Wakamusha, רד מהסוס עליו עלית

"ספציאציה... היא עדיין עובדה נצפית"

היה על כך דיון פורה ומפרה בעמוד זה. כידוע, הויכוח בינינו אינו רק על טיב "ראיות" האבולוציה או שפיותה בכלל ואם "ראיות" אלו מכבדות את המדע הכללי שהאבולוציה מסתפחת אליו, אלא גם על עניין God of the gaps. ולטענתך, בניגוד לבריאתנים, אתה ודומיך אינכם חוששים מgaps ומוכנים לחיות עם gaps עד שהמחקר המדעי ימלאם. ובכן, לדעתי, כל הרעיון המזעזע והמביש הזה, להתייחס לספציאציה של ברירת אללים קיימים או מוטציות נקודה כ"אבולוציה" נצפית, ולבוא ולומר על סמך זה שה"אבולוציה" נתמכת בממצאים ורק נשארו לבירור אי אלו מנגנונים מסויימים, אינו אלא ההפך מהכרזותיכם. אתם אינכם מאמינים ב God of the gaps לא כי הנכם מוכנים להתמודד עם הgaps או משתמשים בgaps כתמריץ למחקר מדעי, אלא כי הנכם מטייחים ומעלימים את הgaps. במקום שתבוא ותאמר "נכון - ספציאציה של ברירת אללים קיימים או מוטציות נקודה אינם מהווים כלל עובדה נצפית התומכת באבולוצייה של מערכות בלתי פריקות שלמות אך למרות זאת אני מחכה שיימצאו מנגנוני הפלא המאפשרים אבולוציה כזו ואיני מוכן למלא את הgaps ב God", במקום זה אתה מנסח משפטים שכל משמעותם היא למעשה - אין gaps עקרוניים ורק עניינים שוליים נשארו עוד לבירור. זהו בדיוק העוול שמעולל האתאיזם בגסותו למדע. הgaps קיימים והמחקר המדעי רק הולך ומעצימם ואין להם סוף ומשום כך מילואם הוא רק ע"י God, מה שאינו מונע בכלל את המחקר אלא רק מעודדו. רק משום ש God המציא ומהווה את כל המציאות המופלאה שלפנינו, יש מקום לחקור ולהשכיל עד אין קץ. ורק משום שהאתאיזם מטייח ומתעלם מהgaps יכולים להשתרש רעיונות אוויליים כמו המשכפל שאינו משתכפל או חלומות מטורפים על עולם הרנ"א. דוגמא נוספת למדע הג'אנק - הג'אנק דנ"א: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3245601,00.html אלא מה? 90% מהgap נסגר ע"י שקוראים לו ג'אנק. ומה? וכי לא מספיק הפלאות הנמצאים ב 10% מהדנ"א שנייחסם לאבולוציה? הרי אם מראש היינו מיחסים את כל הפלא הזה ל God, כבר מזמן היו נחשפים מי יודע כמה פלאים ומנגנונים ב"ג'אנק" הזה. אבל מה שקורה כיום (מידע אישי) הוא שרוב הסומים ממשיכים להתייחס אליו כג'אנק בעוד שבודדים רושמים פטנטים (כפשוטו) כל יום על פיענוח תפקודם של חלקי ג'אנק אלו וצוחקים כל הדרך אל הבנק.

gdisrael

New member
מעניין עם גילוי תפקידו של ה-

ג'אנק דנ"א יאיר אור חדש על ה"התפתחות הרנדומליות" דאבולוציה. יש לי שאלה, אם יורשה לי : דיברת על מערכת בלתי-פריקות (ועל כן מוטציה נקודתית אינה ראיה), האם המערכות הבלתי-פריקות בנויות גם ממערכות (או מנגנונים) בלתי-פריקות ? או שמרכיביהם כבר מערכות פריקות ?

כמובן.

