Wake up

Jagged chaos

New member
Wake up ../images/Emo191.gif../images/Emo187.gif

שהיה שיר השבוע התחלתי לנתח אותו והפסקתי באמצע.
ובגלל שעדיף אלאניס במקום מתמטיקה- אז אני פה. בגדול- מערכת יחסים שבורה ולא שיווניות שאלאניס נתנה הרבה יותר ממה שקיבלה מהגבר שלה, שהיחס שלו אליה היה מנוקר ואפאתי. אתה אוהב שלג אבל רק אם הוא חם אתה אוהב גשם אבל רק אם הוא יבש הרצון שלו למשהו לא מיצואתי ומושג. לפי הפסיכולוגיה - שאדם משתוקק להשיג משהו ושהוא לא מודע לעובדה שהיא לא מיצאותית, כעבור כמה זמן הוא יהפוך לאדיש, לא מעשי ומתסוכל - אבל בכל זאת - יאמין בחלומות שלו יכולים להתגשם. אז אם בנאדם כזה אלאניס מתעסקת. אין יחס רגשי לשושנה שנפלה על הרצפה שלך שושנה אמורה להיות הרגישות, השברירות והחולשה של אלאניס. הציון שהיא נפלה על הרצפה שלו מבליטה את הרעיון שהוא פגע בה, ועדיין - הוא מתעלם מהעובדה הזאת. זה אותו רעיון של ה- "it's not dair to deny me of the cross i bear that you gave to me", אז כנראה ששני השירים נכתבו על אותו אחד. אין הצדקה יסודית לזה שאני נלקחת כמובן מאליו האדישות והאי אכפתיות נהפכים להזנחה וניצול. אין לו תירוץ כי אם היה לו, הוא היה אמור להיות מודע לכאב שהוא עושה לה. כי זה שאין (יחס רגשי והצדקות, קל יותר לחיות עם הכרה שלא הכאבת לאף אחד בשביל להרגיש טוב עם עצמך) ממש הרבה יותר קל שאין ומה שניתן לך לא מתקבל חזרה ממך האהבה והחום שהיא נתנה לו לא קיבלו בתמורה את הסימפטיה שלו.

Jagged chaos

New member
חלק II

בית ראשון של השיר מבליט אדישות וניצול ממנו. בחלק השני, אלאניס שמה דגש יותר על העצלנות, החוסר פרקטיקה והפחדנות שלו. אתה אוהב כאב אבל רק אם הוא לא גורם לך ליותר מידי סבל אתה יושב...ומחכה...לתשובה הכאב זה כל הדברים היומיומיים השיגרתיים שהוא מעדיף להתנתק מהם, זה יכול להתבטא ב- 1 - הוא מובטל , אבל הוא לא מתפשר על עבודה של מינימום עשייה ומקסימום הכנסה כספית (אחרי הכל -הוא אוהב שלג חם וגשם יבש) 2 - הוא רוצה אישה (יושב), אבל מעדיף שהיא תבוא עליו (תשובה) 3 - הוא רוצה להיות עשיר, אבל מעדיף לזכות בלוטו. בגלל שבשביל שתיהיה לו עבודה ואישה הוא צריך לחפש, ובשביל לזכות בלוטו הוא צריך למלא
נוצר המצב שהוא רק "מחכה...". יש משיכה גלויה לדרך עם הכי פחות קשיים בחיים שלך בוחר את הדרכים הכי קלות ופשוטות שיצטרכו מינימום מאמץ והשקעה. יש סלידה ברורה שלא משקפת את ההתעקשות שלי שיכלה לגרום לך לנסות הלילה השנאה שלה אליו גדולה שקשה להאמין שהיתה בה פעם אהבה ורצון לשנות אותו למשהו שיעזור לו. על מה היא כל כך מתעקשת שינסה הלילה?.. קל לחשוב שזה סקס, לי נראה שהיא מתעקשת שינסה לבחור הלילה את הדרך הלא הכי קלה. אומרים שההפך מאהבה זו לא שנאה, כי "שונא מי שאהב פעם", לכן אדישות היא ההפך מאהבה. סתם רציתי לעלות את זה
אבל קל אם לא היה (היה לה קל אם עכשיו לא היתה לה את התחושת גועל ממנו, ולו יכל להיות קל יותר בהמשך אם הוא היה מפסיק לבחור רק את הדרכים האטרקטיביות)

