visual או דלפי?

Montoya

New member
visual או דלפי?

שלום! אני תלמיד בכיתה יא ויש לנו בכיתה בחירה בלימוד מקצועות: דלפי אי ויזואל בייסיק. תעזרו לי בבקשה לבחור. מה יותר שימושי? מה יותר קל? במה יש יותר אפשרויות? חוות דעת שלכם... תודה

The Guardian

New member
לדעתי ויז´ואל ביסיק

ויז´ואל ביסיק היא שפה מאוד נוחה לשימוש קלה לזכירה ומאוד מאוד ידידותית למשתמש..ובקשר לדלפי לא יודע אף פעם לא ניסיתי..

Edik0

New member
שמעתי....

שמעתי שדלפי היא פשוטה כמו ויזואל בייסיק ועם הרבה יותר כוח... זה די היגיוני כי לפסקל יש יותר כוח מבייסיק ולכן לויזואל פסקל(דלפי) יהיה יותר כוח מויזואל בייסיק.... אבל אני לא יכול להגיד לך בוודאות כי לא ניסיתי... ד.א אתה לא צריך לצרף לתוכנות שאתה עושה בדלפי קבצי DLL שונים ומשונים.. :)

eliranh

New member
תסתכל על העתיד!!!

עתיד?? כבר הגיע!! visual basic.net איזה הבדל!!! תלמד את 6(מה שילמדו אותך שם) ואז שתעבור לשבע יהיה לך הרבה יותר קל ואז העוצמה היא כמעט כמו של visual c++ תחשבו על זה.. מי ינצח microsoft או חברה קטנה?? ברור שmicrosoft תחשוב שvisual basic תומכת בהכל!! יכולה להתחבר עם asp וגם ברגע שאתה לומד אותה אתה יודע כמעט עוד שפה חדשה vbscript ואחרי זה גם יותר קל ללמוד c# שזאת שפת העתיד

Edik0

New member
תגיד...

יש משהו יותר חדש מ VB6 ? ועוד משהו.. לא נראה לי שהוא ילמד שם VB.NET... הוא כנראה ילמד סתם את הבסיס של ויזואל בייסיק... וזה בכלל לא דומה לבסיס של C אם כבר אז באמת עדיף שהוא ילמד דלפי כי לפחות זה יותר דומה ל C ואחרי זה הוא יוכל לעבור ל C ביותר קלות.. אני כבר לומד VB איזה שנה בערך... טוב לא ממש רצוף יש בית ספר וזה.. ושהתחלתי ללמוד טיפה C++ אז ראיתי שהיא שפה הרבה הרבה יותר מגניבה וחזקה... ממש הרגשתי שבזבזתי זמן יקר שלמדתי את ויזואל בייסיק... אבל כמובן VB יותר כיף וקל ללמוד כי כבר מההתחלה יכולתי ליצור ישומים פשוטים וב C צריך ללמוד המון זמן כידי ליצור איזה משהו שימושי... לא איזה תוכנה לדוס שמציגה לך רשימה של אנשים לפי האלף בית.. :) אז בקיצור אם אתה רוצה ללמוד את הבסיס של תיכנות אז כידי לך ללכת על דלפי... או על פסקל רגיל אם אפשרי.... ד.א אני אף פעם לא ראיתי את דלפי ואני מסתמך רק על מה שאנשים אמרו לי ועל העובדה שדלפי אמורה להיות משהו כמו VISUAL PASCAL .... ו נ.ב גם מה אתה מדבר "עוצמה כמעט כמו של VISUAL C++" לא עוצמה ולא נעלים כל VISUAL BASIC הזאת היא בסך הכל המון פונצקיות בתוך DLLS, וכידי לכתוב תוכנה ממש "חזקה" בויזואל בייסיק צריך להתעמץ יותר ממה שהיית מתאמץ לעשות אותה תוכנה ב C וגם לא משנה עד כמה תתאמץ ואפילו אם תהיה גורו בויזואל בייסיק בחיים לא תעשה תוכנה טובה( מיבחינת מהירות ויעילות) כמו שהיית עושה ב C.... ועוד משהו VBSCRIPT זה חרא.... אבל אני מוכרח להסכים ש ASP זה אחלה של דבר... אה כן ועוד משהו... אנשים כמוך שאוהבים את מיקרוסופט מרגיזים אותי... בגלל שהחברה ענקית זה אומר שהיא טובה?? בגלל שהם גונבים כסף מאנשים זה אומר שהם טובים??! כך לדוגמה את לינוקס.. לא עולה כסף ניתן להוריד אותה בחינם או לקבל אותה מתנה שאתה קונה ספר של לינוקס... ותאמין לי לינוקס היא בהרבה הרבה הרבה יותר טובה מכל וינדוס שמיקרוסופט המציאה.... המושג מסך כחול לא קיים אפילו בלינוקס .. וזה לא רק לינוקס כל מערכת הפעלה שקיימת בשוק היא הרבה יותר טובה מוינדוס לדוכמה UNIX או OS\2. ואיך אין להם(למיקרוסופט) להוציא את XP הזה??! זה סתם חרא של וינדוס הוא לוקח הרבה יותר מקום (משהו כמו גיגה אחרי שאתה מתקין את כל התוכנות) ואין בו משהו מיוחד.. רק שהוא עוד יותר "ידידותי" ו GUI שם יפה יותר... טוב טיפה סטיתי מהנושא... בקיצור אני מציע לך ללמוד דלפי אבל לא כידי ללמוד דלפי אלא כידי שיהיה לך בסיס טוב יותר כידי לעבור ל C.... וויזואל בייסיק אתה גם יכול ללמוד בעצמך ... זה ממה לא בעיה ויש המון ספרים וחומר באינטרנט.. (MSDN) .... תרגיש טוב...

