vinney, zaske - הלך לכם התמריץ!

BravoMan

Active member
vinney, zaske - הלך לכם התמריץ!

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3706785,00.html

שינוי הבא במדיניות ההגירה של ממשל טראמפ יתמקד בוויזות שמשמשות את חברות עמק הסיליקון לגיוס עובדים מומחים מחו"ל וידרוש לתת עדיפות לעובדים אמריקאים

נראה שטראמפ הולך לקצץ בעובדי היי טק זרים בארה"ב, כך שגם מי שנפנף בקלות בה מקבלים וויזות ממדינות אחרות לשם, כבר לא יוכל להנופף בזה כתמריץ.

vinney

Well-known member
מי מנפנף בקלות? איזו קלות?

לזסקה לא הלך שום תמריץ, להיפך. עכשיו יש לו עוד יותר תמריץ.
&nbsp
אני מעולם לא טענתי לשום קלות בקבלת ויזות עבודה לארה״ב, להיפך - תמיד הדגשתי שזה אחד הנושאים היותר בעייתיים, וגם אחרי שמקבלים את הויזה יש כל מיני מגבלות ודרישות שלא לכולם קל לקבל.
&nbsp
יחד עם זאת, טראמפ הוא קשקשן, והשינוי הזה לא משנה בעצם כלום. דרישה לתת עדיפות לעובדים אמריקאיים קיימת כבר עכשיו, והיא מעוגנת בחוק, אין הרבה פה שטראמפ באמת יכול לשנות. לגבי ויזות העבודה, כל עוד לא משנים חוקים, טראמפ יכול רק להרעיד אוויר. ולשנות חוקים לא יהיה לו כל כך קל, נושא ההגירה הוא מורכב מדי לניפנופי ידיים שלו.

user32

Well-known member
מנהל
יפה

במקום להתווכח איתך אני אשמור לי רפרנס לפוסט שלך ובעתיד אם וכאשר יקרה מה שיקרה נזכיר לך את הדעה הנחרצת.

אם אכן לא ישתנה כלום תרגיש חופשה להזכיר לי "אמרתי לך".

vinney

Well-known member
כל כך קשה לך למצוא טיעונים נגדי שאתה צריך לשמור רפרנסים?

I130Form

New member
אין מה לשמור ציטוטים

אם משהו ישתנה - זה יהיה בחקיקה. וזה כבר לא יוזמה של טראמפ בלבד. גם מחוקקים דמוקרטיים משתעשעים ברעיון לשנות את H-1B, וחלק מהרעיונות אינם רעים כל כך.

hadooper

New member
האמת שאולי דווקא כן יש משהו שיכול להקשות יותר

כמדומני אובמה אישר הסכם לויזת e2 עם ישראל ממש רגע לפני שעזב.
&nbsp
השגרירות עדיין לא פרסמה הודעה בדבר כניסתה לתוקף, אבל יהיה חבל אם טראמפ יבטל את החגיגה ולהעלות מהותית את ההון המינימלי הנדרש להשקעה.

vinney

Well-known member
ההסכם עם ישראל הושג כבר לפני כמה שנים

מי שעיכב אותו זאת ממשלת ישראל דווקא.
&nbsp
מה שטראמפ מתיימר לנסות לפתור זה את הגשות הh1b הסיטונאיות של חברות כוח אדם ההודיות. אם יצליח - שיהיה לו בהצלחה, אבל אני בספק שיצליח. בסופו של דבר, כל הדרישות שמפורטות בכתבה הן כבר עכשיו מעוגנות בחוק, והחברות האלה מצליחות לעקוף אותן. אלא אם הממשל ירצה לבטל את התוכנית לגמרי (ולזה נדרש שינוי חקיקה), אני לא רואה איך הם יכולים לעשות משהו משמעותי בנושא.
&nbsp
&nbsp
בהנחה, כמובן, והם ישמרו על החוק ופסיקות בית המשפט. הנחה לא טריויאלית במקרה של טראמפ, מסתבר. אם הוא ימשול בתור דיקטטור ויניח שאפשר לחוקק דרך executive orders ולצפצף על הביקורת השיפוטית, כמו שעשה השבוע - אז זאת כבר בעיה אחרת.

user32

Well-known member
מנהל
בעבר כתבת שזה לא אפשרי

כי בארה"ב יש חוקה שמגנה על הדמוקרטיה וזכויות האזרח בכלל.

מודה שבאותו זמן לא חשבתי על תרחיש כמו טראמפ וכנראה אף בר דעת אחר. זה בהחלט מבחן מעניין לדומקרטיה. בישראל למשל ראשי הממשלה חלשים והיועמ"ש והרשות השופטת באופן כללי חזקה. לכן יועצים משפטיים (שפה מחזיקים גם בתפקיד התובע הראשי) כולל הנוכחי מודיעים חדשות לבקרים שיסרבו להגן בבג"צ על חוק או החלטה כזו או אחרת (רק היום זה קרה) ואף אחד לא מדמיין לשלוח לו מכתב פיטורים.

