WAY TO GO!!!

רק משום מה

כאשר בעלי מלון בדרום צרפת החליטו בזמנו שאזרחי ישראל אינם רצויים שם (עקב יחס ישראל לפלשתינאים --> בעייה פוליטית), כל ארץ הקודש הזדעקה, ואז זה לא נקרא "החלטה אמיצה".

DJNYC

New member
הזעקה לא היתה על ה'חרם'

אלא על הסיבה לחרם שזה ה"פשעים של הישראלים נגד הפלסטינאים"

ממש home of the brave

כי בהתחשב בעובדה שהרבה תיירים מבלגיה, או ממדינה אחרת, במילא לא היו להם בשנתיים האחרונות אז אומץ גדול אולי אין כאן אבל יחסי ציבור דווקא יש.....

az ma

New member
אז הינה החלטה אמיצה.. "מאד"../images/Emo70.gif../images/Emo104.gif

הנני מתחייב בזאת לא לקנות או לאכול שוקולד בלגי. ככלל, אני מחרים מוצרים תוצרת אירופה! עדיפויות ברכישת מוצרים: 1. כחול לבן 2. ארה"ב 3. המזרח הרחוק
ודגל ***ארה"ב***

ננסנס

New member
דווקא Way not to go

טיפשי ורק יעורר שינאה. נראה את בעל המלון, עם יש לו ביצים, להגיד אותו הדבר על מדינות "ידידותיות" אחרות שמהן הוא כן מקבל קצת תיירים, כגון צרפת או גרמניה...

az ma

New member
לא בטוח שאתה צודק...

זוכרים את האימייל "המפורסם" מ"לקוח פוטנציאלי", נדמה לי מפינלנד, למנכ"ל של חברת תכנה ישראלית, שבו הוא מודיע שהוא נמנע מלקנות את התכנה "בגלל מדיניות ישראל כלפי הפלשתינים". לי אין בעיה אם בעל בית מלון, או כל עסק אחר, מחליט לשלם לאירופאים באותה מטבע. יישר כוח! וכמו שכבר כתבתי בשרשור אחר, אני מחרים מוצרים תוצרת fuck*n אירופה. את "הלחי השניה" שיתנו האירופאים!

ננסנס

New member
אזמה יהיה?

לא נקנה שוקולד בלגי כי הם רוצים לשפוט את שרון לא נקנה גבינות ויין מצרפת כי הם נגד ארה"ב לא נקנה מכוניות גרמניות כי הם בכלל... לא נקנה ספגטי או פרמז'ן מאטליה כי הם היו עם הגרמנים לא נקנה או נאכל סושי בגלל פרל הרבור לא נקנה קפה קולומביאני בגלל קרטל הסמים כמה נוכל לחיות על המבורגר וחומוס...

az ma

New member
אז מי שחושב שחיים ללא המוצרים שמנית

לא "שווים" - שיעשה "מה בראש שלו"... אני אישית פחות איכפת לי מה הגרמנים עשו לפני ב60 שנה ויותר איכפת לי מה הם עושים או חושבים עלי (כישראלי ויהודי) בהווה. וכנ"ל לגבי השאר שהזכרת. היו גם כאלה שטענו בזמנו שמה שהיטלר עשה ליהודים "לא היה מעניינם" וכו'. אם הבלגים מחליטים שהם יכולים לתבוע כל אחד בעולם ולך זה לא מפריע (אולי רק משום שמדובר בשרון?) אז בכיף, תמשיך להתענג על השוקולד שלהם. אני מסתדר נהדר ללא מוצרים אירופאיים ולפחות עד עכשיו אני לא חש שקיומי נתון בסכנה. ולא רק שאני מחרים מוצרים מאירופה (ומשתדל לפגוע בכלכלתה) אלא שאני גם משתדל לרכוש, במידת הסביר, מוצרים ישראליים (כדי לעזור לכלכלת ישראל) או אמריקאיים (כנ"ל).

Sparker

New member
אז רק רציתי להודיע...

שאני מפסיק לקנות מוצרים אמריקאים כקונטרה... תראה... כרגע כל עמלך היה לריק... אגב:"לפעמים אני תחת הרושם שאנו נוטים ליפות או להכעיר שלא על בסיס עובדות בשטח" זה ציטוט שלך... סתם שתדע...

Maple Leaf

New member
שוקולד בלגי זה אחלה !!!

במיוחד Leonidas !! . בעיני זה דבר ילדותי ומטופש לערב פוליטיקה-דה-לה-שמאטע בצרכנות ומזון. חוץ מזה שלפי סטנדרט כזה צריך גם להחרים מוצרי מזון מישראל (כי אני לא אוהב את אריק) ומארה"ב (אימפריה קפיטליסטית). מה לעשות שבלגיה וצרפת הכי טובות בעולם בפואה-גרא, גבינות ושוקולד. מצטער, מי שלא רוצה שיאכל הרשי (ירחם השם).

anatul

New member
לדעתי זה ממש ילדותי

אם הגיעו תיריים בלגיים צריך לקחת בחשבון שהם לא אשמים בהחלטת הממשלה שלהם שאף אחד גם לא יודע אם הם תומכים בה בכלל. חוץ מזה כל תייר שהגיע לישראל במצב בטחוני שכזה - כל הכבוד לו! ועל כן צריך לכבד אותו ולארח אותו ולהפיך - אולי אם הסברה נכונה של המצב סוף סוף יבינו אותנו...

