voicebank טוב או לא?

bball2

New member
voicebank טוב או לא?

שלום לכולם! שבוע שעבר הלכתי לאודישנים בוויסבנק והיום הודיעו לי שעברתי ואני יכול לעשות את הקורס שלהם. (13 שבועות, כל מפגש 3 שעות, סה"כ 39 שעות). הם דורשים 4400 שקל לקורס שממנו יוצאים עם דיסק עם חומרים שלך ואולי, אם אתה מספיק טוב, הם ייצגו אותך ותצטרף למאגר שלהם. בתור אחד שלא בקיא בתחום וגם לא בדקתי שום אולפנים אחרים למטרות הקורס, אני שואל אותכם... כדאי או לא???

bball2

New member
וסתם בשביל הסקרנות...

אתם מכירים מישהו שלא עבר שם אודישינים? יכול להיות שהם מקבלים את כל מי שרוצה וזה סתם בשביל לעשות רושם טוב והרגשה טובה?

Hawkgirl

New member
הם יקרים מדי

הם נותנים לך בדיוק מה שגם אולפנים אחרים נותנים רק במחיר מופרז יותר. קורס עולה בסביבות ה-2000 שקלים(כמו באולפני נ.ל.ס) אני יודעת שיש גם קורס באולפני ג'פטו(ואולי בעוד מקומות, תסלחו לי על שלא טרחתי לזכור אותם XD ) אבל אני לא יודעת כמה הוא עולה. ממליצה לך קודם לפנות לאולפני נ.ל.ס או ג'פטו. 4400 זה יותר מדי.

NanyGosh

New member
סיבת המחיר (כנראה)

באולפנים שהוא ציין הקורס נמשך 13 שבועות, משמע - 3 חודשים + שבוע. בג'פטו באמת דורשים פחות כסף אבל מדובר בקורס של חודשיים. אני מניחה שככה זה גם בנ.ל.ס.

Hawkgirl

New member
נכון, אבל..

לא יכול להיות שבגלל עוד 3 שיעורים נוספים(בנ.ל.ס זה 10 שיעורים) המחיר יקפוץ ל-4400.

chen010189

New member
../images/Emo45.gif

אמא שלי בחיים לא הייתה נותנת לי ללכת עם מחיר כזה, אז שווה ללכת לקורס שהוא פחות 3 שיעורים (מצד שני זה עקרוני כי ב3 שיעורים אפשר להתקדם עוד יותר, אבל בכל מקרה אני מרגישה מוכנה ומלאת ביטחון ללכת לאודישנים אחרי הקורס המעולה אצל יפה) אז הרווחתי כי ב4400 ש"ח האלה נכנסו לי גם קורס דיבוב אצל יפה וגם קורס קריינות ברדיו חיפה (בעצם, יצא לי הרבה פחות מ4400) אבל לכו תדעו, שווה לשאול אותם מה מצדיק את המחיר הזה. אני בטוחה שזה לא סתם..

אני אומרת

לא לקחת אצלם קורס. נדבר במסרים, אני לא אפרט כאן (זו הוצאת דיבה)!!

shirpan

New member
השימוש בוויס בנק

כשרק רציתי להכנס לתחום בהתחלה בהתחלה ראיתי אותם באינטרנט והייתי בטוחה שהם ממש לא רציניים ובעצם ההשקעה לא משתלמת כי בטח לא משתמשים בהם בכלל. אבל, דיברתי עם ידיד שלי שהוא אנימטור אמיתי עכשיו והוא אמר שכל פעם שהם צריכים קולות לכל מיני דברים, הם נכנסים ישר לוויס בנק. הרי בכל האולפנים שעושים בהם אודישנים וקורסים וכאלה, אז זה דיי מוגבל רק לאותו אולפן ווויס בנק זה לכולם. זה מה שאני יודעת

bball2

New member
האם?

יש כאן מישהו/מישהי בפורום שעשה שם קורס? או שנכשל באודישן? מסקרן אותי לדעת אם הם מעבירים את כולם, והאודישן זה רק מעטפת חיצונית של רצינות...

NanyGosh

New member
יש פה הרבה!