כל מערכת מאקרו שלא תיקח (מערכת זיעה או חלב או מחזור הדם או שריר-עצב או מח או כל מערכת שהיא) בנוייה מכך וכך רקמות תאים מיוחדים, כך וכך צינורות או חיבורים או מסעפים או בקרים וחיישנים, כולם חסרי משמעות ללא המערכת בכללותה. וכל אחד מרכיבים אלו מקודד ע"י כך וכך גנים חסרי משמעות כל אחד בפני עצמו. כל גן שבעולם (ברב תאיים) הוא חסר משמעות לחלוטין ללא גנים אחרים המבקרים אותו שיפעל רק בריקמה מסויימת ושישותק בכל שאר הרקמות ורק בזמן ותנאים מסויימים ולא באחרים. כל גן שבעולם (ברב תאיים) וכל הגנים המבקרים אותו ביחד, הם חסרי משמעות ללא כך וכך מנגנוני פלא המנתבים אותם בעת הדיפרנציציה העוברית לרקמות מסויימות בלבד. וכן כל גן שבעולם בפני עצמו הוא מערכת בלתי פריקה בהיותו בנוי מאלף מילים שאין להם משמעות אלא במסגרת המשפט הכולל שהן מרכיבות, שבו נקבעת הן הפונקציונליות המקודדת והן הממשק לבקריה ולשותפיה. שנאמר - "כולם בחכמה עשית".

gdisrael

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

רק אם יורשה לי, מה זה "דיפרנציציה" ?

Back bencher

New member
גם אם אתה משכיל להצביע על תעלומות,

עדין אנו יודעים כי הפלורה והפאונה לא נבראו as-is בשבוע מסוים לפני 5767 שנים ה- fossil record ב- stratigraphic columns סביב לעולם אומר כי הפלורה והפאונה לא נבראו as-is הרי לאמונה האיזראליטית יש timeline מדויק עד כדי שנה, לכל ארוע, ויצירת האדם מעפר ביום שיש מסוים לפני 5767 שנים אינה ניתנת להטלה על ציר זמנים לא ליניארי כמו שעשה ג'ראלד שרודר לגבי "ששה ימי הבריאה", אלא ארעה ממש לפני 5767 שנים, ושנים אלה הן שנים כמו שנים של ימינו. עובדה, חשבון מולד תשרי מסתמך על מולד בהר"ד. זה timescale ליניארי. ומה תעשה והתחקות אחר ה- MRCA של האדם המודרני, באותה טכניקה אשר יושמה במחקר גן הכהנים, מצביעה דוקא אל לפני כמאה אלף שנים ? באמת, איני יודע איך לכנות מי שמוכן להתעלם מזה מדוע אוסטראליה וטסמניה היו ממלכה בלעדית של marsupials ואפילו monotremes בעוד יתר העולם - ממלכה של placentals ? _____________________________________________________________
...and ye shall know the truth, and the truth shall set you free (John 8:32)​

gdisrael

New member
תגובה :

"עדין אנו יודעים כי הפלורה והפאונה לא נבראו as-is בשבוע מסוים לפני 5767 שנים ה- fossil record ב- stratigraphic columns סביב לעולם אומר כי הפלורה והפאונה לא נבראו as-is" איך אתה יודע זאת ? "הרי לאמונה האיזראליטית יש timeline מדויק עד כדי שנה, לכל ארוע, ויצירת האדם מעפר ביום שיש מסוים לפני 5767 שנים אינה ניתנת להטלה על ציר זמנים לא ליניארי כמו שעשה ג'ראלד שרודר לגבי "ששה ימי הבריאה", אלא ארעה ממש לפני 5767 שנים, ושנים אלה הן שנים כמו שנים של ימינו. עובדה, חשבון מולד תשרי מסתמך על מולד בהר"ד. זה timescale ליניארי. ומה תעשה והתחקות אחר ה- MRCA של האדם המודרני, באותה טכניקה אשר יושמה במחקר גן הכהנים, מצביעה דוקא אל לפני כמאה אלף שנים ?" מחקר גן הכהנים אינו מצביע מתי חי לו אהרן עלי אדמות, אלא, מצביע על קיום אהרן. יש מספר תיארוכי MRCA ומכיוון שאין יודעים להכריע איזה תיארוך הוא הנכון - השיטה אינה קבילה (ומי יודע וכי לא ימצאו בעתיד תיאורכים שכן יעמדו במספר השנים המוקצב להם, 5767 ?)