Guy K

New member
צודקת

זה כמו שאנשים נכנסים לפורום ואומרים שאנחנו לא שמים *** על ישראל. אז למה אנחנו כאן? אותו דבר תייר בלגי שמגיע לאילת. אם הוא היה עוכר ישראל הוא היה נשאר בבלגיה, אוכל שוקולד בלגי וצופה במטוסים אמריקאים טסים לעיראק.

stardustit

New member
העיקר שהאמריקאים

הולכים להטיל מגבלות יבוא על מים מינרלים ויין מצרפת.

az ma

New member
לא שמעתי על "מגבלות" יבוא

רק על דרישה שהמדבקות על היין (גם מים???) יציינו באותיות קידוש לבנה "תוצרת צרפת"... בשבילי "הגודל לא קובע"... אני "בודק בציציות" גם אם זה מחייב אותי להשתמש בזכוכית מגדלת!

stardustit

New member
ובכן, על היין

ידביקו מדבקות "זהירות! לייצור השתמשו בדם של שוורים" או משהו בסגנון, כי מסתבר שיינות צרפתיים משתמשים נדמה לי בדם של שוורים בתהליך הטיהור. אל תבקש יותר פרטים על כך, כי גם אני מופתעת לשמוע. כמו כן, יטילו מגבלות חמורות על יבוא evian, איני זוכרת באיזו אמתלה. וכל הכבוד על בדיקת הציציות! גם אני הולכת להחרים באופן אישי מוצרים מגרמניה, צרפת ובלגיה. למרות, שבנינו, כל המדינות אינטרסנטיות... כשלארה"ב היה נוח, היא תמכה בעירק. כשלא נוח - לא תומכת. ועוד מתיימרת להציג זאת כשחרור העם העירקי... כן כן, דיברתי היום עם אמריקאי מלוקק אחד שטען שארה"ב עושה לאזרחי עירק טובה שהיא באה לשחרר אותם מעולו של הדיקטטור, ושזו למעשה המטרה העיקרית של המלחמה... חבל שלא חשבו על כך לפני עשרים שנה. אבל העולם כמנהגו נוהג.

az ma

New member
לא מוצא פסול באינטרסנטיות

רק שלא ירדו לזנות. אכן האמריקאים תמכו לפני 20 שנה בעיראק ואפילו סיפקו להם נשק, אבל צריך לזכור שבאותה תקופה זו היתה איראן שהיוותה איום על האזור ועיראק, למרות סבל העם העיראקי תחת שילטונו של סאדאם, היוותה את כף תמאזניים מול איום זה.זו גם היתה הסיבה שארה"ב במלחמת המפרץ לא חיסלה את סאדאם ואת צבאו. זו כנראה היתה טעות, אך זה היה השיקול המנחה. גם בצפון קוריאה חלק מהאזרחים סובלים קשות וארה"ב, עד לאחרונה, סיפקה מזון ומיגוון מוצרים, אז האם זה אומר שהיא תומכת בעריץ? (שאני אפילו לא יכול לבטא את שמו) היתה כתבת תחקיר לפני כמה שנים, כאן בארה"ב, שהראו בה עד כמה נשיאי ארה"ב מזדקנים (במראה) בתקופת כהונתם. אפילו קלינטון-רק-*יונים-מעניינים-אותי הזדקן משמעותית, וזה עוד נשיא שההחלטה הקשה ביותר שלו היתה אם "להזמין" את מוניקה למשרדו כבר בבוקר או לחכות לצהרים... אני יכול להזדהות בקלות עם משמעות ההחלטות של נשיאים כשלי יש בעיה להחליט לגבי "Plastic or paper"...(ביציאה מסופר...)

stardustit

New member
I take plastic

I know it's bad for the environment, but it takes up less space in the trash... I really laughed when I read your account of Clinton, funny! The thing about Iraq is that besides Israel, no country was alarmed by their nuke plans. If I'm not mistaken they had an international support, that's why Israel was condemned for bombing the plant. The US became involved only when its own interests were at risk (oil during the Gulf War, terrorism now), which is fine by all means, each country acts according to its interests, but at least don't try to pass yourself as the savior of the free world... France and the rest are still hypocrite since as long as they personally are not at risk, they refuse to lift a finger. They fail to realize that terror will strike their countries soon enough, they're not immuned. Oh, and they're anti-semetic as well, how could I forget...​

az ma

New member
אני מאמין שארה"ב אכן מצילה את

העולם החופשי. מה לדעתך היה קורה לעולם החופשי אם היו נותנים לסאדאם להשתלט על כווית? הרי ברור שמשם הוא היה ממשיך לערב הסעודית. הוא היה שולט, חד משמעית, ברוב מקורות הנפט. מעיזה לחשוב מה היה קורה לכלכלת העולם החופשי בתסריט כזה? ולגבי צרפת-כן-אני-זונה-אז-מה, הסיבה העיקרית שהם נגד פעולה בעיראק, זה חוזה נפט שיש להם עם סאדאם, שמוערך ב60 מיליארד דולר. הם יודעים שיאבדו את התנאים המועדפים האלה תחת שלטון פרו-אמריקאי.

למעלה