Vs z1000 היאבוסה

holy crap man

New member
מה עם מערכת פליטה חלופית?

המשקל שלך עלה מאז הבוסה הראשון

מיצו

New member
נכון

גם שלי וגם של האופנוע.

החלפת צמד האגזוזים והממיר הקטליטי לפול סיסטם 4:2:1 קרבון של יושימורה למשל מפחיתה קרוב ל- 20 ק״ג מהמשקל הכולל של האופנוע. עם מפה מתאימה וכיוונונים נכונים אפשר גם להשיג תוספת כוח של כ- 5-10 כ״ס, שלא לדבר על סאונד חבל״ז.

החלפה לסליפ-און כפול של טו-בראדרז למשל, כמו שהיה לי בשנ, לא משפרת בהרבה את הכוח, כמעט בכלל לא. אבל מפחיתה כ- 10 ק״ג במשקל ועושה סאונד מדהים שלא לדבר על לוק.

אז למה לא החלפתי? קודם כל רצוי לתקן ולומר ש״עוד לא החלפתי״. אם ארצה, אעשה זאת בהמשך. בנתיים אני לא ממש מרגיש שחסר לי כוח מה- 200 כ״ס שהוא מגיע איתם, והסאונד החרישי דווקא נעים לי, לא מפריע באוזן, לא מלחיץ. בנוסף בעניין המראה זה אמנם טעם וריח, אבל תכלס מדובר בחלק מהעיצוב הכללי של ההיאבוסה, וצמד הדודים המשולשים משווים לו מראה שרירי וכוחני, בעוד שבעיני כרגע, החלפה לדוד אחד משולה קצת לשרירן מנופח בחלק העליון אבל עם רגליים כמו קיסמים. אבל כאמור סביר להניח שבנסיעה הבאה לחו״ל לא אעמוד בפיתוי. אני מכיר את עצמי... LOL

sv4ever

New member
שכחת לרשום ש.....

במידה ותחליף ליושימורה פתוחים שאגב על הקופסה וגם באתר של החברה רשום שהם מיועדים לשימוש מרוצים בלבד. שימוש בחיי היום יום לא רק שייתן סאונד חזק יותר אלא גם יעיר חצי רחוב באמצע הלילה או בזמן בצהריים בזמן מנוחת יום שישי או שבת. אני מרגיש את זה טוב טוב כאשר אני מבקר חברים במושב ושומעים במשך כל היום חברה עם אגזוזים פתוחים שרק גורמים לנזק ובונים תדמית רעה.
לעומת זאת, בשנה, שנתיים האחרונות יושימורה לקחה את הדבר לתשומת לבה והיא מייצרת אגזוזים עם תקן חוקי לכביש להרבה אופנועים. אם אינני טועה הבוסה הוא אחד מהם. כמו כן אקרפוביץ' מייצרים במשך שנים דודים חוקיים לכביש וגם חברת ליאו וינס. בזמנו היה לי טווין והחלפתי את שני האגזוזים ליושימורה TRS המשולשים. אכן נתנו סאונד יותר טוב אבל למרבה הפלא הם היו יותר שקטים מהארלי עם אגזוזים מקוריים.
http://www.yoshimura-rd.com/ps-4681...al-stainless-end-cap-epa-noise-compliant.aspx

http://www.yoshimura-rd.com/ps-3475-1937-trs-stainlessstainless-slip-on-dual.aspx

מיצו

New member
יש עוד הרבה דברים שלא נכתבו...

אבל אתה צודק בזה שהם מגדירים את חלק גדול מהסחורה שלהם למטרות Racing בלבד. יש לזה, אגב, גם סיבות אחרות פרט לרעש.

מיצו

New member
לא יודע...

נכון, העולם הולך לשם. אבל השאלה היא האם המערכות האלה בשלות במאה אחוז, כשהן על אופנועים, ולא על ארבע גלגלים ששם מרווח הטעות הוא עצום. להזכירך, במטוסים יש גיבוי על גיבוי על גיבוי, ארבעה מחשבי גיבוי. ברכבים יש מערכות חכמות אבל שם אם בקרת האחיזה מפספסת, מקסימום תפתח כרית אויר.

האם היית מוכן להמר בחייך, כשאתה פותח פול גז באיזה איטלקי או גרמני או אפילו יפני, שמערכת הבקרה תנטרל ותסנן ותמנע ותתערב, וכל זה ממחשב אחד שמבחינה אלקטרונית הרבה יותר נחות מהמקבילה הארבע-גלגלית שלו שכבר נמצאת בדור חמישי, ושלא לדבר על כך שמי שהרכיב אותו היה שיכור לאחר הבירות של יום ראשון בלילה?