Back bencher

New member
>איך אתה יודע זאת ?<

אתה מותח אותנו, נכון ? פשוט, לא תמצא מינים מודרניים ליד מינים קדומים >מחקר גן הכהנים אינו מצביע מתי חי לו אהרן עלי אדמות, אלא, מצביע על קיום אהרן< לא, מחקר גן הכהנים לא הצביע על "אהרן", אלא הראה כי ה- MRCA של 306 הכהנים אשר נדגמו, חי לפני כ- 2650 שנים, ואותה שטה עצמה אומרת כי ה- MRCA של האדם המודרני חי לפני כ- 100000 שנים >ומי יודע וכי לא ימצאו בעתיד תיאורכים שכן יעמדו במספר השנים המוקצב להם, 5767 < מה פתאם ? ה- MRCA של האדם המודרני הוא עפר. השכחת ? _____________________________________________________________

gdisrael

New member
תגובה (נשכח בטעות)

"אתה מותח אותנו, נכון ? פשוט, לא תמצא מינים מודרניים ליד מינים קדומים" מהם בדיוק "מינים מודרניים" ו"מינים קדומים", הכלל הגדרות שרירותית של האדם חבר. "לא, מחקר גן הכהנים לא הצביע על "אהרן", אלא הראה כי ה- MRCA של 306 הכהנים אשר נדגמו, חי לפני כ- 2650 שנים, ואותה שטה עצמה אומרת כי ה- MRCA של האדם המודרני חי לפני כ- 100000 שנים" עניתי על כך. "מה פתאם ? ה- MRCA של האדם המודרני הוא עפר. השכחת ?" הברקה שניה בחצי השנה האחרונה בה אני מכירך. גוברנור ?! מה נהיה ... אתה מתחיל לפתח יכולות נוספות ?

Back bencher

New member
>מהם בדיוק "מינים מודרניים" ו"מינים

קדומים"< היש צרך להאכילך בכפית, טפשון ? "מודרני" פרושו עכשווי, בן זמננו, extant >עניתי על כך< והופרכת, טפשון. מחקר גן הכהנים לא הצביע על "אהרן", אלא הראה כי ה- MRCA של 306 הכהנים אשר נדגמו, חי לפני כ- 2650 שנים, ואותה שטה עצמה אומרת כי ה- MRCA של האדם המודרני חי לפני כ- 100000 שנים >הברקה שניה בחצי השנה האחרונה בה אני מכירך< לא אתה תחלק לי ציונים, טפשון _____________________________________________________________

Back bencher

New member
הבהרה אודות מולד בהר"ד

על פי האמונה האיזראליטית, נברא העולם ב- כ"ה אלול, והאדם נברא ב- א' תשרי שנה א' נקודת המוצא לחשובי מולד תשרי היא מולד בהר"ד, אשר חל ביום ב', היום השני מ"ששה ימי הבריאה" מכיוון שחשובי מולד תשרי של כל שנה בלוח העברי מתיחסים למולד בהר"ד בחשוב רגיל ב- timescale ליניארי, ומונים ממנו ואילך כפולות טבעיות של מספר הקסם 29:12:793, הרי אין לטעון כי ימי הבריאה היו עידנים גיאולוגיים, שהרי החשוב מתיחס אליהם כאל יממות של ימינו _____________________________________________________________

