די אם זה כבר
אני אמרתי את זה פעם אחת, ולא איכפת לי לחזור על זה שוב בארץ, משום מה, יש מיתוס כזה ש VB זו שפה של חובבנים. וזה פשוט לא נכון! את ה"קרדיטים" מקבלות C++ ותואמותיה. כולם אומרים ש VC++ היא הרבה יותר חזקה מ VB. זה לא נכון! מבחינת ההתרשמות הראשונית, VC++ נראית אמנם ככלי הרבה יותר חזק. ולמה? כי במראה ראשוני היא נראית הרבה יותר מסובכת מ VB. ומשום מה, כל ה שמסובך ובלתי מובן, נחשב טוב יותר. אבל אם נעמיק ב"לוק הראשוני" הזה, מה בעצם ההבדלים? ב VC++ ה MFC App Wizard כותב לכם את הפקודות שיוצרות את החלון? כל הכבוד לכם. אבל תחשבו על כמה דברים * ה MFC App Wizard כתב לכם את זה, לא אתם! ואני כבר יכול "לראות" את כל הגאונים צועקים: גם אני כתבתי את זה לבד! בראבו לכם! הצלחתם לזכור שורות של קוד בעל-פה, מצטער, אבל זה לא נקרא לתכנת * הפקודות האלו בלבד לא מספיקות בשביל ליצור חלון, גם כאן, VC++ משלים יותר. * אם גם ב VB אתם חייבים להכנס נורא עמוק, לחלקים הלא ממש נחוצים של העבודה, קיימות פקודות API מתקדמות, שמאד דומות ל MFC מה עוד יש שם שאין כאן, Message Map? ומה זה בדיוק Event log? אותה הגברת בשינוי אדרת ואם אתם חייבים להשתמש בקידומת משונות, ובשמות ווינדוסיים להפליא, שוב פעם, API. ועכשיו למי שבאמת לומד תכנות, ואני מצטער להודיע, יש לי הגדרה די צרה למה זה ללמוד תכנות. תוך תהליך של שנים, כשמבינים את העקרונות העמוקים של השפה, לומדים תחומים שונים כדי לנצל אותם בתכנות, ולומדים איך להבין את השפה אפשר לחזור ולבדוק, מה נשתנה הלילה הזה יש המון שחושבים שמשחקים תלת-מימדיים מתוחכמים אפשר ליצור רק ב VC++ חלאס, DirectX 7 ומעלה תומך ב VB. בנייה של אצמעית של מחלקות, ומה זה בדיוק Class Module? דרך אגב, ה Class Wizard של VC++ עושה לכם יותר עבדוה מה Calss Wizard של VB ורוב עקרונות התכנות המתקדמים קימים בשתי השפות, כשמקירים אותן לעומק. ועם עבודה וכסף מעסיקים אתכם, יש לא מספר תוכנות מפורסמות שנבנו ב VB עיין ערך מירביליס, ICQ או בקיצור, נקודת ההתחלה שונה יכולה להטעות, אבל כמה אפשר אם השטות הזו ש VB זו שפה קלה VB לא קלה יותר מ VC++, כשכותבים תוכנות מסובכות ומתקדמות, אין מי שיציל אותך (חוץ מחברי הפורום, שעסוקים בזה הרגע בדיונים עליונים) נקודת התחלה שונה, נקודת סיום כמעט זהה. אני הייתי ממליץ לך ללכת על VB, וזה בתנאי, שתהיה מוכן להשקיש וללמוד הרבה כדי להשיג כוח (בשפה, אוקי, לא במציאות) כי Delphi, עם כל הכבוד, הרבה פחות מפורסמת, ולכן גם הרבה פחות מבוקשת מ VB אם ההחלטה היתה בין VB ל VC++, אז, לתווך הארוך השינוי לא היה כל-כך משפיע, אלא אם כל מעסיקי העבודה כיום דוגלים גם באיקון המטופש של VB אבל, אני לא חושב שאפשר ללמוד, ושוב פעם, אני מתכוון לבאמת ללמוד, VC++, בלי להתחיל מ C++, לא C, אלא C++ ודבר אחרון, לכל מתנקלי VB (פחח, איזה תיאור מצאתי), אם אתם עדיין אומרים ש VB זה בזבוז זמן, וכו´, אז למה אתם מבזבזים את הזמן על הפורום הזה? ולסיכום, מה זה משנה VB, או VC++, שתיהן טובות, וכל אחד ימצא את מה שמתאים לו