הרבה אנשים פה בפורום עברו קורסים. אני אישית עשיתי קורס בג'פטו. וכן, אני יודעת על בנות שבאו לאודישנים ולא עברו. זה לא רף כל כך גבוה אבל פשוט רוצים לראות שיש עם מה לעבוד ושיש מוטיבציה. אם יש בעיות כמו דיבור ב-ס' או כל דבר אחר מפנים לממוחה בתחום שיכול לעזור. ו.... אם הבעייה תוקנה אפשר לנסות שוב [=

Hawkgirl

New member
אני מאמינה שהשאלה כוונה לוויס בנק X:

לא לאולפנים אחרים X: ולבעייה שתארת קוראים דיקציה XD אינעל קסו עם מי שהגדיר את זה כבעייה ._.

Hawkgirl

New member
הרשי לי לחלוק עלייך

זה נכון שאם עושיםא ת הקורס דיבוב באולפנים מסויימים הסיכויים שתתחילי לעבוד בהם קודם יותר טובים - כי מכירים אותך יותר שם. אומנם זה לא מגביל אותך. הקורס מעניק לך את מה שאת צריכה כדי ללכת ולפנות גם לאולפנים אחרים באופן עצמאי. ואני לא אומרת על אולפנים שמחייבים אותם לחתום שתעבדי רק אצלהם או משהו X: (אם יש כאלו, הבנתי שתומיתות דורשים את זה או לא יודעת מי) לפי מה שהבנתי הוויס בנק האלו בעצם מייצגים אותך. אני תמיד האמנתי בעצמאיות X: אני מעדיפה לפנות בעצמי לאולפנים ולא שייצגו אותי.

bball2

New member
אכן התכוונתי לוויסבנק...

הכוונה שלי הייתה למישהו שהתנסה בקורס קריינות בוויסבנק. ולפי מה שהבנתי מאנשים שעברו קורסים בכל מיני מקומות, להסתדר לבד עם תיק עבודות במקצוע הזה זה בכלל לא עניין של מה בכך, ולכן זה לא כזה נורא אם יהיה לך גב של חברה כזאת שתנסה לקדם אותך. ובכל מקרה, וויסבנק בוחרים חלק קטן, אם בכלל של האנשים שעברו את הקורס שהם חושבים שהם מספיק מוכשרים ומייצגים אותם, באם ירצו. אם בא לך לעשות את הקורס, להגיד תודה וללכת בלי שום התחייבות עתידית זו זכותך... בכל מקרה יש לי אודישנים לג'פטו ביום ראשון לקורס דיבוב, נראה לי יהיה נחמד לעשות את שניהם במקביל. (אם אני אעבור...)

Hawkgirl

New member
כן אבל בכל זאת...

כל החברות האלו שנועדו לייצג אנשים זה סתם משהו פלצני XD אני יותר בראש של כל חברות הייצוג של זמרים מתחילים, שחקנים מתחילים ושאר אנשי הבמה, ובד"כ החברות האלו לא הכי מתמקדות *בך* כדי לקדם *אותך*, אלא יש להם גם קליינטים אחרים על הראש, כך שכל תשומת הלב היא לא עלייך. בעיניי אלו פשוט חברות שנועדו שתשלם להם ואולי, אם במקרה, יוצא שהם מוצאים לך משהו, אתה אולי תקבל אותו. נוצר מצב שהוצאת יותר כסף ממה שקיבלת :\ בכל אופן, אני לא אוהבת את השיטה הזו X:

bball215

New member
נכון, אבל...

מן הסתם את צודקת, אבל אין מה לעשות, זה עסק ולכן החשיבה שלהם היא עסקית ורווחית. ככל ש"טאלנט" יותר גדול שלהם מקבל עבודה כך המשכורת תהיה יותר גבוהה. הם יעדיפו שמישהו מפורסם שלהם ובעל נסיון יקבל עבודה מאשר מישהו שהרגע סיים קורס. הוא יוכל לדרוש יותר כסף, וכך גם הם יקבלו יותר. אבל מצד שני, לפי דעתי, זה עדיין משאיר לך יותר סיכוי שמישהו ישמע אותך ואולי ירצה אותך, מאשר לנסות לדחוף את עצמך למקומות שאין לך שום קשר אליהם.(ואני מדבר יותר בקטע של קריינות מדיבוב).