eliranh

New member
עכשיו אני רואה שאתה לא כל כך מבין!

visual basic.net זה visual basic 7 בvisual basic 7 אין בולשיט של dll יותר הכל בפקדים ובתכנות עצמאי!!! משחקים בתלת מימד אפשריים בהרבה פחות סבטוחה מvb6 אם בכלל אפשר ב6 delphi זאת שפה שחברה יצרה זאת שפה עם זכויות יוצרים ומחר החברה יכולה לפשוט רגל. לעומת זה מיקרוסופט..... נשמע הגיוני שהיא תפשוט? לך על visual basic אני משער שילמדו אותך שם visual basic 6 את הבסיס ואז תקנה ספר למתקדמים ותלמד ותאמין לי תידע טוב ואז תעבור לvisual basic.net ואז מגיע לך כל העוצמה של c++ ול c++ אין עתיד.. היום הכל זה וינדוס ויוניקס ועובדה שvisual basic.net תומך בהכל אז בבקשה תחשוב על זה. בכל מקרה מניסיון!! אני ממליץ לך על visual basic

Edik0

New member
אוף אתך..

גם אני מנסיון(!!) עכול להגיד לך שלילמוד ויזואל בייסיק זה בזוז זמן ותאי מוח... ואלירן, איך ממה שרשמתי אתה רואה שאני לא כל כך מבין ?

eyalk5

New member
ומה בדיוק יותר טוב בדלפי?

חוץ מזה ויזאול בייסיק היא שפה די קלה דומה לjavascript ולqbasic אייל ק

Montoya

New member
ובכן?..

כתבת כאן ממש רומן... ובכן תראה: עשיתי הקיץ בגרות בפסקל כך ש"בסיס" תכנות כבר יש לי... ולמען האמת אני לא מבין את המושגים האלה כמו ASP, LINOX וכולה. בקיצור יש לי 2 אפשרויות: ללכת עם ויזואל בייסיק שהוא קל יותר וידידותי יותר לשימוש (אבל עם הבגים של מייקרוסופט) או לדלפי שזה כפי שהבנתי מאוד דומה לפסקל, יותר אפשרויות אבל גם יותר מסובך, אבל גם על בסיס פסקל שאותו אני יודע... מה עכשיו יש יותר בשוק?..

eliranh

New member
אם אתה אפילו לא יודע מזה

visual basic.net ושאין יותר api או dll גם בוינדוס xp ואיזה באגים יש למיקרוסופט?

Edik0

New member
תגיד, אתה על סמים?

