לא יודע...
נכון, העולם הולך לשם. אבל השאלה היא האם המערכות האלה בשלות במאה אחוז, כשהן על אופנועים, ולא על ארבע גלגלים ששם מרווח הטעות הוא עצום. להזכירך, במטוסים יש גיבוי על גיבוי על גיבוי, ארבעה מחשבי גיבוי. ברכבים יש מערכות חכמות אבל שם אם בקרת האחיזה מפספסת, מקסימום תפתח כרית אויר.
האם היית מוכן להמר בחייך, כשאתה פותח פול גז באיזה איטלקי או גרמני או אפילו יפני, שמערכת הבקרה תנטרל ותסנן ותמנע ותתערב, וכל זה ממחשב אחד שמבחינה אלקטרונית הרבה יותר נחות מהמקבילה הארבע-גלגלית שלו שכבר נמצאת בדור חמישי, ושלא לדבר על כך שמי שהרכיב אותו היה שיכור לאחר הבירות של יום ראשון בלילה?
אתה מוכן להתערב בחייך על כך שרוכב מוכר מאוד בישראל ובתקשורת המוטורית כמעט ושילם בחייו, וכעת הוא קרוב לשבר כלי מהלך, רק בגלל שאחת מהמערכות הבקרה של האופנוע הסופר-דופר ממוחשב שעליו הוא רכב רכיבת מבחן לצורך כתבה לא כשלה בשניה הקריטית, וגרמה לטוטאל לוס לאופנוע וכמעט הרגה אותו?
לא אני לא אומר שזה היה ככה, ולא אענה לניסיונות לנחש במי מדובר. אני רק מעלה את זה כשאלה.
סיפרתי בעבר לחברים פה על איך כמעט גמר עלי ה- K1200R שהיה לי, מרוב שהוא היה כל כך מתוחכם והיה מחליט בשבילי כמה באמת להפעיל את הברקסים עבורי... זה קרה בשתי סיטואציות נפרדות. זו הסיבה שבגללה מכרתי אותו (זה וכמובן גם הקופיקו השנתי). אופנוע מדהים, אבל האלקטרוניקה כמעט גמרה אותי. ושם זה היה ״רק״ ברקסים, לא בקרת אחיזה שמסוגלת להחליט בשביל הרוכב כמה גז באמת הוא צריך לתת באותה נקודת זמן קריטית...
כן, זה מגניב וסקסי, כן זה הופך את הרכיבה להרבה יותר פשוטה. כן, בסוף זה יהיה סטנדרט כמו ABS+ESP ברכבים. אבל זה יקח עוד זמן.