WAY TO GO!!!

stardustit

New member
what i meant is

that it's note right for the US to claim that they are going into war in order to free the Iraqi people (and as I said, some voices are already proclaiming this).. They didn't give a damn about them 20 years ago, and I'm quite sure they're not personally interested in them today either, unless they serve their cause.​

נכון

הצרפתים משתמשים בדם של שוורים לטהר את היין, והיהודים משתמשים בדם של נוצרים כדי להכין מצות בפסח. נו באמת.

stardustit

New member
what's the connection?

even though u find it hard to believe, it's a fact, some wineries do use blood. did u know that the dairy industry uses digestive material (rennet) taken from calves' stomachs, or is this an alilat dam as well? do some research. but i guess it's more time consuming than writing "nu be'emet" followed by some cynical remarks. the link on the boycott.​

stardustit

New member
and here are more links

now i see why they use blood - "Blood is traditionally used after vinification to clarify the wine by eliminating resin and suspended particles".​

הסברים

במקרה נפלת על מישהו שאוכל ויין הוא יותר מאשר תחביב אצלו. אז ככה: שימוש ברנט להכנת גבינות ידוע ומוכר, ולמעשה הרנט הוא זה המכיל את תרביות החיידקים הנחוצות להכנת גבינות. אגב - שכחת להזכיר שבארה"ב אסורות למכירה גבינות המיוצרות מחלב בלתי מפוסטר (מה שבצרפת הוא הכרחי ליצירת גבינות משובחות, שנאכלות בהמוניהן בכל פה ללא חשש וללא מחלות), משום שזה נורא לא בריא לאכול מוצרי חלב לא מפוסטרים (מכירת רובים ואקדחים מוגבלת הרבה פחות, כי ידוע שרובים מסוכנים הרבה פחות מגבינות, אגב). לגבי יין - קיימות בצרפת כמה שיטות לטיהור של יין לאחר הבשלתו בחבית ולפני בקבוקו. האחת - משתמשת בחלבוני ביצים (בדומה לאופן שבו מצללים קונסומה). שיטה שנייה משתמשת בחלבון המופק מקרום רירי המכסה את הקשקשים של דגים מסויימים. שיטה שלישית משתמשת במינרל בשם bentonite, ושיטה רביעית משתמשת בג'לטין המופק מעצמות בעלי חיים (בצרפת בדרך כלל מעצמות חזירים). וישנה כמובן השיטה הקלאסית שבה יין המיוצר באיכות טובה במיוחד אינו מסונן כלל ומבוקבק ישר מהחבית (sur lie). בכל מקרה, לא מתועד בספרות היין המקומית או בחוק הקובע תהליכי ייצור יין שימוש בדם שוורים. ואגב - גם אם היה שימוש כזה - משעשעת אותי המחשבה שהנושא לא הטריד איש בימי עלייתה ודעיכתה של מחלת הפרה המשוגעת (1990-2000), אבל מאוד מאוד חשוב לטפל בו עכשיו (מסיבות פוליטיות וכעס על ההתרפסות הצרפתית). בכל מקרה, זו כנראה עלילת דם. לא יותר.

stardustit

New member
interesting to learn

i think my links prove that the world was concerned about this potential problem long before 2003. the links also show that despite the ban, authorities still compenscated wines that used blood, that's why it's still relevant, who can assure that wineries don't use it today? and while it's been interesting to learn about the *other* ways to purify wine, it's irritating that you're so smug ("the local wine literature doesn't mention blood..." - well, if it's not there it surely doesn't exist! i mean, THE LITERATURE doesn't mention it...), but then again, all french are
no hard feelings...​

שמעי

עבריינים יש בכל מקום. גם בארה"ב אני מניח שיש שימוש לבתי כלא כאשר מוצאים לנכון להרחיק מהחברה אנשים המהווים סכנה לציבור. שימוש כפי שאת מציינת נאסר לשימוש באירופה בשנת 1997. מאז עברו 6 שנים (מצטער - את השכלתי ביין צרפתי רכשתי משנת 2000 ואילך, כך שאני לא בקי בהיסטוריה). מכאן ועד ליציאה במסע יחסי ציבור של סנאטור "להגביל יבוא של יין מצרפת כי הוא עושה שימוש בדם נגוע במחלת הפרה המשוגעת" יש מרחק רב, הגובל בדמגוגיה לשמה. ולא שאני חושב ששיראק הוא מלאך-אדם אציל-לבב נטול אינטרסים (חלילה). אבל השימוש הציני באפשרות שיש בצרפת עבריינים על החוק הצרפתי מזכיר לי עלילות דם מהמאה שעברה (ומוקדם יותר). חבל שככה נראית הדמוקרטיה הגדולה בעולם. הייתי מצפה ליותר.