תגובה

"וויסבנק בוחרים חלק קטן, אם בכלל של האנשים שעברו את הקורס שהם חושבים שהם מספיק מוכשרים ומייצגים אותם, באם ירצו." אם אתה מוכן לקחת את הסיכון שתעבור קורס שעולה מעל 4000 שקל בשביל סיכוי שאולי ייצגו אותך אז... אז
תחשוב אם אתה מוכן לקחת את זה, כי יכול להיות שתתחרט

bball215

New member
הכל שאלה של איך מסתכלים על זה...

הסיבה היחידה שאני עושה את הקורס/ים כרגע זה אך ורק למטרת ההנאה האישית שלי והחוויה. סתם נראה לי כמו משהו כייפי לעשות. אם אח"כ אני ארצה לעסוק בזה שלפחות יהיה לי רקע. זה לא משהו שאני בונה עליו כמקצוע בזמן הקרוב. אם מישהו בזמן הזה ייכנס לאיזה מאגר וירצה אותי, תהי בטוחה שאני לא אגיד לא... וגם, לפי מה שהבנתי, שום קורס לא מבטיח ייצוג! מבטיחים שתצא עם תיק עבודות. מה שאומר שתצטרך להתחיל לדחוף את עצמך למקומות, וכמו שכבר כתבתי, זה בכלל לא דבר פשוט. ובכל מקרה, אני מוכן לקחת את הסיכון. אני מאמין שאם אני אהיה טוב, הם ירצו לייצג אותי, אם אני לא אהיה טוב, לפחות אני אהנה מקורס טוב...

ellapr41

New member
הדעה שלי (אחרי שקראתי את כל השרשור)..

אני די מסכימה עם רותם.. קודם כל זה מחיר ממש ממש מופרז!!!!!!! בעיקר אם אתה הולך לעשות את זה בעיקר בשביל להינות... בנלס זה רק 3 שיעורים פחות (וגם לא אמרת לנו כמה אנשים יש אצלך בשיעור- וזה גם משנה) וזה עולה הרבה פחות!!(2730 אם אני לא טועה.. אבל אני ממש לא בטוחה).. ובקשר לייצוג האישי לדעתי זה באמת מיותר... אם מתחשק לך, אתה מתקשר פעם בכמה זמן (ואם תישאר בפורום אתה גם לפעמים יודע מתי להתקשר כי מזמינים אשים לוויס טסטים, או שחלק התלהקו (ההתפעלו של ליהוק
) לתפקידים) ואומרים לך אם כן או לא... כשאתה רק בהתחלה, טרי טרי אחרי קורס גם זה שיש לך ייצוג לא אומר שיקחו אותך כי די הרבה פעמים פשוט מעדיפים יותר מנוסים, ואז אתה סתם מבזבז את הכסף שלך.... מילא אחרי שאתה כבר יותר מנוסה ויש לך שם בתעשייה ועדיין לא קוראים לך בלי שתנג'ס, אז *אולי* ישתלם לך לקחת ייצוג... לפחות זו דעתי.. אני בעד שתבדוק עוד דברים על האולפן, כמו כמה אנשים בכל שיעור, כמה אנשים עוברים את האודישינים וכאלה.. ורק אחר כך תחליט.. בכל זאת זה הרבה (המון!) כסף....... בהצלחה במה שתבחר לעשות

bball2

New member
או קיי

אחת הסיבות שהתחלתי את השרשור הזה זה בגלל שבאמת אין לי מושג איפה עדיף ורציתי לשמוע דעות של אנשים שעשו את זה. הבעיה היא שכמעט כולם, אם לא כולם, מדברים פה על קורסים של דיבוב ולא על קורס קריינות. האם את מתכוונת לקורס קריינות שם שעולה 2730 או דיבוב? כתבו לי שבג'פטו זה עולה בסביבות 2400 שקל. אז יכול להיות שקורס דיבוב שם עולה 2400. ובכל מקרה, פר שעה זה יוצא בערך אותו המחיר. 2400 ל7 שיעורים של 3 שעות כל אחד או 4400 ל13 שיעורים של 3 שעות כל אחד. בכל מקרה, תודה על העזרה

למעלה