Virago 250...?

שאניר

New member
Virago 250...?

בוקר טוב, אני חדש בפורום הזה אז קודם כל שלום לכולם *מחוייך*. יש לי שאלה לגבי ויראגו 250, אולי אפילו מספר שאלות...אני מחפש אופנוע נחמד, קאסטום, עד 500 סמ"ק, כן, אני יודע....אבל כשהעבודה נמצאת במרחק חציית כביש מהמיטה שלי לא חשבתי להרחיב את הרשיון שלי כשהוצאתי אותו בזמנו ולהשקיע באופנוע קאסטום מפלצתי ומענג שישתזף להנאתו מתחת לעץ התאנה שלי בחצר (לא מטאפורה) לא ממש נראה לי כרגע. בכל מקרה, אני מחפש אופנוע קאסטום עד 500 סמ"ק שיוכל לעמוד בטיולים יומיומיים במשך חודש אחד לפחות לאיזור ירושלים ובשאר ימות השנה לטייל איתי באיזור תל-אביב וגם קצת חיפה (לא על בסיס קבוע, סתם ביקור נימוסין של מסעדה אהובה). האופנוע הנ"ל מסוגל לעמוד בכל זה? ובכבוד? או שאולי שווה לי לחסוך עוד קצת ולהבליג על כל אותם ימים שבהם יהיה הרבה יותר מהר לחצות את הכביש ברגל מאשר להמתין עד שהוא יתחמם ולרכוש לעצמי ויראגו 500 שיכולתו לעמוד בטיולים מעט יותר ארוכים אינה מוטלת בספק? אני מברבר....כנראה שהמחשבה לעלות שוב על הכביש גורמת לי לגלגל עיניים ולמלמל כמו ילד קטן....אז אני אפסיק. או לפחות אשתדל. מודה לכל אלו שקראו את ההודעה הזו עד סופה ולאלו שיענו *מחוייך* תודה.

Easy_Rider

New member
הבנתי אותך ...

מה לגבי EN500 ? הא ? וד"א , פיספסת באיזה חודש את ג´וניור, הויראגו הכי יפה בארץ ...

שאניר

New member
*מהורהר קלות*

בוקר טוב, רק שלא יעלבו כל בעלי ה- EN-ים לדורותיהם אבל המפגש הראשון שלי עם EN לא היה טוב, הגיע איזה משהו צולע ומחרחר בלי רעש של אופנוע בכלל... אז אולי נפלתי קורבן לתעלולי מכירה (האופנוע הראשון הגיע מאחת הסוכניות, יד מליון אני חושב) אבל אנשים שונים ששאלתי אמרו לי לא להתקרב לכלי, שהוא אולי יפה אבל לא עונה לשום קריטריונים של מנוע V (הייתי צריך לעקור למישהו ציפורן לפני שמישהו מכל אותם מומחים יואיל בטובו לתת לי סיבה אחת למה לא לקנות EN ולא פשוט להגיד לי כל הזמן לא לקנות לא לקנות כאילו זו המנטרה האינית היומית) וזהו פחות או יותר. אני חושב שהייתי מעדיף יותר כוח ועצמה מאשר מהירות והבנתי שה-EN מהיר יותר אבל חלש יותר, זה נכון? יום נחמד שיהיה לך....

ה-EN חלש יותר ממה...?

ל-EN יש 50 כ"ס, ואותו המנוע (עם כיוונון שונה) של ה-GPZ, KLE ו-ER.... המנוע חזק מספיק, וחזק יותר ממנועו של הויראגו 500, למשל.... בכל מקרה, מדובר במנועים אמינים מאוד (אם מקפידים על טיפולים...) ובהחלט אפשר למצוא אחד במצב טוב, שישביע את רצונך..... אם הוא נראה לך מבחינת המראה, ורק עניין המנוע מפריע לך - הסר דאגה מליבך

זה קאסטום..עניין המראה הוא

הדאגה העיקרית.. לדעתי , ויראגו 500.. אומנם חלש יותר מהEN , כבד יותר יותר ואני חושב שאפילו יקר יותר.. אבל הוא לפחות נראה כמו הדבר האמיתי וזה מה שהבנתי מהודעתך שאתה מחפש.

שאניר

New member
חלש בכוח אני מניח....

בוקר טוב, אז זהו בדיוק...אותם אלו שאמרו לי שה-EN חלש יותר (מוכרים ואופנוענים אחרים) התכוונו לכוח, לא למהירות. הם אמרו שהוא נוסע מהר יותר באופן יחסי אבל בעליות הוא לא "סוחב" הכי טוב. חוצמזה, שיצא לי פעם לעמוד ליד אדם שהוא דמות מוכרת ונעשה לי קר בלב מאיך שהוא צחק על הפראיר שהוא מצא בשביל למכור לו EN ואמר שבחיים לא יתפשו אותו או מי שמחשיב את עצמו לאופנוען על אופנוע דפוק כזה....שאלה זהירה קיבלה תשובה חותכת שה-EN, באופן כללי, הוא אופנוע לא טוב. איפשהו באמצע הוא הבין שאני בדרך לאופנוע הראשון ולפני השני אז הוא הפסיק לדבר איתי. מעט פלצני, הייתי אומר אבל זו פחות או יותר התשובה שאני מקבל כשאני שואל על EN. ואולי סתם יצא לאופנוע שם רע? באמת לא יודע....בגלל זה אני שואל.

בכח כן...מאחר והEN מהיר וזריז

יותר..זה אולי נחמד אבל זה לא קאסטום.. הויראגו יתן תחושה של "משיכה" שהיא תוצאה של מומנט שמנמן יותר אבל מהירותו הסופית תהיה פחותה מהקאווסקי..