Jagged chaos

New member
חלק III

מתארת את המערכת- אין אהבה, אין כסף, לא נותר עוד רטט או שהיא מתארת את המצב לרעתה שרק עכשיו היא מודעת שאין לו אהבה לתת לה, או שזה הנקודת מפנה אצלה - אין שום פרפרים (=רטט) שימשיך את כל ההתעקשות של האהבה שלה. הסבר בהמשך... יש ילדון ערום מפוחד שרועד עם ראש בתוך הידיים יש ילדה קטנה כועסת שלא מוערכת נכון שמרימה ידיים אלאניס היא הילדה, כי זה אמור לייצג את התמימות, הראשונות שבאהבה הזאת וטוהר. זו הפעם הראשונה בשיר שמבינים שאלאניס היא הזורקת, והגבר הוא הנזרקת - היא זאת ש"הרימה ידיים". אצל הגבר זה הולך הפוך, הוא ילדון כי הוא ילדותי ותלותי במשהו (כמו בקשר של אלאניס, הרי הוא לא באמת אהב אותה) ו"הערום" שאמור לייצג בצורה ספרותית טוהר ובראשיתיות, מייצג בעצם את מה שהוא מתחת לכל ה"עריסות", שהוא חשוף. הוא חסר ביטחון. הראש שלו בתוך הידיים - הוא בוכה. אבל זה קל שלא (...שלא תיהיה מערכת יחסים של "ילדים ערומים בלי ביטחון") בבית האחרון היא זורקת אותו- קום, קום, סתכל מפה (Get off of it - "צא מהסרט שלך" ו-"תחפף מפה". משחק מילים). צא מפה, עוף לכל הרוחות ואחרי שהיא זורקת אותו, היא מייחלת לו לצאת מהסרט שלו - ותעורר (=למציאות).

a 90s Noah

New member
זה השיר כמעט היחידי,

שאהבתי יותר את הגרסא האקוסטית שלו בJAPA מאשר ברגיל. כמובן שמילאת בשבילי (שוב) את החלקים שלא היו ברורים לי מהשיר
אגב מה אלה הציורים ששמת? הם קשורים איכשהו?

Jagged chaos

New member
שום קשר רשמי לתמונות...

סתם קישרתי את התמונות לכל המטאפורות בלירקה..

AlanisJunkie

New member
השיר הזה מבחינתי

כבר מזמן קלאסיקה. רק לשמוע אותו מתחיל להתנגן וכבר מרגישים רעדות:) אגב, אמיל, אהבתי את הדרך שבה תירגמת וראית את השיר. אני תמיד חשבתי על הכיוון קצת אחרת, כשהיא אומרת "יו לייק סנואו" זה משום מה היה נראה לי יותר כמו "אתה כמו ..." מאשר "אתה אוהב". הבנת? למשל, "אתה כמו שלג, כמו שלג חם". משהו כזה.
כמובן שהדרך הכי הגיונית היא לראות את זה כמו שאתה ראית עם קצת זוית שונה: "אתה אוהב שלג, אבל רק *כשמזג האויר* חם, אתה אוהב גשם, אבל לא להירטב". משהו כזה. :p

Rוית

New member
גם אני ראיתי את זה ככה

וזה הקביל לי לאדם שמורכב מהמון ניגודים.. כלומר יש לו נגיד את הרכות והיופי של שלג, אבל מצד שני הוא מדומה לשלג חם - כלומר חסר טעם, בעצם לא באמת שלג.. מישהו מזוייף.. כמו כן זה מקביל לאדם שאוהב את הדרך הקלה והפשוטה יותר בחיים וזה כבר מתקשר למה שאמיל אמר..

למעלה