איך זה שאין יותר DLL ?? אז איפה נשמרים כל הפונציות???? לידיעתך כל הפונציות כגון ()Len , ()Rnd וכל השאר... נשמרים בקובצי DLL רוב הפונציות הבסיסיות כנ"ל נשמרות בקובץ MSVB06.dll או משהו כזה... ויש פונציות נוספות כגון()CreateFile שנשמרות בדיאל אלים אחרים.... אז איך אתה אומר שאין יותר דיאל אלים?? ומה אתה אומר שאין יותר API .. יש לך מושג מה זה API בכלל ??? אפילו ב C יש API וכמובן MSB שזה גם כמו אי פי אי.... ולסיום... "איזה באגים יש למיקרוסופט?".... שמישהו יתן לו כף או שאני יצטרך לעשות את זה?

eliranh

New member
קודם כל דבר יפה!

אני משתמש ב visual basic 7 ואין api או dll זה מה שמיוחד בזה!!! לדעתי לך תקרא מאמרים אתה סתם זיין שכל שחושב שהוא מבין אתה חושב שלפני שנתיים מיקרוספט חשבה בכלל על visual studio 7??? אחד שמשתמש בunix אמר להם שהתוכנות שהוא בונה אצלהם לא עובדות אצלו... למה??? בגלל ה dll ובגלל זה תוכנה שאתה בונה ב ויבי 7 כוללת בתוכה הכל!!! ומה הקשר לc??? אנחנו לא מדברים על שפות לפני עשרים שנה!!! אנחנו מדברים על החדשות!!! אתה טיפש!!!!

eliranh

New member
ועוד משו!

תתקין windows xp אין בו שום dirext... הוא מסוג nt אבל אני מוכן לשים כסף שאתה סתם טיפש שאפילו את זה לא ידעת אתה אומר שיש במיקרוסופט באגים... אתה בטח משתמש באיזה גירסא דפוקה תשתמש בגירסא חוקית תראה אם יש באגים ואז נדבר

Edik0

New member
איש

יש לי כמה דברים להגיד לך... 1. אתה אומר שויזואל בייסיק כוללת את כל הפונציות ואין די אל אלים... אז איפה בידיוק היא שומרת את כל הפונציות??? 2. התקנתי וינדוס XP BUILD 2600 (finel) pro וזה חרא .... אני כן יודע שהוא NT BASED כמו וינדוס 2000 ווינדוס 2000 הוא הרבה יותר טוב מה XP הזה שמיועד לאנשים שאין להם מושג במחשבים... 3. אתה מוכן להסביר לי מה הקשר בין גרסה חוקית ובאגים ?? 4. ועוד דבר... אני לא ירד לרמה שלך ויקרא לך טיפש... כי אני באמת לא יודע עד כמה אתה מבין ב ויזואל בייסיק ובכלל במחשבים.... אבל אתה גם לא יודע מה אני יודע...

eliranh

New member
אחי...

אמרתי לך טיפש כי אתה ירדת עליי פה.. ואין בויבי 7 dll תקרא בmicrosoft אפילו הפונקציות מאוחסנים בexe עצמו ככה שהתוכנה תעבוד בכל מחשב גם בלי להתקין בו קבצים מוכנים

Edik0

New member
טוב עזוב את זה..

אתה באמת חושב שאם אני יקנה את וינדוס XP(או כל תוכנה אחרת ) זה יעבוד יותר טוב מצרוב ??

Edik0

New member
ואיפה בידיוק ירדתי עליך??

בזה שאמרתי שצריך להביא לך כף ושאתה על סמים..?? אם אתה באמת מעריץ כל כך גדול של מיקרוסופט וחושב שאין בתוכנות שלה שום באגים... אז אתה באמת צריך להפסיק אם הסמים או שצריכים להביא לך כף שתחזור לעולם האמיתי....

eliranh

New member
שוב...

לי יש וינדוס מקורי ואין אפילו באג אחד... יש לי visual studio מקורי ואין לי אפילו באג אחד.. אפילו את הבאג של ה rnd שכולם מתלוננים עליו אז אצלי אין את הבאג הזה

Edik0

New member
נו גאון שלי...

אתה מוכן להסביר לי בדיוק מה ההבדל אם אני קונה וינדוס או שאני צורב את הדיסק המקורי שלדוגמה חבר שלי קנה ??

eliranh

New member
אתה מזכיר לי מישו...

חושב שיודע הכל אבל לא... אולי הוינדוס שלך תקין אבל הויסואל סטודיו בחיים לא

למעלה