Back bencher

New member
טל"ח. לא "היום השני

מששה ימי הבריאה", אלא יום ב', ראש שנת תהו, השנה שקדמה לבריאת האדם

gdisrael

New member
יש לציין, שלאחר חצי שנה שאני קורא

את הודעתיך - פעם ראשונה שראיתי הברקה, וטענה שיש בה ממש וכדאי להתייחס אליה. מעניין. "אתה מותח אותנו, נכון ? פשוט, לא תמצא מינים מודרניים ליד מינים קדומים" מה זאת אומרת "ליד" ? אתה מתכוון, כאן בכדור הארץ, כיום ? בכלל לא ראיתי שנמצאו "מינים קדומים", נמצאו רק קבוצות-בע"ח (בטקריות, זוחלים, יונקים, עופות) אך המיני מעבר נעלמו כלא היו (מלבד מספר מינים שכביכול יכול להתקבל כמין-מעבר, גם בערבון מוגבל, ואתם נאחזים בו כאחוזים בסבך). "לא, מחקר גן הכהנים לא הצביע על "אהרן"" ברור שכן, אהרן מוגדר כ - MRCA, בין אם הוא חי לפני 1000 שנה, או לפני 3400 שנה, בין אם קוראים לו אהרן או יחזקאל, המחקר מצביע על כך שישנו אב משותף, ולא קבוצת אנשים שהתאחדה (מה שמבטל הרבה תיאוריות שלכם כיצד התגבשה הדת היהודית, אגב). "אלא הראה כי ה- MRCA של 306 הכהנים אשר נדגמו, חי לפני כ- 2650 שנים" לא נקבעו שנים, נקבעו דורות, מספר הדורות יכול להצביע על כך שאהרן חי לפני 3100 שנה, אולם, יתכן וגם הוא מצביע על לפני 2600 שנה, אין אנו יודעים מתי הוליד כל כאן את צאצאיו, הכל מתבצע על ידי ממוצע, וק"ו שאת הממוצע שלך אני פשוט לא מקבל (!), וכבר אמרתי לך בעבר מדוע. אבל שכחת, היו גם מספר שיטות לתיארוך ה - MRCA של הכהנים, לכן, אין אנו מסתמכים על השנים, ו\או על הדורות, אלא שהיה MRCA. "ואותה שטה עצמה אומרת כי ה- MRCA של האדם המודרני חי לפני כ- 100000 שנים" אחת מין השיטות. שיטה אחת גם מצביע שהוא חי לפני 60,000 שנה, הראתי לך את המחקר בעבר. מחקר אחר (לפי אשר הבאת) מצביע על 120,000 שנה (כמדומני). וכל זאת ככל הידוע לי על פי שיטת תיארוך אחת, כבר עמדנו נוכחים על גודל השינוי בין תיארוך לתיארוך במחקר "גן הכהנים", מי יודע, אולי השיטה הקצרה מראה גם על 20,000, ואולי הקצרה יותר אף על 6000.

Back bencher

New member
>פעם ראשונה שראיתי הברקה<

לא אתה תחלק לי ציונים, טפשון >אתה מתכוון, כאן בכדור הארץ, כיום ?< אני מתכוון "באותה strata", טפשון. פתח מלון לועזי טוב >בכלל לא ראיתי שנמצאו "מינים קדומים", נמצאו רק קבוצות-בע"ח (בטקריות, זוחלים, יונקים, עופות< אתה טועה, טפשון. ה- fossil record גדוש מינים קדומים >ברור שכן, אהרן מוגדר כ - MRCA, בין אם הוא חי לפני 1000 שנה, או לפני 3400 שנה< לא, טפשון. "אהרן" היא דמות מיתולוגית שקיומה לא הוכח. ל- 306 הכהנים שנדגמו חושב MRCA אשר חי לפני 2650 שנה. מטרת המחקר לא היתה כלל זהוי "אהרן", מכיוון שמחקר מדעי אינו מתיחס למיתולוגיות אמוניות. מטרת המחקר היתה לבדק האם ה- MRCA חי לפני הגלות הראשונה. תוצאת המחקר - חיובית >שיטה אחת גם מצביע שהוא חי לפני 60,000 שנה< התוצאות עשויות להשתנות ותלויות במספר האנשים הנדגמים, טפשון _____________________________________________________________

gdisrael

New member
תגובה :