אתה מוכן להתערב בחייך על כך שרוכב מוכר מאוד בישראל ובתקשורת המוטורית כמעט ושילם בחייו, וכעת הוא קרוב לשבר כלי מהלך, רק בגלל שאחת מהמערכות הבקרה של האופנוע הסופר-דופר ממוחשב שעליו הוא רכב רכיבת מבחן לצורך כתבה לא כשלה בשניה הקריטית, וגרמה לטוטאל לוס לאופנוע וכמעט הרגה אותו?

לא אני לא אומר שזה היה ככה, ולא אענה לניסיונות לנחש במי מדובר. אני רק מעלה את זה כשאלה.

סיפרתי בעבר לחברים פה על איך כמעט גמר עלי ה- K1200R שהיה לי, מרוב שהוא היה כל כך מתוחכם והיה מחליט בשבילי כמה באמת להפעיל את הברקסים עבורי... זה קרה בשתי סיטואציות נפרדות. זו הסיבה שבגללה מכרתי אותו (זה וכמובן גם הקופיקו השנתי). אופנוע מדהים, אבל האלקטרוניקה כמעט גמרה אותי. ושם זה היה ״רק״ ברקסים, לא בקרת אחיזה שמסוגלת להחליט בשביל הרוכב כמה גז באמת הוא צריך לתת באותה נקודת זמן קריטית...

כן, זה מגניב וסקסי, כן זה הופך את הרכיבה להרבה יותר פשוטה. כן, בסוף זה יהיה סטנדרט כמו ABS+ESP ברכבים. אבל זה יקח עוד זמן.

tantun1

New member
אם זמנך מרשה זאת,אפשר פירוט מה בדיוק

קרה לך על ה K? הכוונה עם הברקסים וכל מה שתיארת, נשמע מעניין....

tantun1

New member
מקוונה שאצליח להגיע,אם כבר שאלה-

יש טעם לבוא לשם עם בני בן החמש? אין ספק שהוא יאהב את כל הכלים שיהיו שם אבל אבא ירצה לשתות איזה בירה או שתיים בלי לדאוג מה איתו... בגלל זה עדיין לא "מרים אצבע"...

אגב אני די קבוע פה, זה הניק ה"חדש" שלי, למקרה שלא ענית עניינית בגלל הניק החדש פה...

מיצו

New member
ברוך הבא לפורום.

אתה מוזמן להביא את מי שאתה רוצה. אני בטוח שבתור אבא לילד בן 5 אתה אחראי למעשיך, ולכן לא תשתה עד דלא ידע (מה גם שאתה בטח מגיע ברכב ולא עם אופניים חשמליות או משהו כזה, נכון?)

כשתבוא, תבוא להגיד שלום, מבטיח לספר לך את כל הסיפור כולל אפקטים קוליים.

vstrom1000

New member
הנה תשובה בשבילך:

לך על פשרה טובה בין 2 האופציות שהעלת: משהו שהוא בדיוק באמצע.
בנדיט 1250
זה כלי שמחירו נמוך בהרבה מ2 האופציות שהבאת + מחסן חלפים של אבניר. אמינות של סוזוקי. וגם:
מיגון רוח + ABS + מעולה לשיוטים מהירים ברעננות יתרה.

gucci3

New member
אם בנדיט הייתי כבר נשאר

עם הבנדיט שלי, במשך שנתיים אף פעם לא איכזב אותי ולדעתי אופנוע מעולה.
הלב תמיד רצה היאבוסה, פשוט אין, אז חשבתי לפזול לכיוון אחר אבל בסופו של דבר נמתין קצת עד שתמצא הכלה.

vstrom1000

New member
הבנדיט שלך 1200. זה אופנוע שונה לגמרי

המשותף היחיד זה השם בנדיט.
ה1250 מוזרק, ממוחשב, ABS, שילדת אלומיניום, מיגון רוח.

הרבה יותר טוב מה1200

vstrom1000

New member
ושלא תטעה בלהבין אותי

זאת אופציה עם יתרונות לעומת 2 האופציות שאתה חוכך ביניהן.
לשביל הזהב או דרך הביניים בין 2 האופציות שלך יש קצת מ2 העולמות. ובקיצור, האופטימום.

vstrom1000

New member
ואם אתה רוכב על אופנוע קסטום אז ה1250 הוא מעב

מעבר להרי החושך ומעבר למחוזות הדמיון בעבורך.
גם אין דמיון ל1200 מלבד דמיון במחיר. שניהם זולים.
אבל תגלה שה1250 הוא טיל 0 ל100 ב2.5 שניות ואפילו פחות.
אתה חוזר ומדקלם הייבוסה אבל כנראה לא מסוגל שבהיבט האישי שלך לא תרגיש בהבדלים.

למה לא להוזיל עלויות? באחזקה, ה1250 זה הסוברו של שנות ה70.

למעלה