארגזי חול. אז אני אהיה המבוגרת האחראית ופשוט אפסיק את זה.

תראי, אני באמת רציתי לשמור את הדיון הזה על פסים תרבותיים, או להפסיק אותו לגמרי ולחזור לדבר על טלוויזיה. אנחנו לא פורום אקטואליה ואת מתעקשת להוריד את הרמה ואף פעם לא הייתי באמת טיפוס של ארגזי חול. אז אני אהיה המבוגרת האחראית ופשוט אפסיק את זה.
את וחברייך התחלתם עם הנושא והנהנתם זה לזה עד שבאה בת אדם מחוץ לעדר ובלבלה אתכם.
אתם מורידים את הרמה של הפורום כולו ומבריחים כותבים איכותיים.
את מתנשאת ומתקרבנת. :sick:

מצב
הנושא נעול.
למעלה