"לא אתה תחלק לי ציונים, טפשון" אכן, כי אם אני הייתי מחלק לך ציונים, F היה מנת חלקך. "אני מתכוון "באותה strata", טפשון. פתח מלון לועזי טוב" אני לא אקדיש זמן להררי הבל שכאלו. "אתה טועה, טפשון. ה- fossil record גדוש מינים קדומים" שוב אתה נכשל בהבנת הנקרא, ב"מינים קדומים" התכוונתי מיני-מעבר, וזאת ציינתי בהמשך המשפט. אני מחכה שתביא דוגמאות של מיני מעבר בין דגים -> זוחלים, זוחלים -> יונקים, זוחלים -> עופות, ואף צורות יותר מוקדמות. "לא, טפשון. "אהרן" היא דמות מיתולוגית שקיומה לא הוכח." קיומה הוכח, אהרן מוגדר כ - MRCA של הכהנים, בין אם הוא חי לפני 10 שנים, או לפני 100, או לפני 1000. על אף ... שה - MRCA שנמצא, לכל הכהנים, הוא רק מצאצאי אהרן, שרק צאצאיו שרד, ואילו כל השאר נפטרו מן העולם. אזי, אני חוזר בי. אבל עדיין לא ודאי, מכיוון שצריך להסתכל בכתבים התורניים, לראות האם באמת הכהנים כיום מקורם ממספר צאצאיו של אהרן, או שמא רק מצאצא אחד. "התוצאות עשויות להשתנות ותלויות במספר האנשים הנדגמים, טפשון" אכן, ואחד מהתיאורכים יכול להצביע על 6000, כפי שאחד הצביע על 60000 והשני על 12000, התוצאות לא קבילות. טענתך לסל, וחסלת. אגב, מכה מתחת לחגורה,אה ?
ראיתי שהרבת להשתמש בכינויי גנאי בהודעתך זו.

Back bencher

New member
>אני לא אקדיש זמן להררי הבל שכאלו<

משמע, טפשון, אינך יודע מהי strata, ובכל זאת אתה מתווכח >אכן, כי אם אני הייתי מחלק לך ציונים, F היה מנת חלקך< לא אתה תחלק לי ציונים, טפשון >שוב אתה נכשל בהבנת הנקרא, ב"מינים קדומים" התכוונתי מיני-מעבר< הבנת עברית, טפשון, אינה הצד החזק שלך, מה ? מינים קדומים פרושם ממצאים מן ה- fossil record, טפשון >קיומה הוכח, אהרן מוגדר כ - MRCA של הכהנים< לא, טפשון. "אהרן" היא דמות מיתולוגית שקיומה לא הוכח. ל- 306 הכהנים שנדגמו חושב MRCA אשר חי לפני 2650 שנה. מטרת המחקר לא היתה כלל זהוי "אהרן", מכיוון שמחקר מדעי אינו מתיחס למיתולוגיות אמוניות. מטרת המחקר היתה לבדק האם ה- MRCA חי לפני הגלות הראשונה. תוצאת המחקר - חיובית >טענתך לסל, וחסלת< ממש הוצאת מלים מפי >ואחד מהתיאורכים יכול להצביע על 6000< התוצאות עשויות להשתנות ותלויות במספר האנשים הנדגמים, טפשון, אולם מעולם לא נתקבלה תוצאה של 6000 שנים _____________________________________________________________

אל תתאפק שחרר לחץ זה בריא

הפוסל במומו פוסל. (אם לא הבנת את כוונתי אז רד לקראת סוף השרשור ותבין לבד)

sshender

New member
אם היה לי שקל כל פעם שהייתי שומע את

זה... דבר אחד בטוח... בטח הייתם נפתרים ממני, כי לא נראה לי שהיה לי זמן לכתוב מהיאכטה. שוב - סיסמאות ריקות מתוכן כמיטב המסורת שלך. מה הלאה? קצת ארמית לקישוט הזיבולים כדי להרשים את ההדיוטות? להזכירך, תוכן אמיתי תיכף שמענו ממך. אתה מוזמן להעמיד אותי על טעותי.

Wakamusha

New member
אתה מכיר את ארכיון המאובנים בכלל?

תן לי שם של מאובן אחד, ילד-ציציות שכמוך

למעלה