stardustit

New member
they had to find an excuse

they're angry at france, not only because of tghe current political situaqtion, but because france has been banning american produce for various reasons (just as unjustified as the americans', since the french government caved into its local farmers). the americans figured it's finally time to retaliate. more power to them! btw, if there are criminals in french, it doesn't mean the american public should get ill. measures against this threat should be taken, just like china did.​

תראי

קודם כל, אם האמריקאים רוצים להטיל מכסים, מגבלות ייבוא או כיו"ב אמצעים כלכליים, שיעשו כרצונם ואני לא אפצה פה. אבל להצטדק בטענות "בריאותיות" שלא הפריעו לסנטורים בארה"ב בעיצומה של התפרצות המגפה דווקא עכשיו, נראה לי צביעות. תפסיקו להסתתר מאחורי טיעונים מגוכחים של "בריאות הציבור" ותקראו לילד בשמו - סנקציות כלכליות. שנית, אם מדובר בעבירה על החוק, שיטה טובה מאוד להתמודד איתה היא לא לייבא יין בכלל מאותם עבריינים (בהנחה שהממשלה הצרפתית מתעלמת מהעבירה הזו, שזה נושא בפני עצמו). אבל לייבא אותו ולשים עליו מדבקה (במשמעות זהה לזו) של "מסוכן לבריאות" גם היא צביעות, במיוחד מאחר ומה שמסתתר מאחוריה היא דאגה לבריאות הציבור ("אהה.. יין עם מחלת הפרה המשוגעת אבל עם מדבקה כתומה אפשר לשתות"). עאלק.

stardustit

New member
please remind me...

why is france restricting american produce? oh, because they're genetically engineered... that's not hypocritical at all, right? the french are so self-righteous, it's sickening. this argumkent can go on and on so i hereby declare that's my last post on the issue (unless i am absolutely compelled otherwise...).​

סליחה רגע

לא טענתי שהצרפתים צדיקים חלילה. אני טוען שהעלאת נושא בריאות הציבור עכשיו אחרי שהסכנה ירדה בשיעור ניכר, ואחרי שהשימוש הנדון הוצא אל מחוץ לחוק הוא צביעות. בלי קשר לדרך שבה הצרפתים פועלים. אם לא שמת לב, נסיון להצדיק את טיעון זול אמריקאי בטיעון זול צרפתי נותן לגיטימציה לטיעון הצרפתי. הדבר האחרון שאמליץ לאמריקאים לעשות הוא ללמוד התנהגות מהצרפתים (למרות שבאוכל בהחלט אמליץ להם לבוא לקחת כמה שיעורים). סוף שבוע נעים.

ליאתA2

New member
בלי האמריקאים....

ללא עזרה מהאמריקאים כיום מחצית אירופה היתה דוברת גרמנית ומחצית היתה דוברת רוסית. מי שמרגיש כלפי הצרפתים מה שאני מרגישה, יאהב את הכתבה המצ"ב... (למרות שהיין והגבינה מצויינים...)

joe2b

New member
טוב, אז גילינו שפוליטיקה=אינטרסים

אבל תודו שהרבה יותר מעניין זה לדעת על דרכי ההפקה והעיבוד של אוכל צרפתי...
אז כדי לא להרוס את קדושת השרשור אני לא מעז להתחיל שרשור חדש, אבל אם למישהו יש איזו תובנה מיוחדת בענין אופן עיבוד, הכנה, זיקוק, יצור וכיו"ב של דבר-מאכל, יין וכו' - אני מזמין לפתוח את הנושא לדיון.

stardustit

New member
my last remark

the us is a FREE country. so posting a warning label will let the people know there is some unproven risk involved in consuming this product, but the ultimate decision is made by the people themselves. that's what freedom is all about. the us is the land of the free and the land of the brave. vive' le USA!!​

stardustit

New member
../images/Emo6.gif

since i've been told by my doctor to stay in bed as much as possible at least until monday, you can bet you'll keep hearing from me - posting my views, critical information (that is being ignored by you know who) and some misinformation. you're my only source of entertainment at the moment

למעלה