Vs z1000 היאבוסה

gucci3

New member
Vs z1000 היאבוסה

לא משתולל יותר מידי כך שהביצועים פחות רלוונטים, העדיפות הייתה לטובת היאבוסה רק בגלל המימדים הפיזים שלו אבל אין בלוחות למכירה מודל 08, מעדיף את עופר אבניר מאשר את מטרו ( היה לי נסיון עבר עם מחירי חלפים אסטרונומים בקאוואסאקי ואחזקה מאוד זולה לבנדיט הנוכחי) האם אפשר לחיות עם אופנוע ערום ברכיבות ארוכות? (רוב הרכיבות שלי הם באר שבע תל אביב וכמובן טיולים).
היתרון של ה z1000 מבחינתי שבתוספת מחיר קטנה אפשר לקנות מודל 2011.
המראה של שני האופנועים ״עושה״ לי את זה.
האם כדאי לחכות להיאבוסה או ללכת על ה z1000?
ניר

מיצו

New member
ההודעה שלך לא הגיונית מבחינה לוגית

מצד אחד אתה אומר שאתה מעדיף לא להיות לקוח של מטרו, ומצד שני אתה שואל האם אפשר לחיות עם אופנוע עירום, וגם מספר שבתוספת קטנה אפשר לקנות מודל 11.

לא רק פה, אתה לוקח שני אופנועים שונים מהותית זה מזה, גם ויזואלית וגם מבחינה מכאנית, אבל משווה ביניהם ועוד אומר שה- Z1000 עושה לך את זה מבחינת המראה שלו.

אז?

gucci3

New member
אין השוואה ביניהם

מעדיף את היאבוסה אבל נכון לעכשיו כבר תקופה ארוכה אין שנת 08 למכירה .
זה שאני מעדיף את היאבוסה גם מבחינת מראה ובטוח גם מבחינת נוחות ( אני לא בחור קטן) לא אומר שהz1000 לא מוצא חן בעיני במראה שלו.
אחרי מחירי חלפים הזויים במטרו החלטתי שלשם אני מעדיף לא לחזור אבל האם כדי לעשות את הפשרה הזו של מטרו בתוספת אופנוע ערום ( רק במידה ואפשר לחיות איתו בנוחות במהירויות סבירות פלוס) או להתאזר בסבלנות ולחכות שנמצא משהו אחר?

מיצו

New member
ה- Z1000 הוא אופנוע ערום עם מנוע ליטר

אופנוע כיפי, דומה בקונספט ל- CB1000RR של הונדה. ככזה, הוא יכול להגיע למהירויות יפות, אבל היעדר הפירינג ומיגון הרוח יגרום לרוכב להצטרך להתמודד עם הרוח באופן ישיר, מה שאומר שגם אם המכונה עצמה יכולה, הרוכב סביר להניח שלא יהנה מזה. בטח לא לאורך קילומטרים רבים. בהנחה שאנחנו מדברים על חצילים לדקה, מניסיוני עם אופנועים דומים אפשר לומר ש- 160 עד 180 מקסימום הן המהירויות המקסימליות שרוכב שאיננו מזוכיסט אמיתי יכול להנות בהן עם אופנוע ללא מיגון רוח לאורך זמן, גם אם מבחינה מכאנית האופנוע יכול לרוץ הרבה אחרי 200.

לגבי היאבוסה, ובכן שם התמונה שונה לגמרי. זה אופנוע שתוכנן בדיוק לזה, ואם אתה אוהב לתת בגזייה ולשייט מהר מאוד, זה אחד מהאופנועים שיעשה את זה כאילו אתה עומד במקום.

נסה אצל מוטו דיל, הוא מכיר הרבה היאבוסות וחלק גדול מהמשומשים עובר דרכו. דבר עם תומר.

gucci3

New member
בגדול הדרישה שלי היא

שלא משנה באיזה מהירות אני רוכב ומה המרחק, שאסיים את הרכיבה רענן וללא צוואר תפוס.
אין לי נסיון עם אופנועים ערומים למעט האופנוע הקודם שהיה קאסטום, אני מניח שיש השפעה גם לתנוחת רכיבה, בקאסטום צורת הישיבה היא שהרוכב הוא כמו מפרש וגם במרחקים לא ארוכים במיוחד הייתי חוזר עם צוואר תפוס.
עם הבנדיט גם אחרי רכיבות של 500-600 ק״מ אני חוזר רענן כאילו לא רכבתי בכלל וזה מה שאני מחפש גם באופנוע הבא.

מיצו

New member
אם אתה מחפש תנוחת רכיבה ומיגון רוח

אז אין לך דילמה. לכן היה מוזר לי לגמרי הפוסט שלך, אתה משווה בין שני אופנועים שאין ביניהם שום קשר.

אין היאבוסה 2008 כרגע? או שתחכה, או שתבדוק למי יש ותראה אם הם מעוניינים למכור, או שתעבור דרך מוטו דיל שאליו הפניתי אותך בהודעה הקודמת שלי, או שכל אלה ביחד.

אופציה שניה, בדוק אפשרות של אופנוע ליטר ומעלה בעל מיגון רוח ותנוחת רכיבה דומה. למשל, חפש הונדה CBRXX, קאוואסאקי ZX14, או ימאהה FJR1300 (כן אני יודע שאמרת שאתה לא רוצה להיות לקוח של מטרו, אבל אם אתה כבר שוקל Z1000 אז למה לעצור שם? זה מטרו בדיוק כמו האחרים שציינתי פה).

לחלופין, אם הפרוטה מצוייה בכיסך, חפש K1200S של במוו.

בתור בעלים של היאבוסה מודל 2012 אני יכול לספר לך שזה האופנוע הכי נוח, הכי מקצר טווחים, הכי אמין - בקטגוריית הליטר פלוס - שאני רכבתי עליו. מבחינת אמינות, אגב, זה שים דלק וסע אבסולוטי. זה כבר השלישי שלי. רצ"ב תמונה של מודל 2008 שהיה לי.

ע"ע "לאכול בכפיות"

במילון האופנופדיה החדש...

טעים לך הלב שלנו מיצו? מחכים שכבר תעשה גרעפס..

gamgam

New member
שום כפיות. זה בגלל החתולים הארורים!!

מיצו כבר יסביר.

gucci3

New member
לא מתחבר לאף אחד מהאופנועים

שנתת באופציה השניה, בכל מקרה הלב כל הזמן אמר היאבוסה, כנראה שאחכה וזה מה שאקנה בסוף.
ד״א לטעמי הכי יפה בלבן
בכל מקרה תודה רבה על העזרה.

מיצו

New member
לבריאות.

יש כלים, רק צריך סבלנות. מצא לך אחד שמור, ומובטחת לך חוויה.

אגב, לבן או לא, היו כמה גירסאות ללבן. לא כולן יפות. זה של 2012 למשל ממש לא יפה.

הנה הבת שלי על לבן יפה (לטעמי)...

למעלה