מה שקורה היום בארה"ב הוא חסר תקדים כי המדינה כמעט מיום הווסדה מבוססת על כללים מסויימים חלקם אפילו לא כתובים וחוקי משחק שהפכו את אמריקה למה שהיא. הנשיא הנוכחי החליט שהוא מצפצף על כל הנ"ל. מעניין לאן זה יגיע. שמעתי לא מעטים שחושבים שהוא יחוסל ע"י הCIA או גוף דומה. באמת שאין לדעת.

vinney

Well-known member
בעבר כתבתי שמה לא אפשרי?

חוקה מגנה על הדמוקרטיה וזכויות האזרח כל עוד יש ממשל שמכבד החלטות בית משפט ואוכף אותן. השבוע ראינו שהממשל הנוכחי לא ממהר לאכוף החלטות בית משפט על עובדיו שלו, שלא לדבר על אחרים.

טראמפ גם בפירוש מדבר על מינוי שופטים ״משלו״, כך שגם הביקורת השיפוטית תהיה כפופה לו. בסופו של יום, חוקה זה דף נייר. אם כל הגורמים המעורבים לא מעוניינים לקיים אותה - היא לא תקוים.

user32

Well-known member
מנהל
אתה רואה למה צריך לשמור לינק להודעות?

זה היה באיזה וויכוח על דת ומדינה כמדומני ואמרת משהו כמו "בארה"ב דבר כזה לא יכול לקרות כי יש חוקה...". על מה זה היה בדיוק? לך תזכור.

זהו בדיוק. חוקה זו חתיכת נייר. בסוף השאלה מה מקור סמכות הרשויות השונות, איך הן פועלות בשיתוף ומה המגבלות של כל אחת והכי חשוב שכולם משחקים במסגרת כללי משחק מקובלים.

רק הערה: כל נשיא אמריקאי מאז ומעולם ממנה שופטים מהמחנה שלו (באישור הקונגרס) וכמעט כל שופטי העליון בהגדרה הם שמרנים או ליברלים יותר או פחות. זאת בניגוד לישראל שבה יש שיטה פתלתלה שאיפשרה עד היום לשופטים למנות את עצמם ואת חבריהם (לא רק לעליון אלא לכל רמות השיפוט) ובמידה רבה מנסים היום לשנות זאת ולו במעט.

vinney

Well-known member
אני בסופו של דבר מניח הנחות כלשהן

וכן, הנחה של שלטון חוק יציב במעברי ממשלים זאת הנחה שחשבתי שתהיה סבירה. מה לעשות, גם אני לפעמים טועה.
&nbsp
לגבי שכל נשיא אמריקאי ממנה שופטים מה״מחנה״ שלו זה נכון, אם כי לי אישית זה נראה לחלוטין לא שפוי (במיוחד יחד עם מינוי לכל החיים). רק שזה מעולם לא קרה שמחנה כלשהו מנע מנשיא לעשות זאת במשך שנה שלמה רק כדי לתפוס את התקן בעצמו. אני מקווה שהקונגרס יאזן ויבלום קצת, אני עדיין מקווה שכל העסק בסופו של דבר יתאזן. אבל יותר ויותר ברור לי שהנחת שלטון החוק ואיזונים ובלמים היא לא ברורה מאיליו אפילו בארה״ב (ואם לא בארה״ב - מה ניתן לאמר על ישראל, בה אין אפילו את פיסת הנייר הזאת שיש לאמריקאים?)

user32

Well-known member
מנהל
אין תחליף לחינוך איכותי

גם בטורקיה יש חוקה אבל אם יש מליוני אזרחים עניים, חסרי השכלה בפריפריה אז החוקה מאבדת ממשמעותה. כנ"ל לגבי כל מקום אחר.

יבגני34

New member
שלא נדע מצרות

רק חסר לנו שהם יחזרו לארץ להתחרות על משרות נחשקות של ארכיטקט,
שיישארו בנכר ... ויניחו לנו, מספיק לסבול את השטויות שהם כותבים בפורום בשביל להבין שאתה ממש לא רוצה אותם בארץ הקודש.
&nbsp

Grosseto

New member
בדיוק ההיפך

יבואו אנשים טובים ויתנו פרנסות משנה למי שלא יכול להיות ארכיטקט

hadooper

New member
למה לא לתת הקלות לישראלים? על חשבון שאר המדינות

אחרי הכל, ישראל היא בת ברית, לא?

hadooper

New member
אם היינו הולכים לפי הלוגיקה שלך אז אוסטרלים וקנדים

לא היו מקבלים עדיפות בארצות-הברית.
ידעת שלארצות-הברית יש ויזת עבודה מיוחדת רק עבורם?
&nbsp
נדמה לי שגם גרמניה ומדינות נוספות נכללות, אבל ישראל לא אחת מהן, למרות שהיא כביכול בת הברית הגדולה ביותר...

user32

Well-known member
מנהל
מה, נעלבת?

ההסכמים האלה זה לא איזה קטע חברי. מדובר באינטרסים ובעיקר כלכליים ואתה יכול לחשוב בעצמך איזה מדינות מקבלות אלו תנאים ומדוע.

למעלה