שאניר

New member
אכן...

אבל אני לא מחפש מהירות, המהירויות שהופכות את הכתמים הירוקים/חומים בצידי הדרך למשהו שאנשים נשבעים לי שהם עצים לא כל כך מושכות אותי. כנראה שזה קשור לסיבה שבכלל הוצאתי רשיון על אופנוע ולא לכלי עצמו.

Phangan

New member
EN

כאחד שרוכב על EN 180 ק"מ כל יום לא נתקלתי בשום בעייה מיוחדת. לגבי המראה על טעם וריח אין.... אני לא יודע על איזה קריטריונים צריך לענות אבל אם אתה צריך לנסוע מרחקים גדולים אני לא בטוח שיש קסטום טוב יותר עד 500 CC. EN חלש
לא מכיר חיה כזאת! Phangan

alfred

New member
לא. סדרת הדראג-סטאר החליפה אותם...

ואין שם אף אופנוע בנפחים המבוקשים. למעשה, גם ה500 הישראלי, הוא מוטציה מוקטנת של דגם בנפח של 535 סמ"ק (אם אלפרד זוכר נכון...), ולא דגם סדרתי של היצרן.יאמהה הוציאו דגם של ויראגו בנפח של 125 סמ"ק, אבל לא על זה מדובר הלא כן?...

שאניר

New member
Virago 500

בוקר טוב, אם אני לא טועה, הויראגו הנ"ל אכן מופיע בנפח של 535 סמ"ק במקור אבל אני חושב שיש גם גרסת 494 סמ"ק או משהו באזור שמתחת לחמש מאות. ולא, לא מדובר בגרסת ה-125, הייתי כבר קונה דיאלים בנפח הזה *מחוייך*

שאניר

New member
EN...

בוקר טוב, Virago 500 לא מסוגל לעבור מרחקים ארוכים? אין לי בעיה להגיע קצת יותר לאט לאן שאני צריך אבל אני רוצה להנות מהנסיעה....ואני מניח שגם מהמראה (זכר טיפוסי?) והיות ומרבית הנסיעות לא יהיו לעבודה וחזרה אז זמן נסיעה קצר יותר לא ממש משנה לי. אני כן מחפש עמידות, כוח (לא בהכרח מהירות) ואם אפשר גם מראה...

alfred

New member
נו, אז נראה שכבר החלטת...........

הנחיתות בכוחו של הויראגו אינה משמעותית, משום שמי שמחפש קצת יותר הספק, או עוד עשרים קמ"ש במהירות הסופית, כנראה לא מחפש אותו במקום הנכון. האופנועים הללו מתוכננים לשיוט רגוע ונהנתני, ומשיכת תשומת לב באשר יפנו. קאווסאקי הלבישו על הEN את המנוע הספציפי משיקולי עלויות, ולא משיקולי מראה, ולכן הEN גם לא מי יודע מה יפה. לך על ויראגו משומש, שנראה הרבה יותר טוב, אבל לא על ה250, אלא על ה500. זה בדיוק מה שאתה צריך. ולגבי המרחקים אותם עשויים האופנועים האלו לעבור, אפשר רק לומר שסטנדרט המרחקים הישראלים לא מזיז כהוא זה לאופנועים הללו. כבודו יכול להיות רגוע לחלוטין. מי שיתעייף קודם הוא הרוכב, לא האופנוע.

שאניר

New member
אני מניח...

שאולי כן....איפשהו בפנים אני מניח שהגעתי להחלטה מסויימת (שהיתה תקפה עד לפני 10-15 דקות כשנשמות טובות באו להודיע לי שחתכו לי את התקציב) וה-EN פשוט לא התאים לה ובמסגרת מגבלות הרשיון שלי אין יותר מדי בחירה.... אז כבודי בהחלט מודה לך ולכל מי שענה...הגיע הזמן להתחיל לחשב שעות נוספות....ואני כבר ראיתי את עצמי מתחיל לחפש אופנוע שבוע הבא....נו טוף....

Easy_Rider

New member
מי שאמר לך את מה שאמר ...

אמר את זה בגלל של-EN אין מנוע V, אלא מנוע טווין רוחבי רגיל וזה מה שמפריע לחובבי הקאסטומים האמיתיים. הם ד"א לא יעלו על שום דבר שאינו הארלי ... בכל מקרה, ה- EN אופנוע מצויין. גם הויראגו. קח בחשבון שהויראגו נדיר. ה-EN אמין. הויראגו קאסטומי יותר. ה-EN חזק ונח יותר.

אני עם אלפרד..

לך על הויראגו 500 יותר קרוב לקאסטום מתחת ל500 סמ"ק פשוט אין.

gregovihs

New member
למרות שאני סולד מקאסטומים ...

אני רוחש חיבה גדולה לדגם הזה - הוירג´ו 500 העיצוב שלו מינימליסטי ויפה לאללה

שאניר

New member
באמת...

מעניין שהזכרת הארלי בהקשר הזה אבל אני אתיישב בעדינות על האצבעות שלי ולא נגיע לקישורים הנכונים ובטח שלא לשמות *מחוייך* כשאתה אומר שה-EN אמין יותר ולא אומר כלום על הויראגן בהקשר הזה זה אומר משהו בין השורות?

Easy_Rider

New member
תשמע ... תראה ...

את המשפט הראשון שלך לא הבנתי לחלוטין. לגבי אמינות הויראגו, לא שמעתי על דברים חריגים.

למעלה